Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Igen, tényleg így jön le, csak nem jól emlékeztem erre.

Hi! Köszi a baráti fogadtatást :D

Érdekes módon az enyémet próbáltam ütögetni, hátha megmozdul, de csak finoman, és meg sem nyekkent. Mintha berohadt volna...

Azóta kimentem a kúthoz, hoztam egy flakonban 5L etanolt, beletöltöttem, pöcc-röff és megy.

Csak az a csúnya bendixhang ne jelent volna meg ^_^

Megosztás:

Csak a gyűrűt kell csavarni,pl csavarhúzó ^_^

Üdv! Ha már csináltál ilyet, megköszönném ha részleteznéd, mert én egyetlen megoldást láttam (volna) : kalapáccsal ütni a csavarhúzót, amit betámasztok a gyűrű körmeihez, aztán hátha megmozdul. A javítási útmutató valami célszerszámot mutat, na azzal biztos könnyű lenne.

Viszont ha azt mondjátok, hogy ez a szintjelző-szindróma nálatok is így működik, akkor nem foglalkozom vele. Köszi :D

Megosztás:

a müszer csak tájékoztat a tank pillanatnyi töltöttségéről. emelkedőn meg a tank hátuljába vándorol a benzin, és a tank közepén levegőt sziv.

tankolj, és megoldódik minden problémád.....

Esetleg ha a bendix zizegésre van ötletetek, szívesen venném. Szép estét, jó szurkolást! :D

Megosztás:

Áááá értem, akkor azért csaptak ki azok a lángnyelvek a motortérből :D ^_^

Na, de most komolyan... ?

Most komolyan, ne legyél már ilyen livis! :P

Ha ég a gyomrod vagy leégsz a napon, akkor ott lángnyelvek is vannak? Ha igen, akkor mutogasd magad jó pénzért!

Megosztás:

Most komolyan, ne legyél már ilyen livis! :D

Ha ég a gyomrod vagy leégsz a napon, akkor ott lángnyelvek is vannak? Ha igen, akkor mutogasd magad jó pénzért!

Poénnak vettem uhuhu hozzászólását, de ha komolyan írta, akkor elnézést, nem adtam elegendő információt a jelenségről.

Csak azért kérdeztem vissza, mert nyilván nem éghetett le az indítómotor. Max a behúzónak lehetett valami baja. Most néztem meg, mágneskapcsolónak hívja a javítási útmutató. Forog rendesen a motor, csak miután elengedem a kulcsot, pár pillanatig zizeg. Más autóknál a bendix szokott ilyet csinálni. Van egy Daihatsu-m, ami 15 éve nálunk van és azóta pont ezt csinálja. Bocs uhuhu!

Megosztás:

Üdv! Ha már csináltál ilyet, megköszönném ha részleteznéd, mert én egyetlen megoldást láttam (volna) : kalapáccsal ütni a csavarhúzót, amit betámasztok a gyűrű körmeihez, aztán hátha megmozdul. A javítási útmutató valami célszerszámot mutat, na azzal biztos könnyű lenne.

Viszont ha azt mondjátok, hogy ez a szintjelző-szindróma nálatok is így működik, akkor nem foglalkozom vele. Köszi ^_^

Nem mindegy melyik irányba próbálod :P

Nem emlékszek már :D ,utoljára 2 éve csináltam ezt a corsa-n

Megosztás:

Sziasztok

Ma kisérleteztem Led cserével km óránál és gőzöm sincs mit csinálhattam nem akar mükszeni a tank mutatója. kitom azt valahogy tesztelni hogy a mutató résznél szállt e el vmi vagy érintkezési hiba van valahol? mert a kis tank ikon kialszik rendesen gyujtás után de a mutató meg se mozdul.

Köszi

Megosztás:

Nem mindegy melyik irányba próbálod :P

Nem emlékszek már :D ,utoljára 2 éve csináltam ezt a corsa-n

Értem, köszi a választ! Na és a Corsa-n ez megoldotta a gondot? Hasonló probléma volt? Amúgy neked hogy viselkedik a szintjelző? Köszönöm ^_^

Megosztás:

Sziasztok!

Az mitől van, hogy a kp zárat csak egy bizonyos idő után tudom lezárni? Nyitni azonnal lehet. Arra gondolok tehát, ha megállok, leállítom az autót, kulcsot kiveszem, kiszállok, és be akarom zárni az autót, nem megy azonnal. Várni kell egy jó fél percet, és csak azután zár le. Ez egy-két hete van így, elég zavaró tud lenni, hogy ha siet valahova az ember.. Jó tudom, ott a kulcsos zárás, de hát ha már van kp zár...

Légyszi írjatok valami ötletet mit lehet csinálni ilyenkor? Ja, és az elem nincs lemerülve!

köszi előre is!

Erre senki nem tud valami írni? :D

Megosztás:

sziasztok!

lenne egy komplikált problémám, sok pénz múlik rajta, úgyhogy minden tanácsot megköszönök.

astra g, 98-as, 136 ezer km van benne. kereskedőtől vettem, szóval lehet több is, de mindegy....

április óta jelez a sárga lámpa, most néztük meg, mert nem mindig villan fel, csak ritkán és az egr-szelep hibáját írta.

szerelőhöz el, egr-csere, hiba ugyanúgy kiírva. erre a szerelő azt mondja hogy a computert több napig kell tesztelnie, akár újat is beépíteni, hogy kiderüljön mi a valós hiba, mert nyilván nem az egr akkor. régi szelep vissza, hiba hazafelé pl megint nem jön elő. annyi van hogy kis sebességnél (kb 30km/h) néha rángat az autó.

1. lehet-e így használni?

2. muszáj-e kompit cserélni (szerelő szerint 98%-ban muszáj lesz)

3. egy egr-szelep gondnál miért nem azt mondja a szerelő, hogy tisztítani is lehet, miért akarja rögtön 40 ezerért cserélni? persze az árát aztán visszakaptam, korrekt volt

úgy döntöttem, egyelőre nem nyúlok hozzá, mert 900 e volt az autó, a kompi meg jó esetben használtan 140+ az egyéb költségek. vélemények?

Megosztás:

sziasztok!

lenne egy komplikált problémám, sok pénz múlik rajta, úgyhogy minden tanácsot megköszönök.

astra g, 98-as, 136 ezer km van benne. kereskedőtől vettem, szóval lehet több is, de mindegy....

április óta jelez a sárga lámpa, most néztük meg, mert nem mindig villan fel, csak ritkán és az egr-szelep hibáját írta.

Akkor, ha jól értem a kicserélt új AGR.-el nem mentél semennyit?De mivel meg volt még a hibakód ezért visszatette

a rosszat?

Az AGR-el kapcsolatban többféle megoldás is lehetséges:tisztítás,lezárás,csere újra!

Megosztás:

Akkor, ha jól értem a kicserélt új AGR.-el nem mentél semennyit?De mivel meg volt még a hibakód ezért visszatette

a rosszat?

Az AGR-el kapcsolatban többféle megoldás is lehetséges:tisztítás,lezárás,csere újra!

Lehet hogy egy nagy adag fagyi segítene rajta :D

Megosztás:

a rosszat?

de mentem vele, 50 métert. és mivel újra jelzett a cucc, gondoltam visszafordulok

amúgy én sem értem miért nem tisztították, de mondjuk tiszta volt az....

csak ha a gép a rossz, azt minek mindjárt cserélni?

Megosztás:

Segítséget kérek Tőletek!

Típus: X14 Xe 1.4 benzines Astra G

Hiba előzménye: Kormánycsapágy csere után akksi le, hogy a kormányt be lehessen állítani. Akksi fel................... TÖBBET NEM INDUL!!!!!

Hiba feltérképezése:

1. A/C pumpa 2.8 bar-t nyom a közös nyomócsőre

2. Akksi alatt néhány vezeték a savtól elporladt. Javítva

3. Injektor vezérelve van. Megtisztítva.

4. Közös trafón szikra van

5. Bosch Kts 550-en P1604 hibakódot ír ki, ami vezérlőegység hardver hiba.

6. Vezérlő pihentetve, semmi külsérelmi baja.

Hibajelenség: Az injektoron a vezérléstől függetlenül nem jön ki benzin. 12V oké, negatívval vezérel, mert a ledlámpa működik. Minden oké, csak az a fránya benzin nem csurog,spriccel. Ha a torkon adom neki a benyát, akkor müxik, indul, jár az autó.

Találkoztatok e a P1604 hibakóddal??? Mi vezérelheti még az injektorokat????? Van inerciakapcsoló az astrában, mert lehet csak az szivat????

Oltári nagy ötletet várok , mert lassan begolyózok......................

Megosztás:

Találkoztatok e a P1604 hibakóddal??? Mi vezérelheti még az injektorokat????? Van inerciakapcsoló az astrában, mert lehet csak az szivat????

Oltári nagy ötletet várok , mert lassan begolyózok......................

Nem lehet hogy az immonak a kábele vagy a vevője sérült meg, szakadt el? Esetleg lehet hogy tápot nem kap az immo? Eléggé olyan szaga van ennek mintha letiltott volna az ECU. Bár elvileg akkor az AC sem nyomna. Szal lehet rossz helyen járok.

Megosztás:

nem cseréltél rádiót mostanában?

De cseréltem... És azóta rossz.. Illetve egy erősítő lett betéve. Ez befolyásolhatja? Akkor el is ment egy biztosíték, amit azonnal cseréltem. Most nem tudom, hogy pontosan melyik... De ha már itt tartunk. Van egy érdekes dolog is még itt. Amikor az autót leállítom (a kulcs még bent van) és az ajtót kinyitom, alapból ugye sípol, hogy bent van a kulcs. Na igen, nálam is sípol, de még akkor is, ha kiveszem a kulcsot. Ezt kb még 10 mp-ig. Utána szépen elhallgat. És ezek a jelenségek mind-mind azóta, hogy az erősítő be lett téve...

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.