Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Sziasztok!

A feladvány:

A tünet a következő: hideg indításkor pár 10sec helyben járatás után elkezdett valami ketyeregni. Olyan hang, mint amikor valami ridegebb vékony műanyag lemez beleér mondjuk a bicikli küllőibe, (tehát nem fémes csörgés, inkább gyors ütemű kattogás- milyen szerencsések vagyunk a magyar nyelvvel hogy ennyi hangfestő, hangutánzó szavunk van..)<_< . Inkább alapjárat közelében hallható, és ahogy bemelegszik a motor szép lassan elhalkul, megszűnik. Tegnap este a parkolóban elkezdtem figyelni a motornál a hang eredetét, annyira jutottam telefon-ledfénynél hogy a pillangószelep - gázbowden környékéről jön.

Mit gondoltok, mi lehet? Eddig nem tapasztaltam ilyet...

Tankszellőztető? (remélem jól írtam) :D

Köszi előre is!

Megosztás:

Sziasztok

Az áramingadozás gondokra tudtok vmi megoldást?

Mindenképp autóvill. szerelőt ajánlanék. Túl sok oka lehet kezdve az elektromos kötések, csatlakozások oxidációjával, folytatva a diódahíddal, a generátor kitakarításán, felújításán át a cseréig .

Megosztás:

Sziasztok. Kocsikáztunk ma ebben a szép időben. Meg voltunk vásárolni is. Amikor megálltunk az első helyen vásárolni és végeztünk, akkor vettem észre, hogy a bal első ajtónál a kerékívnél vízfoltot van. Indulás haza. Megállás a tesconál. Ott is csepegés a már említett helyen. A kérdésem az lenne hogy a vízrendszerből jött e a csepegés vagy esetleg a latyakos időben befolyt víz megfatyott és most olvadt ki? Valakinek ötlete?

Megosztás:

Tisztelt tulajok,

Sok infót leszedtem mire rájöttem a hiba okára.Autóm Astra G 1,4 16 szelep 2000-es évjárat motor X14XE. Előzmény:20mp sima egyenletes járás majd össze vissza,alapjárat alacsony ,motor remeg,nincs teljesítmény,kipufogó mint egy 3 hengeres,fogyasztás + 1-2 liter és hiba kód nincs. :D

Rengeteg dolgot olvastam tőletek amiket rendre ki is próbáltam ,de sajna semmi nem változott.Jól telepakolták ezeket a kocsikat minden egymást figyelő kütyüvel ,olyan az egész mint egy kém film.

Rövid történet a javításról:

EGR tisztítás majd csere,alapjárati motor tisztítás csere donor autóból, üzemanyag szűrő csere,szivárgások fals levegők ,eredmény "0". Második menet- gyertya csere, majd gyújtáshíd csere/donor/ összes elektromos csatlakozó átvizsgálása,minden szuszogócső tisztítása,közben próbák minden szinten ,eredmény "0". Már egy hete nem használom a kicsikét ,mert sajnálom :D ,de ma hajnalban megvilágosodtam és előjött Zsigulis emlékem.Akkor a sok városi közlekedés után néha jól esett a motornak ha kap egy kis igazi menetet.Hát ma ez történt ,mi után a MAP szenzort is levizsgáltam ,gondoltam egy hegyeset és elmentem tankolni.Kicsit rángatott ,de ment igaz pörgettem is ,de csak finoman.Tankolás után irány az M7 és Érdről egészen az Egér út bekötéséig 4-ben 4000 fordulaton 130 majd táblák miatt 100 ,fordulás vissza és Érdig ugyan így.Ott ismét vissza és ugyan azokkal a paraméterekkel egy újabb kör.Mikor megálltam a katalizátortól olyan büdös kénes bűz jött ki ,hogy az förtelem.De láss csodát alapjárat normális járás sima víz rendesen melegszik és mindenki működik mint egy svájci óra. Tehát a jó magyar kénes benzin szivatott 2 hétig.Érdekes a hiba csak + 10 fok alatt volt jellemző.Hozzá teszem nagyon kocsi távon járok vele napi 10-12 km tehát nem is terhelődik igazán.Még 1 jó tanács: kis japán Suzuki mérnők mesélte ha városban 2000környékén tudod tartani a fordulatot és indokolatlanul nem váltasz feljebb a jobb hőmérséklet miatt és a teljesítmény miatt a fogyasztásod 1-1.5 literrel is kevesebb lehet. A haveromnak ez bejött most én is e szerint fogom használni . <_<

Szóval érdemes néha meghajtani ,de nem gyorsan csak terhelni a motort,hogy a katalizátor is kitudjon égni.

Állóhelyben melegítve nem működik a dolog csak terhelés alatt!!

Üdv mindenkinek!!

Megosztás:

Tisztelt tulajok,

Tankolás után irány az M7 és Érdről egészen az Egér út bekötéséig 4-ben 4000 fordulaton 130 majd táblák miatt 100 ,fordulás vissza és Érdig ugyan így.Ott ismét vissza és ugyan azokkal a paraméterekkel egy újabb kör.Mikor megálltam a katalizátortól olyan büdös kénes bűz jött ki ,hogy az förtelem.De láss csodát alapjárat normális járás sima víz rendesen melegszik és mindenki működik mint egy svájci óra. Tehát a jó magyar kénes benzin szivatott 2 hétig.Érdekes a hiba csak + 10 fok alatt volt jellemző.Hozzá teszem nagyon kocsi távon járok vele napi 10-12 km tehát nem is terhelődik igazán.Még 1 jó tanács: kis japán Suzuki mérnők mesélte ha városban 2000környékén tudod tartani a fordulatot és indokolatlanul nem váltasz feljebb a jobb hőmérséklet miatt és a teljesítmény miatt a fogyasztásod 1-1.5 literrel is kevesebb lehet. A haveromnak ez bejött most én is e szerint fogom használni . <_<

Szóval érdemes néha meghajtani ,de nem gyorsan csak terhelni a motort,hogy a katalizátor is kitudjon égni.

Üdv mindenkinek!!

Ezt hívjuk fagyizásnak,és igen jótékony hatása van,Ez a 2000 ford.fölötti dolog nekem is bejött,azóta 7 körül tartom bent a fogyimat. :D

Megosztás:

Tisztelt tulajok,

Sok infót leszedtem mire rájöttem a hiba okára.Autóm Astra G 1,4 16 szelep 2000-es évjárat motor X14XE. Előzmény:20mp sima egyenletes járás majd össze vissza,alapjárat alacsony ,motor remeg,nincs teljesítmény,kipufogó mint egy 3 hengeres,fogyasztás + 1-2 liter és hiba kód nincs. :D

Rengeteg dolgot olvastam tőletek amiket rendre ki is próbáltam ,de sajna semmi nem változott.Jól telepakolták ezeket a kocsikat minden egymást figyelő kütyüvel ,olyan az egész mint egy kém film.

Rövid történet a javításról:

EGR tisztítás majd csere,alapjárati motor tisztítás csere donor autóból, üzemanyag szűrő csere,szivárgások fals levegők ,eredmény "0". Második menet- gyertya csere, majd gyújtáshíd csere/donor/ összes elektromos csatlakozó átvizsgálása,minden szuszogócső tisztítása,közben próbák minden szinten ,eredmény "0". Már egy hete nem használom a kicsikét ,mert sajnálom :D ,de ma hajnalban megvilágosodtam és előjött Zsigulis emlékem.Akkor a sok városi közlekedés után néha jól esett a motornak ha kap egy kis igazi menetet.Hát ma ez történt ,mi után a MAP szenzort is levizsgáltam ,gondoltam egy hegyeset és elmentem tankolni.Kicsit rángatott ,de ment igaz pörgettem is ,de csak finoman.Tankolás után irány az M7 és Érdről egészen az Egér út bekötéséig 4-ben 4000 fordulaton 130 majd táblák miatt 100 ,fordulás vissza és Érdig ugyan így.Ott ismét vissza és ugyan azokkal a paraméterekkel egy újabb kör.Mikor megálltam a katalizátortól olyan büdös kénes bűz jött ki ,hogy az förtelem.De láss csodát alapjárat normális járás sima víz rendesen melegszik és mindenki működik mint egy svájci óra. Tehát a jó magyar kénes benzin szivatott 2 hétig.Érdekes a hiba csak + 10 fok alatt volt jellemző.Hozzá teszem nagyon kocsi távon járok vele napi 10-12 km tehát nem is terhelődik igazán.Még 1 jó tanács: kis japán Suzuki mérnők mesélte ha városban 2000környékén tudod tartani a fordulatot és indokolatlanul nem váltasz feljebb a jobb hőmérséklet miatt és a teljesítmény miatt a fogyasztásod 1-1.5 literrel is kevesebb lehet. A haveromnak ez bejött most én is e szerint fogom használni . <_<

Üdv mindenkinek!!

Szia!

Nekem is ilyen motorral szerelt a verdám és szintén 2000-es évjárat.

A városban valóban el kell felejteni a 4. és 5. fokozatot.

Említetted az EGR problémákat is. EGR tisztításakor a teljes kipufogógáz visszavezetés járatait ki kell tisztítani..nem beszélve a teljes szívósorról ami a sok olajgőztől lecsökkent keresztmetszettel üzemel.

Egy 11 éves autónál (főleg ha még csipegeti is az olajat ) rendesen le tud csökkenni a keresztmetszet.

Célszerű karburátor tisztító spray-t használni + a klímatisztító spay hosszabbító műanyag csövét. Így a

teljes járatot be lehet fújni.

Hiába tisztítottam meg a fojtószelepet és az alapjáratit + meghajtottam 4000-5000-es fordulaton ..de az alapjárat tovább vacakolt.

Miután kitisztítottam az említett EGR járatot és a teljes szívósort az alapjáratom tökéletes lett.

Kb. 2 havonta be szoktam fújni meleg motornál a Wynn's karburátor tisztítóval a fojtószelepnél úgy , hogy közben 2000 körül pörgetem (hála a gázbovdennek). Ezután összerakom és megpörgetem pár km-en keresztül 4000 feletti fordulaton. Az eredmény mindig magáért beszél.

A spray kipucolja az általad említett katalizátort is és a teljes kipufogórendszert.

11 éves az autóm és többnyire városban használom de a kipufogórendszer még a gyári.

sajnos a városi használat nem igazán kedvez az autóknak és ha nem tudsz mindig autópályázni akkor érdemel többször tisztogatni....

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.