Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

új nem kell, mert az vagy félmillió. bontott kell, amire adnak garanciát, hogy jó, és azt elvinni megméretni.

DE: a gépmühelynek sokszor fogalma sincs, hogy szabad e síkolni vagy sem. azt sem tudják milyen hengerfejet vittek oda, csak egy alu alkatrész.

szóval szóljál, nekik, vagy megszopod. ha más nem akkor a bosszúsággal, hogy megint nem lesz autód sokhétig...

ráadásul egy bejáratós motornak sem tesz igazán jót, hogy összeér, illetve egy idő után görbül a szelep, és nincs megfelelú kompresszio.

higgyél nekem baker, én már ezt nagyoncsúnyán beszoptam....

( amugy egy érintő síkolást még elbír a fej, de ha görbe azt már nem )

Köszönöm a jó tanácsokat. :D Szóltam a szerelőnek mi a pálya. :D Aztán innentől már az ő dolga... Garanciát vállal a munkájára.

(Már csak ezt a zsák pénzt kell összeszedni <_< )

Megosztás:

Én 140000-l adtam el óra szerint,és tökéletes volt.

Bárcsak én is elmondhatnám ugyanezt. A legnagyobb gond az volt, hogy nem tettem le rögtön amikor elkezdett fogyni a víz és így további károk keletkeztek. De először még folyásra tippeltem. Az olaj meg kicsit habos volt azt betudtam annak, hogy lecsapódott a pára a sok rövid úttól. Meg hát a remény hal meg utoljára. De aztán kezdett durván kakaósodni akkor ijedtem meg, hogy hengerfej. És bele is trafáltam de sajnos késő...

Megosztás:

Bárcsak én is elmondhatnám ugyanezt. A legnagyobb gond az volt, hogy nem tettem le rögtön amikor elkezdett fogyni a víz és így további károk keletkeztek. De először még folyásra tippeltem. Az olaj meg kicsit habos volt azt betudtam annak, hogy lecsapódott a pára a sok rövid úttól. Meg hát a remény hal meg utoljára. De aztán kezdett durván kakaósodni akkor ijedtem meg, hogy hengerfej. És bele is trafáltam de sajnos késő...

az az érdekes ...volt nálam hétvégén egy srác ... x12xe van neki..szinte ugyan az mint a z12xe..

ő is úgy gondolta hogy hengerfejes ...aztán kiderült hogy a víz a vezérléshez folyt be...

megette a hűtőlé a tömítést...vagy mi...

aztán motorgenerál lett.

de nem volt ilyen durva mint neked.

Megosztás:

az az érdekes ...volt nálam hétvégén egy srác ... x12xe van neki..szinte ugyan az mint a z12xe..

ő is úgy gondolta hogy hengerfejes ...aztán kiderült hogy a víz a vezérléshez folyt be...

aztán motorgenerál lett.

Na ne ijesztegess... Nekem is folyik a hűtővíz és nekem is a vezérlés környékére (bár én úgy látom, hogy pont elkerüli a vezérlést, ezért nem idegesítettem magam)...

Megosztás:

aztán motorgenerál lett.

Nekem elég zűrzavarosan beszélt arról, hogy hol folyt a víz. Vagy hajszálrepedés vagy vetemedés lehet a hengerfejben. De a lényeg, hogy kb 1:1 arányban volt bekeveredve a motorolajba. Elvileg valamelyik vízcsatorna is el volt dugulva. És a dugattyúk meg összerogytak a hirtelen hőváltozástól ahogy megforrt. Amikor kifogyott a kiegyenlítőből a víz....? Hát ennyire nem értek hozzá. De mondjuk én nem vettem észre mert a vizem soha nem forrt fel. Teljesen normális volt a hőfok mindig.

Megosztás:

dehogy is...

az én láncos motorról beszélek <_<

Erről jut eszembe. Pesten hova érdemes elvinni a kocsit? Voltam már vele apróbb dolgokkal kis szervizekben (nem márkaszerviz),de nem voltam megelégedve. Végignéztem, hogy mit csinálnak és kb úgy álltak hozzá a dolgokhoz mintha én szereltem volna.

Sajnos elég kevés szabadidőm van (általában szombat délelőtt, amikor a szervizek nyitva is tartanak).

Az említett hűtőfolyadék folyását szeretném megszüntetni (már próbáltam magamnak megcsinálni, de feladtam), fékrendszert ellenőrizni, középső kipufogódobot cserélni, futóművet átnézetni. Plusz ha teletankolom a kocsit, akkor folyik a drága lé valami szellőztetőnél a tank tetejéről.

Csergővel vagy Wallis-szal van tapasztalata valakinek?

Megosztás:

Nekem elég zűrzavarosan beszélt arról, hogy hol folyt a víz. Vagy hajszálrepedés vagy vetemedés lehet a hengerfejben. De a lényeg, hogy kb 1:1 arányban volt bekeveredve a motorolajba. Elvileg valamelyik vízcsatorna is el volt dugulva. És a dugattyúk meg összerogytak a hirtelen hőváltozástól ahogy megforrt. Amikor kifogyott a kiegyenlítőből a víz....? Hát ennyire nem értek hozzá. De mondjuk én nem vettem észre mert a vizem soha nem forrt fel. Teljesen normális volt a hőfok mindig.

Hm... Lehet, hogy csak a kisördög beszél belőlem, de az nem fordult meg a fejedben, hogy kérsz egy másik szerelőtől is ajánlatot mielőtt belekezdesz egy ekkora költségű javíttatásba?

Megosztás:

Erről jut eszembe. Pesten hova érdemes elvinni a kocsit? Voltam már vele apróbb dolgokkal kis szervizekben (nem márkaszerviz),de nem voltam megelégedve. Végignéztem, hogy mit csinálnak és kb úgy álltak hozzá a dolgokhoz mintha én szereltem volna.

Sajnos elég kevés szabadidőm van (általában szombat délelőtt, amikor a szervizek nyitva is tartanak).

Az említett hűtőfolyadék folyását szeretném megszüntetni (már próbáltam magamnak megcsinálni, de feladtam), fékrendszert ellenőrizni, középső kipufogódobot cserélni, futóművet átnézetni. Plusz ha teletankolom a kocsit, akkor folyik a drága lé valami szellőztetőnél a tank tetejéről.

Csergővel vagy Wallis-szal van tapasztalata valakinek?

Nem márkaszerviz

Márkaszerviz

én ezeket ajánlom <_<

Megosztás:

Sziasztok! Régóta olvasgatom a fórumot,és sok hasznos ötletet kaptam tőletek,amit ezúton is köszönök.

Most viszont a segítségeteket kérném.

Az elmúlt napokban az autóm nem indul.A kontroll lámpa villog.

Kivillogtattam: 1...6...1...4 /csak az a baj nem értem! Lefordítaná valaki nekem.

/Astra G 2007. z14xep/

Előre is Köszönöm! Ladalas.

Megosztás:

Sziasztok! Régóta olvasgatom a fórumot,és sok hasznos ötletet kaptam tőletek,amit ezúton is köszönök.

Kivillogtattam: 1...6...1...4 /csak az a baj nem értem! Lefordítaná valaki nekem.

/Astra G 2007. z14xep/

Szia!

Ilyen csúnyaság van erre:

P1614 Wrong transponder immobiliser key B-006

P1614 Rossz transzponder indításgátló kulcs B-006

P1614 immobilizer anti-theft wrong signal B-008

P1614 indításgátló lopásgátló rossz jel B-008

ECU letiltott. Távirányítót leejtetted esetleg?

Megosztás:

/Astra G 2007. z14xep/

Vagy merülőben van az elem?

Megosztás:

Szia!

Ez ugyanaz, mintha 0-val kezdődne? Pl. P0614

Megosztás:

Szia!

Köszönöm a gyors választ!

További fejlemény: a kulcs lesz valószínüleg.

Tartalék kulccsal minden rendesen működik,nincs hiba,nincs villogás.

Tartalék kulcsból a transzpondert át lehet rakni a távirányítós kulcs házába?

Köszi.

Megosztás:

Akkor gondolom a vezérműtengely lefogató csavarokat már leellenőríztetted! :D

Ha már az indítás így megoldódott! <_<

Igen.Visszahívót nem kaptam,de azért megnézettem.Szerencsére nálam mind rendben.

Ezért is nagyon jó hogy annak idején rátaláltam erre a fórumra.

Megosztás:

Hengerfej rendbehozása, Új dugattyúk, új csapágyak, új tömítéskészlet, hengerek felfúrása, lánc csere feszítőkkel együtt, főtengely köszörülés, munkadíj.

Max 300-ban megáll... Jó ár ez? <_<

Mihez képest? Ahhoz képest, hogy 2 éve kicsivel több mint a duplájáért vettem a kocsit? Nem..

Megosztás:

Hát ahhoz képest persze, hogy nem. De amúgy? <_<

Ilyesmi ár körül szóródhat a dolog. Nekem jóval több volt, de kuplungtárcsa + kinyomócsapágy + vízpumpa + egyebek is bekerültek.

Az Általad felsoroltakon túl még főtengely szimeringek, HF csavarok jönnek neked (gyáriban nálam 3.763 (első) + 5.460 (hátsó), HF csavarok valami 10e körül voltak, Reintz)).

Nekem így nézett ki a gépmunka:

előmosás: 1500

fúrás, hónolás: 13.000

fűzés: 13.000

HF síkmarás: 3.000

HF fészekmarás, szelepkösz., hézagolva: 24.000

4 db Mahle dugattyú: 82.000

Szelepszár szimering: 2.320

Vez. teng. szimering: 1.428

Hajtókarcsapágy: 3.040

Főtengelycsapágy: 9.084

A full gépmunka együtt: 152.372 Ft, mindez Z14XE-hez.

Munkadíj szerelőfüggő + a megbontásnál szóba jöhetnek még egyéb cserélendő alkatrészek.

Kitartást és vastag bukszát kívánok! :D

Megosztás:

lehet én néztem rossz helyen ,de ami új és delphi az valahogy drágább..

igen , x14xe

Szia!

Nekem is ilyen motorral szerelt az autóm (2000-es évjárat).

A szelepszorulás is okozhat trafóra utaló hibákat.

Az előző hozzászólásaidban írtad, hogy 3000-es fordulaton hajtottad 50 km-t valami tisztító cuccal.

A 3000-es fordulat ennek a motornak csak "simogatás". Szerintem mielőtt trafót cserélnél, végezz el el

teljes tisztítást (EGR+ a teljes kipufogógáz visszavezetés járatai, fojtószelep, kartercsövek,) és ezután

mehet bele szeleptisztító cucc , majd 50 km-en mehet a kergetés min. 4500-as fordulaton.

Nekem anno ez bevált ...

Az általad linkelt trafó csomagolása tényleg gyanús (vagy nagyon régi a kép)...a GM már évek hologramos

matricával látja el a termékeit. Ez egy olcsó kínai másolat szerintem (elnézést kérek az eladótól).

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.