astraman Elküldve Június27, 2007 Megoszt Elküldve Június27, 2007 Sziasztok Bobo vagyok én egy 99' G Astra 1.4 16V egr szelepet keresnék vagy ötleteket miért rángat az auto 2-3 ezer között ill nött a fogyastásom is a gyujtásra gyanakodtam ill azt mondták az a baj azt most kicseréltem de nem változott ötleteket kérnék ebben Válaszokat elöre is köszi..... Szia! A fordulatszámmérő nem jár ide-oda gyorsitáskor? Nem lomhább mint máskor? Link to comment Megosztás: More sharing options...
astraman Elküldve Június27, 2007 Megoszt Elküldve Június27, 2007 Pukkadozik? Azaz hangosan pukkan a kipufogó néha vagy mit jelent ez pontosan? Sajna nincs rá ötletem mi lehet, csak érdeklődöm... Ha tudsz még közlekedni vele, csütörtök este gyere ki a Lurdyhoz. Meghallgajuk, hátha vki tud rá vmit mondani. A pukkadozás a nem megfelelő benzinnyomás miatt volt. Köszönöm mindenkinek a tippeket! Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Június27, 2007 Megoszt Elküldve Június27, 2007 pl. Eibach-ot ha beraksz az olyan 30-35 mm-el viszi lejjebb, és a komforton nem sokat ront, ellenben a stabilitás... Talán még van kedvezményes vásárlási lehetőség az r&r racing kft-nál: 47ért árulták nem is, olyan rég! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Június27, 2007 Megoszt Elküldve Június27, 2007 4 db FK ültetőrugót vadiújat dobozban 33 körül lehet megvásárolni. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
urbanjozsi Elküldve Június28, 2007 Megoszt Elküldve Június28, 2007 "Egyébként ha nem akarsz nagyon belenyúlni, talán a legtisztább ügy az lenne, ha egy ISO hosszabbítón (kb. 1 ezres lehet) vagdalnád a vezetéket, akkor a gyári kábel megmarad. Másrészt, ekkor csak azok a kábelek lennének bekötve, és úgy, ahogy az a fejegységnek kell. " Ezt az ötletet ezennel lenyúlom Magamnak is! Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bobo Elküldve Június28, 2007 Megoszt Elküldve Június28, 2007 Szia! A fordulatszámmérő nem jár ide-oda gyorsitáskor? Nem lomhább mint máskor? Szia Gyorsitáskor nem ugrál lomhább e azt nem veszem észre de kicsit többet eszik és csk 2-3000 között van ez a toporgás ott ha tartom a fordulatot 2500 on az ugy 60 km/o akkor látni a fordmárön hogy ugrál olyan 200-at mintha kihagy a gyujtás vagy valami jeladó nemtudom ... Vettem egy kábelt opel tech2 de a p4em nem nagyon kezeli a progikat amit leszedtem hozzá... Egyedül a hibakodokat tudom kiolvasni de az meg nincs.... De ugy látom elég sok mindenkinek ez a probléma a rángatás.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolee Elküldve Június28, 2007 Megoszt Elküldve Június28, 2007 Ja, remélem 2001 utáni az Astrád, mert a színeket ilyen kapcsrajzról néztem le. Ha valami nem stimmt, akkor szólj, megnézem a korábbi kapcsrajzokat is. Hali! Jól értem, hogy Neked megvannak az Astra kapcsolási rajzai? Mert engem a tempomat bekötése érdekelne, az én autómban sajnos nincs bekábelezve. Publikusak ezek a rajzok? Ha igen akkor szívesen fogadnám, ha elküldöd valahogy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Június28, 2007 Megoszt Elküldve Június28, 2007 Hali! Jól értem, hogy Neked megvannak az Astra kapcsolási rajzai? Mert engem a tempomat bekötése érdekelne, az én autómban sajnos nincs bekábelezve. Publikusak ezek a rajzok? Ha igen akkor szívesen fogadnám, ha elküldöd valahogy. Letöltheted ITT (1998-) és ITT (2001-) Ha értelmezésben kell segíteni, szólj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astraman Elküldve Június28, 2007 Megoszt Elküldve Június28, 2007 Szia Gyorsitáskor nem ugrál lomhább e azt nem veszem észre de kicsit többet eszik és csk 2-3000 között van ez a toporgás ott ha tartom a fordulatot 2500 on az ugy 60 km/o akkor látni a fordmárön hogy ugrál olyan 200-at mintha kihagy a gyujtás vagy valami jeladó nemtudom ... Vettem egy kábelt opel tech2 de a p4em nem nagyon kezeli a progikat amit leszedtem hozzá... Egyedül a hibakodokat tudom kiolvasni de az meg nincs.... De ugy látom elég sok mindenkinek ez a probléma a rángatás.... Csak azt tudom mondani amit nekem mondtak hogy: a benzinszivattyunak az alján a tankban van egy előszűrője azt tisztitsd ki. Nálam bevált. Kiszedni nem nagy dolog, csak a tömitésre figyelj nehogy begyürődjön. A szűrőt ketté lehet venni. Egy kis féktisztitó spray és kész. Ja és egy benzinszűrő sem árt neki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Június28, 2007 Megoszt Elküldve Június28, 2007 Mert engem a tempomat bekötése érdekelne, az én autómban sajnos nincs bekábelezve. Publikusak ezek a rajzok? Ha igen akkor szívesen fogadnám, ha elküldöd valahogy. Ha pedig ember kell aki olcsóé megcsinálja, GM minőségben és alkatrészekkel..szólj! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolee Elküldve Június28, 2007 Megoszt Elküldve Június28, 2007 Letöltheted ITT (1998-) és ITT (2001-) Ha értelmezésben kell segíteni, szólj. Köszi a gyors választ, letöltöttem, megsasoltam, aztán rádöbbentem hogy ez német sajnos. Én nem vagyok villanyász, és németül se tudok, de apósom autóvillamosság szerelő, talán ő meg tudja majd nézni, csak ő meg 230km-re lakik, de azért ha tudsz és ráérsz segíthetsz. Ahogy mondtam tempomat teljes bekábelezéséről volna szó. 2005-ös a verdám. Szóval ha tudod melyik lapot kell néznem akkor az máris nagy segítség. Előre is köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolee Elküldve Június28, 2007 Megoszt Elküldve Június28, 2007 Ha pedig ember kell aki olcsóé megcsinálja, GM minőségben és alkatrészekkel..szólj! Köszi! Írtam már az extrafelszereltségek topikba, de ott nem találtam a választ. Szóval persze, hogy kell az ember, mennyiért, hol, mennyi idő alatt? Először megnézem magam mit tehetek, aztán ha végképp nem megy akkor majd a hozzáértők megoldják. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bobo Elküldve Június28, 2007 Megoszt Elküldve Június28, 2007 Csak azt tudom mondani amit nekem mondtak hogy: a benzinszivattyunak az alján a tankban van egy előszűrője azt tisztitsd ki. Nálam bevált. Kiszedni nem nagy dolog, csak a tömitésre figyelj nehogy begyürődjön. A szűrőt ketté lehet venni. Egy kis féktisztitó spray és kész. Ja és egy benzinszűrő sem árt neki. Köszi a válasz a szüröt már kicseréltem de az ötlet nagyon jó hétvégén megnézem hátha az a baja Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolee Elküldve Június29, 2007 Megoszt Elküldve Június29, 2007 Letöltheted ITT (1998-) és ITT (2001-) Ha értelmezésben kell segíteni, szólj. Közben megnéztem alaposabban, és persze le van írva angolul is. :rolleyes: Meg is találtam a 60. oldalon (cruise control), de egyelőre nem értek belőle sokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Június29, 2007 Megoszt Elküldve Június29, 2007 Közben megnéztem alaposabban, és persze le van írva angolul is. :rolleyes: Meg is találtam a 60. oldalon (cruise control), de egyelőre nem értek belőle sokat. Ja, akartam is mondani <_< Szóval egyszerű kapcsrajz - csak elsőre nem olyan jól átlátható, de ha ráérzel a rendszerre, már megy. Ami lényeges, hogy ha egy vezeték végén felirat és egy szám van (pl. WEG 3240) akkor a felirat a funkcióra utal, a szám első két jegye az oldal, ahol a vezeték folytatódik, a második két jegy pedig az oldalon lévő (vízszintes) pozíció. Így már könnyebb végigkövetni mi hova megy. A lap tetején fel van tüntetve, hogy az ábrázolt részegységek konkrétan mik - pl. vezérlők (Axx) , kapcsolók (Sxx), csatlakozók (Xxx), stb.stb. Bal oldalt van a jelölés, aztán a név németül és angolul, jobb oldalt a pozíciója az oldalon. A csatlakozóknál az ábrán mindig meg van adva, melyik kontaktusra megy a drót. Ahol érdekes lehet, ott mindenütt meg van adva a vezeték keresztmetszete négyzetmm-ben (pl. 0.5) illetve a színe - ez német rövidítéssel. Kis segítség: SW - fekete, RT - piros, BL - kék, GN - zöld, GR - szürke, WE - fehér, GE - sárga, BR - barna, stb.stb. A vezetékeknél gyakran fel van tüntetve a motorvariáns is. (pl. Y17DT, stb.) A 60. oldalon konkrétan csak a vezérlő van - de ezt csak az X16XEL motorokhoz építik be. A kapcsoló maga a 8. oldalon van és itt láthatod, hogy az összes többi variánsnál a motorvezérlőbe futnak a kábelek. Ez azt jelenti, hogy lehetséges, hogy a bajuszkapcsoló cseréjével (meg pár plusz extra, pl. kuplung kapcsoló beszerelésével) már müxik is a tempomat. De sajnos egyáltalán nem biztos, hogy tényleg megvan a kábel a kapcsoló és a komputer között - ha nincs, mert spóroltak a gyárban, akkor inkább szakemberrel szereltesd be a cuccot. Nem jó ómen a komputer csatiját gányolni... ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolee Elküldve Június29, 2007 Megoszt Elküldve Június29, 2007 Ja, akartam is mondani :rolleyes: Szóval egyszerű kapcsrajz - csak elsőre nem olyan jól átlátható, de ha ráérzel a rendszerre, már megy. Ami lényeges, hogy ha egy vezeték végén felirat és egy szám van (pl. WEG 3240) akkor a felirat a funkcióra utal, a szám első két jegye az oldal, ahol a vezeték folytatódik, a második két jegy pedig az oldalon lévő (vízszintes) pozíció. Így már könnyebb végigkövetni mi hova megy. A lap tetején fel van tüntetve, hogy az ábrázolt részegységek konkrétan mik - pl. vezérlők (Axx) , kapcsolók (Sxx), csatlakozók (Xxx), stb.stb. Bal oldalt van a jelölés, aztán a név németül és angolul, jobb oldalt a pozíciója az oldalon. A csatlakozóknál az ábrán mindig meg van adva, melyik kontaktusra megy a drót. Ahol érdekes lehet, ott mindenütt meg van adva a vezeték keresztmetszete négyzetmm-ben (pl. 0.5) illetve a színe - ez német rövidítéssel. Kis segítség: SW - fekete, RT - piros, BL - kék, GN - zöld, GR - szürke, WE - fehér, GE - sárga, BR - barna, stb.stb. A vezetékeknél gyakran fel van tüntetve a motorvariáns is. (pl. Y17DT, stb.) A 60. oldalon konkrétan csak a vezérlő van - de ezt csak az X16XEL motorokhoz építik be. A kapcsoló maga a 8. oldalon van és itt láthatod, hogy az összes többi variánsnál a motorvezérlőbe futnak a kábelek. Ez azt jelenti, hogy lehetséges, hogy a bajuszkapcsoló cseréjével (meg pár plusz extra, pl. kuplung kapcsoló beszerelésével) már müxik is a tempomat. De sajnos egyáltalán nem biztos, hogy tényleg megvan a kábel a kapcsoló és a komputer között - ha nincs, mert spóroltak a gyárban, akkor inkább szakemberrel szereltesd be a cuccot. Nem jó ómen a komputer csatiját gányolni... <_< Köszi a segítséget, annak ellenére, hogy értem mit írtál, meg a rajzot is, azt hiszem inkább a szakemberre bízom. Azt meg lehet csinálni valahogy, hogy a központi kijelzőn megjelenjenek a rádió adatai? Nem gyári a rádióm (Blaupunkt), de van rajta egy csatlakozó amire rá is meg a kijelző csatija, de mégse mutat semmit. Esetleg tud valaki olyat, hogy fogyasztási vagy bármilyen motordiagnosztikai adatot kiírjon? Mert hogyha kb 5 mp-ig nyomva tartom a két óraállító gombot akkor a bal alsó sarokban kiírja a sebességet digitálisan (legalábbis szerintem azt), de a többi adat nem tudom mi. És e miatt gondolom, hogy talán valami mást is ki lehetne csikarni belőle. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Június29, 2007 Megoszt Elküldve Június29, 2007 Köszi a segítséget, annak ellenére, hogy értem mit írtál, meg a rajzot is, azt hiszem inkább a szakemberre bízom. Azt meg lehet csinálni valahogy, hogy a központi kijelzőn megjelenjenek a rádió adatai? Nem gyári a rádióm (Blaupunkt), de van rajta egy csatlakozó amire rá is meg a kijelző csatija, de mégse mutat semmit. Esetleg tud valaki olyat, hogy fogyasztási vagy bármilyen motordiagnosztikai adatot kiírjon? Mert hogyha kb 5 mp-ig nyomva tartom a két óraállító gombot akkor a bal alsó sarokban kiírja a sebességet digitálisan (legalábbis szerintem azt), de a többi adat nem tudom mi. És e miatt gondolom, hogy talán valami mást is ki lehetne csikarni belőle. Központi kijelzőhöz adapter kell. Attól még, hogy a csati stimmel, nem feltétlenül ugyanaz az adatprotokoll. Több márkához, köztük a Blauhoz egyébként lehet ilyet kapni - Speednek van is az autójában, jól működik. A gyári BC másfajta (MID) kijelzővel működik. Ahhoz is kell bajuszkapcsolót cserélni (a másikat), mert hálistennek persze ott a működtetőgombja. Tehát TID-ről MID-re csere, bajuszkapcsoló, és utána még elvben lehet, hogy Opel szervízben be kell állíttasd (mert nem biztos, hogy az új MID pont olyan motoros autóból van, mint a tiéd). A csere egyébként nem egyszerű, mert a TID-re nincs kikábelezve egy csomó jel a komputerből, más a csatija is. Szóval nem egy félórás mutatvány. Egyszerűbb lehetőség - a meglévő TID displayre megcsinálni a kijelzést. Ehhez szintén sokat kell mókolni. Szerencsére van Opel16v car-társnak kész megoldása - nézd meg itt: BCWEB Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolee Elküldve Június29, 2007 Megoszt Elküldve Június29, 2007 Központi kijelzőhöz adapter kell. Attól még, hogy a csati stimmel, nem feltétlenül ugyanaz az adatprotokoll. Több márkához, köztük a Blauhoz egyébként lehet ilyet kapni - Speednek van is az autójában, jól működik. A gyári BC másfajta (MID) kijelzővel működik. Ahhoz is kell bajuszkapcsolót cserélni (a másikat), mert hálistennek persze ott a működtetőgombja. Tehát TID-ről MID-re csere, bajuszkapcsoló, és utána még elvben lehet, hogy Opel szervízben be kell állíttasd (mert nem biztos, hogy az új MID pont olyan motoros autóból van, mint a tiéd). A csere egyébként nem egyszerű, mert a TID-re nincs kikábelezve egy csomó jel a komputerből, más a csatija is. Szóval nem egy félórás mutatvány. Egyszerűbb lehetőség - a meglévő TID displayre megcsinálni a kijelzést. Ehhez szintén sokat kell mókolni. Szerencsére van Opel16v car-társnak kész megoldása - nézd meg itt: BCWEB Huh! Először kínai volt, de miután elolvastam a linken lévő dolgokat már értem. :rolleyes: Köszi! Ez a BC-kitt tetszik, valószínű meglepem magam vele, csak az asszony ne tudja meg... Erről a Balupunkt rádióhoz való adapterről tudsz valamit (pl.: hol lehet kapni?), vagy keressem Speedet? És bocs a sok kérdésért, zaklatásért... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Június29, 2007 Megoszt Elküldve Június29, 2007 Huh! Először kínai volt, de miután elolvastam a linken lévő dolgokat már értem. :rolleyes: Köszi! Ez a BC-kitt tetszik, valószínű meglepem magam vele, csak az asszony ne tudja meg... Erről a Balupunkt rádióhoz való adapterről tudsz valamit (pl.: hol lehet kapni?), vagy keressem Speedet? És bocs a sok kérdésért, zaklatásért... eBayen tudok ilyet, szerintem nem drága. De a Blaupunkt magyarországi disztribútora (Bosch asszem?) is elvileg forgalmaz ilyet, csak én nem tudom hol, mennyiért. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Június29, 2007 Megoszt Elküldve Június29, 2007 jajaja. Na jó régen jártam már itt is! <_< Szóval nekem tényleg van az autómban. Egy sima Interface kábel. Azért figyelni kell rá, hogy milyen rádióhoz valót veszel. Általában - úgy tudom - hogy a legtöbb blaupunkthoz azonos fajta való. Egyébként pedig annyi az egész, hogy bedugod a rádió és az autó közé... (persze úgy gondolom, hogy a csatlakozókat) és már megy is. Az ára nem olcsó, 15-20e körül lehet. De kényelmes és jól néz ki! ;) Nekem tetszik! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve Július1, 2007 Megoszt Elküldve Július1, 2007 most vettem a hétvégén egy gyönyörü y1.7 75le. G ASTRA combi 6 éves azt szeretném megtudni hogy az természetes dolog -e hogy 1500-as fordulat után kezdem érezni hogy a PÓNIK elindulnak az elödjénél az F ASTRÁNÁL mintha hamarabb kelte volna életre a ponik kösz a választ . Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Július1, 2007 Megoszt Elküldve Július1, 2007 Jó lenne tudni, hogy az előző az milyen mocis volt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Július1, 2007 Megoszt Elküldve Július1, 2007 most vettem a hétvégén egy gyönyörü y1.7 75le. G ASTRA combi 6 éves azt szeretném megtudni hogy az természetes dolog -e hogy 1500-as fordulat után kezdem érezni hogy a PÓNIK elindulnak az elödjénél az F ASTRÁNÁL mintha hamarabb kelte volna életre a ponik kösz a választ . Teljessen normális jelenség egy turbódízel gépnél,hogy 1500rpm felett kezd el húzni!Ott kezd tölteni a turbó! Jó minőségű olaj,melegítés indulásnál és hűtés nagyobb hajsza után 1-2percet és a világból kimegy a túrós! Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve Július1, 2007 Megoszt Elküldve Július1, 2007 Jó lenne tudni, hogy az előző az milyen mocis volt? az elözö mocija 1 68 loe.német motoros astra f volt Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve Július1, 2007 Megoszt Elküldve Július1, 2007 Teljessen normális jelenség egy turbódízel gépnél,hogy 1500rpm felett kezd el húzni!Ott kezd tölteni a turbó! Jó minőségű olaj,melegítés indulásnál és hűtés nagyobb hajsza után 1-2percet és a világból kimegy a túrós! akkor sem fog jobban menni ha egy kicsivel több nyálat ad neki az ember mert a réginél ez történt és még csak nem is füstölt csak akkor ha hirtelen lepadloztam ami nem fordult sürün elö mit jelent a jominöségü oil???????? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts