Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Kilyukadt a klímahűtőm, a kérdésem az lenne, hogy ennek javítására mit javasoltok. Vigyem egy klímákra szakosodott szervízbe, vagy bárhova? Illetve klímahűtőből gyárit érdemes-e szereltetni, van-e valami ajánlott gyártó (ár-érték arány).

A kocsiban Behr manuális klíma van.

A kikormozással kapcsolatban, nekem pozitív a tapasztalatom, igaz most már a városban jobban ügyelek, hogy ne legyen túl alacsony a fordulatszám ha gyorsítani kell. 2000 fordulat alatt sosem megyek, inkább vissza 2-be. Általában 3000 és 3500-ig pörgetem. 4. sebesség csak folyamatos haladásnál, min. 60kmh.

Egy kérdés, a leömlőnél levő katalizátornál levő szonda vezetéke nekem elég keményre sült, közel van elvezetve a motorhoz.

Van-e mód / értelme elektronikailag ellenőriztetni az autót, hogy minden rendben van-e azon felül, hogy nincs hibakód eltárolva? Menet közben nincs tünet, de néha beránt egy kicsit, ekkor gázelvétel és újra gáz megoldja.

Ill. a hőmérő gomba vezetéke, ami a motor bal oldalán felül megy be a műanyag takaró alá az van megsülve, elmállott a műanyag védőcsöve. Ez lehet produkálhat rossz jelet tünetmentesen vagy nem?

Hol lehet ilyen védőcsövet beszerezni ami a vezetékek körül van. (olyan mint a recés zsuhanycső).

Ja és letört a motorház kitámasztónak a rögzítő pöcökje (ami a rudat a helyén tartja lecsukott állapotban). Ilyet hol lehet szerezni?

Megosztás:

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy a váltó rudazatot milyen zsírral kenhetem be ami nem bántja a műanyagot, és könnyebb lesz a váltókar mozgatása.

Kacsazsírral :D ...

Szerintem szilikonzsír jó lehet, sokat javulhat tőle a váltási komfort.

Megosztás:

...Ill. a hőmérő gomba vezetéke, ami a motor bal oldalán felül megy be a műanyag takaró alá az van megsülve, elmállott a műanyag védőcsöve. Ez lehet produkálhat rossz jelet tünetmentesen vagy nem?

Hol lehet ilyen védőcsövet beszerezni ami a vezetékek körül van. (olyan mint a recés zsuhanycső).

Ja és letört a motorház kitámasztónak a rögzítő pöcökje (ami a rudat a helyén tartja lecsukott állapotban). Ilyet hol lehet szerezni?

Hőálló bandázs szalaggal lehetne betekerni, autósboltban, webáruházakban lehetne ilyet keresni.

Megosztás:

Kilyukadt a klímahűtőm, a kérdésem az lenne, hogy ennek javítására mit javasoltok. Vigyem egy klímákra szakosodott szervízbe, vagy bárhova? Illetve klímahűtőből gyárit érdemes-e szereltetni, van-e valami ajánlott gyártó (ár-érték arány).

A kocsiban Behr manuális klíma van.

A kikormozással kapcsolatban, nekem pozitív a tapasztalatom, igaz most már a városban jobban ügyelek, hogy ne legyen túl alacsony a fordulatszám ha gyorsítani kell. 2000 fordulat alatt sosem megyek, inkább vissza 2-be. Általában 3000 és 3500-ig pörgetem. 4. sebesség csak folyamatos haladásnál, min. 60kmh.

Egy kérdés, a leömlőnél levő katalizátornál levő szonda vezetéke nekem elég keményre sült, közel van elvezetve a motorhoz.

Van-e mód / értelme elektronikailag ellenőriztetni az autót, hogy minden rendben van-e azon felül, hogy nincs hibakód eltárolva? Menet közben nincs tünet, de néha beránt egy kicsit, ekkor gázelvétel és újra gáz megoldja.

Ill. a hőmérő gomba vezetéke, ami a motor bal oldalán felül megy be a műanyag takaró alá az van megsülve, elmállott a műanyag védőcsöve. Ez lehet produkálhat rossz jelet tünetmentesen vagy nem?

Én is így jártam a klímahűtővel. Elvittem egy autóhűtő javításra szakosodott műhelybe, de nem lehetett javítani, így csak a csere segített. Bontott klímahűtő a neten 15 ezertől kapható, míg egy utángyártott új 22 ezer körül van, úgyhogy az enyémbe az került (néztem Bárdinál is, azt hiszem Nissen márkájú, kb. 40 ezer). Ezután természetesen feltöltés, így kb 30 ezerből jött ki az egész művelet.

Megosztás:

akkor sok szerencsét a jövődre nézve

hidd el jó embernél van :D 24 éve szerel, opelekre szakosodott mesteroklevéllel rendelkező emberről beszélünk :wacko: és szegről végről rokon :wacko: más ismeretlen szerelőhöz nem is vinném a kocsit. benne 100%-ig megbízok.
Megosztás:

oké rendben :D és nincs mit :wacko:

Megtaláltam. Tényleg a motorborítás alatt, jobb oldalon .

Azt hiszem a hiba forrása valóban ez a kütyü, kiszereltem, aksiról leteszteltem, és b.....szik működni.

További fórumokon olvastam, hogy ha letömítem, illetve átjárhatatlaná teszem a rendszert, eredményt tudok elérni.

És valóban, az autó érezhetően frankóbb, de a motorikon így is folyamatosan világít. Ideig óráig jó ez a megoldás, de ha találok pénztárcámnak megfelelő darabot azonnal cserélni fogom. Egyébként nem nagyon érdemes a szétszedésel próbálkozni mert elég kompakt a cucc, cserére van kitalálva, értem ezalatt, hogy minden préselve illetve sütve van rajta.

Megosztás:

Nekem le van lemezelve az EGR, rángat néha 1800-3000 között ha finoman gyorsítok, indulás után pár száz méter után után ki is gyullad a lámpa, de hibakódot nem tárol.

Megjártam egy Bp-Zalaegerszeg-Bp utat 130-135-tempóval, 4000 feletti fordulat tartósan, és semmi javulás.

Megosztás:

Guest kumabushi

KÉSZ A MOTORCSERE!

QEJEXUtvAwJSBFhOFgVR_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Képeket is csinálok nektek holnap :wacko:

még trisóznom kell a hűtővíztartályt, de utána jó lesz

aztán kb 100ból kijönnek a fék és kerék problémák is :D

cső

szerk: szóval van néhány eladó opel alkatrészem, majd csinálok listát és megkérdezem mi mennyit ér

Megosztás:

KÉSZ A MOTORCSERE!

%7Boption%7D

Képeket is csinálok nektek holnap :wacko:

még trisóznom kell a hűtővíztartályt, de utána jó lesz

aztán kb 100ból kijönnek a fék és kerék problémák is :D

cső

szerk: szóval van néhány eladó opel alkatrészem, majd csinálok listát és megkérdezem mi mennyit ér

gratula, ez aránylag gyorsan ment

Megosztás:

akkor sok szerencsét a jövődre nézve

köszönöm!

Helyzet jelentés:

ki lett cserélve az egr szelep annak ellenére hogy a gép nem jelzett hibát. ma hoztam el a kocsit még nem fizettem ki mert mondta a szerelő hogy menjek vele tesztelgessem és holnap meglátjuk mi az eredmény. számomra határozottan javulás érezhető még van egy minimális rángatás de az se mindig. végre lehet vele közlekedni!!!

Megosztás:

Kicseréltettem a gyertyát és most már határozottan jobban indul, van amikor elsőre, de van amikor csak második, harmadik indításra. Ez még nem is lenne zavaró, de amikor beindul az alapjárat továbbra is rángat, le-föl ugrál olyan 1000-1250 között, aztán beáll 750-re. Az út alatt nincs is semmi gondom. Egy barátom azt mondta, lehet trafó vagy gyújtáskábel a gond. Vélemény? Ha trafó, akkor milyet érdemes venni? Lehet utángyártott? Nem nagyon szándékozok 40-50 ezret kifizetni. Cserélhetem magam is?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.