Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Megpróbálom megragasztani! Néztem szuper erős 2 komponenses ragasztót!

Mőgéteszek valami vékony valamit beragacsomozom és akkor remélem odaköt!

(Persze nem csucsogva meg befolyva gondoltam, hanme nagyon finoman!

Nem is kell nagyon, hisz kevés az igénybevétel! (a másik oldalt kürtölök majd)

Ez lesz a terv.....

Megosztás:

Megpróbálom megragasztani! Néztem szuper erős 2 komponenses ragasztót!

Mőgéteszek valami vékony valamit beragacsomozom és akkor remélem odaköt!

(Persze nem csucsogva meg befolyva gondoltam, hanme nagyon finoman!

Nem is kell nagyon, hisz kevés az igénybevétel! (a másik oldalt kürtölök majd)

Ez lesz a terv.....

Hát, szerintem ragasztás felejtős, nem tudom, hogy szép lesz-e.... az a kétkomponenses cucc ragad mint az atom, ha kicsit mellékened, már be is bukta.

Használt kormányközép légzsákkal jóval olcsóbban is van, mint 200k. eBay-en 80-120 Euro közt ki lehet fogni, akár bőr kormánnyal együtt. Ha nagyon zavar, inkább ez a pálya.

Megosztás:

Sziasztok!

Egy 8 éves 1.6-os Astra G Caravánnal lenne egy kis problémám. A jobb első féknyereg egyik vezető csapnál lévő menet megszakadt. Az üzletben csak komplett tengelycsonkot akartak adni 120e Forint körül. Viszont nekem a csapágyház nem kell, csak az az öntvény keret amire a féknyereg a két vezető csappal felfogatásra kerül. Új és bontott is lehetne , de javítani nem szeretném mégiscsak fék alkatrész. Tudna valaki segíteni?

zoli

Kérdés: nem lehet új menetet metszeni az öntvénybe? Persze, csak ha amúgy nem repedt, mert ha igen, akkor csere. De akkor is inkább bontott. Szerintem.

Megosztás:

Hali,

Ma reggel kigyulladt a motor alakú kis sárga lámpa a műszerfalon töltés és az olajnyomás vészjelző között.

1.6-os, 2003-as G astra 77e km-rel.

Az autó egy ideje kis gáznál rángat, illetve néha elinduláskor is ránt egy nagyot amikor a kuplung felengedése után gázt adok.

Azt mondják itt a nagyokosok, hogy "tuti AGR szelep".

Mit érdemes csinálni ?

a ) kiolvastatni a hibakódot egy szervizben (mennyibe szokott ez fájni ?)

b ) levenni és megpróbálni kipucolni az AGR-t (érdemes ezt ? ha igen, van tömítés amit cserélni kell ?)

c ) kicserélni az AGR-t (aszonták az alkatrészesnél, ez 30e ft)

vagy esetleg valami mást ?

köszi,

T.

a: jó ötlet, ezzel kezd. 3-5000 Ft között kiolvassák, föleg,ha nem nagy szervizbe mész. meglátogathatod UHU-t is.

b: érdemes. bár benzinesnél kicsi az esélye,hogy ennyivel megúszod.

c: ha 30 ért kicserélik akkor xerintem ennél nem találsz sokkal jobbat.

más 5let csak a hibakód után...

Megosztás:

szeva!

nem nehéz,a kesztyűtartót kell kicsavarozni,azt hiszem 6 db csavar az egész. még nekem is ment,pedig én nagyon amatőr vagyok :rolleyes:

<_< hú köszi a gyors infót, szaladok is szűrőt venni, valszeg azért büdös a klímám, mert ki kell cserélni a pollenszűrőt...

Megosztás:

meglehet.nekem nemrég volt éves szervíz az astrán,borzalmas látvány volt a pollenszűrő....

azért is érdemes kicserélni,mert akkor végre ismét a teljes légmennyiséget át tudja engedni a szűrő.nekem kb a fele volt a szellőzőrendszer teljesítménye,a nagyon szennyeződött szűrő miatt.

ha kivetted a szűrőt,fúvasd át a rendszert,csak vigyázz,a levelek nehogy pofán vágjanak,mint nálam :rolleyes: <_<

Megosztás:

meglehet.nekem nemrég volt éves szervíz az astrán,borzalmas látvány volt a pollenszűrő....

azért is érdemes kicserélni,mert akkor végre ismét a teljes légmennyiséget át tudja engedni a szűrő.nekem kb a fele volt a szellőzőrendszer teljesítménye,a nagyon szennyeződött szűrő miatt.

ha kivetted a szűrőt,fúvasd át a rendszert,csak vigyázz,a levelek nehogy pofán vágjanak,mint nálam <_< ;)

:D veszélyes üzem mi? :P ezt az átfúvatást hogy kell érteni? Bocs hogy ennyit kérdezek... :rolleyes: Felhívtam egy boltot és azt mondták úgy tudnak adni újat, ha előbb kiszedem a régit, mert két féle méret lehetséges...

Megosztás:

a pollenszűrő helyén is sok lerakódott szemét lehet.ha már szét van szedve,érdemes kipucolni (a szerelő levegővel kifújta)

kiszedni mondom,nem bonyolult :rolleyes:

a méretekről nem tudok nyilatkozni,nekem astra classicom van,abban elég nagy,majdnem mint a légszűrő

de motorszám,vagy alvázszám alapján nem tudják,melyik való bele???

Megosztás:

a pollenszűrő helyén is sok lerakódott szemét lehet.ha már szét van szedve,érdemes kipucolni (a szerelő levegővel kifújta)

kiszedni mondom,nem bonyolult :rolleyes:

a méretekről nem tudok nyilatkozni,nekem astra classicom van,abban elég nagy,majdnem mint a légszűrő

jaaa, vágom. <_< Az enyém még nem classic, sőt úgy tudom még Belgiumban gyártották, szal muszáj előbb szétszedni... köszi a sok segítséget, ha elakadok visítok! ;)

Szép napot

Megosztás:

kiszedni mondom,nem bonyolult :D

de motorszám,vagy alvázszám alapján nem tudják,melyik való bele???

Az a szerelő is igen nagy lumen lehet, ha levegővel fújatja ki a helyét! ;) ha csak a pollent az OK :rolleyes:

Ha nem, akkor az addig a pollen által megfogtt szemetet benyomja a rendszerbe vagy csak szerte-szét az autódba!

Inkább ne is nyúljon hozzá vagy találja meg a porszívóját a műhelybe <_<

Megosztás:

Sziasztok.Segítsetek!Van egy 2002-es 14.16v. Astrám.Az utóbbi időben lassú gázadáskor,mindjárt az elején rángat eggyet

a motor.Egy pillanatra megtorpan.Olyan jellegű a hiba mintha dugulása lenne.A számítógép semmi hibát nem jelez.Rá lett a müszer csatlakoztatva,végig nézték és semmi hibát nem ír!Tettem bele injektor tisztítót is.Nem használt.Kérlek hátha valamelyikőtök tudja az okát.Köszi.

Megosztás:

hát, kéne, elvileg.

Sajna nem lehet megmondani alvázszám illetve egyéb azonosítók alapján G Astránál biztosra, hogy delphi vagy behr a szellőzőrendszere (2 fajta szűrőtípus). Vannak tippek, hol kell benézni, és mit kell esetleg látni még szétszedés nélkül, de inkább az a tuti, ha kiszeded, és megnézed pontosan milyen van benne. Az egyik (asszem a Delphi rendszerhez való) szűrő téglalapabb alakú, mint a Behr. Amúgy a klíma topicban vissza lehet keresni, sokszor leírtuk már részletesen a pollenszűrő cserét, és a pollenszűrő típusokat is kitárgyaltuk... :rolleyes:

Megosztás:

Sziasztok.Segítsetek!Van egy 2002-es 14.16v. Astrám.Az utóbbi időben lassú gázadáskor,mindjárt az elején rángat eggyet

a motor.Egy pillanatra megtorpan.Olyan jellegű a hiba mintha dugulása lenne.A számítógép semmi hibát nem jelez.Rá lett a müszer csatlakoztatva,végig nézték és semmi hibát nem ír!Tettem bele injektor tisztítót is.Nem használt.Kérlek hátha valamelyikőtök tudja az okát.Köszi.

Kezdődő problémánál tapasztalatom alapján nem biztos, hogy rögtön hibát jelez a vezérlő. Lehet, nemsokára jelezni fog a lámpa, és akkor majd többet tudhatsz. Tudom ez nem nagy vigasz most... Nálam pl egy ideig nem jelzett hibát, de már a kopogásszenzorom hülyesége miatt sokat fogyasztott és nem ment az autó. Egyébként ez a rángatás lehet pl AGR szelep, de még sokminden egyéb is...

Megosztás:

Szia!

Nekem "szerencsére" anno csak AGR-szelep lett belőle, de egészen addig, amíg el nem vittem szervízbe, sohasem világított a lámpa. Akkor telt be a pohár teljesen, amikor a szervízbe menet 10km városban 4-szer állt le.

De tényleg lehet katalizátor, vagy akár lambda szonda, nálam ezek a verziók játszottak az AGR mellett.

Megosztás:

Sziasztok! Nekem is van egykis problémám a g.vel. Gázadáskor valami mintha fojtaná a motort, a fordulatszámmérő gyorsitásnál kóvályog ide-oda ezt érezni lehet a motoron is. Olyan mintha megtorpanna majd hirtelen elkezd húzni. Néha le is állt ha kinyomtam a kuplungot de ezt megoldotta egy agr csere(gyári, 15000ft). A szerviz nem tudja megcsinálni ezért fordulok hozzátok hátha valaki tudja a megoldást. Eddig cseréltem rajta. agr, gyujtáshid,fojtószelep,de nem változott semmi.

Előre is Köszzzzzzz!

Megosztás:

Sziasztok!

Van 1-2 problémám, amiről szeretném kikérni a véleményeteket. Szóval adott egy 2000-es évjáratú 1.4-es 4-ajtós Astra. Miután megvettem egyből kicseréltettem benne a zene-technikát egy LG mp3-as fejegységre (a jobbak közüliből). Úgy kértem a srácot, hogy úgy kösse rá az áramot, hogy kulcs nélkül is működjön. Ez így is lett. De van egy jelenség, ami kicsit idegesít: ha menet közben kikapcsolom a lejátszót, akkor a kilométer-óra leesik nullára, és kb 1 másodperc múlva vissza is áll az aktuális sebességre. Ez máskor nem fordul elő, csak az előbb említett lejátszó kikapcsolásakor. Ez most azért lehet, mert rosszul kötötték rá, vagy a lejátszó hibája esetleg? Okozhat ez bármi gondot később?

A másik kérdésem szintén a lejátszóval kapcsolatos: mivel hosszasabb használat után igencsak felmelegszik a belső része, arra gondoltam, hogy föléeszkábálok egy 12V-os PC-s ventit. Csak azt nem tudom, hogy melyik vezetékre kössem, hogy gyújtás alatt működjön?

Az autóban nincs klíma, ezért mostanában igencsak meleg van, de ha bekapcsolom a levegőztetőt, akkor hiába állítom a hideg fokozatra, és természetesen kikapcsolom a belső keringést, mindig langyos levegőt fúj, tehát a külső levegő hőmérsékletétől melegebbet. Lehet ezen valahogy segíteni? Haveromnak van egy 120-as Skodája, és az teljesen friss levegőt fúj be.

A válaszokat és a segítséget előre is köszönöm!!!

Megosztás:

Sziasztok! Nekem is van egykis problémám a g.vel. Gázadáskor valami mintha fojtaná a motort, a fordulatszámmérő gyorsitásnál kóvályog ide-oda ezt érezni lehet a motoron is. Olyan mintha megtorpanna majd hirtelen elkezd húzni. Néha le is állt ha kinyomtam a kuplungot de ezt megoldotta egy agr csere(gyári, 15000ft). A szerviz nem tudja megcsinálni ezért fordulok hozzátok hátha valaki tudja a megoldást. Eddig cseréltem rajta. agr, gyujtáshid,fojtószelep,de nem változott semmi.

Előre is Köszzzzzzz!

Sajna erre nehéz mit mondani így látatlanba... 15000 ft az eredeti gyári AGR szelep? Azt hittem több... :rolleyes: Ez biztos nem vmi utángyártott változat? Az AGR csere után javult valmit, de nem oldotta meg teljesen a problémát?

Megosztás:

Van 1-2 problémám, amiről szeretném kikérni a véleményeteket. Szóval adott egy 2000-es évjáratú 1.4-es 4-ajtós Astra. Miután megvettem egyből kicseréltettem benne a zene-technikát egy LG mp3-as fejegységre (a jobbak közüliből). Úgy kértem a srácot, hogy úgy kösse rá az áramot, hogy kulcs nélkül is működjön. Ez így is lett. De van egy jelenség, ami kicsit idegesít: ha menet közben kikapcsolom a lejátszót, akkor a kilométer-óra leesik nullára, és kb 1 másodperc múlva vissza is áll az aktuális sebességre. Ez máskor nem fordul elő, csak az előbb említett lejátszó kikapcsolásakor. Ez most azért lehet, mert rosszul kötötték rá, vagy a lejátszó hibája esetleg? Okozhat ez bármi gondot később?

A másik kérdésem szintén a lejátszóval kapcsolatos: mivel hosszasabb használat után igencsak felmelegszik a belső része, arra gondoltam, hogy föléeszkábálok egy 12V-os PC-s ventit. Csak azt nem tudom, hogy melyik vezetékre kössem, hogy gyújtás alatt működjön?

Az autóban nincs klíma, ezért mostanában igencsak meleg van, de ha bekapcsolom a levegőztetőt, akkor hiába állítom a hideg fokozatra, és természetesen kikapcsolom a belső keringést, mindig langyos levegőt fúj, tehát a külső levegő hőmérsékletétől melegebbet. Lehet ezen valahogy segíteni? Haveromnak van egy 120-as Skodája, és az teljesen friss levegőt fúj be.

A válaszokat és a segítséget előre is köszönöm!!!

A szellőzéssel kapcsolatban: sajna ez ilyen. A G Astra szofisztikáltabb szellőzőrendszerében valószínű hosszabb utat tesz meg a levegő tekervényesebb utakon mint a 120-as skodában. Út közben a felmelegedett műanyag elemek átadják a hő egy részét az átáramló levegőnek és ezért érzed talán picivel melegebbnek a levegőt az Astrában (de sztem sok más újabb autóban is így van ez, a skoda valószínű ilyen szempontból egy egyszerűbb konstrukció, ott nem terveztek még légkondival illetve többféle irányítható, belső keringtetésre képes, pollenszűrős szellőzőrendszerrel). Megoldás sztem igazából nincs, próbálni kell minél árnyékosabb helyen parkolni, de igazából ez is csak rövid ideig hatásos. Marad az ablaklehúzás, ha a sebesség engedi...

Az elektronikai kérdésekre majd talán Hic kolléga mond vmit...

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.