szaby Elküldve Október25, 2010 Megoszt Elküldve Október25, 2010 Én most kentem le elöször de csak azért mert már tiszta rozsda volt. Le drotkeféztem azt attam neki zsírt. A csavarjaimat wd -vel fulytam be majd ezt követöen jól meg húztam ,még megvan mind a négy kerekem :). Link to comment Megosztás: More sharing options...
panizzi Elküldve Október25, 2010 Megoszt Elküldve Október25, 2010 Csak a hátsóról tudok nyilatkozni, de azt ötlapfejű... :) uhh ahány ház, annyi szokás na asszem alánézünk, mert kínos lesz, ha nem lesz szerszám a megfelelő időben :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
AtiZafi Elküldve Október25, 2010 Megoszt Elküldve Október25, 2010 Réz paszta az agyra oké. Egy leheletnyi belőle a csavarra oké. Na de gépzsírt? Onnét már könnyen bekerülhet a fékhez! Két anyag könnyebb szétválasztása, "összegyógyulásának" megakadályozása a cél nem a súrlódás csökkentése. Főleg nem a kerékrögzítő csavaroknál és a féknél! hidd el kenni kell mind a menetet, és a kúpot is, különben előfordulhat, hogy annyira száraz a menet és a kúp, hogy nem tudod leszedni az út szélén defekt alkalmával. Van olyan, hogy "ropog" már meghúzásnál is. akkora a kúpon a súrlódás, hogy nem is szorít csak megáll a csavar. Kerékcsavarnál a sűrű menet + kúp biztosít. csak dobféknél kell vigyázni a zsírral, de ha nem a csavar lejére kened, hanem a menetre akkor nem jut be annyi, hogy az le tudjon röpülni róla. ha akarsz használhatsz motorosok által használt lánc spayt is (fehér viaszos valami) Egy biztos ...........kenni kell! Link to comment Megosztás: More sharing options...
AtiZafi Elküldve Október25, 2010 Megoszt Elküldve Október25, 2010 Réz paszta az agyra oké. Egy leheletnyi belőle a csavarra oké. Na de gépzsírt? Onnét már könnyen bekerülhet a fékhez! Két anyag könnyebb szétválasztása, "összegyógyulásának" megakadályozása a cél nem a súrlódás csökkentése. Főleg nem a kerékrögzítő csavaroknál és a féknél! és nem szoktam agyonhúzni sem 100-110 Nm fél év mulva még így is éppen elég leszedni egy gyári 20 cm hosszú kulcsal Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Október25, 2010 Megoszt Elküldve Október25, 2010 T dsteel! rézpaszta Link to comment Megosztás: More sharing options...
lamantin Elküldve Október25, 2010 Megoszt Elküldve Október25, 2010 Tisztelt Fórumtársak ! Az én járgányomat is utolérte a "levegő kerintgetés klapni" törés. A rutinos társak útmutatásait+ józan paraszti eszemet követve ,kibontottam,szétszedtem, bilincseltem,ragasztottam. Visszaszereltem és hallgatóztam a motor zümmögés után (ami előtte jól hallható volt) ,teljes csend és nagy öröm. Hát egy hétig bírta most újból zümmög (elcsavarta a tengelyt). Opel Zengő alkatrészese azt mondta házzal együtt 15+!! UNIX-nél 14 ezer HUF. Van-e valakinek esetlegesen pénztárcabarátabb beszerzési helye ? További mókolása már lehetetlen ezért új lapát a cél. Link to comment Megosztás: More sharing options...
lamantin Elküldve Október25, 2010 Megoszt Elküldve Október25, 2010 rézpaszta Jó anyag ! Tárcsabetét hátuljára, kipufogó csavarokra, féknyereg,féstuskó csúszó részére stb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Október25, 2010 Megoszt Elküldve Október25, 2010 Köszi, srácok mindenkinek, erre az idényre biztos marad a gépháj (nagyban megerősítettetek), aztán tavaszra meglátjuk a pasztát (köszi, mantec!) Link to comment Megosztás: More sharing options...
lamantin Elküldve Október25, 2010 Megoszt Elküldve Október25, 2010 Elöl a féknyerget torx vagy hatlapfejű csavar fogja? Z14XE köszi Torx ! (a szerszám készletemben 45-ös számú) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robz Elküldve Október25, 2010 Megoszt Elküldve Október25, 2010 Lehet már elfáradt a feszítőd és nem tudja hidegen kellően megfeszíteni? De a szíj is lehet rideg. Én így tél előtt mindig adok neki egy kis fabulon kézkrémet és szépen lecsendesedik. Nem csúszik tőle, de lágyabbá teszi. No meg tegyük hozzá, hogy a generátor is jobban fogja az akku miatt ilyenkor. (nagyobb áramot kér, ami fékezi a generátort) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsolti.astra Elküldve Október25, 2010 Megoszt Elküldve Október25, 2010 Elöl a féknyerget torx vagy hatlapfejű csavar fogja? Z14XE köszi hello! X14XE-nél 7 imbuszkulcs kell hozzá! Üdv.: Zsolti Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robz Elküldve Október25, 2010 Megoszt Elküldve Október25, 2010 Azt megértem, hiszen az agyra és nem az aggyal rögzítesz. Na de vibrációnak kitett, nem önzáró kötőelemet megkenni, amikor más egyéb módon nincs biztosítva? :D Bizony. Láttál már markolót közelről? :) Amúgy én is mindig teszek rá némi kenőanyagot, bár én inkább lefújom némi HHS-el, mielőtt betekerem őket. Amúgy voltam már olyan helyen gumiztatni, ahol alapból kenik azzal a rezes pasztával cserekor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
woody1 Elküldve Október25, 2010 Megoszt Elküldve Október25, 2010 Szerintetek honnan folyik az olaj? Nemrég nézettem meg a vezérműtengelyt, előtte semmi folyás. Kicseréltük a tömítőgumit, majd visszaszerelve. Azóta a beöntő rész környékén és alatta van olaj. Lehetséges, hogy az olajbeöntő sapka gumitömítése cserés? http://kepfeltoltes.hu/view/101025/3103372...ltoltes.hu_.jpg Visit My Website Visit My Website :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október25, 2010 Megoszt Elküldve Október25, 2010 Réz paszta az agyra oké. Egy leheletnyi belőle a csavarra oké. Na de gépzsírt? Onnét már könnyen bekerülhet a fékhez! Két anyag könnyebb szétválasztása, "összegyógyulásának" megakadályozása a cél nem a súrlódás csökkentése. Főleg nem a kerékrögzítő csavaroknál és a féknél! Szerinted mi a difi a rézpaszta és a sima gépzsír között? Hogy kerülne be a dobba vagy akár a féktárcsára? Nem arról volt szó,hogy 2 kilót kell rákenni,csak épp annyit,amitől még nem rohad össze. :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október25, 2010 Megoszt Elküldve Október25, 2010 Lehetséges, hogy az olajbeöntő sapka gumitömítése cserés? Pontosan! :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
bzsoltee Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 Szerintetek honnan folyik az olaj? Nemrég nézettem meg a vezérműtengelyt, előtte semmi folyás. Kicseréltük a tömítőgumit, majd visszaszerelve. Azóta a beöntő rész környékén és alatta van olaj. Lehetséges, hogy az olajbeöntő sapka gumitömítése cserés? Valószínűleg az a baj, legalábbis a képekből ez látszik. Szép rozsdás az EGR-ed :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
KGR Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 Szerintetek honnan folyik az olaj? Nemrég nézettem meg a vezérműtengelyt, előtte semmi folyás. Kicseréltük a tömítőgumit, majd visszaszerelve. Azóta a beöntő rész környékén és alatta van olaj. Lehetséges, hogy az olajbeöntő sapka gumitömítése cserés? Valószínűleg az a baj, legalábbis a képekből ez látszik. Szép rozsdás az EGR-ed :D Igen én is arra tippelnék. Apósomnál is ez volt a gond (Astra F). Annyira idegesítő, hogy ugyanolyan szögből van lefotózva a kocsid mint az én avataromban. Mindig azt hiszem, hogy én írtam valamit... :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 Valljátok be,hogy felváltva használjátok a kocsit! :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
woody1 Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 Igen én is arra tippelnék. Apósomnál is ez volt a gond (Astra F). Annyira idegesítő, hogy ugyanolyan szögből van lefotózva a kocsid mint az én avataromban. Mindig azt hiszem, hogy én írtam valamit... :o ....főleg ha még kék is lenne a Tied.... vagy az enyém fehér.... hm.... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
KGR Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 ....főleg ha még kék is lenne a Tied.... vagy az enyém fehér.... hm.... :o Én bzsoltee avatarjáról beszéltem! Nézd csak meg! Link to comment Megosztás: More sharing options...
woody1 Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 Valószínűleg az a baj, legalábbis a képekből ez látszik. Szép rozsdás az EGR-ed :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
woody1 Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 Én bzsoltee avatarjáról beszéltem! Nézd csak meg! ..én meg összekevertelek bzsoltee-val.... :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hradam Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 Valószínűleg az a baj, legalábbis a képekből ez látszik. Szép rozsdás az EGR-ed :o Köszi, tehát valószínű, hogy tömítéscsere. Az gáz, ha az EGR rozsdás? Kell valamit csinálni vele, illetve érdemes? 4 éves a kocsi, második tulaj vagyok 3 évesen vettem, de már akkor rozsdás volt sok minden a motortérben. Valószínű, hogy sokat állt a gép. Amikor cserélve lett a szelepfedél tömítés lett valami tömítőpaszta is használva, vagy csak simán a gumitömítés? Az olajbeőntő melletti csavarnál is jöhet az olaj, szerintem nem az olajbeöntő sapkánál lesz a gond. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hradam Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 Nálam is ellenőrizve lettek a vezérműtengely lefogató csavarok, nálam nem volt lelazulva egyik sem. 2007-es gyártású a gépem.Viszont az eredeti tömítéssel lett visszarakva a szelepfedél és két helyen is van egy kis olajszivárgás.előírt nyomatékkal lettek a csavarok meghúzva, a tömítés nem volt sérült.Szétszedni ismét meg már nincs kedvem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
woody1 Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 Amikor cserélve lett a szelepfedél tömítés lett valami tömítőpaszta is használva, vagy csak simán a gumitömítés? Az olajbeőntő melletti csavarnál is jöhet az olaj, szerintem nem az olajbeöntő sapkánál lesz a gond. Tömítőpasztát nem használtunk és új tömítés került bele. Azért gondolom, hogy a sapka tömítése a gond, mert a trafóhíd (remélem nem írok hülyeséget) is olajos. Ha a csavarnál jönne, akkor az talán nem lenne olajos. Én szeretném hinni, hogy a sapka, mert annak a tömítése nem összeg..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts