Barna Elküldve December25, 2010 Megoszt Elküldve December25, 2010 Na ez Szuper!!! Köszönöm!!!! Valami ilyesmit próbáltam felhajtani, de eddig nem jött össze, nem találtam! Remélem ebben lesz válasz a kérdésemre is! A motorblokkon nincs külön leeresztő, emiatt nem fogod tudni mindet leereszteni. Nekem volt hogy fele benne maradt, volt, hogy csak 1-1.5l. Ne kérdezd mitől függ :lol: A feltöltésnél is ez a játék megy: mivel a termosztát zárva van, csak a belső kört tudod felölteni, a hűtőt nem. Feltöltöd a Cold jelzésig, majd be kell indítani és megvárni míg nyit a termo és leszívja a tartályból a vizet. Aztán elvileg leállít, megvár míg kihűl és utánatölt. Aztán kis melegedés után legalább 2000 fordulaton járatni fél, egy percig. Ezzel légteleníted a rendszert és még fűtésed is lesz :lol: Megint leállít, kihűl, utánaönt szükség szerint:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December26, 2010 Megoszt Elküldve December26, 2010 Úgy is kérdezhettem volna, hogy kisebb lett a motor? :lol: így kell csinálni z10xep-t :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December26, 2010 Megoszt Elküldve December26, 2010 Nemrég értem haza, rokonlátogatásból, és megint fönnragadt a reflektorom. Félre kellett állnom, mert akármit csináltam, a refi világított. A világítást lekapcsolva is égett a refi. Mitől lehet ez, indexkar, vagy a relé a biztitáblán ? szerintem kar... gondolom ugyan olyan f@sza mint a fastrába ,vagy Bcorsába.....ezeknél tudom hogy létezik ilyen betegség.... és elég nagy a hasonlóság a karoknál :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Humannet Elküldve December26, 2010 Megoszt Elküldve December26, 2010 Nemrég értem haza, rokonlátogatásból, és megint fönnragadt a reflektorom. Félre kellett állnom, mert akármit csináltam, a refi világított. A világítást lekapcsolva is égett a refi. Mitől lehet ez, indexkar, vagy a relé a biztitáblán ? Hali Nekem a relé ilyen, már 1X leirtam hogy csináltam meg, és azóta nem volt bajom vele. Kivettem a relét, szétszettem, megtisztogattam, összeraktam és azóta jó Link to comment Megosztás: More sharing options...
ASTRA G X16XEL Elküldve December26, 2010 Megoszt Elküldve December26, 2010 Nemrég értem haza, rokonlátogatásból, és megint fönnragadt a reflektorom. Félre kellett állnom, mert akármit csináltam, a refi világított. A világítást lekapcsolva is égett a refi. Mitől lehet ez, indexkar, vagy a relé a biztitáblán ? Szia nekem a relé érintkezője ragadt össze párszor,villogtattam és úgy maradt,persze forgalomba,amikor teszteltem a parkolóba,soha nem ragadt be. Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve December26, 2010 Megoszt Elküldve December26, 2010 Hali Nekem a relé ilyen, már 1X leirtam hogy csináltam meg, és azóta nem volt bajom vele. Kivettem a relét, szétszettem, megtisztogattam, összeraktam és azóta jó Karácsony ide, vagy oda nemsokára szétszedem.. Majd gutaütést kaptam, amikor még a motort is leállítottam, a refi meg csak világított.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve December26, 2010 Megoszt Elküldve December26, 2010 Karácsony ide, vagy oda nemsokára szétszedem.. Majd gutaütést kaptam, amikor még a motort is leállítottam, a refi meg csak világított.. Hogyan sikerült lekapcsolni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve December26, 2010 Megoszt Elküldve December26, 2010 Hogyan sikerült lekapcsolni? Hmmm.. Félreálltam az úton, az árok szélén, úgy hogy kifele világítsanak a lámpák. Mert közben így is villogtak a szembe jövők, persze nem ok nélkül. Szóval nyomkodtam sokáig a fénykörtöt, de semmi. Aztán fixen átkapcsolgattam refire, meg vissza, de úgy se kapcsolt le.. Kb. 5-6 percig nyomkodtam össze-vissza a kart, aztán egyszercsak lekapcsolt, de hogy mitől, a jó ég tudja. Utána elindultam végre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve December26, 2010 Megoszt Elküldve December26, 2010 Hmmm.. Félreálltam az úton, az árok szélén, úgy hogy kifele világítsanak a lámpák. Mert közben így is villogtak a szembe jövők, persze nem ok nélkül. Szóval nyomkodtam sokáig a fénykörtöt, de semmi. Aztán fixen átkapcsolgattam refire, meg vissza, de úgy se kapcsolt le.. Kb. 5-6 percig nyomkodtam össze-vissza a kart, aztán egyszercsak lekapcsolt, de hogy mitől, a jó ég tudja. Utána elindultam végre. Általában relé gond szokott lenni, olyankor érdemes kivenni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve December26, 2010 Megoszt Elküldve December26, 2010 Szazstok igy ünnepi punnyadás után! Kérdésem:a caravan hátsó lengéscsillapítói vajon hosszabbak e mint a sima 5 ajtósé?Egyáltalán különbözik valamiben? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December26, 2010 Megoszt Elküldve December26, 2010 Szazstok igy ünnepi punnyadás után! Kérdésem:a caravan hátsó lengéscsillapítói vajon hosszabbak e mint a sima 5 ajtósé?Egyáltalán különbözik valamiben? asszem veled már ezt megbeszéltük hogy nem egyformák :lol: ,hogy rövidebb vagy hosszan azt nem tudom ... de holnap megmérem az 5 ajtósét :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve December26, 2010 Megoszt Elküldve December26, 2010 asszem veled már ezt megbeszéltük hogy nem egyformák :lol: ,hogy rövidebb vagy hosszan azt nem tudom ... de holnap megmérem az 5 ajtósét :lol: Nem emlékszem rá,de ha igen,bocsi.Már csak azért kérdem,mert a caravánét akarom berakni az 5 ajtósba,mivel sokat járok pakolva,meg futózva,egyszóval feljebb legyen,és ne üljön a segge az aszfaltra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December26, 2010 Megoszt Elküldve December26, 2010 Nem emlékszem rá,de ha igen,bocsi.Már csak azért kérdem,mert a caravánét akarom berakni az 5 ajtósba,mivel sokat járok pakolva,meg futózva,egyszóval feljebb legyen,és ne üljön a segge az aszfaltra. én kérek elnézést.... :lol: félre olvastam.... én a csomagtérajtó teleszkópra gondoltam... bocsi :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve December26, 2010 Megoszt Elküldve December26, 2010 én kérek elnézést.... :lol: félre olvastam.... én a csomagtérajtó teleszkópra gondoltam... bocsi :lol: No para! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve December27, 2010 Megoszt Elküldve December27, 2010 Nem emlékszem rá,de ha igen,bocsi.Már csak azért kérdem,mert a caravánét akarom berakni az 5 ajtósba,mivel sokat járok pakolva,meg futózva,egyszóval feljebb legyen,és ne üljön a segge az aszfaltra. Akkor ne lengéscsillapítót, hanem rugót cserélj, ugyanis az határozza meg a tengelyterhelést. Lehet hogy külsőleg (kiszerelve) semmi különbség nem látszik a Caravan és a sima 5 ajtós rugója között, de előbbié akkor is erősebb. Beszerelve már ki fog derülni, ugyanis nem ül le annyira az autó hátulja. (Nekem a Corsában az eléggé kilágyult gyári rugók helyett hátul most Calibra ültetőrugó van, de még ezzel is magasabban áll a hátulja mint eddig, lévén a Calibra jóval nehezebb a Corsánál. Pedig ez a rugó még rövidebb is...) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Taxpayer Elküldve December27, 2010 Megoszt Elküldve December27, 2010 Motor gyújtás probléma Sziasztok! 2004-es Opel Astra Classic G 5 ajtós kocsim van. Többször előfordult már ugyanaz a hiba, hogy világit a sárga motorhiba jelzés, és a motor nagyon egyenetlenül jár előfordul, hogy le is fullad. Elvittem a szerelőhöz, kiolvasta a szervízkódot, megállapította, hogy gyújtáshiba történt. Ekkor hosszú töprendés után vagy gyújtótrafót vagy gyertyákat szoktak cserélni. Ez idáig kb 3 szor megismétlődött. Most hogy ismét nagyon hideg van, ismét itt a hiba. Szerintetek mi okozhat ilyen visszatérő problémát? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve December27, 2010 Megoszt Elküldve December27, 2010 Motor gyújtás probléma Sziasztok! 2004-es Opel Astra Classic G 5 ajtós kocsim van. Többször előfordult már ugyanaz a hiba, hogy világit a sárga motorhiba jelzés, és a motor nagyon egyenetlenül jár előfordul, hogy le is fullad. Elvittem a szerelőhöz, kiolvasta a szervízkódot, megállapította, hogy gyújtáshiba történt. Ekkor hosszú töprendés után vagy gyújtótrafót vagy gyertyákat szoktak cserélni. Ez idáig kb 3 szor megismétlődött. Most hogy ismét nagyon hideg van, ismét itt a hiba. Szerintetek mi okozhat ilyen visszatérő problémát? Olvass, olvass és olvass...ezzel okosodsz... :lol: Ez nem gyújtás hiba! a szerelőd pedig ..na mind1...szóval égés kimaradás! ami nem ugyanaz! Elég sokszor, sok embernek előfordul...tök feleslegesen cserélgetitek a gyertyákat és a trafóhidat is! Egyszerűen le kell menni "fagyizni"...keress rá erre a kifejezésre és megtalálod a választ! valószínűleg elég sokat használod rövid távon hajtás nélkül a kocsit! :lol: ui: 1.5 év alatt 4 hsz..ez igen :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve December27, 2010 Megoszt Elküldve December27, 2010 Nem emlékszem rá,de ha igen,bocsi.Már csak azért kérdem,mert a caravánét akarom berakni az 5 ajtósba,mivel sokat járok pakolva,meg futózva,egyszóval feljebb legyen,és ne üljön a segge az aszfaltra. Szasztok. Én is igy jártam. 4-5 személlyel bekoszolt az ív a kerékbe( kicsit nagy az alufelni). Szereztem havertől BMW rugót, azt hiszem E36-osé. Rövidebb mint az astráé, viszont vastagabb az anyaga. Így még 1-2 centivel fentebb is van a segge, és ha megpakolom is ott marad. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Taxpayer Elküldve December27, 2010 Megoszt Elküldve December27, 2010 Olvass, olvass és olvass...ezzel okosodsz... :lol: Ez nem gyújtás hiba! a szerelőd pedig ..na mind1...szóval égés kimaradás! ami nem ugyanaz! Elég sokszor, sok embernek előfordul...tök feleslegesen cserélgetitek a gyertyákat és a trafóhidat is! Egyszerűen le kell menni "fagyizni"...keress rá erre a kifejezésre és megtalálod a választ! valószínűleg elég sokat használod rövid távon hajtás nélkül a kocsit! :lol: ui: 1.5 év alatt 4 hsz..ez igen :) Hello Qpack! Ha nem trafó probléma akkor a trafó cserétől miért múlik el mindig egy évre? Nem vagyok autó guru, el tudná valami magyarázni , hogy a "fagyizás" itt mit jelent pontosan? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December27, 2010 Megoszt Elküldve December27, 2010 Hello Qpack! Ha nem trafó probléma akkor a trafó cserétől miért múlik el mindig egy évre? Nem vagyok autó guru, el tudná valami magyarázni , hogy a "fagyizás" itt mit jelent pontosan? és gyári trafót raktok bele??? fagyizás: 4000-es fordulaton minimum 30 perc terhelés alatt :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve December27, 2010 Megoszt Elküldve December27, 2010 Hello Qpack! Ha nem trafó probléma akkor a trafó cserétől miért múlik el mindig egy évre? Valszeg az utángyári trafó addig bírja.(persze,ha tényleg az a hibás). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Taxpayer Elküldve December27, 2010 Megoszt Elküldve December27, 2010 Az autóvillamossági szerelő azt állította, hogy eredeti gyári Opel gyújtótrafót tett a kocsimba, mégis kb 1 évig bírta csak. Normális ez? Amikor a hiba először megjelent akkor a szerelők sokat töprengtek, hogy mi lehet a gond. Először ők is arra gondoltak, hogy a hengerfej elszennyeződött, bekormolódott ezért valami speciális tisztítóanyaggal járatták benzin helyett ami szerintük teljesen megtisztítja belülről a motort. Fizettem érte vagy 30.000,-Ft-ot. A tisztítás után a hiba úgy tűnt, hogy elmúlt, de még haza sem értem a kocsival ismét kigyulladt a sárga hibalámpa és elkezdett háromhengerezni a kocsi. Ezután cseréltek gyújtótrafót ami kb 1 évre megoldotta a problémát. Szóval valószínűleg a hibát mégsem a hengerfej elszennyeződése okozza. Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve December27, 2010 Megoszt Elküldve December27, 2010 Az autóvillamossági szerelő azt állította, hogy eredeti gyári Opel gyújtótrafót tett a kocsimba, mégis kb 1 évig bírta csak. Normális ez? Amikor a hiba először megjelent akkor a szerelők sokat töprengtek, hogy mi lehet a gond. Először ők is arra gondoltak, hogy a hengerfej elszennyeződött, bekormolódott ezért valami speciális tisztítóanyaggal járatták benzin helyett ami szerintük teljesen megtisztítja belülről a motort. Fizettem érte vagy 30.000,-Ft-ot. A tisztítás után a hiba úgy tűnt, hogy elmúlt, de még haza sem értem a kocsival ismét kigyulladt a sárga hibalámpa és elkezdett háromhengerezni a kocsi. Ezután cseréltek gyújtótrafót ami kb 1 évre megoldotta a problémát. Szóval valószínűleg a hibát mégsem a hengerfej elszennyeződése okozza. Szerintem az a 30 ezer a speciális tisztítóanyagért kicsit túlzás volt. Tisztításképpen tankolhattál volna az autóba inkább bioetanolt.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve December27, 2010 Megoszt Elküldve December27, 2010 Az autóvillamossági szerelő azt állította, hogy eredeti gyári Opel gyújtótrafót tett a kocsimba, mégis kb 1 évig bírta csak. Normális ez? Amikor a hiba először megjelent akkor a szerelők sokat töprengtek, hogy mi lehet a gond. Először ők is arra gondoltak, hogy a hengerfej elszennyeződött, bekormolódott ezért valami speciális tisztítóanyaggal járatták benzin helyett ami szerintük teljesen megtisztítja belülről a motort. Fizettem érte vagy 30.000,-Ft-ot. A tisztítás után a hiba úgy tűnt, hogy elmúlt, de még haza sem értem a kocsival ismét kigyulladt a sárga hibalámpa és elkezdett háromhengerezni a kocsi. Ezután cseréltek gyújtótrafót ami kb 1 évre megoldotta a problémát. Szóval valószínűleg a hibát mégsem a hengerfej elszennyeződése okozza. Mindenki annyit költ az autójára amennyit a pénztárcája elbír, de legtöbbször többet ér valakinek a tanácsa innen a fórumról mint akármelyik F-1-es szerelő. Mert ezek az emberek a tapasztalatukat osztják meg másokkal. Én is ugyanígy jártam, 3-as henger gyújtás kimaradás volt a hibakód. Nézegettem, hogy mennyiért tudnék venni gyújtáshidat. Ezután kaptam a fagyizós tanácsot( megjegyzem nem szerelőtől hanem innen a fórumról). 30km 4.-ben 120-130-cal. Lekopogjam másfél éve hibátlan! Esetleg a hibakódot megírhatnád! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Taxpayer Elküldve December27, 2010 Megoszt Elküldve December27, 2010 Szerintem az a 30 ezer a speciális tisztítóanyagért kicsit túlzás volt. Tisztításképpen tankolhattál volna az autóba inkább bioetanolt.. Szerintem is sok volt, pláne hogy a hiba nem szűnt meg tőle ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts