Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Sziasztok! Az lenne a problémám, hogy valami recsegő-ropogó hangot hallat a az első futóműben. Egyenes haladásnál ha kicsit "leng" az autó. Még a kormányon is érezni a rezgését. Amikor meg tekerem a kormányt akkor gumis nyikorgó hang. Mindkettő nagyon halk. Van valami tuti tippetek hol keresgéljem a hibát? Vagy ez így látatlanban nem lehetséges? 85 ezer van a kocsiban... köszi a segítséget

Megosztás:

Sziasztok

2008-as 1.4 Twinport Classicom van. Az utastérben folyamatosan küzdök egy zörgő hanggal, ami a műszerfal felől jön, vagy talán esetleg a középkonzol felől,de nem nagyon tudom behatárolni. Az tuti, hogy nem a szélvédő alatti levegbőbeömlő rács, és nem is a rádió zörög. Próbáltam már levenni a műszerek előtti műanyag panelt, leszigetelni, a műszerpanelt is kivettem, és a csavarok alá gumi alátétet tettem, de a zörgő hang mindig visszajött. Érdekes, hogy a jelenség kb 20 fok alatti hőmérsékletkor jelentkezik. Nyári melegben nem zajong.

Az lenne a kérésem, hogy akinek G Astája van és találkozott ilyesfajta jelenséggel és esetleg meg is tudta oldani a problémát, az kérem ossza meg velem, mert már nagyon bosszant, hogy egyszerűen nem jövök rá, hogy mi a rák zörög <_< Bármilyen tipp jó, ami előfordulhat G Astránál, hátha.....Előre is köszönöm

Megosztás:

Sziasztok

2008-as 1.4 Twinport Classicom van. Az utastérben folyamatosan küzdök egy zörgő hanggal, ami a műszerfal felől jön, vagy talán esetleg a középkonzol felől,de nem nagyon tudom behatárolni. Az tuti, hogy nem a szélvédő alatti levegbőbeömlő rács, és nem is a rádió zörög. Próbáltam már levenni a műszerek előtti műanyag panelt, leszigetelni, a műszerpanelt is kivettem, és a csavarok alá gumi alátétet tettem, de a zörgő hang mindig visszajött. Érdekes, hogy a jelenség kb 20 fok alatti hőmérsékletkor jelentkezik. Nyári melegben nem zajong.

Az lenne a kérésem, hogy akinek G Astája van és találkozott ilyesfajta jelenséggel és esetleg meg is tudta oldani a problémát, az kérem ossza meg velem, mert már nagyon bosszant, hogy egyszerűen nem jövök rá, hogy mi a rák zörög :wacko: Bármilyen tipp jó, ami előfordulhat G Astránál, hátha.....Előre is köszönöm

ilyen van nekem is...ha megfogom a középső befúvó felett akkor elhallgat...

megoldás? pillanatragasztó <_<

egyébként nem tudom mit lehet tenni vele,ááá, adok egy kis hangot a rádióra :(

Megosztás:

egyébként nem tudom mit lehet tenni vele,ááá, adok egy kis hangot a rádióra :(

Teljes középkonzolt kiszereltem, a szélén ahol érintkezik a vázzal ajtószigetelő gumicsíkot ragasztottam körbe, teljesen végig. Azóta a középkonzol nem zörög.

A páramentesítő az viszont folyamat zörög, oda is tettem, de annak az egyik füle el van törve, így kicsit érdekesen áll.

Viszont van egy zörgő hang amit én sem tudtam beazonosítani.

Csak, hogy könnyebb legyen megérteni, a hang olyan mintha egy csőhöz erősítünk hosszába egy drótot, majd mint egy nagybőgőn megrántjuk, és nekirezeg a csőnek. Ez valahonnan a műszerfal belsejéből jön, de nem tudtam beazonosítani még, hogy honnan.

Engem is idegesítenek a hangok, nehogy már az én kocsim zörögjön. De mivel dízel, előbb utóbb minden zörögni fog benne..... :wacko:

Megosztás:

egyébként nem tudom mit lehet tenni vele,ááá, adok egy kis hangot a rádióra ;)

dettó. én a kijelzőt magában foglaló elem köré raktam vékony gumilapokat, azóta jobb. De halkan belülről még mindig jön vmi, én falra mászok az ilyen zajoktól. Ha megfogom a kijelzőt nem szól. A légrostélyokat kiszereltem, h belülről felnyúljak, de felfelé le van falazva (hát persze, hiszen a levegő elszökne arrafele, ha nem lenne.) A fűtésszabályzó alatti dobozkát néztétek? nekem az is zörgött, kis papírlapokkal kiékeltem (pedig nem is én vagyok a mekkelek :wacko: )

szerk.: hih, Handbarke megelőzött, nála is ilyesmi volt a megoldás :( Úgy látom, minden olajkályha ugyanúgy csörög-zörög...

Megosztás:

Nem tudom, van-e összefüggés, de az antwerpeni összeszerelésű gépem közel tíz évesen is csöndes (kopp-kopp).

Lehet, hogy van, mivel ugye a Classic elvileg butított verzió, azt tudja a rák, hogy esetleg a műszerfal alatt kispóroltak e valami szigeteléseket, gumialátéteket, stb. Bár mondjuk egyik ismerős céges 2001-es 1.4-es Astrájával is voltak ilyen gondok anno és szerintem az még nem lengyel volt....

Lehet megpróbálok majd óvatosan műszerfal ápolót fújni a középkonzol és a műszerfal közötti résbe. Vagy esetleg WD40? Melyik lenne a jobb szerintetek? Egyáltalán ér valamit? Mondjuk a WD40-nek van egy jellegzetes szaga, nem biztos, hogy érdemes lenne telefújni vele az utasteret <_<

Megosztás:

Lehet, hogy van, mivel ugye a Classic elvileg butított verzió, azt tudja a rák, hogy esetleg a műszerfal alatt kispóroltak e valami szigeteléseket, gumialátéteket, stb. Bár mondjuk egyik ismerős céges 2001-es 1.4-es Astrájával is voltak ilyen gondok anno és szerintem az még nem lengyel volt....

Lehet megpróbálok majd óvatosan műszerfal ápolót fújni a középkonzol és a műszerfal közötti résbe. Vagy esetleg WD40? Melyik lenne a jobb szerintetek? Egyáltalán ér valamit? Mondjuk a WD40-nek van egy jellegzetes szaga, nem biztos, hogy érdemes lenne telefújni vele az utasteret <_<

Nem akarlak lebeszélni, de ezek a megbontások rosszabb esetben még jobban felerősíthetik az ilyen rejtett cicergéseket.

Megosztás:

Helló!

Nekem a 2001 évi kocsiban a biztosítéktábla "ajtaja" nyikog hidegben.. hétvégére van beütemezve a gumis ragasztócsík..

Először a középkonzolnon gondoltam valamire, aztán a hangszórórácsra gyanakodtam, meg az ajtóban valamire..mire rájöttem, hogy csak visszaverődik a hang és azért hallom máshonnét <_<

Üdv.

Megosztás:

Nem akarlak lebeszélni, de ezek a megbontások rosszabb esetben még jobban felerősíthetik az ilyen rejtett cicergéseket.

Nem akarom én nagyon megbontani, eszembe sincs. Eddig a legnagyobb amit tettem, hogy a kilóméteróra panel előtti műanyag keretet levettem, majd körbeszigeteltem ,illetve a kilóméteróra panel alsó két csavarja alá tettem gumialátétet. A középkonzolt eszembe sincs szétszedni, mint írtam, megpróbálok befújni valami műszerfalápolót arra a részre, ahol összeér a műszerfal, meg a középkonzol.Ha nem múlik lehet rákérdezek szervizben hátha tudnak valami okosat mondani....

Megosztás:

Helló!

Nekem a 2001 évi kocsiban a biztosítéktábla "ajtaja" nyikog hidegben.. hétvégére van beütemezve a gumis ragasztócsík..

Először a középkonzolnon gondoltam valamire, aztán a hangszórórácsra gyanakodtam, meg az ajtóban valamire..mire rájöttem, hogy csak visszaverődik a hang és azért hallom máshonnét <_<

Üdv.

Köszi a tippet, ha előjön a hang megnézem, hátha.

Megosztás:

Nem akarom én nagyon megbontani, eszembe sincs. Eddig a legnagyobb amit tettem, hogy a kilóméteróra panel előtti műanyag keretet levettem, majd körbeszigeteltem ,illetve a kilóméteróra panel alsó két csavarja alá tettem gumialátétet. A középkonzolt eszembe sincs szétszedni, mint írtam, megpróbálok befújni valami műszerfalápolót arra a részre, ahol összeér a műszerfal, meg a középkonzol.Ha nem múlik lehet rákérdezek szervizben hátha tudnak valami okosat mondani....

Hiába fújsz oda bármit. Mivel a középkonzol felül erre a műszerfalborításra, valószínű hogy nem tud befolyni semmi. De próba szerencse. Ideig óráig jó volt nálam is, aztán ugyan úgy nyekergett. A szigetelőcsík azért jobb, mert attól picit be is feszül a konzol, így nem tud mozogni, normál autóhasználat mellett.

Nálam ami most idegesítő az a páramentesítő nyekergése, valamint a hátsó futóműből hallani vélek valamit, ami szerintem a gumi lesz, mivel elég új mély a bordázat, ráadásul forgásirányos is szal morog. Csak nem tudom nyáron miért nem morgott......

Megosztás:

Sziasztok!Ma olajcserekor vettük észre,hogy a klímakompresszor alján olajcsepp van és a környéke is olajos,no meg a hűtő alatti alvázelem.Mivel nem sikerült kideríteni,hogy honnan folyt oda(egyszerűen nem lehet belátni),az lenne a kérdésem,hogy elvileg honnan jöhet?Főtengelysimmering vagy a kompresszorban is van valami kenőanyag?Az autó egyébként Z16XEP-s motorkódú,3 éves és csupán 18.000 km van benne.Nagyon bosszantó,hogy ennyi km.után ilyesmi előfordul.Légyszi adjatok tippet,hogy honnan kerülhetett oda az olaj,mit lehetne tenni!Köszi!!!!

Megosztás:

Hogy nem megy? Kiveszed előre, hátranyúlsz kábelcsati ki és már lehet is örülni.

Persze a fűtéskezelő szerveket meg a többit előtte ki kell szedni.......

Köszi, de nem a középkonzolt akarom előbányászni, hanem a km-órát.

Gallér le, két csavar ki, műanyag kallantyú elfordít de nem bírom kicibálni, mert nincs akkora hely.

Megosztás:

Sziasztok!Ma olajcserekor vettük észre,hogy a klímakompresszor alján olajcsepp van és a környéke is olajos,no meg a hűtő alatti alvázelem.Mivel nem sikerült kideríteni,hogy honnan folyt oda(egyszerűen nem lehet belátni),az lenne a kérdésem,hogy elvileg honnan jöhet?Főtengelysimmering vagy a kompresszorban is van valami kenőanyag?Az autó egyébként Z16XEP-s motorkódú,3 éves és csupán 18.000 km van benne.Nagyon bosszantó,hogy ennyi km.után ilyesmi előfordul.Légyszi adjatok tippet,hogy honnan kerülhetett oda az olaj,mit lehetne tenni!Köszi!!!!

nem lehet hogy hűtővíz és a benne lévő fagyálló? Mert nekem az volt. Kilyukadt a kicsike hogy egyem a pofiját.

Megosztás:

Sziasztok

Az lenne a kérésem, hogy akinek G Astája van és találkozott ilyesfajta jelenséggel és esetleg meg is tudta oldani a problémát, az kérem ossza meg velem, mert már nagyon bosszant, hogy egyszerűen nem jövök rá, hogy mi a rák zörög <_< Bármilyen tipp jó, ami előfordulhat G Astránál, hátha.....Előre is köszönöm

Szia!

Sajnos megoldással nem tudlak segíteni. Előre leszögezném, hogy nagyon vigyázok a kocsira, egy kezemen meg tudnám számolni például, hány "kátyúba" mentem bele.

A gépem 2008.12. havi és már a kezdetektől mindig zörög-nyiszog-nyekereg benne valami. Hol a kesztyűtartó, hol a középkonzol, hol az ajtókeret irányából, stb. Órákat b*sztam már el az elhárításukkal, főleg eredménytelenül. Az viszont árulkodó adat, hogy a Polák Classic-ok majd' egy mázsával könnyebbek, mint a korábbi gyártású G Astrák, nyilván egy-két apróság már nem került beépítésre...

Azért sok sikert és kitartást!

Megosztás:

Nekem a váltó (és környéke) tiszta olajsár (17.000 km. van a kocsiban és még garis). Szervizvezető válasza a problémára: a váltón van egy szellőztető, abból szivároghatott ki, természetes jelenség. Nem volt több kérdésem...

Megosztás:

végre látlak, de nem tudom.

Te viszont nem tudod hogy hogy forgattad az óraegységet amikor ledesítettél? Kiszedném de nem megy.

véletlenül tudom és véletlenül van is egy képem róla <_<

amúgy ugyanúgy kell ahogy a burkolatot ami előtte van

BALRA, ferdén kell kiemelni hogy ne karcolódjon, menni fog

nekem épp minap kellett megint hozzányúlnom mert szép lassan mind3 kiégett, kb fél év után :wacko:

http://kepfeltoltes.hu/100914/201001106405...ltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/100914/201001106389...ltoltes.hu_.jpg

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.