KGR Elküldve Október24, 2010 Megoszt Elküldve Október24, 2010 Nem maradt ki pár csavar mikor összeraktad?Te biztos szereted kirakósjátékokat is! :lol: Bírom az ilyen fazonokat,nekem is van itt egy ilyen mekelek haverom.Ő olyat csinált régebben(80-as évek vége 90-es eleje),hogy mikor megbeszéltük kinek a kocsijával megyünk este Disco-ba(most úgy mondják:party)és rá esett a sor akkor délután nekifogott hengerfejet/tömítést cserélni a Dacia-n és mikor megrőkönyödve néztük a szétborított kocsit nyugodtan mondta,hogy:mit izgultok,mire menni kell kész lesz!És mindig kész lett! OFF Édesapám is ilyen figura. :) Citröen BX tulajdonosa mai napig, mert imádja. Volt rá példa, hogy teljesen szétszedtük az autót (alvázra: szélvédőtől kezdve műszerfal, ajtók...stbstb..) és újrafújtuk a házilag általa készített nagy teljesítményű kompresszorral... :D Azért azt hozzátenném, hogy nem ez a szakmája. Amikor raktuk össze az autót akkor még egy elektromos ablakemelő update is került a kocsiba. <_< Egy adagoló csere meg se kottyan neki (vezérlést is le kell bontani).. Amikor wartburgja volt elindultunk nyaralni és az utca végén elment a kuplung. Egy délelőtt alatt kétszer szedtük ki és raktuk vissza a motort mire meglett a hiba és még kora délután oda is értünk a nyaralás színhelyére. :icon13: ON Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Október24, 2010 Megoszt Elküldve Október24, 2010 baszus ma délután nekiálltam átrakni a téli kerekeket a jobb hátsó alut konkrétan le kellett vésni úgy rágyógyult... 1.5 órát szoptunk sose volt még ilyen :D szóval nemis az fogja :) Ugyanilyen felni, ugyanúgy jobb hátsó szorult meg. Nekem mondjuk nem telt 1,5 órába, de azért ez fura. Mi lehet a jobb hátsó aggyal? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Október24, 2010 Megoszt Elküldve Október24, 2010 Ugyanilyen felni, ugyanúgy jobb hátsó szorult meg. Nekem mondjuk nem telt 1,5 órába, de azért ez fura. Mi lehet a jobb hátsó aggyal? nálam nem volt semmi ilyen... Link to comment Megosztás: More sharing options...
adorjant Elküldve Október24, 2010 Megoszt Elküldve Október24, 2010 nálam nem volt semmi ilyen... Bakker,jobb hátsó kerék egy picit nálam is passzentos volt :D <_< Egyébként, egy 2-3 centis darab le van törve abból a rugóból,lehet nálatok is ez a hiba? :) (aszongyák az okosok,G-nél ez betegség,bár gyakorlatilag minden hiba betegség,ahogy elnézem a mai szerelőket...) Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Október24, 2010 Megoszt Elküldve Október24, 2010 Bakker,jobb hátsó kerék egy picit nálam is passzentos volt :D <_< Egyébként, egy 2-3 centis darab le van törve abból a rugóból,lehet nálatok is ez a hiba? :) (aszongyák az okosok,G-nél ez betegség,bár gyakorlatilag minden hiba betegség,ahogy elnézem a mai szerelőket...) Milyen rugóból van letörve? Link to comment Megosztás: More sharing options...
adorjant Elküldve Október24, 2010 Megoszt Elküldve Október24, 2010 Milyen rugóból van letörve? A felfüggesztésből. Bontóban nincs,állítólag azonnal elviszik,ha van... Link to comment Megosztás: More sharing options...
szkszaby Elküldve Október24, 2010 Megoszt Elküldve Október24, 2010 A felfüggesztésből. Bontóban nincs,állítólag azonnal elviszik,ha van... Az nekem is eltört már, lett helyette 4 jóféle sportrugó!! Jobb-bal felcserélhető, mert még megvan a párja is, ami nem törött!!... Ja és eladó :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Október25, 2010 Megoszt Elküldve Október25, 2010 Az nekem is eltört már, lett helyette 4 jóféle sportrugó!! Jobb-bal felcserélhető, mert még megvan a párja is, ami nem törött!!... Ja és eladó :) Az én rugóm még nem tört el. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ASTRA G X16XEL Elküldve Október25, 2010 Megoszt Elküldve Október25, 2010 Sziasztok nekem is van 1db hátsó rugóm,ha érdekel valakit,alváz F69 Link to comment Megosztás: More sharing options...
panizzi Elküldve Október25, 2010 Megoszt Elküldve Október25, 2010 Elöl a féknyerget torx vagy hatlapfejű csavar fogja? Z14XE köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Barna Elküldve Október25, 2010 Megoszt Elküldve Október25, 2010 Sziasztok nekem is van 1db hátsó rugóm,ha érdekel valakit,alváz F69 Na remek, úgy tűnik megint van valami ami sokaknál jön elő, csak ezt meghúzással nem tudod orvosolni... ma dobom át a télieket, ránézek nekem hogy állnak. Mindenkinek a jobboldali tört? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ASTRA G X16XEL Elküldve Október25, 2010 Megoszt Elküldve Október25, 2010 Na remek, úgy tűnik megint van valami ami sokaknál jön elő, csak ezt meghúzással nem tudod orvosolni... ma dobom át a télieket, ránézek nekem hogy állnak. Mindenkinek a jobboldali tört? nekem a bal Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Október25, 2010 Megoszt Elküldve Október25, 2010 Na remek, úgy tűnik megint van valami ami sokaknál jön elő, csak ezt meghúzással nem tudod orvosolni... ma dobom át a télieket, ránézek nekem hogy állnak. Mindenkinek a jobboldali tört? Nálam mindkettő... :) Jó pár éve, mikor kb. másfél hónapig folyamatosan durva jégbordás úton kellett közlekednem, terheletlen hátsóval... Legalább a lengéscsillapítóim túlélték. Tudtommal egyébként ezt párban illik cserélni, függetlenül attól, hogy csak az egyik tört el. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Október25, 2010 Megoszt Elküldve Október25, 2010 A gumicserét én is szépen megejtettem, kerékcsavarok zsírozva, hmmm, fincsi Na, ilyet még nem láttam! Eddig még mindenki csak letisztította. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október25, 2010 Megoszt Elküldve Október25, 2010 Na, ilyet még nem láttam! Eddig még mindenki csak letisztította. Pedig én még az agyat is megkenem kicsit zsírral,hogy ne rohadjon össze. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Október25, 2010 Megoszt Elküldve Október25, 2010 Pedig én még az agyat is megkenem kicsit zsírral,hogy ne rohadjon össze. :D Azt megértem, hiszen az agyra és nem az aggyal rögzítesz. Na de vibrációnak kitett, nem önzáró kötőelemet megkenni, amikor más egyéb módon nincs biztosítva? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október25, 2010 Megoszt Elküldve Október25, 2010 Azt megértem, hiszen az agyra és nem az aggyal rögzítesz. Na de vibrációnak kitett, nem önzáró kötőelemet megkenni, amikor más egyéb módon nincs biztosítva? :) Én is megszoktam kenni és 120Nm-rel húzom le,soha nem volt gond vele. Nem eláztatni kell,csak egy leheletnyi... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Barna Elküldve Október25, 2010 Megoszt Elküldve Október25, 2010 Vissza a tegnapi kérdésemhez: Szedett már szét (nem ki, hanem szét) valaki indítómotort? Van valami amire vigyázni kell szétszedéskor? Húha, már ott elakadtam, hogy akna és emelő nélkül hogy szedjem le... bent van a motor mögött, szemben állva a jobb oldalon, alul, jó mélyen.... még nem találtam ki, hogy kígyózzak be oda... Link to comment Megosztás: More sharing options...
KGR Elküldve Október25, 2010 Megoszt Elküldve Október25, 2010 Pedig én még az agyat is megkenem kicsit zsírral,hogy ne rohadjon össze. :) Nekem rézpasztával kenték be legutóbb (csak 1 garnitúra felnim van és ezért cseréltetem). Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Október25, 2010 Megoszt Elküldve Október25, 2010 Na, ilyet még nem láttam! Eddig még mindenki csak letisztította. Hidd el, hasznos a zsír. Mivel magam cserélem, sokkal jobban ki tudom tekerni így a csavart, ezenkívül az esetleges porszemcsék se karcolják a menetet. És- mióta egyszer nem jöttek le az első kerekek, még a szerelőnek se, csak gumikalapáccsal meg pajszerral, azóta én is teszek az agyra is kis zsírt. Annyit megér... Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Október25, 2010 Megoszt Elküldve Október25, 2010 Elöl a féknyerget torx vagy hatlapfejű csavar fogja? Z14XE köszi Csak a hátsóról tudok nyilatkozni, de azt ötlapfejű... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Október25, 2010 Megoszt Elküldve Október25, 2010 Nekem rézpasztával kenték be legutóbb (csak 1 garnitúra felnim van és ezért cseréltetem). Javaslom, végy még egy garni felnit. én 12ért vettem 1 éve használtan, ez kb 3 kerékcsere ára, és sokan mondják, hogy a gumi peremének nem tesz jót a sok felnire fel-le procedúra... Ki tudja... De néha azért centíroztatok is ám :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Október25, 2010 Megoszt Elküldve Október25, 2010 Hidd el, hasznos a zsír. Mivel magam cserélem, sokkal jobban ki tudom tekerni így a csavart, ezenkívül az esetleges porszemcsék se karcolják a menetet. És- mióta egyszer nem jöttek le az első kerekek, még a szerelőnek se, csak gumikalapáccsal meg pajszerral, azóta én is teszek az agyra is kis zsírt. Annyit megér... Réz paszta az agyra oké. Egy leheletnyi belőle a csavarra oké. Na de gépzsírt? Onnét már könnyen bekerülhet a fékhez! Két anyag könnyebb szétválasztása, "összegyógyulásának" megakadályozása a cél nem a súrlódás csökkentése. Főleg nem a kerékrögzítő csavaroknál és a féknél! Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Október25, 2010 Megoszt Elküldve Október25, 2010 Réz paszta az agyra oké. Egy leheletnyi belőle a csavarra oké. Na de gépzsírt? Onnét már könnyen bekerülhet a fékhez! Két anyag könnyebb szétválasztása, "összegyógyulásának" megakadályozása a cél nem a súrlódás csökkentése. Főleg nem a kerékrögzítő csavaroknál és a féknél! Oké, de lehet kapni rézpasztát? Nekem otthon csak zsír van, az már 7 éve bevált, eddig a féktárcsára még nem került belőle. De nyitott és meggyőzhető vagyok :) Szóval, bárhol kapni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Október25, 2010 Megoszt Elküldve Október25, 2010 Oké, de lehet kapni rézpasztát? Nekem otthon csak zsír van, az már 7 éve bevált, eddig a féktárcsára még nem került belőle. De nyitott és meggyőzhető vagyok :) Szóval, bárhol kapni? Szinte minden sarkon, a rézpaszta-diszkontokban... Szerintem ne bonyolítsd túl. Ha mutatóujj-beggyel csak egy kis leheletnyi filmet vittél fel az agyra, meg a csavarokra is, akkor nem lehet ott gond, ennyi zsír nem mászik el onnan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts