Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Sziasztok!

Az lenne az egyik kérdésem hogy gyertyacseréhez mit kell leszerelni a motornál hogy a gyertyákhoz hozzáférjek?

A másik,hogy hol található az üzemanyagszűrő?

Nekem még új a szerkezet.(G Astra 1.4 XEP).

Hálás köszönet!

Trafósor + felette a burkolat .

a szűrő a jobb hátsó ajtó alatt van kb.

mindkettőből gyári alkatrész ajánlott

Megosztás:

Erre tudna nekem valaki választ adni?

Halvány lila fingom sincs, hogy honnan jöhetett le az a csati.

Szia!

A hűtőfolyadék-szint érzékelő csatijára tippelek. Azt hiszem az enyémben is van a kábelkötegben ilyen csati

de a tartályban nincs beépített érzékelő sajnos..pedig hasznos kiegészítő lenne.

Megosztás:

Igen, nem csak Opelt, 2évig lakatoltam.

Nem kell ragasztani semmit visszarakáskor, csak vigyázzatok hogy meg ne törjön amikor forgatjátok ki a kocsiból.

De adja magát, hogy hátulról kell kivenni, mi legalább is így csináltuk.

Köszi!

Ha nem muszáj, ki se venném, csak alá kellene férnem a tetősín csavarjait kiszedni.

Megosztás:

Ablakfűtéses témához. A próbalámpával az ablakfűtés két szélénél nézted a feszt vagy egy testpont és az ablakfűtés + bevezetése között. Próbáld meg a szélvédő 2 pontja között ha ott jelen van akkor egy multiméter negatívját tedd le vhol testre majd indítsd el a motort ab fűtés be utána a +mérőzsinórral tapints rá a nagy fő szálra ha ott van az akkufesz már jó utána próbálj távolabb menni egy fűtészálon úgy kell csökkenni a fesznek. Félúton már kb 4-5 V ot fogsz látni ha végig 12V van akkor hibás a test. Vagy leszakadt a bevezető fül. Ha a szálakon abszolut nem mérsz feszt akkor a pozitív bevezetés sérült meg

Megosztás:

Szóval. Van nekem egy Astra G 1.4 16V 5 ajtós járművem. Az ajtók felől igen kellemetlen nyiszorgó hangokat tudnak gerjeszteni a kiváló magyar utak. Minnél több kilométer (jelenleg bő 50000) annál több zaj. Mitévő legyek? Valakinek hasonló jelenség?

Köszi és üdv: koco

Üdv.

Nekem is volta hsonló probléma,és Én szilikon spray-vel fújtam be,majd vártam,és áttöröltem.

Néha megismétlem,még mielőtt megszólal.Szilikonos műszerfalápoló is megteszi.

Ne várj rögtön csodát,de jó lesz..... <_<

Megosztás:

Sziasztok!

Az lenne az egyik kérdésem hogy gyertyacseréhez mit kell leszerelni a motornál hogy a gyertyákhoz hozzáférjek?

A másik,hogy hol található az üzemanyagszűrő?

Nekem még új a szerkezet.(G Astra 1.4 XEP).

Hálás köszönet!

A gyertyacseréhez először is le kell venned a takarófedelet(Eco-tech felíratú), Egyszerű, jobbra eltolod, majd leemeled.

Ezután húzd le a gyútótrafósor csatlakozóját, majd vedd ki a két torx rögzítőcsavart. A rögzítőcsavarok helyére érdemes betekerni két M8-as csavart, ezekkel kihúzható a gyújtás.(Óvatosan feszegesd nehogy véletlenül elrepedjen, mert drága tétel !) Utána hozzáférsz a gyertyákhoz, 16-os gyertyakulcs kell hozzájuk.

Az üzemanyagszűrőt alul a padlólemez bal hátsó részén találod a tank mellett.

Megosztás:

A gyertyacseréhez először is le kell venned a takarófedelet(Eco-tech felíratú), Egyszerű, jobbra eltolod, majd leemeled.

Ezután húzd le a gyútótrafósor csatlakozóját, majd vedd ki a két torx rögzítőcsavart. A rögzítőcsavarok helyére érdemes betekerni két M8-as csavart, ezekkel kihúzható a gyújtás.(Óvatosan feszegesd nehogy véletlenül elrepedjen, mert drága tétel !) Utána hozzáférsz a gyertyákhoz, 16-os gyertyakulcs kell hozzájuk.

Az üzemanyagszűrőt alul a padlólemez bal hátsó részén találod a tank mellett.

Meg egy hosszú mágneses akármi,mert igen mélyen vannak a gyertyák. <_<

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.