Barna Elküldve November29, 2010 Megoszt Elküldve November29, 2010 Na rákérdeztem az érdi Difer-nél, ahol a kocsit vettem 2008-ban, mennyibe fájna a vezérműtengely csapágy lefogató csavar ellenőrzés. Tömítés: 8300 Ft Tömítő paszta: 5000 Ft O gyűrű: 50 Ft + munkadíj: X Ft _____________________ = 25000 Ft Nem lehúzás, csak olyan opeles. Én oda egyszer vittem, még az F Astrámat, majdnem fogyasztóvédelmi ügy lett belőle... attól még lehetnek jók, de én oda még egy autót soha többet... Link to comment Megosztás: More sharing options...
NagyPityke Elküldve November29, 2010 Megoszt Elküldve November29, 2010 Sziasztok. Az autóm 2003-as. Azt hiszem azért van ennyi hibakód mert kiszedtem a reléket( a motortérben mindet). Ahogy nézem az összes hibakód relére utal. Remélem lesz megoldás, ha az, hogy viszem Wesszhez, akkor viszem. A benzinszűrő biztos hogy gyári és még csak 15000 Km van benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November29, 2010 Megoszt Elküldve November29, 2010 Na rákérdeztem az érdi Difer-nél, ahol a kocsit vettem 2008-ban, mennyibe fájna a vezérműtengely csapágy lefogató csavar ellenőrzés. Tömítés: 8300 Ft Tömítő paszta: 5000 Ft O gyűrű: 50 Ft + munkadíj: X Ft _____________________ = 25000 Ft Nem lehúzás, csak olyan opeles. Nemáááá :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve November29, 2010 Megoszt Elküldve November29, 2010 Valószínű, hidrotőkék csattognak, amíg meg nem jön nekik az olaj. Hideg időben előfordul az ilyesmi. Nekem is csettenik párat de nem minden reggel csak mostanában sokszor. Lehet hogy nem jó az oil?? Alig van benne 9000(mármint az oilba)km. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Colin Elküldve November29, 2010 Megoszt Elküldve November29, 2010 Általánosságban, hol találok a G Astrához kapcsolási rajzokat? Az "így csináld"-ban nem találtam... interneten beirod, hogy "schaltplan astra g" és egy rakat fog kijönni, vagy van astra4ever.net oldal is, az is hasznos. vagy itt van még a galériám is :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
fubela Elküldve November30, 2010 Megoszt Elküldve November30, 2010 A tiedre nincs visszahívás? Ha nincs, akkor már jópáran megcsináltuk és eddig kb senki sem vett tomítést, a régi tökéletes maradt. A paszta mihez is kell,ha tömítést cserélnek, akkor minek, ha nem cserélnek tömítést, akkor még csakcsak megértem, de ez az ár elég lehúzás. Az az O gyűrű, hova is kell? Furcsa nekem ez az alkatrészlista. Olyat is hallottam, hogy éves szervizen megnézték ezt is. Talán Uhuéknál? Nincs rá visszahívás, 2008-as. Csütörtök óta a harmadik macskajancsival beszéltem, mint munkafelvevővel, (ugyanott!) , ez válaszolt egyedül, fel is sorolt minden alkatrészt, meg kütyüt, ami eszébe jutott. Volt amelyik csodálkozott, hogy van a 2005 gyártásúakra visszahívás. Erre a szarságra, 2 éves kocsinál 15000 km-el nálam olyan 15000 Ft a fájdalomküszöb. Meg mi a ######ért kell nekem egy két éves kocsinál ilyesmivel foglalkozni? Az O gyűrűt meg húzzák oda ahova gondolom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve November30, 2010 Megoszt Elküldve November30, 2010 Nincs rá visszahívás, 2008-as. Csütörtök óta a harmadik macskajancsival beszéltem, mint munkafelvevővel, (ugyanott!) , ez válaszolt egyedül, fel is sorolt minden alkatrészt, meg kütyüt, ami eszébe jutott. Volt amelyik csodálkozott, hogy van a 2005 gyártásúakra visszahívás. Erre a szarságra, 2 éves kocsinál 15000 km-el nálam olyan 15000 Ft a fájdalomküszöb. Meg mi a ######ért kell nekem egy két éves kocsinál ilyesmivel foglalkozni? Az O gyűrűt meg húzzák oda ahova gondolom. 15.000-ért szerintem itt bárki megcsinálja Neked, de még az is igencsak lehúzás. :( Szerk: én vettem egy loctite csavarrögzítőt az került 1200 Ft-ba. Ennyi volt az anyagköltség. Nomeg egy óra munka erőssen tetű tempóban. Ebben már benne volt egy sör is a szomszéddal. Még ha veszel egy 8 nm-es nyomatékkulcsot is, akkor is 11200-nál jársz. (Elek kartárs biztos tud tanácsot adni, melyik boltban olcsó a Beta :excl: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve November30, 2010 Megoszt Elküldve November30, 2010 (Elek kartárs biztos tud tanácsot adni, melyik boltban olcsó a Beta :( ) Hi-hi-hi-hi! :excl: Én itt helyben szóltam egy ismerősnek,ő elvitte szerelőhöz a kocsit, 2 csavar volt laza benne.(2006-os Z14xep). Link to comment Megosztás: More sharing options...
NagyPityke Elküldve November30, 2010 Megoszt Elküldve November30, 2010 Sziasztok! Igen van klíma a gépben, és kb 15000 km és másfél évvel ezelőtt volt benzinszűrő cserélve. Ma megnéztem a relét és érdekeset láttam. Az összes relét kivettem és még mindig megy a benzinpumpa, igaz van benne egy titkos kapcsoló ami megszakítja a benzinpumpa tápját. Lehet, hogy külön be van utólagosan relézve és ez a kapcsoló a hibás. Holnap kimérem, mert olyan hangja van mintha akkor állna le a pumpa amikor jár a motor, amikor meg lefullad akkor felzümmög a szivattyú. Sziasztok - Ma kimértem a szivattyút, gyujtáson megvan a 12 volt, viszont ha jár a motor, nem szépen zümmög a szivattyú, csak kinlódik. Azt hiszem ez meghaladja a képességeimet, valami elektromos gubanc lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November30, 2010 Megoszt Elküldve November30, 2010 (Elek kartárs biztos tud tanácsot adni, melyik boltban olcsó a Beta :excl: ) vatera :( jó a beta csak drága.. ami még jó: izeltas,king tony,gedore,yokito,yato,bacho,condor. ezeket ismerem elég jók :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve November30, 2010 Megoszt Elküldve November30, 2010 Sziasztok - Ma kimértem a szivattyút, gyujtáson megvan a 12 volt, viszont ha jár a motor, nem szépen zümmög a szivattyú, csak kinlódik. Azt hiszem ez meghaladja a képességeimet, valami elektromos gubanc lehet. Álló motornál nem lehet fesz az AC-n. Ez biztonsági előírás álló motornál mehet az AC. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Filo Elküldve November30, 2010 Megoszt Elküldve November30, 2010 Sziasztok, Furcsa zajra lettem figyelmes az utóbbi időben ami motortérből hallatszik. Ha a motor üzemmeleg, alapjáraton monoton zajt hallani. Olyan mintha súrlódás vagy szívászaj lenne. Kb 4 főtengelyfordulatonként ismétlődik. A motoron(Z14XEP, 73500km) mostanában a hosszbordásszíj és a feszítőgörgője lett cserélve. Összefügghet az alkatrészcserével? A motor teljesítményével, fogyasztásával nincs gond. Tapasztaltatok már hasonlót? Link to comment Megosztás: More sharing options...
balage_81 Elküldve November30, 2010 Megoszt Elküldve November30, 2010 Valószínű, hidrotőkék csattognak, amíg meg nem jön nekik az olaj. Hideg időben előfordul az ilyesmi. most már emlékszem, ő is ezt mobdta. akkor szint check, kösz a válaszokat Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 Sziasztok, Furcsa zajra lettem figyelmes az utóbbi időben ami motortérből hallatszik. Ha a motor üzemmeleg, alapjáraton monoton zajt hallani. Olyan mintha súrlódás vagy szívászaj lenne. Kb 4 főtengelyfordulatonként ismétlődik. A motoron(Z14XEP, 73500km) mostanában a hosszbordásszíj és a feszítőgörgője lett cserélve. Összefügghet az alkatrészcserével? A motor teljesítményével, fogyasztásával nincs gond. Tapasztaltatok már hasonlót? Vezérműtengely lefogató csavarokat utánhúzták már. A tiéd ha jól látom épp az érintettek között lehet. Ha nem csinálták meg, vagy nem tudod, ne használd. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Barna Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 Álló motornál nem lehet fesz az AC-n. Ez biztonsági előírás álló motornál mehet az AC. Lehet én nem tudom jól, de akkor mi építi fel a benzinnyomást? Ráadom a gyújtást, hallani, hogy a szivattyú felépíti a nyomást és én utána szoktam indítózni. Persze van mikor nem várom meg, akkor is beindul, de tuti, hogy álló motorral, gyújtásra beindul a szivattyú a szükséges nyomás elérésig. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Barna Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 Vezérműtengely lefogató csavarokat utánhúzták már. A tiéd ha jól látom épp az érintettek között lehet. Ha nem csinálták meg, vagy nem tudod, ne használd. Osztom az észrevételt! Nekem is ilyen hangok jöttek a törés előtt... Mihamarabb néz(es)d meg a vezérmű tengely lefogató csavarokat, ha nem akarsz 300e-t kiadni egy tengelytörés miatt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.2 gcc Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 Ma vettem észre a kézifékkart behúzva, hogy egy pontig nagyon könnyen lehet behúzni és már csak a végső állás felé kezd el fogni illetve kattanni. Éjszaka kint állt utcán az autó, viszont nem volt behúzva a kézifék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 Ma vettem észre a kézifékkart behúzva, hogy egy pontig nagyon könnyen lehet behúzni és már csak a végső állás felé kezd el fogni illetve kattanni. Éjszaka kint állt utcán az autó, viszont nem volt behúzva a kézifék. Legalább nem fagyott be reggelre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szkszaby Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 Legalább nem fagyott be reggelre. Én sem használok kézit télen! Bár még sohasem fagyott be, de jobb a békesség! :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szkszaby Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 Bejöttek a hidegek és arra lettem figyelmes, hogy az első ablaktörlőm nagyon darabosan jár és fura nyekergő hangot ad! Én arra gondolok, hogy a mechanika már nem a régi és talán belefagyott egy kis víz. Ha szétszedném és kitakarítanám illetve bezsíroznám az orvosolná a problémát? Hogyan kell szétszedni az ablaktörlő szerkezetet? Egyáltalán szét lehet szedni? Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.2 gcc Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 Bejöttek a hidegek és arra lettem figyelmes, hogy az első ablaktörlőm nagyon darabosan jár és fura nyekergő hangot ad! Én arra gondolok, hogy a mechanika már nem a régi és talán belefagyott egy kis víz. Ha szétszedném és kitakarítanám illetve bezsíroznám az orvosolná a problémát? Hogyan kell szétszedni az ablaktörlő szerkezetet? Egyáltalán szét lehet szedni? Köszi! Ezt nekem is csinálja már egy jó ideje. :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.2 gcc Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 Bejöttek a hidegek és arra lettem figyelmes, hogy az első ablaktörlőm nagyon darabosan jár és fura nyekergő hangot ad! Én arra gondolok, hogy a mechanika már nem a régi és talán belefagyott egy kis víz. Ha szétszedném és kitakarítanám illetve bezsíroznám az orvosolná a problémát? Hogyan kell szétszedni az ablaktörlő szerkezetet? Egyáltalán szét lehet szedni? Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.2 gcc Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 Bejöttek a hidegek és arra lettem figyelmes, hogy az első ablaktörlőm nagyon darabosan jár és fura nyekergő hangot ad! Én arra gondolok, hogy a mechanika már nem a régi és talán belefagyott egy kis víz. Ha szétszedném és kitakarítanám illetve bezsíroznám az orvosolná a problémát? Hogyan kell szétszedni az ablaktörlő szerkezetet? Egyáltalán szét lehet szedni? Köszi! és ez: Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 Bejöttek a hidegek és arra lettem figyelmes, hogy az első ablaktörlőm nagyon darabosan jár és fura nyekergő hangot ad! Én arra gondolok, hogy a mechanika már nem a régi és talán belefagyott egy kis víz. Ha szétszedném és kitakarítanám illetve bezsíroznám az orvosolná a problémát? Hogyan kell szétszedni az ablaktörlő szerkezetet? Egyáltalán szét lehet szedni? Köszi! Szerintem nem ott lesz a gond, maguk a lapátok keményednek meg és ezért pattognak el. Illetve az a műanyag izé, ami a karhoz erősíti őket van kikopva. Én lecseréltem és semmi gond vele. Ettől függetlenül egy zsírozás biztosan nem fog ártani neki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szkszaby Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 és ez: kép... Köszi! Esetleg ezt a pdf dokumentumot le lehet tölteni valahonnan?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts