xXxGáborxXx Elküldve December20, 2010 Megoszt Elküldve December20, 2010 szerintem bosch....tudom jön a kari.... :lol: Hát ha tutkóra jó és nem szarik be fél év múlva akkor megveszem. Van róla tapasztalat?? Vagy az Opel is ezt rakja bele csak GM felirattal?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December20, 2010 Megoszt Elküldve December20, 2010 Vagy az Opel is ezt rakja bele csak GM felirattal?? általában igen...,én vagy gyárit rakok ,vagy a gyári alkatrész márkájának megfelelőt.... pl lambda gm-bosch akkor jó a bosch.vagy trafóhíd gm-delphi akkor jó a delphi(nem mindegyik motorban van delphi),stb.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
xXxGáborxXx Elküldve December20, 2010 Megoszt Elküldve December20, 2010 általában igen...,én vagy gyárit rakok ,vagy a gyári alkatrész márkájának megfelelőt.... pl lambda gm-bosch akkor jó a bosch.vagy trafóhíd gm-delphi akkor jó a delphi(nem mindegyik motorban van delphi),stb.... Okés, akkor megveszem. Köszönöm... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
nnazgul Elküldve December20, 2010 Megoszt Elküldve December20, 2010 Üdv mindenkinek! Tegnap estefelé -10 fokos időjárásban indítottam a gépjárművet, és elég furcsa dolog történt. Olyan volt, mint amikor lemerül az akku, szóval a motor felől 1 kattanás-szerű hallatszott ("köszörülés" nem volt), aztán semmi. A különbség az volt, hogy áram volt, minden működött (tehát aksi elvileg rendben, 1 éves), de indítózás nem volt. Három-négy próbálkozás után kicsit vártam, a gyújtást rajtahagytam kb 10-15 másodpercig, aztán megint próbáltam, ekkor már - ugyan nem a szokásos eleganciával - de beindult a motor. Kérdésem az lenne, hogy lehetséges pusztán a hideg miatt ilyen, hogy nincs indítózás? Vagy valami hiba okozta? Nagyon csodálkoztam, mert eddig mindig pöccre indult a gép. Mentem vele 250 km-t, hibajelzés nincs. Az autó G astra (ki gondolná? :lol: ) Z12XE 160e km-rel. Köszönet Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve December20, 2010 Megoszt Elküldve December20, 2010 Üdv mindenkinek! Tegnap estefelé -10 fokos időjárásban indítottam a gépjárművet, és elég furcsa dolog történt. Olyan volt, mint amikor lemerül az akku, szóval a motor felől 1 kattanás-szerű hallatszott ("köszörülés" nem volt), aztán semmi. A különbség az volt, hogy áram volt, minden működött (tehát aksi elvileg rendben, 1 éves), de indítózás nem volt. Három-négy próbálkozás után kicsit vártam, a gyújtást rajtahagytam kb 10-15 másodpercig, aztán megint próbáltam, ekkor már - ugyan nem a szokásos eleganciával - de beindult a motor. Kérdésem az lenne, hogy lehetséges pusztán a hideg miatt ilyen, hogy nincs indítózás? Vagy valami hiba okozta? Nagyon csodálkoztam, mert eddig mindig pöccre indult a gép. Mentem vele 250 km-t, hibajelzés nincs. Az autó G astra (ki gondolná? :lol: ) Z12XE 160e km-rel. Köszönet Csak az önindító nem akart működni? Akkor bendix gyanús, vagy csak ki kellene takarítani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve December20, 2010 Megoszt Elküldve December20, 2010 Üdv mindenkinek! Tegnap estefelé -10 fokos időjárásban indítottam a gépjárművet, és elég furcsa dolog történt. Olyan volt, mint amikor lemerül az akku, szóval a motor felől 1 kattanás-szerű hallatszott ("köszörülés" nem volt), aztán semmi. A különbség az volt, hogy áram volt, minden működött (tehát aksi elvileg rendben, 1 éves), de indítózás nem volt. Nekem - igaz, dízel - már többször volt ilyen. Áram van, izzítás is, de meg se nyekkent. Akkutöltés 8 órán keresztül, azóta jó. Én mondjuk még tegnap éccaka is bringáztam - mint mindig - tehát sajna (vagy a mai naftaárak mellett szerencsére?!) alig használom a kocsit. Azóta sokszor rátöltök az akksira, ha keveset használom és mínusz van és úgy mindig indul. Ettől függetlenül Nálad lehet, hogy más a probléma. Én fullra tölteném az akkut, és ha úgy sem indul - és mondjuk nem zárlatos az akku - akkor nem akkuproblémára gyanakodnék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.2 gcc Elküldve December20, 2010 Megoszt Elküldve December20, 2010 Tegnap reggel én is indítottam a kocsit és nagyon nehezen indult be. Olyan volt mintha egy traktort indítottam volna lassan kezdett el forogni és úgy pöfögött mint egy traktor mire normális hangja volt. Mitől lehet ez? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve December20, 2010 Megoszt Elküldve December20, 2010 Üdv mindenkinek! Tegnap estefelé -10 fokos időjárásban indítottam a gépjárművet, és elég furcsa dolog történt. Olyan volt, mint amikor lemerül az akku, szóval a motor felől 1 kattanás-szerű hallatszott ("köszörülés" nem volt), aztán semmi. A különbség az volt, hogy áram volt, minden működött (tehát aksi elvileg rendben, 1 éves), de indítózás nem volt. Három-négy próbálkozás után kicsit vártam, a gyújtást rajtahagytam kb 10-15 másodpercig, aztán megint próbáltam, ekkor már - ugyan nem a szokásos eleganciával - de beindult a motor. Ugyan így jártunk mi is a párom autójával(1.2-es G Astra) 2 napja!-13 fokban állt egy napot és este indításnál pontosan ezeket a "tüneteket" mutatta! Harmadik indításra nagy nehezen magához tért és ahogy írtad,ezt nem a szokásos vehemenciával tette! Én a hidegre gyanakodtam,főleg miután reggel 3-an jöttek oda hozzám "bika kábelért",amíg kapartam a jeget! Ahogy olvasom az előttem írót is,az 1.2-es G Astrák fáztak ebben a hidegben :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
cinke Elküldve December20, 2010 Megoszt Elküldve December20, 2010 Ugyan így jártunk mi is a párom autójával(1.2-es G Astra) 2 napja!-13 fokban állt egy napot és este indításnál pontosan ezeket a "tüneteket" mutatta! Harmadik indításra nagy nehezen magához tért és ahogy írtad,ezt nem a szokásos vehemenciával tette! Én a hidegre gyanakodtam,főleg miután reggel 3-an jöttek oda hozzám "bika kábelért",amíg kapartam a jeget! Ahogy olvasom az előttem írót is,az 1.2-es G Astrák fáztak ebben a hidegben :lol: Az én 2002-es 1.2-es G Astrám, az EREDETI (2001.novemberben gyártott GM akksival) szinte pöccre indul, még én is csak lestem, mit bír ez az akku. De azért a bika kábel nálam is be van téve :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
nnazgul Elküldve December20, 2010 Megoszt Elküldve December20, 2010 Csak az önindító nem akart működni? Akkor bendix gyanús, vagy csak ki kellene takarítani. Ez nekem kenyai :lol: Mi az a bendix? És mit takarítsak? (Tényleg nagy dzsuva van a kocsiban, de nem tudtam, hogy ilyet is okozhat :lol: ) Kösz Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve December20, 2010 Megoszt Elküldve December20, 2010 Ez nekem kenyai :D Mi az a bendix? És mit takarítsak? (Tényleg nagy dzsuva van a kocsiban, de nem tudtam, hogy ilyet is okozhat :D ) Kösz Önindító alkotóeleme. :lol: Ha megint ezt csinálja és az önindító kis kalapáccsal történő megütögetése után azonnal indul akkor első körben önindító takarítás (ne kívülről :lol: ) második körben önindító felújítás. Bár szaki megmondja, hogy érdemes-e összeszerelni takarítás után, vagy egyből felújítás. :) Dsteel hozzászólása után még annyival egészíteném ki, hogy ez akkor él, ha indítózáskor minden lámpa ugyanolyan erősséggel világít, mint gyújtáson. Ha indítózáskor halványul minden, akkor akksi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.2 gcc Elküldve December20, 2010 Megoszt Elküldve December20, 2010 Az én 2002-es 1.2-es G Astrám, az EREDETI (2001.novemberben gyártott GM akksival) szinte pöccre indul, még én is csak lestem, mit bír ez az akku. De azért a bika kábel nálam is be van téve :lol: Nekem is még 2003-as gyári gm akksi van benne és tényleg jól bírják! Link to comment Megosztás: More sharing options...
ASTRA G X16XEL Elküldve December20, 2010 Megoszt Elküldve December20, 2010 Sziasztok nekem is GM aksi van benne,hol van rajta a gyártási év?a kocsi 12 éves Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve December20, 2010 Megoszt Elküldve December20, 2010 Csak az önindító nem akart működni? Akkor bendix gyanús, vagy csak ki kellene takarítani. lehet hogy az akksid nincs ezekhez a hidegekhez szova én megnézetném a sav fokát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve December20, 2010 Megoszt Elküldve December20, 2010 Tegnap reggel én is indítottam a kocsit és nagyon nehezen indult be. Olyan volt mintha egy traktort indítottam volna lassan kezdett el forogni és úgy pöfögött mint egy traktor mire normális hangja volt. Mitől lehet ez? milyen oil van benne? Link to comment Megosztás: More sharing options...
xXxGáborxXx Elküldve December20, 2010 Megoszt Elküldve December20, 2010 általában igen...,én vagy gyárit rakok ,vagy a gyári alkatrész márkájának megfelelőt.... pl lambda gm-bosch akkor jó a bosch.vagy trafóhíd gm-delphi akkor jó a delphi(nem mindegyik motorban van delphi),stb.... Na sikeresen kicseréltem a jeladót. Már nem világít a lámpa, az autó pöccre indul, és le is forog 6000-et. Az akkut lekötöttem egy pár percre de a hibakód benne maradt. Több időre kell lekötni vagy a motorikus hibákat géppel kell kiütni? Vagy esetleg még mindig nem jó valami? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December20, 2010 Megoszt Elküldve December20, 2010 Na sikeresen kicseréltem a jeladót. Már nem világít a lámpa, az autó pöccre indul, és le is forog 6000-et. Az akkut lekötöttem egy pár percre de a hibakód benne maradt. Több időre kell lekötni vagy a motorikus hibákat géppel kell kiütni? Vagy esetleg még mindig nem jó valami? nekem 6-8 indítás után aludt el. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve December20, 2010 Megoszt Elküldve December20, 2010 Nekem is világít a lámpa néha.De amikor kigyullad,akkor egy gázfröccsre eltűnik,és nem is jön vissza! Csak szabálytalan időközönként,de nem rendszeresen. ?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
nnazgul Elküldve December20, 2010 Megoszt Elküldve December20, 2010 lehet hogy az akksid nincs ezekhez a hidegekhez szova én megnézetném a sav fokát. Háát, nekem spec 1 éves Bosch Silver van benne, és többnyire hosszú utakra használom, csodálkoznék ha az lenne a nyűgje. Szerintem önindítós gond sanszosabb, kíváncsi vagyok a következő rajtnál, mi lesz a helyzet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve December20, 2010 Megoszt Elküldve December20, 2010 Én nem értek hozzá, de asszem indításkor világít az abs lámpád, ha vacak az akksid (10 V alá esik a fesz.). Nekem legalábbis csinálta mikor behányt az akksim. 2 astrával is megettem ezt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December20, 2010 Megoszt Elküldve December20, 2010 Én nem értek hozzá, de asszem indításkor világít az abs lámpád, ha vacak az akksid (10 V alá esik a fesz.). Nekem legalábbis csinálta mikor behányt az akksim. 2 astrával is megettem ezt. múltkor volt szó erről az abs visszajelzőről... a lényeg hogy "normális" dolog. mivel hidegben nagyobb az indítási áram és nem szeretik ezt az ingadozást...,nekem is van ilyen + mutató kilengés nincs probléma az aksimmal -tízen akármennyinél se. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve December20, 2010 Megoszt Elküldve December20, 2010 múltkor volt szó erről az abs visszajelzőről... a lényeg hogy "normális" dolog. mivel hidegben nagyobb az indítási áram és nem szeretik ezt az ingadozást...,nekem is van ilyen + mutató kilengés nincs probléma az aksimmal -tízen akármennyinél se. Bocsi, azt nem olvastam. De tény, hogy nekem az ilyen kilengéses jelenség után jött a "nem indulok be" jelenség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.2 gcc Elküldve December20, 2010 Megoszt Elküldve December20, 2010 milyen oil van benne? lassan olajcserés lesz. egyébként 10 w 40 castrol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December20, 2010 Megoszt Elküldve December20, 2010 Bocsi, azt nem olvastam. De tény, hogy nekem az ilyen kilengéses jelenség után jött a "nem indulok be" jelenség. benne van a pakliba :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December20, 2010 Megoszt Elküldve December20, 2010 lassan olajcserés lesz. egyébként 10 w 40 castrol. na majd kapsz érte :) szerk :3 perc múlva (18:07): én mondtam :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts