freeze Elküldve Október18, 2010 Elküldve Október18, 2010 No, mentem megint egy kört, olyan 20 km-t volt benne mindenféle vezetés: alacsony fordulaton erőltetés magas fokozatban, pörgetés 2-es ben 6000-ig 140-es tempó, gyorsítások, kihúzatások. Egyszer nem torpant meg. Remélem elkönyvelhetem , hogy a gyertyák miatt volt a kihagyás. Itt van néhány fotó a kivett gyertyákról: fotók Ha szemben állunk a motorral akkor ugyanebben a sorrendben voltak benne. A hibakódom 0303 volt, azaz 3. henger felismert gyújtáskimaradás. Nekem nem sokat mondanak ezek a képek, de talán egy tapasztalt el tudja mondani milyen állapotban vannak ezek a gyertyák. no egyenlőre ennyi. Nem várok... inkáb próbálgatok... de igazad van, meglátjuk
J0hnny Elküldve Október18, 2010 Elküldve Október18, 2010 No, mentem megint egy kört, olyan 20 km-t volt benne mindenféle vezetés: alacsony fordulaton erőltetés magas fokozatban, pörgetés 2-es ben 6000-ig 140-es tempó, gyorsítások, kihúzatások. Egyszer nem torpant meg. Remélem elkönyvelhetem , hogy a gyertyák miatt volt a kihagyás. Itt van néhány fotó a kivett gyertyákról: fotók Ha szemben állunk a motorral akkor ugyanebben a sorrendben voltak benne. A hibakódom 0303 volt, azaz 3. henger felismert gyújtáskimaradás. Nekem nem sokat mondanak ezek a képek, de talán egy tapasztalt el tudja mondani milyen állapotban vannak ezek a gyertyák. no egyenlőre ennyi. Csoda,hogy még gyújtottak. :D Azért a gyertyahézeg mér igencsak nagy. Nekem 30EKm után lett kuka és 4 gyárira csere,ég és föld. :)
freeze Elküldve Október18, 2010 Elküldve Október18, 2010 Akkor ezek szerint jól sejtettem, hogy ezek még a szalon gyertyák voltak... egész jól bírták 93.000 km ig :D Most NGK van benne. egyébként melyik ebből a 3-as henger? Csoda,hogy még gyújtottak. <_< Azért a gyertyahézeg mér igencsak nagy. Nekem 30EKm után lett kuka és 4 gyárira csere,ég és föld. :)
tgabika76 Elküldve Október19, 2010 Elküldve Október19, 2010 Ha minden igaz a hengerek a vezérlés felől vannak számozva.
freeze Elküldve Október19, 2010 Elküldve Október19, 2010 aha, akkor passzol is a dolog, mert a 3. néz ki a legrosszabbul. Ha minden igaz a hengerek a vezérlés felől vannak számozva.
Lacika85 Elküldve Október19, 2010 Elküldve Október19, 2010 aha, akkor passzol is a dolog, mert a 3. néz ki a legrosszabbul. Remélem szerencséd lesz freeze, és jó lesz, nekem is ugyan ez volt a hibakód annó. de 2 hét után megint előjött új gyertyával is :S
freeze Elküldve Október19, 2010 Elküldve Október19, 2010 Trafóhíd lett a vége? Remélem szerencséd lesz freeze, és jó lesz, nekem is ugyan ez volt a hibakód annó. de 2 hét után megint előjött új gyertyával is :S
Lacika85 Elküldve Október19, 2010 Elküldve Október19, 2010 Trafóhíd lett a vége? azt is cseréltünk. 1 hétig volt jó :) elvileg szelepkoksz miatt van.... de az év kb 8-9 hónapjában meg semmi baja. szerintem tuti valamelyik hőmérséklet szenzor viccelődik velünk!
freeze Elküldve Október19, 2010 Elküldve Október19, 2010 jajj igen, már emlékszem rá mikor erről volt szó. Sokat írogattál annó... azt is cseréltünk. 1 hétig volt jó :) elvileg szelepkoksz miatt van.... de az év kb 8-9 hónapjában meg semmi baja. szerintem tuti valamelyik hőmérséklet szenzor viccelődik velünk!
Atis25 Elküldve Október19, 2010 Elküldve Október19, 2010 Megint okosabb lettem egy kicsit. Kiolvastuk a a hibakódot: P0136=Lambdaszonda (Bank 1, szonda 2) funkció-rendellenesség Valakinek volt hasonló? Csere lesz, vagy esetleg valami más is bele szólhat a dologba. Egyébként ez tárolt hiba. De most nincs is a kocsival semmi baj... Ma hiba nélkül ment. Egyébként ez a szonda2 megnevezés a katalizátor utáni szondára utalna? Ha igen, ennek tud valaki cikkszámát esetleg? Mert akár melyik oldalon nézem, csak lambda szonda van írva. Gyári számnak pedig 0 258 005 256.
tomi7711 Elküldve Október19, 2010 Elküldve Október19, 2010 Sziasztok! Régen jártam erre szerencsére... Ami most elhagyott... :) Tegnap autópályán lerobbantam. 130as tempó alatt a motorhiba jelző lámpám világítani, majd villogni kezdett... Utána megpróbáltam egy indítást, beindult de remeg az egész autó, mintha a hengerek közül 1/2 nem menne. Motortérből csörgés hallatszik, ha enyhén gázt adok. Pár percnyi guglizás és szervizes kérdezősködés után arra jutottam, hogy sajnos van esély arra, hogy a vezérműtengelyem törhetett el. Abban kérnék tőletek segítséget, hogy merre induljak el itt Kecskemét környékén? Érdemes-e szakszervízbe kezdenem és az ár függvényében tovább mozdulnom? Mekkora a valószínűsége, hogy ekkora sebességnél a szelepek is megkapták a magukét?
Atis25 Elküldve Október19, 2010 Elküldve Október19, 2010 Sziasztok! Régen jártam erre szerencsére... Ami most elhagyott... :) Tegnap autópályán lerobbantam. 130as tempó alatt a motorhiba jelző lámpám világítani, majd villogni kezdett... Utána megpróbáltam egy indítást, beindult de remeg az egész autó, mintha a hengerek közül 1/2 nem menne. Motortérből csörgés hallatszik, ha enyhén gázt adok. Pár percnyi guglizás és szervizes kérdezősködés után arra jutottam, hogy sajnos van esély arra, hogy a vezérműtengelyem törhetett el. Abban kérnék tőletek segítséget, hogy merre induljak el itt Kecskemét környékén? Érdemes-e szakszervízbe kezdenem és az ár függvényében tovább mozdulnom? Mekkora a valószínűsége, hogy ekkora sebességnél a szelepek is megkapták a magukét? Úgy rémlik, mint ha ennél a motor típsunál és évjáratnál lett volna valami típushiba, hogy a vezérműtengelyt rögzítő csavar kilazult és a tengely önálló életre kelt. De majd hozzászól valaki aki ebben a témában érintett volt. Szakszervízben kis összegért orvosolták a hibát, ha időben bevitték.
Korzika Elküldve Október19, 2010 Elküldve Október19, 2010 Sziasztok! Régen jártam erre szerencsére... Ami most elhagyott... :) Tegnap autópályán lerobbantam. 130as tempó alatt a motorhiba jelző lámpám világítani, majd villogni kezdett... Utána megpróbáltam egy indítást, beindult de remeg az egész autó, mintha a hengerek közül 1/2 nem menne. Motortérből csörgés hallatszik, ha enyhén gázt adok. Pár percnyi guglizás és szervizes kérdezősködés után arra jutottam, hogy sajnos van esély arra, hogy a vezérműtengelyem törhetett el. Abban kérnék tőletek segítséget, hogy merre induljak el itt Kecskemét környékén? Érdemes-e szakszervízbe kezdenem és az ár függvényében tovább mozdulnom? Mekkora a valószínűsége, hogy ekkora sebességnél a szelepek is megkapták a magukét? A Kecskeméti clubosok biztos tudnak segíteni szerelő ügyben,írd meg oda is problémád! Sajnos tényleg nagy az esélye, hogy tengelytörés,lévén Z14XEP 2005-ös motor!Majd kiderül a baj mértéke,ha szétbomlik a motor!Részvétem! Nekem is van egy ismerősömnek ilyen motorú Astrája, eddig húztam,de most már biztos,hogy mihamarabb szólok neki,hogy nézesse meg!
freeze Elküldve Október19, 2010 Elküldve Október19, 2010 Kérdesem volna urak! Ugye volt nekem az 0303 hibakód. Megjavult a dolog a gyertyacserével. De a motorámpa továbbra is világított egy darabig. Töröltetni akartam, de mire odaértem, eltűnt. No, gondolom ez természetes dolog egy idő után ha maga a hiba negszűnt. Aztán, gondoltam kivillgtatom, továbbra is előjön még a 0303, bizonyára a memóriából. Gondolom ezt törölni kéne valahogy, de miután eljöttem a szerelőtől, mondván, hogy már nem világít, nem akartam visszamenni. Természetese ez így ahogy leírtam, és hogyan lehet törölni végeleg a tárolt hibát?
andris83 Elküldve Október19, 2010 Elküldve Október19, 2010 Kérdesem volna urak! Ugye volt nekem az 0303 hibakód. Megjavult a dolog a gyertyacserével. De a motorámpa továbbra is világított egy darabig. Töröltetni akartam, de mire odaértem, eltűnt. No, gondolom ez természetes dolog egy idő után ha maga a hiba negszűnt. Aztán, gondoltam kivillgtatom, továbbra is előjön még a 0303, bizonyára a memóriából. Gondolom ezt törölni kéne valahogy, de miután eljöttem a szerelőtől, mondván, hogy már nem világít, nem akartam visszamenni. Természetese ez így ahogy leírtam, és hogyan lehet törölni végeleg a tárolt hibát? Akkusarut vedd le kb. fél órára, ha jól rémlik. De csak ha megvan a radio code.
freeze Elküldve Október19, 2010 Elküldve Október19, 2010 Nem olyan rádióm van :) Akkusarut vedd le kb. fél órára, ha jól rémlik. De csak ha megvan a radio code.
PGA Elküldve Október19, 2010 Elküldve Október19, 2010 Sziasztok! Régen jártam erre szerencsére... Ami most elhagyott... :D Tegnap autópályán lerobbantam. 130as tempó alatt a motorhiba jelző lámpám világítani, majd villogni kezdett... Utána megpróbáltam egy indítást, beindult de remeg az egész autó, mintha a hengerek közül 1/2 nem menne. Motortérből csörgés hallatszik, ha enyhén gázt adok. Pár percnyi guglizás és szervizes kérdezősködés után arra jutottam, hogy sajnos van esély arra, hogy a vezérműtengelyem törhetett el. Abban kérnék tőletek segítséget, hogy merre induljak el itt Kecskemét környékén? Érdemes-e szakszervízbe kezdenem és az ár függvényében tovább mozdulnom? Mekkora a valószínűsége, hogy ekkora sebességnél a szelepek is megkapták a magukét? Ha tényleg ez a baj, a GM azért tényleg tehetne egy szívességet... :) , már a sokadik lennél itt a fórumon... A lényeg, hogy amíg ki nem derül, hogy mi a konkrét baj, ne is próbáld beindítani. Nem tudom, Tormásiék mennyire vannak a szeren, hátha a környékbeliek mondanak valamit. Ha privát szerelőt keresel, mindenképpen gyakorlott, jól felszerszámozott legyen, mert ha tényleg nagy a gond, nem árt a hozzáértés, akár gépműhelyes kapcsolat sem.
PGA Elküldve Október19, 2010 Elküldve Október19, 2010 Kérdesem volna urak! Ugye volt nekem az 0303 hibakód. Megjavult a dolog a gyertyacserével. De a motorámpa továbbra is világított egy darabig. Töröltetni akartam, de mire odaértem, eltűnt. No, gondolom ez természetes dolog egy idő után ha maga a hiba negszűnt. Aztán, gondoltam kivillgtatom, továbbra is előjön még a 0303, bizonyára a memóriából. Gondolom ezt törölni kéne valahogy, de miután eljöttem a szerelőtől, mondván, hogy már nem világít, nem akartam visszamenni. Természetese ez így ahogy leírtam, és hogyan lehet törölni végeleg a tárolt hibát? Üdv. fagyizós cimbora! Véglegesen törölni szerintem csak műszerrel lehet, addig a hibatörténetben szerepel, csak már nem akut, fennálló hiba, úgyhogy ezért nincs sárgalámpa.
freeze Elküldve Október19, 2010 Elküldve Október19, 2010 :) köszi Üdv. fagyizós cimbora! Véglegesen törölni szerintem csak műszerrel lehet, addig a hibatörténetben szerepel, csak már nem akut, fennálló hiba, úgyhogy ezért nincs sárgalámpa.
Atis25 Elküldve Október19, 2010 Elküldve Október19, 2010 Megint okosabb lettem egy kicsit. Kiolvastuk a a hibakódot: P0136=Lambdaszonda (Bank 1, szonda 2) funkció-rendellenesség Valakinek volt hasonló? Csere lesz, vagy esetleg valami más is bele szólhat a dologba. Egyébként ez tárolt hiba. De most nincs is a kocsival semmi baj... Ma hiba nélkül ment. Ehhez valakinek esetleg van valami ötlete? Nem szíevesn cserélném 75 ezer km-nél. A gyári Opeléknál 58. Üzletben az utángyártott 24.
Mc-elek Elküldve Október19, 2010 Elküldve Október19, 2010 A Kecskeméti clubosok biztos tudnak segíteni szerelő ügyben,írd meg oda is problémád! Sajnos tényleg nagy az esélye, hogy tengelytörés,lévén Z14XEP 2005-ös motor!Majd kiderül a baj mértéke,ha szétbomlik a motor!Részvétem! Nekem is van egy ismerősömnek ilyen motorú Astrája, eddig húztam,de most már biztos,hogy mihamarabb szólok neki,hogy nézesse meg! hányszor téptük a szánkat....
Mc-elek Elküldve Október19, 2010 Elküldve Október19, 2010 Ehhez valakinek esetleg van valami ötlete? Nem szíevesn cserélném 75 ezer km-nél. A gyári Opeléknál 58. Üzletben az utángyártott 24. akkor ez a hátsó szonda....??? valószínűleg csere...de ne utángyártottat....gyárit,vagy a katalógus számnak megfelelő bosch-t
zolinho Elküldve Október19, 2010 Elküldve Október19, 2010 Üdv. Ma megmérettem a lengéscsillapítóimat, kicsit megdöbbentem az eredményen, mivel én semmi rendellenességet nem éreztem azon kívül, hogy kicsit furán koptak a hátsó gumik.(48 e. km) íme az eredmények: bal első:49,4% jobb első:41,7% bal hátsó:31,8% jobb hátsó:31,8% A szaki azt mondta az elsők 30%-ig a hátsó csillapítók 20%-ig még elmennek. Jól van ez így? Milyen lengéscsillapítót ajánlotok? Köszi!
Atis25 Elküldve Október19, 2010 Elküldve Október19, 2010 akkor ez a hátsó szonda....??? valószínűleg csere...de ne utángyártottat....gyárit,vagy a katalógus számnak megfelelő bosch-t Hátsó igen. 0136 hibát ír a gép. Lambdaszonda(bank1, szonda2) funkció rendellenesség. Utángyártottat nem akarok, mert az az ami mindenbe jó, de igazából semmibe. Bosch típusszámot esetleg tud-e valaki mondani?
Recommended Posts