KGR Elküldve Október24, 2010 Elküldve Október24, 2010 corsIKa írta: Nem maradt ki pár csavar mikor összeraktad?Te biztos szereted kirakósjátékokat is! :lol: Bírom az ilyen fazonokat,nekem is van itt egy ilyen mekelek haverom.Ő olyat csinált régebben(80-as évek vége 90-es eleje),hogy mikor megbeszéltük kinek a kocsijával megyünk este Disco-ba(most úgy mondják:party)és rá esett a sor akkor délután nekifogott hengerfejet/tömítést cserélni a Dacia-n és mikor megrőkönyödve néztük a szétborított kocsit nyugodtan mondta,hogy:mit izgultok,mire menni kell kész lesz!És mindig kész lett! OFF Édesapám is ilyen figura. :) Citröen BX tulajdonosa mai napig, mert imádja. Volt rá példa, hogy teljesen szétszedtük az autót (alvázra: szélvédőtől kezdve műszerfal, ajtók...stbstb..) és újrafújtuk a házilag általa készített nagy teljesítményű kompresszorral... :D Azért azt hozzátenném, hogy nem ez a szakmája. Amikor raktuk össze az autót akkor még egy elektromos ablakemelő update is került a kocsiba. <_< Egy adagoló csere meg se kottyan neki (vezérlést is le kell bontani).. Amikor wartburgja volt elindultunk nyaralni és az utca végén elment a kuplung. Egy délelőtt alatt kétszer szedtük ki és raktuk vissza a motort mire meglett a hiba és még kora délután oda is értünk a nyaralás színhelyére. :icon13: ON
speter Elküldve Október24, 2010 Elküldve Október24, 2010 GH írta: baszus ma délután nekiálltam átrakni a téli kerekeket a jobb hátsó alut konkrétan le kellett vésni úgy rágyógyult... 1.5 órát szoptunk sose volt még ilyen :D szóval nemis az fogja :) Ugyanilyen felni, ugyanúgy jobb hátsó szorult meg. Nekem mondjuk nem telt 1,5 órába, de azért ez fura. Mi lehet a jobb hátsó aggyal?
Mc-elek Elküldve Október24, 2010 Elküldve Október24, 2010 speter írta: Ugyanilyen felni, ugyanúgy jobb hátsó szorult meg. Nekem mondjuk nem telt 1,5 órába, de azért ez fura. Mi lehet a jobb hátsó aggyal? nálam nem volt semmi ilyen...
adorjant Elküldve Október24, 2010 Elküldve Október24, 2010 Mc-elek írta: nálam nem volt semmi ilyen... Bakker,jobb hátsó kerék egy picit nálam is passzentos volt :D <_< Egyébként, egy 2-3 centis darab le van törve abból a rugóból,lehet nálatok is ez a hiba? :) (aszongyák az okosok,G-nél ez betegség,bár gyakorlatilag minden hiba betegség,ahogy elnézem a mai szerelőket...)
speter Elküldve Október24, 2010 Elküldve Október24, 2010 adorjant írta: Bakker,jobb hátsó kerék egy picit nálam is passzentos volt :D <_< Egyébként, egy 2-3 centis darab le van törve abból a rugóból,lehet nálatok is ez a hiba? :) (aszongyák az okosok,G-nél ez betegség,bár gyakorlatilag minden hiba betegség,ahogy elnézem a mai szerelőket...) Milyen rugóból van letörve?
adorjant Elküldve Október24, 2010 Elküldve Október24, 2010 speter írta: Milyen rugóból van letörve? A felfüggesztésből. Bontóban nincs,állítólag azonnal elviszik,ha van...
szkszaby Elküldve Október24, 2010 Elküldve Október24, 2010 adorjant írta: A felfüggesztésből. Bontóban nincs,állítólag azonnal elviszik,ha van... Az nekem is eltört már, lett helyette 4 jóféle sportrugó!! Jobb-bal felcserélhető, mert még megvan a párja is, ami nem törött!!... Ja és eladó :)
speter Elküldve Október25, 2010 Elküldve Október25, 2010 szkszaby írta: Az nekem is eltört már, lett helyette 4 jóféle sportrugó!! Jobb-bal felcserélhető, mert még megvan a párja is, ami nem törött!!... Ja és eladó :) Az én rugóm még nem tört el.
ASTRA G X16XEL Elküldve Október25, 2010 Elküldve Október25, 2010 Sziasztok nekem is van 1db hátsó rugóm,ha érdekel valakit,alváz F69
panizzi Elküldve Október25, 2010 Elküldve Október25, 2010 Elöl a féknyerget torx vagy hatlapfejű csavar fogja? Z14XE köszi
Barna Elküldve Október25, 2010 Elküldve Október25, 2010 ASTRA G X16XEL írta: Sziasztok nekem is van 1db hátsó rugóm,ha érdekel valakit,alváz F69 Na remek, úgy tűnik megint van valami ami sokaknál jön elő, csak ezt meghúzással nem tudod orvosolni... ma dobom át a télieket, ránézek nekem hogy állnak. Mindenkinek a jobboldali tört?
ASTRA G X16XEL Elküldve Október25, 2010 Elküldve Október25, 2010 Barna írta: Na remek, úgy tűnik megint van valami ami sokaknál jön elő, csak ezt meghúzással nem tudod orvosolni... ma dobom át a télieket, ránézek nekem hogy állnak. Mindenkinek a jobboldali tört? nekem a bal
PGA Elküldve Október25, 2010 Elküldve Október25, 2010 Barna írta: Na remek, úgy tűnik megint van valami ami sokaknál jön elő, csak ezt meghúzással nem tudod orvosolni... ma dobom át a télieket, ránézek nekem hogy állnak. Mindenkinek a jobboldali tört? Nálam mindkettő... :) Jó pár éve, mikor kb. másfél hónapig folyamatosan durva jégbordás úton kellett közlekednem, terheletlen hátsóval... Legalább a lengéscsillapítóim túlélték. Tudtommal egyébként ezt párban illik cserélni, függetlenül attól, hogy csak az egyik tört el.
Zachi Elküldve Október25, 2010 Elküldve Október25, 2010 dsteel írta: A gumicserét én is szépen megejtettem, kerékcsavarok zsírozva, hmmm, fincsi Na, ilyet még nem láttam! Eddig még mindenki csak letisztította.
J0hnny Elküldve Október25, 2010 Elküldve Október25, 2010 Zachi írta: Na, ilyet még nem láttam! Eddig még mindenki csak letisztította. Pedig én még az agyat is megkenem kicsit zsírral,hogy ne rohadjon össze. :)
Zachi Elküldve Október25, 2010 Elküldve Október25, 2010 J0hnny írta: Pedig én még az agyat is megkenem kicsit zsírral,hogy ne rohadjon össze. :D Azt megértem, hiszen az agyra és nem az aggyal rögzítesz. Na de vibrációnak kitett, nem önzáró kötőelemet megkenni, amikor más egyéb módon nincs biztosítva? :)
J0hnny Elküldve Október25, 2010 Elküldve Október25, 2010 Zachi írta: Azt megértem, hiszen az agyra és nem az aggyal rögzítesz. Na de vibrációnak kitett, nem önzáró kötőelemet megkenni, amikor más egyéb módon nincs biztosítva? :) Én is megszoktam kenni és 120Nm-rel húzom le,soha nem volt gond vele. Nem eláztatni kell,csak egy leheletnyi...
Barna Elküldve Október25, 2010 Elküldve Október25, 2010 Barna írta: Vissza a tegnapi kérdésemhez: Szedett már szét (nem ki, hanem szét) valaki indítómotort? Van valami amire vigyázni kell szétszedéskor? Húha, már ott elakadtam, hogy akna és emelő nélkül hogy szedjem le... bent van a motor mögött, szemben állva a jobb oldalon, alul, jó mélyen.... még nem találtam ki, hogy kígyózzak be oda...
KGR Elküldve Október25, 2010 Elküldve Október25, 2010 J0hnny írta: Pedig én még az agyat is megkenem kicsit zsírral,hogy ne rohadjon össze. :) Nekem rézpasztával kenték be legutóbb (csak 1 garnitúra felnim van és ezért cseréltetem).
dsteel Elküldve Október25, 2010 Elküldve Október25, 2010 Zachi írta: Na, ilyet még nem láttam! Eddig még mindenki csak letisztította. Hidd el, hasznos a zsír. Mivel magam cserélem, sokkal jobban ki tudom tekerni így a csavart, ezenkívül az esetleges porszemcsék se karcolják a menetet. És- mióta egyszer nem jöttek le az első kerekek, még a szerelőnek se, csak gumikalapáccsal meg pajszerral, azóta én is teszek az agyra is kis zsírt. Annyit megér...
tgabika76 Elküldve Október25, 2010 Elküldve Október25, 2010 panizzi írta: Elöl a féknyerget torx vagy hatlapfejű csavar fogja? Z14XE köszi Csak a hátsóról tudok nyilatkozni, de azt ötlapfejű... :)
dsteel Elküldve Október25, 2010 Elküldve Október25, 2010 KGR írta: Nekem rézpasztával kenték be legutóbb (csak 1 garnitúra felnim van és ezért cseréltetem). Javaslom, végy még egy garni felnit. én 12ért vettem 1 éve használtan, ez kb 3 kerékcsere ára, és sokan mondják, hogy a gumi peremének nem tesz jót a sok felnire fel-le procedúra... Ki tudja... De néha azért centíroztatok is ám :)
Zachi Elküldve Október25, 2010 Elküldve Október25, 2010 dsteel írta: Hidd el, hasznos a zsír. Mivel magam cserélem, sokkal jobban ki tudom tekerni így a csavart, ezenkívül az esetleges porszemcsék se karcolják a menetet. És- mióta egyszer nem jöttek le az első kerekek, még a szerelőnek se, csak gumikalapáccsal meg pajszerral, azóta én is teszek az agyra is kis zsírt. Annyit megér... Réz paszta az agyra oké. Egy leheletnyi belőle a csavarra oké. Na de gépzsírt? Onnét már könnyen bekerülhet a fékhez! Két anyag könnyebb szétválasztása, "összegyógyulásának" megakadályozása a cél nem a súrlódás csökkentése. Főleg nem a kerékrögzítő csavaroknál és a féknél!
dsteel Elküldve Október25, 2010 Elküldve Október25, 2010 Zachi írta: Réz paszta az agyra oké. Egy leheletnyi belőle a csavarra oké. Na de gépzsírt? Onnét már könnyen bekerülhet a fékhez! Két anyag könnyebb szétválasztása, "összegyógyulásának" megakadályozása a cél nem a súrlódás csökkentése. Főleg nem a kerékrögzítő csavaroknál és a féknél! Oké, de lehet kapni rézpasztát? Nekem otthon csak zsír van, az már 7 éve bevált, eddig a féktárcsára még nem került belőle. De nyitott és meggyőzhető vagyok :) Szóval, bárhol kapni?
PGA Elküldve Október25, 2010 Elküldve Október25, 2010 dsteel írta: Oké, de lehet kapni rézpasztát? Nekem otthon csak zsír van, az már 7 éve bevált, eddig a féktárcsára még nem került belőle. De nyitott és meggyőzhető vagyok :) Szóval, bárhol kapni? Szinte minden sarkon, a rézpaszta-diszkontokban... Szerintem ne bonyolítsd túl. Ha mutatóujj-beggyel csak egy kis leheletnyi filmet vittél fel az agyra, meg a csavarokra is, akkor nem lehet ott gond, ennyi zsír nem mászik el onnan.
Recommended Posts