Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Sziasztok,

Valaki segítsen abban milyen potméter van a VDO CDR 500-as cd -s rádióban !

Se kikapcsolni és sem hangerőt szabályozni nem tudok lötyög mint a gatya!

Ja és hol lehet pesten-budán beszerezni és cca Ft?

köszi

Encoder-nek hívják. Olvass vissza a Hi-Fi topicban.

Beszerezni gyanítom nem csemege üzletben lehet. <_< Ha már ott ülsz előtte, akkor használd a PC-d!

Megosztás:

Sziasztok,

Csak érdekességképpen osztom meg (nem olaj témát szeretnék nyitni). Új flakonba került a castrol magnatec olaj és kicsit kivert a víz olajcsere után amikor elolvastam, de aztán kis böngészés után megállapítottam, hogy igen, ez valóban benzines autókba való. Ajánlom a "PART syntetic" felirat alatti részt a kinagyított képen:

CM 10w40

Megosztás:

Sziasztok,

Csak érdekességképpen osztom meg (nem olaj témát szeretnék nyitni). Új flakonba került a castrol magnatec olaj és kicsit kivert a víz olajcsere után amikor elolvastam, de aztán kis böngészés után megállapítottam, hogy igen, ez valóban benzines autókba való. Ajánlom a "PART syntetic" felirat alatti részt a kinagyított képen:

CM 10w40

Mitől új ez a flakon?Már rég így néz ki. <_<

Megosztás:

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Ma reggel nem indult el az autóm. (Astra G) Az önindító teker. aksi gond sincs.

A műszerfalon a kibocsátás-szabályozó rendszer ellen&otilde;rz&otilde;lámpája ég. Ezt netről néztem de nekem nem mond sokat.

Előre is köszönöm a segítséget.

Megosztás:

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Ma reggel nem indult el az autóm. (Astra G) Az önindító teker. aksi gond sincs.

A műszerfalon a kibocsátás-szabályozó rendszer ellen&otilde;rz&otilde;lámpája ég. Ezt netről néztem de nekem nem mond sokat.

A check kontroll lámpára gondolsz? Csak járó motornál alszik ki.

Megosztás:

Sziasztok!

Ezt a lámpa megnevezést még nem hallottam.Hol találtad?

Azóta sem indul?Benzint kap?Szikra van?

Látom ez nem mozgatott meg senkit! <_<

Azért lásd be,hogy ezt így a fórumon át nem könnyű megválaszolni!

10mp-ig ketyereg valami utána már nem ,most ezzel szerinted mit tudnánk csinálni? :D

Megosztás:

Sziasztok!

check_engine_light.jpg

Ilyen lámpa világít (check felirat nélkül)? Mert ez csak akkor alszik el, ha már beindult az autód.

Megosztás:

Ezt a lámpa megnevezést még nem hallottam.Hol találtad?

Azóta sem indul?Benzint kap?Szikra van?

10mp-ig ketyereg valami utána már nem ,most ezzel szerinted mit tudnánk csinálni? <_<

Igen ez világít, és nem indul el az autó.

Mikor gyújtáson van folyamatosan vílágít.

Nem tudom kap e anyagot vagy hogy van e szikra mert be kellett jönnöm dolgozni. (biciglivel :D )

Megosztás:

Nem tudom kap e anyagot vagy hogy van e szikra mert be kellett jönnöm dolgozni. (biciglivel :D )

Meg az olajnyomás, a töltés és a hűtés kontroll lámpája is. Nem gyanús? <_<

Megosztás:

Hangsúlyozom, elfogadom ha a leírásom miatt fogalma sincs valakinek a problémáról, csak a nulla reakció szokatlan ebben a barátságos, és különösképp segítőkész közösségben....

Jaj, hányszor olvassuk: "Erre valaki?"

Vannak dolgok, amiket nem lehet monitor előtt ülve megítélni. Ha senkinek nincs lövése sem, akkor mit írjunk?

Megosztás:

Sziasztok!

A feladvány:

A tünet a következő: hideg indításkor pár 10sec helyben járatás után elkezdett valami ketyeregni. Olyan hang, mint amikor valami ridegebb vékony műanyag lemez beleér mondjuk a bicikli küllőibe, (tehát nem fémes csörgés, inkább gyors ütemű kattogás- milyen szerencsések vagyunk a magyar nyelvvel hogy ennyi hangfestő, hangutánzó szavunk van..):D . Inkább alapjárat közelében hallható, és ahogy bemelegszik a motor szép lassan elhalkul, megszűnik. Tegnap este a parkolóban elkezdtem figyelni a motornál a hang eredetét, annyira jutottam telefon-ledfénynél hogy a pillangószelep - gázbowden környékéről jön.

Mit gondoltok, mi lehet? Eddig nem tapasztaltam ilyet...

Tankszellőztető? (remélem jól írtam) :lol:

Köszi előre is!

Szerintem tankszellőztető.... Az általad leírt hang jellemző nálam is. Ez persze csak egy tipp. Nálam csak bizonyos fordulatnál jelentkezik (nyomin kell a gázt egy picit úgy 1500-2000 között tartva a fordulatot). Asszonypajtás beültet, kicsi lábacska ráhelyez gázpedál te pedig figyeld a hangod. Még valami:nálam csak 0 fok alatti hőmérséklet esetén hallani ezt a hangot.

Megosztás:

1 évvel ezelőtt cseréltem olajat (~11 eKm). Akkor még más volt a flakon. Itt nem is az a lényeg, hanem az, hogy "for gasoline cars"..

Biztosan megfelel a szabványa a benzines autóhoz is,nem?A benzineshez való (amikor vettem fekete kupakos dízel,piros benzines) olaj dobozán viszont nem volt rajta a dízelhez megfelelő szabvány jelzés!(ha jól emlékszem)

Megosztás:

10mp-ig ketyereg valami utána már nem ,most ezzel szerinted mit tudnánk csinálni? :D

Több száz oldalt olvastam eddig végig itt a fórumon, szinte minden topicba beleolvastam visszamenőleg. Addig sehol sem szeretek megjelenni, amíg nem kezdem "érezni" az íratlan szabályokat, szokásokat. Nem egy, nem két olyan esetben indult itt ötletbörze, ami még az enyémnél is megfoghatatlanabb helyzetet vázolt.

Természetesen senkinek sem kötelező válaszolni a felvetett problémámra, csak azért volt fura ez a hallgatás, mert amikor még Livi cartárs szuper kérdéseire is van segítség, fura hogy az enyémre zéro. És úgy általában azt figyeltem meg, hogy bárki bármit kérdez arra van vmi reakció. Nekem már több dologban segítettetek, ez tény. Ezt az indokot viszont nehéz mosoly nélkül elfogadni:).

Hangsúlyozom, elfogadom ha a leírásom miatt fogalma sincs valakinek a problémáról, csak a nulla reakció szokatlan ebben a barátságos, és különösképp segítőkész közösségben....

Písz :lol:

Písz :D

Legesélyesebb valóban a tankszellőztető lehet.

Régebben nálam is volt ilyen hideg alapjárati "cicergés": a kuplungtárcsa fáradóban lévő feszítőrugói vergődtek, azok adtak ilyen se nem fémes, se nem tompa hangot, ami aztán bemelegedés közben, vagy gázadásra megszűnt. Mondjuk ez nem a pillangószelep környékéről jött...

Megosztás:

Nem tudom kap e anyagot vagy hogy van e szikra mert be kellett jönnöm dolgozni. (biciglivel :lol: )

Gyújtáson annak világítani is kell, csak ugye indítózás után be kéne indulnia, és akkor kell elaludnia, ameddig Te nem jutsz el.

Nem volt valami előzménye ennek, esetleg furcsán járt a motor előző nap vagy ilyesmi. Van benne üzemanyag (meg ne sértődj! :D )?

Próbálj meg hibakódot kivillogtatni, hátha van valami letárolva.

Megosztás:

Látom ez nem mozgatott meg senkit! :D

Látod itt van: egyszer leírtad a problémát,nem válaszolt senki és már megy a szájhuzogatás.

Jobban nézett volna ki mondjuk úgy,hogy:

Figyi srácok a multkor már leírtam ezt és ezt a bajomat,de nem kaptam

akkor választ mi cicereghet a motornál,nincs valakinek ötlete mégis mi lehet?

Természetesen senkinek sem kötelező válaszolni a felvetett problémámra, csak azért volt fura ez a hallgatás, mert amikor még Livi cartárs szuper kérdéseire is van segítség, fura hogy az enyémre zéro. És úgy általában azt figyeltem meg, hogy bárki bármit kérdez arra van vmi reakció. Nekem már több dologban segítettetek, ez tény. Ezt az indokot viszont nehéz mosoly nélkül elfogadni:).

Písz ;)

Most akkor szégyelljük magunkat vagy ne?Most egy kérdés kimaradt amire nem jött ötlet.Megkérdezted mégegyszer

és máris válaszoltak.Végkövetkeztetés,ezen : :lol: jel nélkül is lehet megoldást találni a bajokra!Nem kell

besértődni egyből.

Nálam szintén PEACE van! :D

És én is írok ötletet:első nálam is a tankszellőző,utána mondjuk a vízpumpa(az is tud ciceregni) meg még a lazacsavar vagy

alátét is valahol,védő -takarólemezek is vagy csapágy is esetleg .(ja meg a tücsök) :)

Megosztás:

Természetesen senkinek sem kell szégyellnie magát! Nem beszólni akartam, csak más ide nem vágó téma miatt lehet kicsit feszkósabb voltam a kelleténél, és rossz smiley került a kurzorom alá... :D

És köszi a tippeket! Amúgy tegnap és ma nem hallottam a hangot. Ti vagytok a bölcsek, hisz amit nem emlegetünk, az nincs, vagy elmúlik! :D

Minden puncs nélkül mondtam, és mondom, hogy elég aktív internetes "pályafutásom" alatt eddig nem találtam ennél segítőkészebb bandát!

Sorry, és tényleg maxi pííísz! :lol:

Megosztás:

S.O.S.

Sziasztok.

Újabb kérdésem lenne. A G ASTRÁN néha kialszanak a kilóméteróra,fordulatszáméő,vízhőfokmérő,üzemanyag szintet megiláligitó izzók. Telesen sötét semmit nem látni , az ellenőrző (visszajelző ) lámpák és a kilométer számláló világít. A biztosíték jó, a fényező szabályzó forgatókerékre sem reagál.teljesen kiszámíthatatlan, hogy mikor csinálja. Elég gáz úgy beülni este, hogy most lesz vagy nem lesz fény. Esetleg lehet össze fügés, a múltkor írtam, hogy a a közép konzol világításom sem jó, még sajna nem volt időm szétszedni kicserélni az izzókat. lehet hogy a kettő összefügg? A világítás kapcsoló ki lett véve és hibátlan állapotban van, legalább is kívüröl. Aztán bellül mi lehet? Vegyek egy új kapcsolót? Menyibe kerül egy kapcsoló? Lehet csak kidobott pénz lenne. Valaki van valamit jó ötletete? Utoljára amikor megint eljátszotta már a szivargyújtó sem világított. Mi jöhet még?

Előre is köszi a segitéget.

üdv.: petipali

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.