Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Valaki szedett már ki ködlámpát az első lökhárítóból? Mi a módja? Nekem a jobb elsőt kellene kibányászni. Szét lehet szedni, úgy hogy a búrát ki lehessen takarítani belülről?

3 20-as torx csavar fogja, meg a rezes madzag. Én pont hétvégén szedtem ki a balosat, simán kijött a lököst nem kellett leszedni. Gondolom a jobboshoz is hozzá lehet férni. A búrát kitörölni nem nagyon fogod tudni, mert ragasztva van, elvileg hőre lágyuló ragasztóval. Többet nem mondok, mert még én leszek az oka, ha vmi baja esik a lámpicskudnak.

Megosztás:

3 20-as torx csavar fogja, meg a rezes madzag. Én pont hétvégén szedtem ki a balosat, simán kijött a lököst nem kellett leszedni. Gondolom a jobboshoz is hozzá lehet férni. A búrát kitörölni nem nagyon fogod tudni, mert ragasztva van, elvileg hőre lágyuló ragasztóval. Többet nem mondok, mert még én leszek az oka, ha vmi baja esik a lámpicskudnak.

Köszönöm. A jobbosnál vannak a kürtök, de gondolom attól még kijöhet. Ha az izzót kiszedem belőle akkor be lehet férni a búra belsejéhez ecsettel vagy valamivel? Vagy áztassam ki?

Megosztás:

Köszi, csak sajnos jobbosomnak van a sarka lepattanva. Működik csak belemegy a trutyi. Saras már. 3000-ért simán vettem volna.

Javíttatod, cseréled? Csak nem akarod úgy hagyni?

Hőlégfúvóval óvatosan melegíted, akkor talán enged a ragasztó. Visszatenni barbár módon sziloplaszttal lehet, elegánsan spec. ragasztóval lehet. Ugyanavval, amivel a szemöldököt ragasztják a lámpára.

Jobban jársz, ha túrod a hirdetéseket ill. feladsz a Fórum alkatrész keresőjébe egy hirdetést.

Megosztás:

Javíttatod, cseréled? Csak nem akarod úgy hagyni?

Hőlégfúvóval óvatosan melegíted, akkor talán enged a ragasztó. Visszatenni barbár módon sziloplaszttal lehet, elegánsan spec. ragasztóval lehet. Ugyanavval, amivel a szemöldököt ragasztják a lámpára.

Jobban jársz, ha túrod a hirdetéseket ill. feladsz a Fórum alkatrész keresőjébe egy hirdetést.

Házilag oldom meg mindenképpen. Arra gondoltam, hogy kiszedem, kiszedem az izzót belőle. És utána a búra részét beáztatom. Valami rongyot begyömöszölök. Aztán a sarkot sziloplaszttal beragasztom. Hátha sikerül.

Megosztás:

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata hátsó ajtó hangszóró cserében? A mostaninak elszakadt a gumimembránja és kissé egzotikus hangzásvilág uralkodik miatta az autóban. Vettem egy másikat. A baj az, hogy 3torx csavar fogja, amiből kettőhöz még hozzá is férnék, de a 3.at teljesen eltakarja a műanyag kárpit. Ezen az alsó ajtókárpiton egyetlen csavart találtam alul, ki is szedtem, de némi feszegetés árán se volt hajlandó lejönni a kárpit. Van még valahol csavar, vagy egyéb trükkje van, vagy pedig feszegessem tovább nyugodtan :lol: ? Előre is kösz!

Megosztás:

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata hátsó ajtó hangszóró cserében? A mostaninak elszakadt a gumimembránja és kissé egzotikus hangzásvilág uralkodik miatta az autóban. Vettem egy másikat. A baj az, hogy 3torx csavar fogja, amiből kettőhöz még hozzá is férnék, de a 3.at teljesen eltakarja a műanyag kárpit. Ezen az alsó ajtókárpiton egyetlen csavart találtam alul, ki is szedtem, de némi feszegetés árán se volt hajlandó lejönni a kárpit. Van még valahol csavar, vagy egyéb trükkje van, vagy pedig feszegessem tovább nyugodtan :lol: ? Előre is kösz!

Na nálam ez most aktuális éppen. Friss tapasztalat.

Ablaktekerőt leszedni, omega rögzítője van. Kis hangszóró rács alatt 1 csavar. Ajtónyitó alatt 1 csavar. Elektromos ablakemelő helye alatt 1 csavar. Kárpit legalján 1 csavar.

Azt hiszem nincs több. Utána a kárpitot legalulalul magad felé megrántani/húzni. Ha szerencséd van körbe kipattannak a műanyagok. Utána pedig felfelé letolni az egészet az ajtókeretről.

Ennek lehet csavarhúzóval segíteni, van hogy szorul. Ajtónyitó kilincsből majd a bovdent szed ki. És kész is. Elég szar munka.

Szerk.: ha csak az alsó hangszóróhoz akarsz hozzáférni, akkor ne told le felfelé a kárpitot. A kipattintásnál állj meg. Elég lesz az is. Könnyebb visszatenni.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.