Guest Elküldve Június25, 2010 Megoszt Elküldve Június25, 2010 Ok, semmi gond, azért van a fórum, h mindenki okuljon. Akkor most valszeg hibakódmentes a géped! TISZTA etanol? Azaz E85? azt nem csak max felesben ajánlják? vagy át van alakítva a kocsid? szerk.: látom, ezen Barna kollega is fennakadt :D Örömmel olvasom, hogy hibakódmentes! Bár lehet, hogy korábban kitörölték, de ha hiba lenne benne, úgyis újra előjött volna. Nemrég volt, hogy az úton ragadtam a szintjelzőm hülyesége miatt, valahogy hazagurultam, aztán kannában hoztam bele tiszta E85-öt, az van benne. Nincs átalakítva semmi, natúr GM technika van benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Június25, 2010 Megoszt Elküldve Június25, 2010 Örömmel olvasom, hogy hibakódmentes! Bár lehet, hogy korábban kitörölték, de ha hiba lenne benne, úgyis újra előjött volna. Nemrég volt, hogy az úton ragadtam a szintjelzőm hülyesége miatt, valahogy hazagurultam, aztán kannában hoztam bele tiszta E85-öt, az van benne. Nincs átalakítva semmi, natúr GM technika van benne. Igen, de a kérdés az, h az etanol mellett mennyi benya van benne, mert veszélyes, ahogy Barna is írta. Én vigyáznék ezzel... Ne menj 1:1 arány fölé az etanollal:benzinnel, annyit nem ér a spórolás, h tönkremenjen a motorod, nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Június25, 2010 Megoszt Elküldve Június25, 2010 Szvsz tiszta etanollal átalakító nélkül azért vigyázz! Nemcsak hibakódot fog adni a szegény keverék miatt, amit már agyon próbál dúsítani, de fennáll a veszélye a jóval magasabb hengeren belüli égéshőnek, ami pedig csúnya dolgokat tud művelni. Láttunk már emiatt szétégett hengerfej tömítést, igaz nem Opelen, de nem lenne jó ilyet olvasni itt is :D Átalakító nélkül nem javasolt az 50-50% átlépése Még nem vagyok E85 szakértő ^_^ alapvető információknak néztem utána, és mivel többen vannak akik tisztán E85-tel járnak átalakító nélkül (nyáron) így én is bepróbálkoztam. Nálam csak a reggeli első indításban van különbség, nem indul elsőre. Lehet, hogy kicsit OFF: de az átalakító nem pontosan a dúsítást befolyásolja? A belső égéshőt az sem tudja szabályozni, nem? Ti mit értetek az átalakítás alatt? Azt a 30 ezer Ft-os dobozkát? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Június25, 2010 Megoszt Elküldve Június25, 2010 Igen, de a kérdés az, h az etanol mellett mennyi benya van benne, mert veszélyes, ahogy Barna is írta. Én vigyáznék ezzel... Ne menj 1:1 arány fölé az etanollal:benzinnel, annyit nem ér a spórolás, h tönkremenjen a motorod, nem? Tudnom kéne, hogy mennyi benya van a tankban akkor, amikor már nem bírja az AC vízszintes helyzetben felszívni. Mert max csak annyi lehet benne. Apropó: mekkora egy Astra tankja? Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Június25, 2010 Megoszt Elküldve Június25, 2010 Még nem vagyok E85 szakértő :D alapvető információknak néztem utána, és mivel többen vannak akik tisztán E85-tel járnak átalakító nélkül (nyáron) így én is bepróbálkoztam. Nálam csak a reggeli első indításban van különbség, nem indul elsőre. Lehet, hogy kicsit OFF: de az átalakító nem pontosan a dúsítást befolyásolja? A belső égéshőt az sem tudja szabályozni, nem? Ti mit értetek az átalakítás alatt? Azt a 30 ezer Ft-os dobozkát? Én azt, + gondolom még a beépítés ára. Anélkül kockázatos sztem. De erre van ám külön fórum, nehogy kidobjanak minket a modik ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Június25, 2010 Megoszt Elküldve Június25, 2010 Én azt, + gondolom még a beépítés ára. Anélkül kockázatos sztem. De erre van ám külön fórum, nehogy kidobjanak minket a modik ^_^ Megkeresem azt a fórumot, köszi! Ha bántana valaki, fogd rám, újonc státuszom van :D Vissza a topic-hoz: tudja valaki, hogy lehet-e elektronikusan állítani a műszerfalon a szintjelző nullpontját? Link to comment Megosztás: More sharing options...
andris83 Elküldve Június25, 2010 Megoszt Elküldve Június25, 2010 52 liter Apropó: mekkora egy Astra tankja? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Június25, 2010 Megoszt Elküldve Június25, 2010 52 liter Köszi! És mennyire lineáris a mutató mérése? Mondjuk ha felet mutat, akkor kb 25L-nek még lennie kéne benne? Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Június25, 2010 Megoszt Elküldve Június25, 2010 Köszi! És mennyire lineáris a mutató mérése? Mondjuk ha felet mutat, akkor kb 25L-nek még lennie kéne benne? A mutató jelzésére nem kell mérget venni: nem igazán pontos. Félállástól lefelé meg egész hektikusan tud mutatni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Június25, 2010 Megoszt Elküldve Június25, 2010 A mutató jelzésére nem kell mérget venni: nem igazán pontos. Félállástól lefelé meg egész hektikusan tud mutatni. Hűha... akkor általánosan kérem osszátok meg velem a tapasztalatotokat: nekem megállt a kocsi úgy, hogy a második piros vonalig ment fel a mutató. Ez lehet normális? Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
törvényenkívüli Elküldve Június25, 2010 Megoszt Elküldve Június25, 2010 Ok, semmi gond, azért van a fórum, h mindenki okuljon. Akkor most valszeg hibakódmentes a géped! TISZTA etanol? Azaz E85? azt nem csak max felesben ajánlják? vagy át van alakítva a kocsid? szerk.: látom, ezen Barna kollega is fennakadt ^_^ A tiszta etanol az E100 az E85 már nem tiszta :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
törvényenkívüli Elküldve Június25, 2010 Megoszt Elküldve Június25, 2010 Szvsz tiszta etanollal átalakító nélkül azért vigyázz! Nemcsak hibakódot fog adni a szegény keverék miatt, amit már agyon próbál dúsítani, de fennáll a veszélye a jóval magasabb hengeren belüli égéshőnek, ami pedig csúnya dolgokat tud művelni. Láttunk már emiatt szétégett hengerfej tömítést, igaz nem Opelen, de nem lenne jó ilyet olvasni itt is :D Átalakító nélkül nem javasolt az 50-50% átlépése ha eddig csak benzinnel ment, akkor az etanol lemarja a lerakódott anyagokat ezzel dugulást is előidézhet ill. szétmarja a műanyag csöveket Link to comment Megosztás: More sharing options...
Livi Elküldve Június25, 2010 Megoszt Elküldve Június25, 2010 Az hogy 52 literes a G astra tankja nem jelent semmit mert ha lent van a mutattó akkor is csak max 44liter fér bele.Szerintem a két fehér csík közötti távolság kb 10 litert jelenthet. :D Köszönöm hogy segithettem!!! ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Június25, 2010 Megoszt Elküldve Június25, 2010 Az hogy 52 literes a G astra tankja nem jelent semmit mert ha lent van a mutattó akkor is csak max 44liter fér bele.Szerintem a két fehér csík közötti távolság kb 10 litert jelenthet. :D Köszönöm hogy segithettem!!! ^_^ Hát még mi hogy örülünk, hogy segítettél. Hűha, ez súúúúúlyos eset..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Június25, 2010 Megoszt Elküldve Június25, 2010 A tiszta etanol az E100 az E85 már nem tiszta :D hihi, hát persze, hogy nem így értettem. de tudod te aztat jól ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
mr. bb Elküldve Június25, 2010 Megoszt Elküldve Június25, 2010 hali multkor volt egy kis próbálgatás villogó üa visszajelzö után ismét elkezd világítani a lámpa és még mentem 15 km ert, remegő lábakkal irány a kút a mutató lemegy az utolsó piros csíkig Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Június25, 2010 Megoszt Elküldve Június25, 2010 hali multkor volt egy kis próbálgatás villogó üa visszajelzö után ismét elkezd világítani a lámpa és még mentem 15 km ert, remegő lábakkal irány a kút a mutató lemegy az utolsó piros csíkig Hmmm... köszönöm! Ebből az derül ki, hogy nálam totál rossz a mérő. Lehetséges okok szerintem: 1. elhajlott az úszó karja, hiába van koppanásig lent, a műszert rosszul vezérli 2. nem "lóg bele" eléggé az AC a tankba, nem éri el az utolsó 15 litert, az úszó pedig jól mér 3. valahogy elektronikusan rosszul van vezérelve a műszerfalban a szintjelző mutató és a sárga benzinlámpa Véleményeket várok, előre is köszönöm! (annak is, aki örül, hogy segíthetett :D ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
andris83 Elküldve Június25, 2010 Megoszt Elküldve Június25, 2010 A benzinmutató sárga lámpában sem lehet mindig teljesen megbízni, van mikor menet közben kigyullad, aztán nagypapásabb stílusban továbbhaladva feljebb megy a mutató és kialszik. De ma pl villogó jelzésnél annyit tankoltam, mint máskor ha csak világít. Hmmm... köszönöm! Ebből az derül ki, hogy nálam totál rossz a mérő. Lehetséges okok szerintem: 1. elhajlott az úszó karja, hiába van koppanásig lent, a műszert rosszul vezérli 2. nem "lóg bele" eléggé az AC a tankba, nem éri el az utolsó 15 litert, az úszó pedig jól mér 3. valahogy elektronikusan rosszul van vezérelve a műszerfalban a szintjelző mutató és a sárga benzinlámpa Véleményeket várok, előre is köszönöm! (annak is, aki örül, hogy segíthetett :D ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mr. bb Elküldve Június25, 2010 Megoszt Elküldve Június25, 2010 A benzinmutató sárga lámpában sem lehet mindig teljesen megbízni, van mikor menet közben kigyullad, aztán nagypapásabb stílusban továbbhaladva feljebb megy a mutató és kialszik. De ma pl villogó jelzésnél annyit tankoltam, mint máskor ha csak világít. ha a kocsi elölrefele dől és oldalasan anyós ülés felé, akkor a mutató majdnem 4ed tankal kevesebbet mutat ,otthon állandóan ilyen pozícióban állok 4ed tankal érkezek reggel villogó lámpával megyek de 2 km alatt helyre áll, ha már vészes mennyiséggel állok le a kkor inkább farral állok és akkor többet mutat és biztos el tudok jutni a kútig a régi autómnál sokszor nem jött össze , kocsinélkül kellet mennem a kútra kannázni. ezzel inkább nem szórakozok .az előző szívó benzin volt kifogyott néhány indítás és ment ennél nem tudom mia helyzet ,mert hallottam hogy nagy gáz ha kifogy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve Június25, 2010 Megoszt Elküldve Június25, 2010 ezzel inkább nem szórakozok .az előző szívó benzin volt kifogyott néhány indítás és ment ennél nem tudom mia helyzet ,mert hallottam hogy nagy gáz ha kifogy. Ez a mostani ez milyen? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mr. bb Elküldve Június25, 2010 Megoszt Elküldve Június25, 2010 Ez a mostani ez milyen? y17dt isuzu 2000es évj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve Június25, 2010 Megoszt Elküldve Június25, 2010 y17dt isuzu 2000es évj. Kézikönyv szerint nincs mitől félni, indítózni kell 40 másodpercig, hogy légtelenedjen a rendszer és utána menni fog. Ha nem sikerül, akkor kis idő elteltével ismét próba. Y20DTx-hez írja, hogy szervíz tudja csak megcsinálni a légtelenítést, de havernek mikor kifogyott, csak utána lett öntve, majd 15-20 másodperc indítózás után gázpedált valamennyire lenyomva tartva elkapta, és utána egy perc gázzal 2000 körüli fordulaton tartás után ment is rendesen. Pedál nyomása nélkül viszont lehet hogy sosem indul be, mert amikor először így beindult, felpörgött, elvette a lábát, erre leállt. Újabb próba, 10 másodperc fordulaton, majd gáz el, megint leállt. Aztán kapott egy percet fordulaton, azóta jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Június25, 2010 Megoszt Elküldve Június25, 2010 Köszi mindenkinek a hozzászólásokat, javaslatokat! Továbbra is nyitott a kérdéskör, hátha olvassa ezt egy Opel virtuóz :D vajon mitől mérhet ennyire irreálisan a műszerem. 1. elhajlott az úszó karja, hiába van koppanásig lent, a műszert rosszul vezérli 2. nem "lóg bele" eléggé az AC a tankba, nem éri el az utolsó 15 litert (az úszó pedig jól mér) 3. valahogy elektronikusan rosszul van vezérelve/beállítva a műszerfalban a szintjelző mutató és a sárga benzinlámpa Mostmár nem bízhatok a véletlenben, elinduláskor tankoltam bele még e85-öt. 20-30km után felvillant a sárga veszedelem, és ezt mutatja: 10-1-7-10, ha jól értelmezem 0-1-7-0 tehát 17. Ilyen kódot nem találtam (sejtem, hogy lambda) a listában. Tud valaki egy teljesebb listát? Köszi! ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve Június25, 2010 Megoszt Elküldve Június25, 2010 Mostmár nem bízhatok a véletlenben, elinduláskor tankoltam bele még e85-öt. 20-30km után felvillant a sárga veszedelem, és ezt mutatja: 10-1-7-10, ha jól értelmezem 0-1-7-0 tehát 17. Ilyen kódot nem találtam (sejtem, hogy lambda) a listában. Tud valaki egy teljesebb listát? Köszi! :D 170 vagy 0170-ként keress. Egyébként azt jelenti, hogy szegény a keverék és az elektronika ahogy utána próbál menni, kiment a beállított határértéken túlra. Ugye amikor van egy adott üzemállapot, akkor gázpedál, fordulatszám, szívócsőnyomás (vákuum), légtömegmérő, hőmérséklet, stb. adatok alapján az elektronika tud egy minimum és egy maximum értéket, hogy nagyjából mennyi benzin kellene, és ezen belül szabályoz aztán a lambda alapján. Namost E85-ből olyan sok kellene a levegőhöz, hogy a többi szenzor alapján meghatározott sáv maximumát adja már be, de a szonda még mindig azt mutatja, hogy szegény a keverék, ekkor ugye azt hiszi, hogy valami bejövő jel nincs rendben, ezért kigyújtja a sárgát. Szerintem ha adsz hozzá benzint, akkor el fog múlni kis idő után, esetleg tárolt hibakódként marad majd bent. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Június25, 2010 Megoszt Elküldve Június25, 2010 170 vagy 0170-ként keress. Egyébként azt jelenti, hogy szegény a keverék és az elektronika ahogy utána próbál menni, kiment a beállított határértéken túlra. Ugye amikor van egy adott üzemállapot, akkor gázpedál, fordulatszám, szívócsőnyomás (vákuum), légtömegmérő, hőmérséklet, stb. adatok alapján az elektronika tud egy minimum és egy maximum értéket, hogy nagyjából mennyi benzin kellene, és ezen belül szabályoz aztán a lambda alapján. Namost E85-ből olyan sok kellene a levegőhöz, hogy a többi szenzor alapján meghatározott sáv maximumát adja már be, de a szonda még mindig azt mutatja, hogy szegény a keverék, ekkor ugye azt hiszi, hogy valami bejövő jel nincs rendben, ezért kigyújtja a sárgát. Szerintem ha adsz hozzá benzint, akkor el fog múlni kis idő után, esetleg tárolt hibakódként marad majd bent. Meghatódva olvastam soraidat :D nem ma kezdted :P köszönöm, érthető! Nem zavar a hibakód, számítottam rá, csak nem találtam ebben http://www.vauxhallownersnetwork.co.uk/sho...ing-fault-codes a listában. Mindenképp adok hozzá benzint legalább 50/50 arányban, csak picit várok, hogy lemenjen az ára ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts