Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

A tavasz meghozta a gyújtásproblémákat sokak "örömére"...de ez a hozzászólás támpont lehet sokak számára akik már a sokadik trafósort cserélik,és mégse működik.Én készülök beállni a sorba...sajnos.

Nekem egy új kútnál tankolás után kezdte+régi a benzinszűrőm is. De ami igencsak érdekes hogy a vadonás új GM gyertyákkal rángat még az apóstól kapott NGK-ak mondhatni szinte tökéletes. Új TR hídra pénzem nincsen, meg kicserélni hogy nem is biztos hogy az nem is szeretném. Hétvégén cserélem az üzemanyag szűrőt+jól kifogyasztom az üzemanyagot és meg bele ismert kúton jó nafta. Ha nem jelentkezik a problem akkor maradnak ezek a gyertyák. De marha érdekes hogy gyertya és gyertya között ugyanazzal a tr hiddal mennyire más a motor üzeme. Felmerül a kérdés hogy akkor a gyári gyertya ennyivel rosszabb? Vagy a TR híd kevés kakaót ad a két pólushoz és ezért rossz? Vagy esetleg az üzemanyagnyomás a dugulás miatt kevesebb és a kevesebb mennyiséget a gyári kevésbé még az NGK jobban begyújtja? Csomó kérdés amelyek közül nem tudom mi lehet a helyes válasz.

Megosztás:

A tavasz meghozta a gyújtásproblémákat sokak "örömére"...de ez a hozzászólás támpont lehet sokak számára akik már a sokadik trafósort cserélik,és mégse működik.Én készülök beállni a sorba...sajnos.

Nekem egy új kútnál tankolás után kezdte+régi a benzinszűrőm is. De ami igencsak érdekes hogy a vadonás új GM gyertyákkal rángat még az apóstól kapott NGK-ak mondhatni szinte tökéletes. Új TR hídra pénzem nincsen, meg kicserélni hogy nem is biztos hogy az nem is szeretném. Hétvégén cserélem az üzemanyag szűrőt+jól kifogyasztom az üzemanyagot és meg bele ismert kúton jó nafta. Ha nem jelentkezik a problem akkor maradnak ezek a gyertyák. De marha érdekes hogy gyertya és gyertya között ugyanazzal a tr hiddal mennyire más a motor üzeme. Felmerül a kérdés hogy akkor a gyári gyertya ennyivel rosszabb? Vagy a TR híd kevés kakaót ad a két pólushoz és ezért rossz? Vagy esetleg az üzemanyagnyomás a dugulás miatt kevesebb és a kevesebb mennyiséget a gyári kevésbé még az NGK jobban begyújtja? Csomó kérdés amelyek közül nem tudom mi lehet a helyes válasz.

Megosztás:

Sziasztok!

Pár perccel ezelőtt kiszedtem az EGR-t a kocsiból, csak nem tudom, hogy melyik részét szabad beáztatni. A "felső" műanyaggal borított részt le kell venni, vagy ha nem lehet, akkor figyelni kell, hogy oda ne érjen a Brigécol?

Nem tudom milyen a tiéd, de az elektromos részt ne áztasd be. Ha dobsz fel képet, talán tudok konkrétabbat is mondani... Az enyémről nem lehet semmit levenni, egyben van az egész.

Megosztás:

Szép estét!

Meg tudja nekem Valaki mondani, hogy az első szélvédő alatt levő légbefúvó rács hogyan emelhető ki (vagy fel)?

Itt a tavasz és vele megérkzett a jóidő is...no meg a nyiszorgás. gondoltam, ha kiemelhető kapna valami szivacs vagy textil szigetelést.

Segítségért nagyonköszi!

KM.

Megosztás:

Szép estét!

Meg tudja nekem Valaki mondani, hogy az első szélvédő alatt levő légbefúvó rács hogyan emelhető ki (vagy fel)?

Itt a tavasz és vele megérkzett a jóidő is...no meg a nyiszorgás. gondoltam, ha kiemelhető kapna valami szivacs vagy textil szigetelést.

Segítségért nagyonköszi!

KM.

Óvatosan alányulsz a végénél,valami lapos akármivel,és megfeszíted felfele,a patentok már engednek is.

Megosztás:

Hihihi, már késő! :D

Most néztem ki az ablakon és kb. 10 autónál nyomatják a rendszert!Épp az imént adtam meg egy feltűnően

ideges úrnak az adataidat. :D

Remélem a 10 autós közül lesz legalább egy aki csinos fiatal egyedülálló nőből van ,mert akkor még a tel.számomat is megadom,hogy Én is nyomathassak :lol: :)

Megosztás:

Hello!

Honnan lehet a legegyszerűbben megtudni, hogy e-gázos-é az autó. vagy még bowdenes? Holnap megyek megnézni egy 1999/10-es kiadású 1.6-os G-t és jó lenne tudni. Mert ugye az elektromosnál fék+gáz majd gyújtás, a másiknál pedig a kézifékkar alatti érintkezők összezárása. :lol:

Ja és hogy automata a gép az mindegy, ugye? :D

Megosztás:

Hello!

Honnan lehet a legegyszerűbben megtudni, hogy e-gázos-é az autó. vagy még bowdenes? Holnap megyek megnézni egy 1999/10-es kiadású 1.6-os G-t és jó lenne tudni. Mert ugye az elektromosnál fék+gáz majd gyújtás, a másiknál pedig a kézifékkar alatti érintkezők összezárása. :lol:

Ja és hogy automata a gép az mindegy, ugye? :D

Ha X a motorkód akkor bovdenes,ha Z akkor elektromos.

Mivel ,mint mondod 99-es autó az még bovdenes szerintem.

Megosztás:

Sziasztok! Ma autóztúnk egy kicsikét. Hazafelé jövet megáltunk keresztlányomnak tortáért. Majd ahogyan elindultunk, a városi gyér forgalomban arra lettem figyelmes, hogy a vízhőfok mutatóm közelít a 90Cfokhoz. Igaz azt nem érte el. Valakinek valami ötlete az egészre? VAgy ne is foglalkozzak vele? Izgat ez mind azért, mert hol van még a nyár.

Megosztás:

Sziasztok! Ma autóztúnk egy kicsikét. Hazafelé jövet megáltunk keresztlányomnak tortáért. Majd ahogyan elindultunk, a városi gyér forgalomban arra lettem figyelmes, hogy a vízhőfok mutatóm közelít a 90Cfokhoz. Igaz azt nem érte el. Valakinek valami ötlete az egészre? VAgy ne is foglalkozzak vele? Izgat ez mind azért, mert hol van még a nyár.

Ha kapcsol a venti,akkor nincs probléma :D

Megosztás:

Sziasztok! A sokat emlegetett futóműben nyikorgó toronycsapágyról vagy szilentről,nem tudom melyik, tud valaki képet tölteni?

Hol van ez, hogy tudom cserélni? Hogy néz ki? Összerakott autónál is látszik?

Keress vissza, már írtunk a toronycsapágy és szilent cseréről. Ha van otthon rugóösszehúzód, meg jó nagy satud, meg tudod csinálni. Ha nincs, akkor bajos lesz...

Gödörben koppanós eleje általában a tcs. szilent cserével megoldódik. Nekem is megoldódott vele.

Megosztás:

az miért baj? nekem is ott van. középen áll mint a cövek. üzemmeleg a motorod. a legnagyobb nyári melegben, a pesti forgalomban sem érte nekem el a 100-at. szerintem fölöslegesen izgulsz.

Megosztás:

Valami mód ennek ellenőrzésére?

Mondjuk lehalkítod a rádiót és fülelsz,esetleg kiszállsz és előre mész a motorhoz,maximum felnyitod a motorháztetőt is!

De figyelheted akár a vízhőfok jeladót is hogy merre felé változik!(de a többi sem túl bonyolult,így inkább az a biztos)

Megosztás:

Megosztás:

Ott a helye, az a normális. Föleg városban, ha feljebb megy, az sem gond.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.