Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

..nem tudom hallod, de nagyot nyeltem ... eredeti GM, kék papir zsacsiban van és állítólag csoda az elektródája..... ettől a dumától én már nem olvadok el, de az Opel szervizes ismerős ezt (gyárit) ajánlotta...de oda csak végszükségben viszem!!! Vannak igen negatív tapasztalataim az un. Opel "szak szervizzel" ....!

Ez az...

http://www.autoalkatreszklub.hu/product_in...roducts_id=5390

akkor azért még majd 700-al levett a boltos darabonként.... hát ez az, amikor az utca embere bemegy az autós boltba....

Megosztás:

Fényszóró magasságállító-motort könnyű kicserélni? A bal oldali megadta magát,teker,de nem állítja a lámpát,nincs "kiakadva" sem.

Ránézésre hasonló lehet a rögzítése,mint egy sima izzónak...

Nem gáz,csak a beakasztása macerásabb,én inkább kivettem a foncsort,úgy könnyebb volt.Hasonló módon kell kitekerni.

Megosztás:

Fényszóró magasságállító-motort könnyű kicserélni? A bal oldali megadta magát,teker,de nem állítja a lámpát,nincs "kiakadva" sem.

Ránézésre hasonló lehet a rögzítése,mint egy sima izzónak...

Igen, kb. annyi a kivétele...

Nekem van egy hibátlan tartalékba! <_<

Megosztás:

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy Z14XE motornál, olajteknő levételekor kell e külön tömítést vásárolni ennek mi a GM száma,

és hogy a szürke tömítő paszta amit ekkor kell a tömítettséghez felkenni milyen GM számmal fut? Lehet kapni

azt, vagy csak márkaszervízek dolgoznak ilyennel?

Megosztás:

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy Z14XE motornál, olajteknő levételekor kell e külön tömítést vásárolni ennek mi a GM száma,

és hogy a szürke tömítő paszta amit ekkor kell a tömítettséghez felkenni milyen GM számmal fut? Lehet kapni

azt, vagy csak márkaszervízek dolgoznak ilyennel?

Ezeknél már nincs tömítés,csak kenőcs.Jól tudom? <_<

Megosztás:

Oké, köszi, ezt fogom tenni!

Fejleményekről beszámolok.

Jóéjt mindenkinek.

Helló Béla!

Tekerd le a tanksapkát, és próbáld ki úgy. akkor nincs vákum a tanba, vagy húzd le a csövet a tankszellőzetetőről. ne az elektromos csatit, hanem a tank felöl jövő csövet. ha bármelyikkel megszünik akkor valahola szellöző rendszerrel van a hiba.

Megosztás:

Nem írtad, hogy mennyit változtatott a 4 új gyertya, de a fagyit csak akkor szabad megnyalatni vele, ha nem 3hengerezik!

a 4 új gyertya és trafóhíd csere, pár km utám ua.

Tegnap fél tank VPower+injektor adalék, félnapig ment mint a Doxa óra... ma reggel indulás után 2-300m után kanyar, visssza2, és elkezdte a rángatást, (mindig ott szokta...!) sárga lámpa kigyullad, gázadásnál villog...

várom a jószerencsémet.....<_< Lassan feladom...

majd lesz valami......

Megosztás:

a 4 új gyertya és trafóhíd csere, pár km utám ua.

Tegnap fél tank VPower+injektor adalék, félnapig ment mint a Doxa óra... ma reggel indulás után 2-300m után kanyar, visssza2, és elkezdte a rángatást, (mindig ott szokta...!) sárga lámpa kigyullad, gázadásnál villog...

várom a jószerencsémet.....<_< Lassan feladom...

majd lesz valami......

Nem tudom, hogy milyen fokú neked ez a rángatás, de nekem akkor csinálta ezt nyáron amikor nem jó benzint tankoltam. Kutat váltottam, üzemanyagszűrőt cseréltem és azóta nem jelentkezett.

Megosztás:

Nem tudom, hogy milyen fokú neked ez a rángatás, de nekem akkor csinálta ezt nyáron amikor nem jó benzint tankoltam. Kutat váltottam, üzemanyagszűrőt cseréltem és azóta nem jelentkezett.

a "no name" kutakról leszoktam, kb. 1 éve javarészt az Agipnál itatok.... mint írtam, tegnap ment mint a Doxa, és egy kanyarnál visszavált, utána megtorpan és lehet hallani, hogy szinte "hörög" és nem húz...sárga kigyullad, villog a lámpánál meg pörgetni kell időnként, hogy le ne álljon ..!

pl. tegnap du. indultam, sárga lámpa elaludt és ment, mint ha új lenne...ezt csinálja több mint egy hete.... teljesen kiszámíthatatlan...

Megosztás:

Sziasztok!

Abban kérnék a tapasztaltaktól segítséget hogy miként kell leszedni a trafóhidat hogy gyertyát cserélhessek?Még nem volt leszedve,a két csavart kicsavartam ami tartja de felfelé nem mozdul,félek nehogy eltörjön.nem mertem feszegetni.Valami célszerszám kell hozzá esetleg,mert látok menetet benne ahol a tartócsavar átmegy rajta.(Z14 XEP ,2007-esG Astra)Esetleg ha valaki tudná hogy egy -vagy kétpólusú gyertya van benne,gondolom Opel gyártmányú?

Előre is köszönöm!

Megosztás:

Sziasztok!

Abban kérnék a tapasztaltaktól segítséget hogy miként kell leszedni a trafóhidat hogy gyertyát cserélhessek?Még nem volt leszedve,a két csavart kicsavartam ami tartja de felfelé nem mozdul,félek nehogy eltörjön.nem mertem feszegetni.Valami célszerszám kell hozzá esetleg,mert látok menetet benne ahol a tartócsavar átmegy rajta.(Z14 XEP ,2007-esG Astra)Esetleg ha valaki tudná hogy egy -vagy kétpólusú gyertya van benne,gondolom Opel gyártmányú?

Előre is köszönöm!

Óvatosan húzd felfele,csak el ne törd.A gyertyapipák(gumi),azok szorulnak,a csavarokon kívül nem tartja más.Illetve még van egy csati a jobb oldalán(szemben állsz vele)Igen 2 pólusú szokott bennük lenni,de olvass,és mindent meglelsz <_<

Megosztás:

Óvatosan húzd felfele,csak el ne törd.A gyertyapipák(gumi),azok szorulnak,a csavarokon kívül nem tartja más.Illetve még van egy csati a jobb oldalán(szemben állsz vele)Igen 2 pólusú szokott bennük lenni,de olvass,és mindent meglelsz <_<

Köszi a gyors választ!

A csatlakozót jobb oldalt természetesen kihúztam,az a bajom az egésszel hogy igazából nem nagyon tudom megfogni mert szűk a hely

körülötte és nem akar mozdulni.Gondolom az 50000km alatt kicsit rágyógyulhatott.De majd teszek mégy egy kísérletet hátha megmozdul.

Üdv!

Megosztás:

Köszi a gyors választ!

A csatlakozót jobb oldalt természetesen kihúztam,az a bajom az egésszel hogy igazából nem nagyon tudom megfogni mert szűk a hely

körülötte és nem akar mozdulni.Gondolom az 50000km alatt kicsit rágyógyulhatott.De majd teszek mégy egy kísérletet hátha megmozdul.

Üdv!

Óvatosan gyakorolj vele,mert ha eltörik,fájni fog <_<

Megosztás:

Elszállt a fűtéskonzol világításom.Kicseréltem az égőt,és így sem jó,és ugyanezt produkálta a 3.égőnél is. <_<

Tipp?

Szia!

Sajna nem sokat értek hozzá,de nem lehet,hogy külön biztije van,vagy esetleg megtört valahol a kábel ahonnan az áramot kapja?

Megosztás:

Sziasztok

Megpróbáltam ma szelepfedél tömittést cserélni de kissé nem ugy jöttek össze a dolgok mint gondoltam.

lecsavaroztam a szelepfedelet, de levenni már nem tudtam, mert a vezérlés burkolat aljába bele van sülyesztve a fedél széle, és nem tudtam kiszedni mert alján beleütközött a vezérműtengely lefogatóba is ami ott szélül van. csak ugy lehet levenni a szelepfedelet ha a vezérlés 2 kerekét is leszedik? vagy vmi ötlet?

Köszi

Megosztás:

Sziasztok,

Szeretnék érdeklődni, hogy középső kipufogódob cseréjéhez miket vegyek még a dobon kívül?

Ezekre gondoltam eddig:

dob, bilincs, tartó gumik plusz említettek valami szén-tömítést (2db). Kipufogó tömítő paszta kell?

Ezen kívül kell még valami?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.