Lacika85 Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 Köszi, de nekem igazából Augusztus végén kezdte el. Ma viszont megvolt a benzinnyomás mérés, és minden jó! A fenébe, pedig már inkább megvettem volna a pumpát csak legyen már jó. Most (a 3. hengerre ír gyújtás hibát vagy mit, de tavaly volt már az 1. meg a 2. is) úgyhogy a szelepek lesznek cserélve. A befecskendezőket meg a trafóhidat már tavaly megnéztük jók voltak. Várok minden ötletet. :) előtte azért egy kompressziót mérjetek hidegen meg melegen, hogy van e veszteség. Nehogy potyára legyen lekapva a hengerfej meg megvéve a szelepek :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Balageaxe Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 Egyik napról a másikra a hűtővizem nem a jól megszokott középállásig kúszik fel, hanem olyan 85-87 fokon megáll. Akkor se megy feljebb, ha hajtom a kocsit. Ennek jó esetben csak a termosztáttól kellene függnie, nem? Cserés lesz lassan? köszi Balage Link to comment Megosztás: More sharing options...
Picco Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 Köszi, de nekem igazából Augusztus végén kezdte el. Ma viszont megvolt a benzinnyomás mérés, és minden jó! A fenébe, pedig már inkább megvettem volna a pumpát csak legyen már jó. Most (a 3. hengerre ír gyújtás hibát vagy mit, de tavaly volt már az 1. meg a 2. is) úgyhogy a szelepek lesznek cserélve. A befecskendezőket meg a trafóhidat már tavaly megnéztük jók voltak. Várok minden ötletet. :D Szia Mindenki, szia sakkay! Anno nekem is volt ilyen és ehhez hasonló gondom,dolgom!Elvittem márka szervízbe és ott annyit mondtak hogy vagy kezdődő gyújtótrafó :) vagy pedig szelepvezető kopás,és ezért rángat,dadog...stb! Javítás:90ezer HUF+1hét kocsi nélkül!! Gyujtótrafó azóta lett cserélve,de teljesen nem szünt meg a hiba! Most ott tartok hogy ha odalépek neki akkor mintha valami fogná vissza a motort,alig gyorsul és mintha kihagyna egy henger. A kipufogó durrog egyet kettőt (ott ég el a maradék benzin)!Gyertyák cserélve lettek...!Nem tudok már mire gondolni így inkább olyan félöregapósan vezetek! :D Tudom hogy nem segítettem ezzel semmit csak megosztottam a dolgot veled! Na ja,a hütő rendszerrel nekem is gond van!Az enyém 75-80foknál feljebb nem megy csak ha városban használom! Termosztát új!A hütővíz mennyisége megfelelő! Valakinek valami ötlete? Csak most kezdte hogy vége lett a jó időnek! Lehet hogy a vízpumpa a ludas? Link to comment Megosztás: More sharing options...
KGR Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 Szia Mindenki, szia sakkay! Anno nekem is volt ilyen és ehhez hasonló gondom,dolgom!Elvittem márka szervízbe és ott annyit mondtak hogy vagy kezdődő gyújtótrafó :) vagy pedig szelepvezető kopás,és ezért rángat,dadog...stb! Javítás:90ezer HUF+1hét kocsi nélkül!! Gyujtótrafó azóta lett cserélve,de teljesen nem szünt meg a hiba! Most ott tartok hogy ha odalépek neki akkor mintha valami fogná vissza a motort,alig gyorsul és mintha kihagyna egy henger. A kipufogó durrog egyet kettőt (ott ég el a maradék benzin)!Gyertyák cserélve lettek...!Nem tudok már mire gondolni így inkább olyan félöregapósan vezetek! :D Tudom hogy nem segítettem ezzel semmit csak megosztottam a dolgot veled! Na ja,a hütő rendszerrel nekem is gond van!Az enyém 75-80foknál feljebb nem megy csak ha városban használom! Termosztát új!A hütővíz mennyisége megfelelő! Valakinek valami ötlete? Csak most kezdte hogy vége lett a jó időnek! Lehet hogy a vízpumpa a ludas? Én komolyan nem értem, hogy minek kellene ahhoz történnie, hogy pl 1 óra autózás után ne érje el a hűtővíz a 90 fok körüli hőmérsékletet?! Szerintem egyértelmű. Ha valami elromlott, akkor vagy lassabban melegszik fel, vagy túlmelegszik... jobban nem fog hűteni semmitő... Ebből következően és csak érzékelőre tudok gondolni. Hideg időben nekem is 87-88 fokos csak a vizem (dugóban 90), de erre azt mondták annó az okosok, hogy természetes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Picco Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 Én komolyan nem értem, hogy minek kellene ahhoz történnie, hogy pl 1 óra autózás után ne érje el a hűtővíz a 90 fok körüli hőmérsékletet?! Szerintem egyértelmű. Ha valami elromlott, akkor vagy lassabban melegszik fel, vagy túlmelegszik... jobban nem fog hűteni semmitő... Ebből következően és csak érzékelőre tudok gondolni. Hideg időben nekem is 87-88 fokos csak a vizem (dugóban 90), de erre azt mondták annó az okosok, hogy természetes. Én is tudom hogy valami elromlott, nem vagyok ennyire kapufa! :) A tiéd természetes,sőt az az ideális ha nem megy fel 90 fokig vagy fölé! Nekem a 80-at sem éri el,se egy óra alatt se 10 perc alatt!De majd rájövök mi a gondja! Link to comment Megosztás: More sharing options...
KGR Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 Én is tudom hogy valami elromlott, nem vagyok ennyire kapufa! :) A tiéd természetes,sőt az az ideális ha nem megy fel 90 fokig vagy fölé! Nekem a 80-at sem éri el,se egy óra alatt se 10 perc alatt!De majd rájövök mi a gondja! Én arra próbáltam célozni, hogy ha elromlott a termosztátod, akkor maximum lassabban melegszik fel, vagy túlmelegszik. Olyan nincs, hogy 80 fokon tartja... Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Október1, 2010 Megoszt Elküldve Október1, 2010 Én arra próbáltam célozni, hogy ha elromlott a termosztátod, akkor maximum lassabban melegszik fel, vagy túlmelegszik. Olyan nincs, hogy 80 fokon tartja... Vagy egyáltalán nem melegszik fel, mert a hideg oly mértékben hűti, a termosztát meg cseszik visszazárni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vancsi Elküldve Október1, 2010 Megoszt Elküldve Október1, 2010 Sziasztok. A belső / külső levegőkeringetés kapcsolómon nem mindig akar kigyulladni a LED ha benyomom. Hogy tudom leellenőrizni a működéstét? Tehát hogy csak a visszajelző LED kontaktos-e, vagy tényleg nem kapcsol? Más: egy háttérizzó ki van égve a középkonzolon, amögött a forgókapcsoló mögött, ami a levegőfúvás helyét választja. Ehhez hozzá lehet férni a magnó / tároló zseb felől, vagy szét kell kapni a középkonzolt? Ennyi gondja van az új kocsinak :) Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Október1, 2010 Megoszt Elküldve Október1, 2010 Sziasztok. A belső / külső levegőkeringetés kapcsolómon nem mindig akar kigyulladni a LED ha benyomom. Hogy tudom leellenőrizni a működéstét? Tehát hogy csak a visszajelző LED kontaktos-e, vagy tényleg nem kapcsol? Más: egy háttérizzó ki van égve a középkonzolon, amögött a forgókapcsoló mögött, ami a levegőfúvás helyét választja. Ehhez hozzá lehet férni a magnó / tároló zseb felől, vagy szét kell kapni a középkonzolt? Ennyi gondja van az új kocsinak :) Köszi! Ha csak a szélvédőre van állítva, akkor nem tudsz belső levegő keringetést kapcsolni, ekkor értelemszerűen a led sem világít. A működését onnan tudod ellenőrizni, hogy hurrikán lesz bent, alacsony fordulaton belső keringetés nem működik. Úgy is mondhatnám, hogy nincsen fokozata a belső keringetésnek. Két fajta kivitel van. Az egyiknél a középső tekerőt magad felé lehúzod és már látod is. A másiknál ki kell szedni a középkonzolt, mert csak hátulról férsz az izzókhoz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
törvényenkívüli Elküldve Október1, 2010 Megoszt Elküldve Október1, 2010 Ha csak a szélvédőre van állítva, akkor nem tudsz belső levegő keringetést kapcsolni, ekkor értelemszerűen a led sem világít. A működését onnan tudod ellenőrizni, hogy hurrikán lesz bent, alacsony fordulaton belső keringetés nem működik. Úgy is mondhatnám, hogy nincsen fokozata a belső keringetésnek. Két fajta kivitel van. Az egyiknél a középső tekerőt magad felé lehúzod és már látod is. A másiknál ki kell szedni a középkonzolt, mert csak hátulról férsz az izzókhoz. ??? Ugyan úgy van fokozata, mind a két (csak külső - csak belső) oldalnak. Viszont ha belsőre kapcsolsz, akkor megnő a levegőáram, erősebben fúj bármelyik fokozaton. Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Október1, 2010 Megoszt Elküldve Október1, 2010 ??? Ugyan úgy van fokozata, mind a két (csak külső - csak belső) oldalnak. Viszont ha belsőre kapcsolsz, akkor megnő a levegőáram, erősebben fúj bármelyik fokozaton. Akkor az én levegőáram érzékelő szenzorommal van baj. Na megfigyelem mit produkál az enyém. Bocsi a félreinformálásért. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Barna Elküldve Október1, 2010 Megoszt Elküldve Október1, 2010 Akkor az én levegőáram érzékelő szenzorommal van baj. Na megfigyelem mit produkál az enyém. Bocsi a félreinformálásért. Már régebben is akartam kérdezni: figyeli valami a belső hőmérsékletet? Nyáron, mikor forró kocsiban ablakszellőztetés után átváltok belső keringetésre, nem azonnal áll át, de nem is mindig ugyanannyi idő után. Átkapcsolom, majd eltelik egy nem meghatározható idő és csak utána jön az orkán. Ez így jó, vagy baja van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve Október1, 2010 Megoszt Elküldve Október1, 2010 Már régebben is akartam kérdezni: figyeli valami a belső hőmérsékletet? Nyáron, mikor forró kocsiban ablakszellőztetés után átváltok belső keringetésre, nem azonnal áll át, de nem is mindig ugyanannyi idő után. Átkapcsolom, majd eltelik egy nem meghatározható idő és csak utána jön az orkán. Ez így jó, vagy baja van? szerintem igy müködik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Október1, 2010 Megoszt Elküldve Október1, 2010 Sziasztok cimborák! Engem is elért a hibakód mumus :) 0303, azaz 3. henger gyújtáskimaradás. Mi is lehet ennek az oka? Remélem rosszul sejtem, hogy ez valami olyannak a jele emi sokba kerül? Érzem is, hogy nem megy a 3. henger. vélemény? szerk: úgy érzem hogy egy henger folyamatosan nem megy. Eleinte rángatott ma, de estére ez lett a helyzet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Október1, 2010 Megoszt Elküldve Október1, 2010 Én arra próbáltam célozni, hogy ha elromlott a termosztátod, akkor maximum lassabban melegszik fel, vagy túlmelegszik. Olyan nincs, hogy 80 fokon tartja... Ő nem azt irta hogy 80 fokot tartja hanem azt hogy azt neki nem éri el. Amúgy igen ez termó hiba már ki van a rugó, és nem ott kezd el nyitni ahol kéne. A gyári termót érdemes venni ill a wahler a gyári beszállító az még jó választás lehet. Cseréjéhez nem kell szerelőhöz vinni(víz egy tiszta vödörbe elenged, utána vékony és vastag cső le majd 3 csavar ki régi ki új be csövek visszza víz vissza ennyi) ugyanis ha nem jó helyre viszed könnyen elkéri a termó árának a felét még plsszba, persze ha van jó ismerős akkor ez a mondatom nem igaz! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Október1, 2010 Megoszt Elküldve Október1, 2010 Sziasztok cimborák! Engem is elért a hibakód mumus :) 0303, azaz 3. henger gyújtáskimaradás. Mi is lehet ennek az oka? Remélem rosszul sejtem, hogy ez valami olyannak a jele emi sokba kerül? Érzem is, hogy nem megy a 3. henger. vélemény? szerk: úgy érzem hogy egy henger folyamatosan nem megy. Eleinte rángatott ma, de estére ez lett a helyzet. gyertya?trafóhíd?nem is merem írni hogy vezé......? gépet neki,akkor okosabbak lehetünk Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Október1, 2010 Megoszt Elküldve Október1, 2010 Hát ja... Reggel ment volna az asszony Vácra.. na mi ndegy. Remélem én is, hogy esetleg egy kábel, vagy injektor kontakt, de ez a3. henger olyan gyanús.. mintha mindenkinek ez lett volna akinek végül gyújtásmodult kellett cseréni szerk: vagy trafóhíd? nem is tudom de valami rémlik a 3. henger kapcsán korábbról gyertya?trafóhíd?nem is merem írni hogy vezé......? gépet neki,akkor okosabbak lehetünk Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Október1, 2010 Megoszt Elküldve Október1, 2010 Hát ja... Reggel ment volna az asszony Vácra.. na mi ndegy. Remélem én is, hogy esetleg egy kábel, vagy injektor kontakt, de ez a3. henger olyan gyanús.. mintha mindenkinek ez lett volna akinek végül gyújtásmodult kellett cseréni szerk: vagy trafóhíd? nem is tudom de valami rémlik a 3. henger kapcsán korábbról neked mi van benne bosch vagy delphi??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
adorjant Elküldve Október1, 2010 Megoszt Elküldve Október1, 2010 Vettem egy új,gyári tükröt,de ennek a vége zárt,így nem tudom rácsúsztatni a szélvédőn levő sínre :D Ami rajta van,annak a vég nyitott,a "mechanika",a kialakítás ugyanolyan egyébként... Én vagyok béna,vagy variáltak valami a tükörrel is,az évek folyamán? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Október1, 2010 Megoszt Elküldve Október1, 2010 Nem tudom neked mi van benne bosch vagy delphi??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Október1, 2010 Megoszt Elküldve Október1, 2010 Nem tudom az jó,mert az ingyen van :) én delphire emlékszek,de tényleg vidd el hozzáértőhöz :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Október1, 2010 Megoszt Elküldve Október1, 2010 Az lesz.. van egy közvetett ismerőeöm tech2-vel az jó,mert az ingyen van :) én delphire emlékszek,de tényleg vidd el hozzáértőhöz :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Október1, 2010 Megoszt Elküldve Október1, 2010 Na, most lementem és eltettem a kocsit a garázsba. Most, hogy hidegen indítottam, nem volt 3 hengeres a téma, most hogy állt, szépen járt a 4 henger... hmm? Az lesz.. van egy közvetett ismerőeöm tech2-vel Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Október2, 2010 Megoszt Elküldve Október2, 2010 Na, most lementem és eltettem a kocsit a garázsba. Most, hogy hidegen indítottam, nem volt 3 hengeres a téma, most hogy állt, szépen járt a 4 henger... hmm? Üdv.! Fagyi volt már (persze, csak, ha minden henger megy)? Trafóhíd esélyes lesz. Két éve nálam is hasonlóan viselkedett: hidegen minden OK, majd elérve a 80 fokot, leháromhengeresedett. Csak az új trafóhíd hozta meg a gyógyulást. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
sakkay Elküldve Október2, 2010 Megoszt Elküldve Október2, 2010 Üdv.! Fagyi volt már (persze, csak, ha minden henger megy)? Trafóhíd esélyes lesz. Két éve nálam is hasonlóan viselkedett: hidegen minden OK, majd elérve a 80 fokot, leháromhengeresedett. Csak az új trafóhíd hozta meg a gyógyulást. :) Jó reggelt. Nagyjából 1 éve küzdök vele(1-2 most a 3. henger gy. k. mindig csak az egyik), Novembertől Augusztusig jó volt amikor tisztító adalékot raktam bele, most meg nyár óta akármit, sz*r. Eddig kilőve, agr sz. benzin be fecs., trafóhíd, benzinnyomás , gyertyák benzinszűrő..majd bővítem a listát folyamatban.. :D . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts