Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Forgatáshoz írnám. Én is olvastam itt korábban hogy forgatni kell úgy is használtam és sajna nem kicsit hanem nagyon megugrott a fogyasztás. Ezt úgy értem hogy mikor 3000 körül váltok akkor bőven 10 felett 10,2-10,7 ez nagyon sok. Most hogy 2200 nél kapcsolok így 8,5 el beéri ugyanazon az úton. Viszont minden hétvégén kap egy 10 km pörgős üzemet hogy kitisztuljon egy kicsit. Nekem nagyon fontos a jó fogyi. Ugyanis a távoli melóhely+gyenge fizu miatt nagyon oda kell figyelnem!!!!

Megosztás:

Szia!

A fémcsövet is levették??? Miért? Annyira el volt dugulva?

Szerintem elég levenni a gumicsövet és egy vékony acéldrót segítségével és némi kézügyességgel ki lehet

pucolni rendesen...

Remélem nem fizettél sokat a másfél órás műtétért...

szia a szerelők alapból levették a fém csövet is,így rendesen kilehet pucolni,eleve nem egyenes a cső,elég kacifántos,tisztító spray-vel fújták be,és rongyot húztak keresztül rajta,még az AGR-re is ránéztek,így fizettem 2 órára 4E egyébként így nézett ki a kiszerelt cső http://img440.imageshack.us/i/kartercs.jpg/

Megosztás:

szia a szerelők alapból levették a fém csövet is,így rendesen kilehet pucolni,eleve nem egyenes a cső,elég kacifántos,tisztító spray-vel fújták be,és rongyot húztak keresztül rajta,még az AGR-re is ránéztek,így fizettem 2 órára 4E egyébként így nézett ki a kiszerelt cső http://img440.imageshack.us/i/kartercs.jpg/

az ár az nem rossz ,a cső gusztusos :)

Megosztás:

Épp most voltam kint a parkolóban, és állt mellettem egy G. Magasabban van mint az enyém. A kerékívnél jól látszódott a pár centi különbség?

Kerékméret azonos volt. 8 éves korára leül az autó? Vagy van különbség az első szériák és a classic futóműve között? Vagy menjek szervizbe azonnal?

Vásárlás előtt volt fék és lengéscsillapító teszten, ott minden rendben volt.

Nekünk pl a Classic szemmel láthatóan magasabb volt,mint a 2001-es G,nyugiiii :)

Megosztás:

Aki esetleg még nem olvasta, még aktuális a korábbi hozzászólásom:

Várom az ötleteket, képeket stb. a bővítéshez.

"Sziasztok Opel fórumos kartársak!

Összedobtam egy pdf-be egy kis hasznos képes Opel Astra G elektromos csatlakozó gyűjteményt. Mivel nem vagyok Opel szerelő

ezért lehetnek benne elnevezési és egyéb hibák, ha ilyet tapasztaltok, kérem PÜ-ben jelezzétek és javítom. Esetleg bővíthetem is

szívesen, ezzel akár egy vaskos kis "képeskönyvet" is létrehozhatnánk közösen, amit haszonnal forgathat aki szerelésre adja a fejét vagy

csak keres valamit az autóján. Akinek van bővítenivalója fotója stb. az PÜ-ben keressen meg és szabadidőm függvényében frissítem

a kis doksit.

A fájl elérhetősége:

Opel Astra G elektromos csatlakozók

"

Megosztás:

Aki esetleg még nem olvasta, még aktuális a korábbi hozzászólásom:

Várom az ötleteket, képeket stb. a bővítéshez.

"Sziasztok Opel fórumos kartársak!

Összedobtam egy pdf-be egy kis hasznos képes Opel Astra G elektromos csatlakozó gyűjteményt. Mivel nem vagyok Opel szerelő

ezért lehetnek benne elnevezési és egyéb hibák, ha ilyet tapasztaltok, kérem PÜ-ben jelezzétek és javítom. Esetleg bővíthetem is

szívesen, ezzel akár egy vaskos kis "képeskönyvet" is létrehozhatnánk közösen, amit haszonnal forgathat aki szerelésre adja a fejét vagy

csak keres valamit az autóján. Akinek van bővítenivalója fotója stb. az PÜ-ben keressen meg és szabadidőm függvényében frissítem

a kis doksit.

A fájl elérhetősége:

Opel Astra G elektromos csatlakozók

"

Jó ez,csak ez meg van egy német oldalon is,astra forever-n talán. :)

Megosztás:

kezdésnek gumis :D

nálam is volt ilyen a corsánál 110nél remegett 120 már nem 150nél halálfélelem :)

Sziasztok! A sok aggodalmaskodás után, örömmel jelentem, hogy a reggeli gumicsere centírozással megoldotta kormányrángásomat!

Nagyon szépen siklik a gép! Szerencsére tényleg elég volt a gumis!

Megosztás:

Forgatáshoz írnám. Én is olvastam itt korábban hogy forgatni kell úgy is használtam és sajna nem kicsit hanem nagyon megugrott a fogyasztás. Ezt úgy értem hogy mikor 3000 körül váltok akkor bőven 10 felett 10,2-10,7 ez nagyon sok. Most hogy 2200 nél kapcsolok így 8,5 el beéri ugyanazon az úton. Viszont minden hétvégén kap egy 10 km pörgős üzemet hogy kitisztuljon egy kicsit. Nekem nagyon fontos a jó fogyi. Ugyanis a távoli melóhely+gyenge fizu miatt nagyon oda kell figyelnem!!!!

3000-es fordulatnál 10L fölött??? Az rengeteg...mármint az enyémhez képest (2001-es Z14XE). Megmondom őszintén, először én is kíméltem 2-2.500-as fordulatokkal a kocsit, de akkor mintha többet evett volna. Így, min. 3000-es váltásokkal 7,5-8L fölé nemigen megy a fogyasztásom (nyáron pedig 6,5-7).

Megosztás:

3000-es fordulatnál 10L fölött??? Az rengeteg...mármint az enyémhez képest (2001-es Z14XE). Megmondom őszintén, először én is kíméltem 2-2.500-as fordulatokkal a kocsit, de akkor mintha többet evett volna. Így, min. 3000-es váltásokkal 7,5-8L fölé nemigen megy a fogyasztásom (nyáron pedig 6,5-7).

Igaz az enyém 1.2-es de a 2-2500as fordulaton 6,2-6,8, nyáron 5,2-re letudom vinni. De ha 3.-ban közlekedek városban 3ezres fordulat környékén akkor nálam is megnő a fogyasztás. Ettől függetlenül néha én is meghajtom a gépet, ki kell kormolni :)

Megosztás:

Igaz az enyém 1.2-es de a 2-2500as fordulaton 6,2-6,8, nyáron 5,2-re letudom vinni. De ha 3.-ban közlekedek városban 3ezres fordulat környékén akkor nálam is megnő a fogyasztás. Ettől függetlenül néha én is meghajtom a gépet, ki kell kormolni :D

Sziasztok,

Én 90%-ban autópályán és 10%-ban városban használom a kocsit. Autópályán ötösben 120-130-as tempót próbálom mindig tartani (~3500-4000rpm). Városban 4. fokozatban használom a kocsit, viszont amint eléri az üzemi hőmérsékletet 4500 alatt nem váltok el, mivel rühellem a tötymörgést. :) Mindig azon káromkodok, hogy miért csak 3 autó fér át egy átkozott zöld lámpán?! :D Egyesben kihúzatom, majd kettes kihúzatom 50-ig utána rögtön 4-es. Nem tudom, hogy ez hosszú távon (10% vagy még annál is kevesebb városi használat mellett) mennyire árt a kocsinak, viszont én nagyon élvezem amikor 3.000 felett beletapadok az ülésbe. :D

Így télen 7 liter fölé még soha nem tudtam vinni a fogyasztást. Nyáron 6,7 az átlag. Minimum rekord: 5,9

Megosztás:

120e km van benne, és közvetlenül vásárlás után cseréltettem olajat, olajszűrőt (gyári GM longlife szűrő, GM 10W40 olaj) Légszűrőt csak kifújták, mert tök újnak nézett ki. Az előző tulaj meg pont egy évvel ezelőtt cseréltetett olajat állítólag meg sokmindent....

Kifújták? :) Annó különféle teherautós cégeknél csináltunk ilyet, de egy tiszta szűrőt minek kifújni? Csak tönkreteszik vele...

Megosztás:

Kifújták? :) Annó különféle teherautós cégeknél csináltunk ilyet, de egy tiszta szűrőt minek kifújni? Csak tönkreteszik vele...

Hm. Úgy látszik a szervizesnek nem szóltak erről. Még mondta is, hogy nincs benne az árban, de megcsinálja....

Én meg örültem neki...., mindig tanul az ember.

Megosztás:

Hm. Úgy látszik a szervizesnek nem szóltak erről. Még mondta is, hogy nincs benne az árban, de megcsinálja....

Én meg örültem neki...., mindig tanul az ember.

Gondolta, hátha adsz egy kis jattot... :)

De ha komolyabban belegondolsz, a papírszűrő apró rései több bár levegő nyomására hogy viselkednek? Kitágulnak. Ha volt esze, csak mérsékelt nyomást használt, és a szívással ellentétes irányban. Akkor sincs sok értelme, de talán nem ártott neki.

Megosztás:

Gondolta, hátha adsz egy kis jattot... :)

De ha komolyabban belegondolsz, a papírszűrő apró rései több bár levegő nyomására hogy viselkednek? Kitágulnak. Ha volt esze, csak mérsékelt nyomást használt, és a szívással ellentétes irányban. Akkor sincs sok értelme, de talán nem ártott neki.

Egyébként nekem többnyire pozitív tapasztalataim vannak az említett szervizzel. És másnak kell fizetni a pénztárnál, tehát a borravaló veszély nem fenyeget. Persze neki adhattam volna. Szóval jó szerviz, csak mindig ki akarják cserélni a fél autót. Meg állandóan újat akarnak eladni, és próbautakra kell menni.

A J Astra állítható futóműve nagyon tetszett, jó játék! :-D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.