odrif Elküldve November27, 2010 Megoszt Elküldve November27, 2010 Mermér ?? Mér kell azt a belsőt levegőkeringtetést kapcsolgatni ? Én soha nem kapcsolgattam a régin sem. Vagy van amikor magától kapcsolódik ? Köszi a segítséget! Én sem kapcsolgattam soha sem Csak magátol el kezdett zugni bugni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve November27, 2010 Megoszt Elküldve November27, 2010 És a Z17DTL-ben milyen dolgozik? Ez komoly? :lol: Azt sem tudod mire adtál ki nem kevés pénzt? :excl: :( Próbálkozz az autó hátulján olvasható CDTI jelzés dekódolásával. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve November27, 2010 Megoszt Elküldve November27, 2010 Mermér ?? Mér kell azt a belsőt levegőkeringtetést kapcsolgatni ? Én soha nem kapcsolgattam a régin sem. Vagy van amikor magától kapcsolódik ? Igen, van. A szélvédőre irányítva nem lehet belső keringtetésen. Tehát, ha egyébként belsőre volna kapcsolva (mondjuk, hogy az előtted álló ne füstölje tele az utasteret vagy csak hamarabb szeretnél meleget érezni), akkor a szélvédőre irányítva visszaállítja külső levegőre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
panizzi Elküldve November27, 2010 Megoszt Elküldve November27, 2010 motorszám elhelyezkedése :excl: csalfa, mert nem látszik, csak ha megkaparod...váltó és motor találkozásánál az olajszűrőtől jobbra szerk: Z14XE, Z16XE Link to comment Megosztás: More sharing options...
palicska Elküldve November27, 2010 Megoszt Elküldve November27, 2010 Sziasztok. Gondom van a külső hőmérséklet jelzőmmel. Három vízszintes vonalat mutat, néha számokat is. Kérdésem az, hogy egyszerű érzékelő cserével orvosolható a probláma? Vagy más gond is lehet vele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November27, 2010 Megoszt Elküldve November27, 2010 Sziasztok. Gondom van a külső hőmérséklet jelzőmmel. Három vízszintes vonalat mutat, néha számokat is. Kérdésem az, hogy egyszerű érzékelő cserével orvosolható a probláma? Vagy más gond is lehet vele? igen,de azért nézd meg a csatit is nem-e oxidáció viccelődik :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve November27, 2010 Megoszt Elküldve November27, 2010 Igen, van. A szélvédőre irányítva nem lehet belső keringtetésen. Tehát, ha egyébként belsőre volna kapcsolva (mondjuk, hogy az előtted álló ne füstölje tele az utasteret vagy csak hamarabb szeretnél meleget érezni), akkor a szélvédőre irányítva visszaállítja külső levegőre. Igazad van, ezt a szitut elfelejtettem. :excl: Dízelnél használtam a belső keringtetést, hogy hamarabb fűtsön. Jut eszembe.. Van az autómban gyári ülésfűtés. Bekapcsolom, de nem érzek semmilyen meleget, hogy fűtene.. Hogy lehet tesztelni, tényleg működik-e ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve November27, 2010 Megoszt Elküldve November27, 2010 Igazad van, ezt a szitut elfelejtettem. :excl: Dízelnél használtam a belső keringtetést, hogy hamarabb fűtsön. Jut eszembe.. Van az autómban gyári ülésfűtés. De jó,az asszony mit nem adna érte! Sajnos nem tudom,hogy lehetne tesztelni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
steve78 Elküldve November27, 2010 Megoszt Elküldve November27, 2010 Ez komoly? :lol: Azt sem tudod mire adtál ki nem kevés pénzt? :( :lol: Próbálkozz az autó hátulján olvasható CDTI jelzés dekódolásával. :lol: Én azt hittem, hogy egyértelmű a kérdés. :excl: Most megkérdezem pontosabban: A honlapon található 4 cég közül melyiknek a rendszere dolgozik a z17dtl motorokban? Én a bosch-ra tippelek, de nem vagyok benne biztos. Azért kocsivásárlás előtt egy kicsit utánajártam az adagolós és a közös nyomócsöves rendszereknek, így sok utánajárás után döntöttem úgy, hogy erre a kocsira adom ki a nem kevés pénzt, illetve kérem meg a CIB lízinget, hogy támogasson meg anyagilag. Bár ne tettem volna! Most töredelmesen bevallom, hogy kocsivásárlás előtt nem magoltam be azt, hogy adott autógyárnak melyik cég a beszállítója. Ezért az orbitális hibáért Én kérek elnézést :lol: . Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve November27, 2010 Megoszt Elküldve November27, 2010 Én azt hittem, hogy egyértelmű a kérdés. :excl: Most megkérdezem pontosabban: A honlapon található 4 cég közül melyiknek a rendszere dolgozik a z17dtl motorokban? Én a bosch-ra tippelek, de nem vagyok benne biztos. Azért kocsivásárlás előtt egy kicsit utánajártam az adagolós és a közös nyomócsöves rendszereknek, így sok utánajárás után döntöttem úgy, hogy erre a kocsira adom ki a nem kevés pénzt, illetve kérem meg a CIB lízinget, hogy támogasson meg anyagilag. Bár ne tettem volna! Most töredelmesen bevallom, hogy kocsivásárlás előtt nem magoltam be azt, hogy adott autógyárnak melyik cég a beszállítója. Ezért az orbitális hibáért Én kérek elnézést :( . Nemtom jó-e a topik.. Meg Nem okoskodásképpen.. Először én egy twinportosban gondolkodtam. Mondom kérek egy kis segítséget valamely banktól. 2 héttel a vásárlás után, most azt mondom, okosan döntöttem hogy csak nyóccszázhuszonötér vásároltam:-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve November27, 2010 Megoszt Elküldve November27, 2010 2 héttel a vásárlás után, most azt mondom, okosan döntöttem hogy csak nyóccszázhuszonötér vásároltam:-) Jól tetted! :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
steve78 Elküldve November27, 2010 Megoszt Elküldve November27, 2010 Jól tetted! :excl: Most kellet volna CHF alapú hitelt felvenni, de a bankok most azt mondanák, hogy azért nem adnak, hogy Téged megvédjenek az árfolyamkockázattól. Csak azt nem értem, hogy ez miért nem volt nekik fontos 140-160 forintos frankárfolyamnál? K.pják be! Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve November28, 2010 Megoszt Elküldve November28, 2010 Én azt hittem, hogy egyértelmű a kérdés. :excl: Most megkérdezem pontosabban: A honlapon található 4 cég közül melyiknek a rendszere dolgozik a z17dtl motorokban? Én a bosch-ra tippelek, de nem vagyok benne biztos. Azért kocsivásárlás előtt egy kicsit utánajártam az adagolós és a közös nyomócsöves rendszereknek, így sok utánajárás után döntöttem úgy, hogy erre a kocsira adom ki a nem kevés pénzt, illetve kérem meg a CIB lízinget, hogy támogasson meg anyagilag. Bár ne tettem volna! Most töredelmesen bevallom, hogy kocsivásárlás előtt nem magoltam be azt, hogy adott autógyárnak melyik cég a beszállítója. Ezért az orbitális hibáért Én kérek elnézést :( . denso rendszer müködik a z17dtl be. az opelek közül a legjobb rendszer, a legkevesebb meghibásodással. 10 bosch romlik el amig 1 denso. cserébe drágább javitani, de nem kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve November28, 2010 Megoszt Elküldve November28, 2010 Jut eszembe.. Van az autómban gyári ülésfűtés. Bekapcsolom, de nem érzek semmilyen meleget, hogy fűtene.. Hogy lehet tesztelni, tényleg működik-e ? Ráülsz Link to comment Megosztás: More sharing options...
NagyPityke Elküldve November28, 2010 Megoszt Elküldve November28, 2010 Sziasztok! Új fórumozó vagyok, igaz vendégként sokat olvastam már. Sajnos eddig még nem találtam a problémámra választ a fórumon. Nekem egy kombi 1.4 16V astrám van Z14XE motorkóddal. A probléma a következő,: -Indításkor szinte azonnal bepöccen, de azonnal fulladozni kezd, illetve lefullad. Ha tartom gázzal az 1500-2000 fordulatot el tudok indulni és 300-500 méter megtétele után, helyreáll a rend. Van alapjárat, megy rendesen addig míg le nem állítom, akkor ugyanis kezdődik elölről. A szerelőm azt mondta, valószinű, hogy a motorvezérlőt kell javítani, mert rengeteg hibakódot küld egyszerre, igaz a check engine lámpa nem ég. Szeretném kérdezni valakinek van e valami ötlete, a problémámra. Köszönöm: Pityke Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacika85 Elküldve November28, 2010 Megoszt Elküldve November28, 2010 Aha!!! Megint itt van a nem megfelelő fordulaton való használat.... Ez az egyik kedvenc témám :excl: Nem elkiabálni akarom, de kb olyan 1,5 éve úgy használom az autót, hogy minden sebességben 3000 ig pörgetem mielőtt váltanék. városban csak 3. ig váltok fel :( plusz végre a megfelelő olaj van benne :lol: igaz többet eszik kicsivel 7-7,5 de nem érdekel mert ezek után nem jött már elő a hiba. Lehet szép lassan leégett a dzsuva. Legalábbis bízom benne. kopp kopp kopp :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve November28, 2010 Megoszt Elküldve November28, 2010 Sziasztok! Új fórumozó vagyok, igaz vendégként sokat olvastam már. Sajnos eddig még nem találtam a problémámra választ a fórumon. Nekem egy kombi 1.4 16V astrám van Z14XE motorkóddal. A probléma a következő,: -Indításkor szinte azonnal bepöccen, de azonnal fulladozni kezd, illetve lefullad. Ha tartom gázzal az 1500-2000 fordulatot el tudok indulni és 300-500 méter megtétele után, helyreáll a rend. Van alapjárat, megy rendesen addig míg le nem állítom, akkor ugyanis kezdődik elölről. A szerelőm azt mondta, valószinű, hogy a motorvezérlőt kell javítani, mert rengeteg hibakódot küld egyszerre, igaz a check engine lámpa nem ég. Szeretném kérdezni valakinek van e valami ötlete, a problémámra. Köszönöm: Pityke Szia,üdv itt ! Majd kitaláljuk itt,hogy mi a gubanc.Én csak azt nem értem most,hogy mit jelent az,hogy sok hibakódot küld ,de a sárga nem világít!Próbáltad kivillogtatni amúgy?Tudod a gáz+ fék és gyújtást rá. Lehet,hogy ki van égve vagy netán kiiktatva a sárga veszedelem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
NagyPityke Elküldve November28, 2010 Megoszt Elküldve November28, 2010 Szia,üdv itt ! Majd kitaláljuk itt,hogy mi a gubanc.Én csak azt nem értem most,hogy mit jelent az,hogy sok hibakódot küld ,de a sárga nem világít!Próbáltad kivillogtatni amúgy?Tudod a gáz+ fék és gyújtást rá. Lehet,hogy ki van égve vagy netán kiiktatva a sárga veszedelem? A sárga biztosan működik nincs kiégve és kiiktatva sem. A szerelő mondta, hogy sok hibakódot küld egyszerre. Nem voltam ott. Állítólag kitörölték a hibakódokat és indítás után egyszerre jött vissza az összes. Elhoztam az autót azt mondta teszteljem, ha visszajön a hiba akkor ecu javítás, most jó igaz csak hazajöttem vele. Ma megpróbálom kivillogtatni. Köszi: Pityke Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve November28, 2010 Megoszt Elküldve November28, 2010 A sárga biztosan működik nincs kiégve és kiiktatva sem. A szerelő mondta, hogy sok hibakódot küld egyszerre. Nem voltam ott. Állítólag kitörölték a hibakódokat és indítás után egyszerre jött vissza az összes. Elhoztam az autót azt mondta teszteljem, ha visszajön a hiba akkor ecu javítás, most jó igaz csak hazajöttem vele. Ma megpróbálom kivillogtatni. Köszi: Pityke És mit csinált rajta a hibakódtörlésen kívül?Ja és hol lax,merrefelé? Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve November28, 2010 Megoszt Elküldve November28, 2010 Ráülsz :( :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
NagyPityke Elküldve November28, 2010 Megoszt Elküldve November28, 2010 És mit csinált rajta a hibakódtörlésen kívül?Ja és hol lax,merrefelé? Most kicsit el vagyok bizonytalanodva. Újpesten lakom és több mint tíz éve hordom ugyanahoz a szerelőhöz az autóimat, eddig mindig korrekt volt és én elégedet. Azt mondta tisztították a rendszert, igaz most itt a bizonytalanságom oka. Tehát: Nem tudtam jelen lenni a művelet alatt a munkám okán, délelőttre ígért telefonos információt, 14:30 kor azt mondta, még nem jöttek rá a hiba okára, most teszik fel műszerre. 15:50 kor hívott, hogy mehetek az autóért, most jó, de szerinte motorvezérlős lesz, mert a sok kitörölt hibakód egyszerre jött vissza és nem egyenként. Valóban a hazaútkor, minden rendben volt, mikor hazaértem újraindítottam és jó volt. Csak félek, hogy visszajön a hiba mert 50 ezret mondott a javításra. Ma lemegyek villogtatni és tesztelni utána írom a tapasztalatokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve November28, 2010 Megoszt Elküldve November28, 2010 Most kellet volna CHF alapú hitelt felvenni, de a bankok most azt mondanák, hogy azért nem adnak, hogy Téged megvédjenek az árfolyamkockázattól. Csak azt nem értem, hogy ez miért nem volt nekik fontos 140-160 forintos frankárfolyamnál? K.pják be! A bank nem jótékonysági intézmény, hanem az ördög jobbkeze... :excl: Pont le...ja, hogy az ügyfelet meg kell-e védeni, meg mi, hogy jó neki, neki a dudva kell vissza, kamattal. Ha egy mód van rá, én kerülnék mostanában (is) minden hiteles ügyletet (tán ingatlant kivéve, mert ott sajnos sokszor szükséges rossz). Nem jó túlnyújtozkodni a takarón... Link to comment Megosztás: More sharing options...
KGR Elküldve November28, 2010 Megoszt Elküldve November28, 2010 Sziasztok, Ma kora reggel kellett elindulnom amikor még sehol sem volt eltakarítva a hó. Kb 20 km után az egyik városban arra lettem figyelmes, hogy fura hang jön a bal hátsó keréktől. Olyan volt mintha deffektem lenne (sebességtől függően mély ritmusos hang és még a kormányon is éreztem). Kiszálltam és semmit sem láttam. Megemeltem az autót, megrángattam a kereket, megnéztem a csavarokat és aláfeküdtem amennyire csak tudtam, de semmit sem láttam. Elindultam hazafelé elakadásjelzővel, majd észrevettem, hogy minél gyorsabban megyek, annál kevésbé érezni meg hallani valamit. Mire hazaértem teljesen megszűnt a jelenség. Arra gondolok, hogy valami latyak belement valahova és az adta ki a hangot, de nem hiszem el, hogy ez ilyet okozhatna. Találkozott már valaki ilyennel? Sziasztok, Erre senki nem tud választ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve November28, 2010 Megoszt Elküldve November28, 2010 Most kicsit el vagyok bizonytalanodva. Újpesten lakom és több mint tíz éve hordom ugyanahoz a szerelőhöz az autóimat, eddig mindig korrekt volt és én elégedet. Azt mondta tisztították a rendszert, igaz most itt a bizonytalanságom oka. Tehát: Nem tudtam jelen lenni a művelet alatt a munkám okán, délelőttre ígért telefonos információt, 14:30 kor azt mondta, még nem jöttek rá a hiba okára, most teszik fel műszerre. 15:50 kor hívott, hogy mehetek az autóért, most jó, de szerinte motorvezérlős lesz, mert a sok kitörölt hibakód egyszerre jött vissza és nem egyenként. Valóban a hazaútkor, minden rendben volt, mikor hazaértem újraindítottam és jó volt. Csak félek, hogy visszajön a hiba mert 50 ezret mondott a javításra. Ma lemegyek villogtatni és tesztelni utána írom a tapasztalatokat. Kérdezd meg, hogy miket pucoltak (AGR-t, fojtószelepházat, ...). (Hidegebb időben pl. trafóhíd-vacakolás is jobban előjöhet, de hibakódokig ez is csak ötletelés). Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve November28, 2010 Megoszt Elküldve November28, 2010 Sziasztok, Erre senki nem tud választ? Esetleg kő/kavics szorult a gumiba, aztán letört belőle egy darab, vagy egy idő után kiköpte. Esetleg nézd át a futófelületet, nincs-e valahol nyoma ennek. (Szálszakadás esetleg, de az meg nem gyógyul meg magától...) :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts