palicska Elküldve Február20, 2011 Megoszt Elküldve Február20, 2011 Már bocsánat, de itt csak 5w-s olajok vannak. Én csöndesen mindig felidegesítem magamat amikor ez a "minősítés" dolog szóbajön. Bár nem értek hozzá (ezért se szólok bele..vagy mégis? <_< ), de szerintem jó pénzért bármilyen olaj kap minősítést. Annyi biztos, hogy nekem castrol magnatec 10w40 van benne és tökéletesen bevált. 5 w-s olajat meg úgy zabálta mint a benzint... Annyira én sem vágom ezt az olaj témát. Minden motor más egyik sem egyforma. Ui:http://totalcar.hu/tanacsok/olajdoktor/20090409/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Február20, 2011 Megoszt Elküldve Február20, 2011 Már bocsánat, de itt csak 5w-s olajok vannak. Én csöndesen mindig felidegesítem magamat amikor ez a "minősítés" dolog szóbajön. Bár nem értek hozzá (ezért se szólok bele..vagy mégis? <_< ), de szerintem jó pénzért bármilyen olaj kap minősítést. Annyi biztos, hogy nekem castrol magnatec 10w40 van benne és tökéletesen bevált. 5 w-s olajat meg úgy zabálta mint a benzint... utóirat: Még egy dolgot nem értek. Kb 1,5 évvel ezelőtt itt a fórumon MINDENKI azt mondta, hogy A castrol magnatec az nagyon jó olaj ebbe a kocsiba... nem tudom mi változott azóta. :/ Semmi,eltelt másfél év.... :D Én is az 1.2-be azt raktam,belenyomtam 80000km,és semmi baja nem volt,a mai napig megy,az uj tulajnál. Van ebben már egy kis misztikum,ez,hogy ki mit minősit,de az biztos,ha nem lenne jó olaj,akkor már elég sokan megszivták volna. Link to comment Megosztás: More sharing options...
peter... Elküldve Február20, 2011 Megoszt Elküldve Február20, 2011 z12xe az olaj nagyon bevált de van ennél is jobb ami már bizonyított valvoline max life.! Nekem 10w40 olaj kell? Miért lőporszagú a dolog? <_< Gyári gyertya volt próbálva , volt is káosz belőle így visszatértem az ngk-hoz bosch tárcsa és betéthez vélemény? vagy ajánlat ami bírja a gyűrődést... Link to comment Megosztás: More sharing options...
panizzi Elküldve Február20, 2011 Megoszt Elküldve Február20, 2011 Sziasztok! Nagy szervizelés előtt állok tanácsokra lenne szükségem azzal kapcsolatban amit kiválasztottam jó nemjó? stb... ferrodo tárcsa ferrodo betét olaj, levegő,benzinszűrő (Man Filter) gyertya (NGK) /nekem ez vált be/ Castrol magnatec 10w40 Összesen anyagár 45000.- ja és még ablaktörlő +4 akcióban cserélve...az ár még hozzájön... Ferrodo jó választás. Olajból GM-et tennék bele. Gyertyából gyárit (persze persze, olvastam, hogy bevált) Link to comment Megosztás: More sharing options...
peter... Elküldve Február20, 2011 Megoszt Elküldve Február20, 2011 Ákos tanácsaid?:-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocs Elküldve Február20, 2011 Megoszt Elküldve Február20, 2011 Semmi extra,mintha az izzót cserélnéd ki <_< Csatit lehúzod (mind a két oldalán rögzít),elforgatod a motort,és már kint is van. Bontott motor 3000ft/db,legalábbis errefelé. Oké,köszönöm a segítségedet! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Február20, 2011 Megoszt Elküldve Február20, 2011 KGR' date='2011-02-20 - 21:30' post='766694] Már bocsánat, de itt csak 5w-s olajok vannak. Én csöndesen mindig felidegesítem magamat amikor ez a "minősítés" dolog szóbajön. Bár nem értek hozzá (ezért se szólok bele..vagy mégis? <_< ), de szerintem jó pénzért bármilyen olaj kap minősítést. Annyi biztos, hogy nekem castrol magnatec 10w40 van benne és tökéletesen bevált. 5 w-s olajat meg úgy zabálta mint a benzint... utóirat: Még egy dolgot nem értek. Kb 1,5 évvel ezelőtt itt a fórumon MINDENKI azt mondta, hogy A castrol magnatec az nagyon jó olaj ebbe a kocsiba... nem tudom mi változott azóta. :/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Február21, 2011 Megoszt Elküldve Február21, 2011 Itt a lőporoshordó! :D És ez még semmi..... Az enyémben is az van! <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február21, 2011 Megoszt Elküldve Február21, 2011 Itt a lőporoshordó! :D És ez még semmi..... Az enyémben is az van! Akkor még egy kis olaj a tűzre! Az enyémben is ez van. És <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Február21, 2011 Megoszt Elküldve Február21, 2011 Akkor még egy kis olaj a tűzre! Az enyémben is ez van. És <_< :D És még mennek ezek az autók??? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
KGR Elküldve Február21, 2011 Megoszt Elküldve Február21, 2011 :D És még mennek ezek az autók??? :D De még hogy! <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
woody1 Elküldve Február21, 2011 Megoszt Elküldve Február21, 2011 Szia, Z14XEP-hez: GM#93176801, Opel 12 14 031, Bosch FQR8LEU2 gyertya. Ez egy pólusú. Van ahol ugyanennek a két pólusú változatát teszik bele. Nekem is gyári kétpólusú van benne, az is jó. Sőt ha jól emlékszem valahol nem akárki (Uhuhu) írta, hogy ők csak ilyet tesznek bele. Uhuhu, ugye jól emlékszem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
doeme Elküldve Február21, 2011 Megoszt Elküldve Február21, 2011 sziasztok ismételten a segítségeteket szeretném kérni. G astra tulaj vagyok van egy idegesítő problémám a kicsike Z17 DTL motorkódos 5 ajtós induláskor 1esben amikor a kuplungot felengedem egy rezgés jön a motortérből amely 1-3 mp-ig tart a szerelőm az első motortartó bakra gyanakodott amelynek a cseréjét el is végeztük, de a rezgés nem szünt meg. olyan a hang mintha egy lemez rezegne.... üresjáratban nem rezeg. kuplung lenne ? köszönöm a válaszotokat Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Február21, 2011 Megoszt Elküldve Február21, 2011 sziasztok ismételten a segítségeteket szeretném kérni. G astra tulaj vagyok van egy idegesítő problémám a kicsike Z17 DTL motorkódos 5 ajtós induláskor 1esben amikor a kuplungot felengedem egy rezgés jön a motortérből amely 1-3 mp-ig tart a szerelőm az első motortartó bakra gyanakodott amelynek a cseréjét el is végeztük, de a rezgés nem szünt meg. olyan a hang mintha egy lemez rezegne.... üresjáratban nem rezeg. kuplung lenne ? köszönöm a válaszotokat Csak induláskor jelentkezik?Menet közbeni váltáskor nem? Milyen rezgés?Rezegteti a kasznit,váltót,motort vagy inkább valamilyen lemez-alkatrész rezgés? Mondjuk ez tipikusan olyan dolog amit hallani-látni kell,így neten nehéz bármit is mondani ,inkább csak tippelni lehet! Link to comment Megosztás: More sharing options...
KGR Elküldve Február21, 2011 Megoszt Elküldve Február21, 2011 sziasztok ismételten a segítségeteket szeretném kérni. G astra tulaj vagyok van egy idegesítő problémám a kicsike Z17 DTL motorkódos 5 ajtós induláskor 1esben amikor a kuplungot felengedem egy rezgés jön a motortérből amely 1-3 mp-ig tart a szerelőm az első motortartó bakra gyanakodott amelynek a cseréjét el is végeztük, de a rezgés nem szünt meg. olyan a hang mintha egy lemez rezegne.... üresjáratban nem rezeg. kuplung lenne ? köszönöm a válaszotokat Kipufogó? Ha beremeg a kipufogó és esetleg már elért a bilincs meg a gumibakok a középső dobnál akkor hajlamos beleérni a hővédő lemezbe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február21, 2011 Megoszt Elküldve Február21, 2011 Csak induláskor, utána nem? Csak hideg motornál? Csak bizonyos fordulatszám tartományban? Azért szakember számára egy rezgés hogy keverhető össze a motortartóbak fáradással? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Február21, 2011 Megoszt Elküldve Február21, 2011 Kipufogó? Ha beremeg a kipufogó és esetleg már elért a bilincs meg a gumibakok a középső dobnál akkor hajlamos beleérni a hővédő lemezbe. Pont így volt régen mikor a R. Clioval jártam.Véletlen jöttünk rá,hogy a kipuff tartója van eltörve,meggyengülve és az kopogott be induláskor a járatának az oldalába. Link to comment Megosztás: More sharing options...
doeme Elküldve Február21, 2011 Megoszt Elküldve Február21, 2011 Csak induláskor jelentkezik?Menet közbeni váltáskor nem? Milyen rezgés?Rezegteti a kasznit,váltót,motort vagy inkább valamilyen lemez-alkatrész rezgés? Mondjuk ez tipikusan olyan dolog amit hallani-látni kell,így neten nehéz bármit is mondani ,inkább csak tippelni lehet! csak induláskor jelentkezik menet közbeni váltáskor nem. leginkább lemez rezgés szerű a hang. aláfeküdtem az asszony megmozdította a gépet de alul nem láttam semmit alsó motor burkoló lemez nincs nem láttam semmi remegést csak a rezgést hallottam de nem tudtam honnét jön. az asszony nem taposott el <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
KGR Elküldve Február21, 2011 Megoszt Elküldve Február21, 2011 csak induláskor jelentkezik menet közbeni váltáskor nem. leginkább lemez rezgés szerű a hang. aláfeküdtem az asszony megmozdította a gépet de alul nem láttam semmit alsó motor burkoló lemez nincs nem láttam semmi remegést csak a rezgést hallottam de nem tudtam honnét jön. az asszony nem taposott el <_< A középső dobnál valamint a hátsó kerékösszekötőnél nézd (nálam utóbbinál rezgett). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február21, 2011 Megoszt Elküldve Február21, 2011 csak induláskor jelentkezik menet közbeni váltáskor nem. leginkább lemez rezgés szerű a hang. aláfeküdtem az asszony megmozdította a gépet de alul nem láttam semmit alsó motor burkoló lemez nincs nem láttam semmi remegést csak a rezgést hallottam de nem tudtam honnét jön. az asszony nem taposott el <_< Az egyik főhőst - leginkább a Zasszonyt - ki kéne cserélni a Zautószerelőre, a két szereplő cseréljen helyet, majd ugyanezt eljátszani! :D Nyugodj meg, te se taposs el senkit, használj nagybetűket és a ponton kívül más írásjeleket is (plííííz)! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
doeme Elküldve Február21, 2011 Megoszt Elküldve Február21, 2011 Az egyik főhőst - leginkább a Zasszonyt - ki kéne cserélni a Zautószerelőre, a két szereplő cseréljen helyet, majd ugyanezt eljátszani! :D Nyugodj meg, te se taposs el senkit, használj nagybetűket és a ponton kívül más írásjeleket is (plííííz)! <_< Köszönöm a válaszokat elmegyek az autószerelőhöz, és megnézzük a kipufogót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február21, 2011 Megoszt Elküldve Február21, 2011 Köszönöm a válaszokat elmegyek az autószerelőhöz, és megnézzük a kipufogót. Aztán az eredményről ne felejts el beszámolni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocs Elküldve Február21, 2011 Megoszt Elküldve Február21, 2011 Akkor még egy kis olaj a tűzre! Az enyémben is ez van. És <_< Azért csak kibújik a szög a zsákból! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocs Elküldve Február21, 2011 Megoszt Elküldve Február21, 2011 csak induláskor jelentkezik menet közbeni váltáskor nem. leginkább lemez rezgés szerű a hang. aláfeküdtem az asszony megmozdította a gépet de alul nem láttam semmit alsó motor burkoló lemez nincs nem láttam semmi remegést csak a rezgést hallottam de nem tudtam honnét jön. az asszony nem taposott el <_< Szia! Esetleg az nem lehet,hogy a COOLER alsó széle csapkolódik hozzá a hűtőhöz,nekem legalábbis az volt és olyan hangot adott mint amikor 2 lemez egymáshoz ér.A távtartó kütyü volt kilazulva,1 lemez darabot tettem közé,ami ######án megszorult és már nem is zörög (kop-kop-kop).Igaz nekem Y17DT-m van, nem tudom,hogy a Z17DTL-nél hogyan oldották meg,egy rápislantást azért megér,próbáld meg kézzel megmozgatni a COOLERT,ha nem mozog akkor nem ott van a bibi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
julien Elküldve Február21, 2011 Megoszt Elküldve Február21, 2011 Sziasztok! 7 éves g astrám van, és az első futóműből furcsa nyikorgó hang jön ha úthibákon bukkanón megyek. Gondolom ez a lengéscsillapító lehet, vagy a rugó? Mi a teendő ilyenkor, ki kell cserélni vagy valahol valamit meg kellene zsírozni??? Esetleg támcsapágy gumibak, ami típushiba. Irány a szervíz... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts