Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Az egyik ismerősömnek volt ilyen hiba nem is rég, neki feszszabályzót és diódasort cseréltek és jó is lett!

Nekem is ez volt két hete a Vectra-nál és szintén diódasor, szerintem minél hamarabb nézettesd meg nehogy nagyobb baja legyen a generátorodnak.

Megosztás:

Úgy néz ki hogy el romlott az önindító, indításnál egy erős fém fogaskerék hangot ad egy pillanatra, az autó a motortérből egy szerelő azt mondta hogy az önindító lesz a ludas.A motor egyébként elindul csak ez a hang társul az indításnál,egyébként főleg hideg indításnál adja a hangot mert amikor meleg a motor akkor meg nem adja a hangot.Azt mondták hogy 25.000 Ft az önindító felújítás szerintetek ez jó megoldás?Vagy egyáltalán tényleg ez a baja? Ha valakinek volt már ilyen tapasztalata meghallgatom illetve olvasom szívesen. :lol:

Megosztás:

Úgy néz ki hogy el romlott az önindító, indításnál egy erős fém fogaskerék hangot ad egy pillanatra, az autó a motortérből egy szerelő azt mondta hogy az önindító lesz a ludas.A motor egyébként elindul csak ez a hang társul az indításnál,egyébként főleg hideg indításnál adja a hangot mert amikor meleg a motor akkor meg nem adja a hangot.Azt mondták hogy 25.000 Ft az önindító felújítás szerintetek ez jó megoldás?Vagy egyáltalán tényleg ez a baja? Ha valakinek volt már ilyen tapasztalata meghallgatom illetve olvasom szívesen. :lol:

Fémes hang gondolom ilyen magas vicsorgó szerű hang. Ha ilyesmi akkor bendix vagy azt azt visszahúzó rúgó. 25000 az igen sok érte. Kb 10-15 ből le fel szereléssel meg lehet oldani. Havernak is ez volt igaz neki F je van, neki egy helyi szerelő 15000 ért csinálta meg. Nekem az a tanácsom vidd el másik szerelőhöz is és kérj árajánlatot. Nem szabad az elsőnél otthagyni főleg ilyen drága áron.

Megosztás:

Fémes hang gondolom ilyen magas vicsorgó szerű hang. Ha ilyesmi akkor bendix vagy azt azt visszahúzó rúgó. 25000 az igen sok érte. Kb 10-15 ből le fel szereléssel meg lehet oldani. Havernak is ez volt igaz neki F je van, neki egy helyi szerelő 15000 ért csinálta meg. Nekem az a tanácsom vidd el másik szerelőhöz is és kérj árajánlatot. Nem szabad az elsőnél otthagyni főleg ilyen drága áron.

köszönöm

Megosztás:

Nekem is ez volt két hete a Vectra-nál és szintén diódasor, szerintem minél hamarabb nézettesd meg nehogy nagyobb baja legyen a generátorodnak.

nekem tavaly volt

diódahíd 7950

valami szabályzó 7850

munkadíj 10800

az tuti hogy kistarcsára villamoságishoz nem megyek

Megosztás:

Üdv mindenkinek....Van egy "99-es diesel astrám, a fűtés ventilátor kapcsolómon csak 4. fokozat van . 1-2-3 nemműkszik....tud rá valaki okosságot ?

Ez tipikus hiba. A szabályzást egy ellenálláslétrával oldják meg és azért megy csak a 4., mert az direktbe van kötve. Ha visszakeresel már többször volt róla szó és ha jól emlékszem, valaki képes leírást készített, hogy cseréld. De az lehet, hogy Rover 45 volt... (abban is ilyen van, nagyon elterjedt megoldás)

Megosztás:

Mi nyitottuk, nem cseréltünk. Mások nyitottak, nem cseréltek. Szelepház fedélnek hívják, a szakik meg szelepdekninek :lol: A könyv szerint meg kell nézni, ha nincs rajta látható sérülés, repedés, benyomódás, mehet vissza. Ha nem gyári de nem ereszt, én nem foglalkoznék vele... sztem ha kicserélték szagszervízben és nem látsz rajta kívülről semmit, az olajad sem fogy, akkor aludj nyugodtan. Úgyis van számlád. Lehet reklamálni ha mégis.

Mentünk vele, nem szivárog semmit.

Megyek, alszom (majd este.) :lol:

Megosztás:

Helloka!

Nekem is ilyen probléma lépett fel, hogy a 3. hengerem nem kap gyújtást: 1 évvel ezelőtt kezdödött a történet. A gyári gyertyákat kicseréltettem, mert már sok volt benne a kilométer. Gyári gyertya lett beletéve. A következő héten nem kapott a 3. henger gyújtást. A szerelő azt mondta trafó baj. (érdekes, gyertyacsere előtt nem volt semmi baja) Trafóra összegyüjtöttem a lovét és sikerült belevenni egy utángyártottat. Az új trafó beszerelése után 1 hétre megint nem kapott 3. henger gyútást. Itt szétszedte a szerelő és asszem valami vákumot mért és az jó volt. Azt mondták előfordul mert még új. (ezt azért nem hittem el). Ezután kitavaszodott és a gondom el is múlt.... Nyáron semmi baja nem volt. Most ismét beköszöntött a rossz idő és megint kezdi a sz.. rakodást csak most annyira,hogy menet közben egyfolytában villog a sárga tengeralatt járó és nem akar menni meg szétrázza a kasznit.. :) Ezt a problémát hideg motorral csinálta eddig, de sajna most már meleg motornál is. Az akkumulátort a héten cseréltem, mert gyenge volt. Ez sem javította meg a problémát. Amit viszont észrevettem hogy idegességemben tövig, de talán már az első lökhárítóig nyomtam a gázpedált és akkor elkezdett normálisan járni a motor és gyorsult is. amint viszaengettem pár centit rögtön vissza is jött a baj.

Esetleg valami vezeték, generátor, szénkefe, öninditó lehet a baj??? Nem szeretnék venni megint trafót meg új gyertyákat bele.

Motorkódom: Z14XE 2001 évjárat.

Bármi ötlet érdekel, mert ha rövid időn belül nem javul meg baltával szétverem :lol: és visszaadom a banknak :lol:

Köszi Norbi

Ugyanez a probléma anno nekem is előjött, kétszer is, ugyanazt az utat végigjártam mint te. Először a 3.hengernél az egyik kipufogószelep szorult meg a szelepszárra rakódott koksz miatt (az előző tulaj szerette alacsony fordulaton használni). Ehhez ugye meg kell bontani a motort... Nemrég pedig a trafó csatlakozóját kellett cserélnem, mert a sok cseszegetés miatt az érintkezőfelületei erőteljesen eldeformálódtak. Mindkétszer 3.henger gyújtáskimaradás hibát dobott az autó. Sok sikert, remélem segítettem...

Megosztás:

Ugyanez a probléma anno nekem is előjött, kétszer is, ugyanazt az utat végigjártam mint te. Először a 3.hengernél az egyik kipufogószelep szorult meg a szelepszárra rakódott koksz miatt (az előző tulaj szerette alacsony fordulaton használni). Ehhez ugye meg kell bontani a motort... Nemrég pedig a trafó csatlakozóját kellett cserélnem, mert a sok cseszegetés miatt az érintkezőfelületei erőteljesen eldeformálódtak. Mindkétszer 3.henger gyújtáskimaradás hibát dobott az autó. Sok sikert, remélem segítettem...

Ez így van, rengeteg szerelő összekeveri a szelep szorulásával. de itt a fórumon is rengetegszer leírták már.

Megosztás:

Ez tipikus hiba. A szabályzást egy ellenálláslétrával oldják meg és azért megy csak a 4., mert az direktbe van kötve. Ha visszakeresel már többször volt róla szó és ha jól emlékszem, valaki képes leírást készített, hogy cseréld. De az lehet, hogy Rover 45 volt... (abban is ilyen van, nagyon elterjedt megoldás)

Ismét egy Földi! :lol:

Megosztás:

Mentünk vele, nem szivárog semmit.

Megyek, alszom (majd este.) :lol:

Minden tankolásnál kár ellenőrizni,mert túl sok köze nincs hozzá,meg ilyen hidegben felfázol ha minden induláskor aláfekszel! :lol:

Ellenőrizd az olajszintet rendszeresen és ha van rá lehetőséged nézd meg hogy nem e ereszt a tömítésnél!Főleg ha fogy az olaj...

Megosztás:

Ma reggel, mialatt én boltban/postán voltam, egy kedves baromállat belerongyolt a kocsi bal hátuljába és zokszó nélkül továbbment, és ezt sajna csak itthon vettem észre. A bal hátsó lámpa búra kettétört, rendeltem másikat, ezt meg tudom oldani. De a hátsó lökhárító bal fele lejjebb van mint a jobb:D A kérdésem az, hogy tudom ezt visszatenni a helyére? Pattintós, csavaros? Mit kell szétszednem hogy hozzáférjek a rögzítési pontokhoz?

Mellékesként megjegyzem, nekem ég a pofám, hogy vannak ilyen emberek. Vigyázok az autóra ahogy csak tudok, fél éve festettem újra a lökhárítót, most megint hiányzik róla pár helyen a festék. Egyszerűen szánalmas emberek vannak...

Megosztás:

Ma reggel, mialatt én boltban/postán voltam, egy kedves baromállat belerongyolt a kocsi bal hátuljába és zokszó nélkül továbbment, és ezt sajna csak itthon vettem észre. A bal hátsó lámpa búra kettétört, rendeltem másikat, ezt meg tudom oldani. De a hátsó lökhárító bal fele lejjebb van mint a jobb:D A kérdésem az, hogy tudom ezt visszatenni a helyére? Pattintós, csavaros? Mit kell szétszednem hogy hozzáférjek a rögzítési pontokhoz?

Mellékesként megjegyzem, nekem ég a pofám, hogy vannak ilyen emberek. Vigyázok az autóra ahogy csak tudok, fél éve festettem újra a lökhárítót, most megint hiányzik róla pár helyen a festék. Egyszerűen szánalmas emberek vannak...

Csomagtartót felnyitod, ott látod a csavarokat, a lámpákat kiszeded, ott is van kettő-kettő, aláfekszel, ott is látszanak a csavarok. A kerék felől is nézz be, ha jól emlékszem, itt is van 1-2 csavar.

Megosztás:

Csomagtartót felnyitod, ott látod a csavarokat, a lámpákat kiszeded, ott is van kettő-kettő, aláfekszel, ott is látszanak a csavarok. A kerék felől is nézz be, ha jól emlékszem, itt is van 1-2 csavar.

Okés, frankó, köszönöm! A következő kérdésem az lesz, hogy szedem ki a hátsó lámpát? Azt hittem menni fog, de nem...

Megosztás:

OFF

Sziasztok,

Ajánlom mindenkinek, hogy tartson nagyobb követési távolságot a teherautók és kamionok után. Tegnap az M3-ason egy ponyvás teherautót előztem amikor egy szélfuvallat TÉGLÁNYI jégdarabokat söpört le a tetejéről közvetlenül elém. 110-nél nem volt annyira vicces ahogy ott pattogtak előttem a tégla vagy még annál nagyobb jégtömbök. Rögtön fékeztem és amikor kb 60-nál jártam, akkor leesett még egy nagyobb darab a teherautóról és telibekapta a szélvédőmet. Nagy szerencsém volt, hogy nem tört be. Párom az anyósülésen még el is sírta magát akkorát szólt. Még a visszapillantó is elállítódott. Egy kis darabot pattintott ki a szélvédőből. Sajnos ez az időjárás és a kamionosok trehánysága ezt eredményezi. (hó + eső + meleg + hideg sűrű váltakozása)

/OFF

Megosztás:

Okés, frankó, köszönöm! A következő kérdésem az lesz, hogy szedem ki a hátsó lámpát? Azt hittem menni fog, de nem...

A csomagtéren belül van egy takarófedél, azt kipattintod és van 2 db műanyag fejű "szárnyas" anya, amiket kézzel kell lecsavarni! Majd a csatlakozót le kell húzni a lámpáról!

Ennyi...

Megosztás:

OFF

Tegnap az M3-ason egy ponyvás teherautót előztem amikor egy szélfuvallat TÉGLÁNYI jégdarabokat söpört le a tetejéről közvetlenül elém. 110-nél nem volt annyira vicces ahogy ott pattogtak előttem a tégla vagy még annál nagyobb téglatömbök. Rögtön fékeztem és amikor kb 60-nál jártam, akkor leesett még egy nagyobb darab a teherautóról és telibekapta a szélvédőmet.

/OFF

még olvasva is szörnyű

Megosztás:

OFF

Sziasztok,

Ajánlom mindenkinek, hogy tartson nagyobb követési távolságot a teherautók és kamionok után. Tegnap az M3-ason egy ponyvás teherautót előztem amikor egy szélfuvallat TÉGLÁNYI jégdarabokat söpört le a tetejéről közvetlenül elém. 110-nél nem volt annyira vicces ahogy ott pattogtak előttem a tégla vagy még annál nagyobb jégtömbök. Rögtön fékeztem és amikor kb 60-nál jártam, akkor leesett még egy nagyobb darab a teherautóról és telibekapta a szélvédőmet. Nagy szerencsém volt, hogy nem tört be. Párom az anyósülésen még el is sírta magát akkorát szólt. Még a visszapillantó is elállítódott. Egy kis darabot pattintott ki a szélvédőből. Sajnos ez az időjárás és a kamionosok trehánysága ezt eredményezi. (hó + eső + meleg + hideg sűrű váltakozása)

/OFF

Én messziről elkerülöm a kamionokat 2 okból:

- még az Vectra A-mat a Róbert Károly körúton egy kamion, mivel nem látott a visszapillantójába odaszorított 2x a korláthoz, néhány másodpercre 2-3 kerékkel mentem, nem volt vicces (csak így utólag)

- rengeteg thriller filmet láttam amiben a kamionok is főszerepet kapnak(pl. Végső állomás 2, Párbaj...) és ha tehetem mindig elhúzok mellőlük :lol:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.