Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Nightbreaker

És ez?

Nagyon jó ez csak a (valóban) több fényért a rövidebb élettartammal fizetünk. És rengeteg hamisítvány kapható.

Nekem is bandzsított a lámpám. A jobb oldali nagyon középre világított, az út széle szinte sötétben maradt. Egyszerűen eltűnt a foglalatról az egyik fül, így kicsit keresztbe fordult az izzó. Eddig minden izzócserénél foglalatot is kellett cserélnem, mert kikeményedett és levált egy-két fül, de ez az egy eset volt, hogy menet közben fogy el. Elég vacak anyagból van.

Megosztás:

Hát ezzel megfogtál,nem is tudtam hogy van ilyen!

Megfogadom ha beállítás után sem lesz jó,csütörtökre viszem szerelőhöz!

Az eredményről beszámolok!

Beállítás előtt nézd meg a foglalatod,nehogy törött legyen,bár jobb helyeken megnézik elsőként.Nekem is az égőkészletben van két tartalék foglalat.Igen silány,orosz bakelit anyagból van.

Megosztás:

Sziasztok

2 hónap után ismét kiment a jobb első tompitott égője... má kezd a hócipőm tele lenni vele. de mé csak a jobb állandóan?

Én másfél éve vettem az autót. Azóta 1 izzót se kellett cserélnem... Mondjuk fényszórót már cseréltem. <_<

Megosztás:

Hivatalosan csak azok az izzók használhatóak melyek jóváhagyási jellel/E .sorszámmal/ el vannak látva!!!

itt egy cikk róla:

http://myswift-team.hu/news.php?extend.209

Az a baj a magyar törvényekkel,hogy nagyon tágan értelmezik,és használják.

Pl.:nálunk egy E jelű akármilyen tunung lámpa,vagy bármi,ami nem gyári,szétflexelik érte az autód a rend őrei,KPM....

A bajoroknál,símán megtűrik,mivel tudják mi az a E jelzés.

Ennyit a törvényekről <_<

Megosztás:

Pl.:nálunk egy E jelű akármilyen tunung lámpa,vagy bármi,ami nem gyári,szétflexelik érte az autód a rend őrei,KPM....

ez így igaz!

Megosztás:

Látod ilyenek ezek,nem segítenek!

Szerintem lehet a termosztát rossz,azt kellene kicserélni.Miatta melegszik korán az

a cső,nyitva van a termosztát és ezért átengedi a melegedő vizet

a termosztát és nem tud felmelegedni a víz mert a nagykörbe kiengedi

hamarabb a termosztát a vizet,mint kellene-tehát valószínűleg a termosztát

lesz a ludas.Annak ugyanis az a dolga,hogy akkor nyisson ki,mikor már elég jó meleg a víz

a motorban.Hát ilyenek ezek a termosztátok.Még jó,hogy az Opelbe olcsón hozzá lehet

jutni egy termosztáthoz.Pl. egy Toyota termosztát sokkal drágább,mint egy Astrába

való.

Esetleg még termosztát baja is lehet,nem?

A termosztátot:a Tát nevű községben készítik használt termoszokból.

Így lett a neve:TermoszTÁT!

Hungarikum,vigyázat hamisítják!

Szia!

Látom Te egy igazi bihari srác vagy és a humorért nem mész a szomszédba ! :-):-)

A gondolatmeneted teljesen logikus felépítésű, de azt azért nem mondanám általánosságban , hogy

olcsó az Astrákba a termosztát.

Az enyém egy régi konstrukció (2000) X14XE motorral és a termosztát pl. Gates 15-20 eFt...

Ezt én nem nevezném olcsónak...

Egy viszont biztos, ha fekszik a mutató 10 perc után is akkor csere...

Megosztás:

Sziasztok

2 hónap után ismét kiment a jobb első tompitott égője... má kezd a hócipőm tele lenni vele. de mé csak a jobb állandóan?

Volt egy kb. 2 éves időszakom, amikor kis túlzással nálam is sorra ette a H7-eket, de felváltva, hol bal oldalon, hol a másikon, néha kettőt egymás után ugyanazon az oldalon. A fesz. szabályzás egyenetlensége (pl. kanyarban is pislákolhat a világítás a szervó áramfelvétele miatt), meg a gyatra H7-es izzók miatt van az ilyesmi. Pedig én is az Osramtól a Tungsramig mindent kipróbáltam, de csipegette a drágábbakat is. Aztán egyszer "abbahagyta", mostmár éves távlatokban is bírják az izzóim.

Megosztás:

Sziasztok!

99-es astra g-m van és a jobb hátsó ajtót nem zárja le a központi zár(távirányítós).

Tud valaki nekem mondani valami okosságot hogy mi lehet a baja?

Köszönöm a válaszokat előre is.

Szia,

Lehet több oka is.

Lehet, hogy lecsúszott a kábel a zárról vagy az is lehet, hogy a központi egységről (nem tudom, hogy ott hogy van a csatlakozás).

Ha nyitni nyitja, de zárni már nem tudja akkor zárcsere (nekem is ez volt). Sajnos műanyag fülek tartják össze a zárat és ha valamelyik elpattan akkor mehet a kukába, mert a szerkezet szétnyomja a burkolatot és nem tud rendesen működni. Javítani lehetetlen. Én megpróbáltam rúgólemezzel, üvegszövettel, de sajnos ugyanúgy szétnyomta.

5 eFt-ért beszereztem egy másikat egy bontóból, kicseréltem és azóta jó. Kb negyedórás művelet.

Ajtóról le kell szedni az ablaktekerő kart (kis omega alakú pöcök fogja. egy dróttal benyúlsz a kárpit és a kar közé és ki lehet piszkálni). A burkolatot ha jól emlékszek 3 csavar fogja. 1 alul, 1 db egy rejtett résben valahol a fogantyún 1 pedig ha jól emlékszek a tároló rekesznél. Ha ezeket kicsavartad, alul megfogod a burkolatot és egy határozott, de mégis óvatos mozdulattal megránthatod (műanyag patentok fogják). Innentől kezdve magától értetődik már a dolog.

Megosztás:

Nálunk túl sok a hamis jelölés. :D

Megosztás:

Volt egy kb. 2 éves időszakom, amikor kis túlzással nálam is sorra ette a H7-eket, de felváltva, hol bal oldalon, hol a másikon, néha kettőt egymás után ugyanazon az oldalon. A fesz. szabályzás egyenetlensége (pl. kanyarban is pislákolhat a világítás a szervó áramfelvétele miatt), meg a gyatra H7-es izzók miatt van az ilyesmi. Pedig én is az Osramtól a Tungsramig mindent kipróbáltam, de csipegette a drágábbakat is. Aztán egyszer "abbahagyta", mostmár éves távlatokban is bírják az izzóim.

Hmmm. kemény. én hétvégén megpróbálom stab icvel, hátha. vagy jólesz vagy nem

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.