J0hnny Elküldve Június8, 2010 Megoszt Elküldve Június8, 2010 Ez fiú mindig mókás ;) Én ezt másképp nevezném! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Június8, 2010 Megoszt Elküldve Június8, 2010 Elolvastad mit kérdezett? :rolleyes: Azt,hogy hogyan írta le,na arról meg ne is beszéljünk! ;) Nekem is párszor át kellett nézni,értelmezni...de mostmár megértettem! Tehát,ha gyújtás van és nincs bekapcsolva a rádió,akkor nem világítanak a fények rajta, tényleg meglepő! :D Viszont,ha bekapcsolja akkor kigyúlnak a fények! Amúgy meg fejlődik a Livi,megjelentek az írásjelek,nagybetűk-kisbetűk stb.... Én látom a fejlődést és az igyekezetet nála. Link to comment Megosztás: More sharing options...
KGR Elküldve Június8, 2010 Megoszt Elküldve Június8, 2010 Helló sziasztok nekem lenne egy olyan problémám hogy ha gyújtáson van a kulcs akkor nem gyúlladnak ki a rádió gombjai ha valaki tudja hogy miért segitsen ?De ha bekapcsolom a rádiót akkor világit RENDESEN!!! ;) :D :D Komolyan mondom nem tudom mi van az emberekkel! Ha kérdezek valamit a másiktól, akkor én legalább megtisztelem a segítőkész fórumozó társat azzal, hogy érthetően és normálisan írom le mondanivalómat..lehetőleg helyesírási hibáktól mentesen (bár ez nem mindig sikerül :rolleyes: ). Úgy látszik, hogy ez pár embernek nehezére esik. Csak azért fakadtam ki, mivel az utóbbi időben megsűrűsödtek itt az ilyen hozzászólások. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Június8, 2010 Megoszt Elküldve Június8, 2010 Komolyan mondom nem tudom mi van az emberekkel! Ha kérdezek valamit a másiktól, akkor én legalább megtisztelem a segítőkész fórumozó társat azzal, hogy érthetően és normálisan írom le mondanivalómat..lehetőleg helyesírási hibáktól mentesen (bár ez nem mindig sikerül ;) ). Úgy látszik, hogy ez pár embernek nehezére esik. Csak azért fakadtam ki, mivel az utóbbi időben megsűrűsödtek itt az ilyen hozzászólások. A madzagjával van a baj :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ScareCrow Elküldve Június8, 2010 Megoszt Elküldve Június8, 2010 KGR, Tommirra, Mc-elek, nagyon köszönöm a segítséget!! Gyors és érdembeli reagálásotok kellemes meglepetés volt (és a Tommirra által belinkelt Lecso tényleg kiválóan dokumentált "esettanulmánya" külön köszönetet érdemel!). Remélem a javítás is ilyen simán megy majd kb egy hét múlva. Még egyszer hála, érdemes volt ide regisztrálni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Június8, 2010 Megoszt Elküldve Június8, 2010 Segítsetek nekem abban hogy az mitől van : mostanában mióta ezek a melegek vannak a kuplungpedálom halkan nyikorog, olyan mintha vmi gumibak ki lenne kopva. De ha a klima lehűti a kocsit, vagy a külső hőmérséklet ilyen 18-20 fok vagy alatta akkor nem nyikorog. Gondolom száraz vagy már kopott. Mit kell és hogyan kicseréljek ahhoz hogy megszűnjön a hang? Nagyon idegesítő főleg ha sokat kell kuplungolni. Erre vki vmit????? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Erre vki vmit????? Nem a pedál rugója csinálja?Prószáld megzsírozni,olajozni ilyesmi! Bújj le a pedálokhoz,mozgasd meg és ott hallani fogod,hogy hol nyikorog! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Nem a pedál rugója csinálja?Prószáld megzsírozni,olajozni ilyesmi! Bújj le a pedálokhoz,mozgasd meg és ott hallani fogod,hogy hol nyikorog! ahogy mondja a kolléga...lent takaró lemez le, pedált nyomkod és hallgatózik..aztán egy kis WD-40 vagy Szilikon spray, ahova kell és nem nyikorog semmi...egyébként tudod erre mit szokrak mondani....tekerd fel a hangerőt vagy legalábbis kapcsold be a rádiót :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Helló sziasztok nekem lenne egy olyan problémám hogy ha gyújtáson van a kulcs akkor nem gyúlladnak ki a rádió gombjai ha valaki tudja hogy miért segitsen ?De ha bekapcsolom a rádiót akkor világit RENDESEN!!! :D :D :D Livi légyszíves írj magadról pár szót, hogy megértsük miért is van ez a kuszaság soraidban. Hogy érdemben is hozzászoljak(mert a többieknek erre semmi sem jutott ;) ) jó volna tudni milyen rádió, mert van amelyiknél ez így normális... :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Kuplungmunkahengeres témám megoldódott (tudom, kit érdekel... :rolleyes: ). Szétszedés után kiderült, hogy gally a februárban beszerelt új munkahenger (utángyártott volt), gally a a szintén akkor beszerelt hátsó főtengely szimering (Reinz), és gally a szelepfedél tömítés is (szintén Reinz). Szóval, ezeket csak azért írom, hogy nem biztos, hogy érdemes eltérni a gyári cuccoktól, akár még tömítés szinten is. A motorgenerálomkor beépített gyári cuccok mind jól muzsikálnak, pár dolgon fogni akartam egy kis pénzt, de úgy néz ki, csodák tényleg nincsenek... Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Hasznos infó ez! ;) Kuplungmunkahengeres témám megoldódott (tudom, kit érdekel... :rolleyes: ). Szétszedés után kiderült, hogy gally a februárban beszerelt új munkahenger (utángyártott volt), gally a a szintén akkor beszerelt hátsó főtengely szimering (Reinz), és gally a szelepfedél tömítés is (szintén Reinz). Szóval, ezeket csak azért írom, hogy nem biztos, hogy érdemes eltérni a gyári cuccoktól, akár még tömítés szinten is. A motorgenerálomkor beépített gyári cuccok mind jól muzsikálnak, pár dolgon fogni akartam egy kis pénzt, de úgy néz ki, csodák tényleg nincsenek... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Steven66 Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Sziasztok! Régóta olvasgatom a fórumot. Nagyon sok fontos imformációhoz jutottam! Most segítséget szeretnék kérni. Van egy 2003-as évjáratú 1,4-es 16szelepes (Z14XE motorkódú) G Astrám. Teljesen rendszertelenül, indulásoknál a km-óra egy darabig 0-án marad. Kb 30-40-es sebességet elérve, hirtelen felugrik a helyes értékre, és akkor mutat rendesen. Ezt nem minden induláskor csinálja, csak ha ő úgy gondolja. Néha le is áll, de gyorsan be is tudom indítani. Eléggé zavaró, merre keressem a hibát? Sebesség jeladó esetleg? Előre is köszönöm a válaszokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
KGR Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Kuplungmunkahengeres témám megoldódott (tudom, kit érdekel... :rolleyes: ). Szétszedés után kiderült, hogy gally a februárban beszerelt új munkahenger (utángyártott volt), gally a a szintén akkor beszerelt hátsó főtengely szimering (Reinz), és gally a szelepfedél tömítés is (szintén Reinz). Szóval, ezeket csak azért írom, hogy nem biztos, hogy érdemes eltérni a gyári cuccoktól, akár még tömítés szinten is. A motorgenerálomkor beépített gyári cuccok mind jól muzsikálnak, pár dolgon fogni akartam egy kis pénzt, de úgy néz ki, csodák tényleg nincsenek... Ez valóban hasznos információ. Köszönjük. Link to comment Megosztás: More sharing options...
apple85 Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Kuplungmunkahengeres témám megoldódott (tudom, kit érdekel... :rolleyes: ). Szétszedés után kiderült, hogy gally a februárban beszerelt új munkahenger (utángyártott volt), gally a a szintén akkor beszerelt hátsó főtengely szimering (Reinz), és gally a szelepfedél tömítés is (szintén Reinz). Szóval, ezeket csak azért írom, hogy nem biztos, hogy érdemes eltérni a gyári cuccoktól, akár még tömítés szinten is. A motorgenerálomkor beépített gyári cuccok mind jól muzsikálnak, pár dolgon fogni akartam egy kis pénzt, de úgy néz ki, csodák tényleg nincsenek... hello ne haragundj meg, de megszeretném cáfolni a gyári cuccok iránti elméletet. ;) én nekem vezérműszíly cserénél a vízpumpa csere is megtörtént. minden hivatalos gyári szalonba vettem borsos árért, mert úgy voltam vele ha hibás biztos kicserélik ők, meg csak gyári! 150 km után a vízpumpám megadta magát. az ára 33000Ft volt és azt mondtál semmi baja, és úgy adták elő, hogy én hazudok nekik. 12800Ft-ért vettem utángyártottat és azóta semmi baja. a beszerelése mind a kettőnek, rendes szervízben történt akiket már hoszú hosszú ideje ismerek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 hello ne haragundj meg, de megszeretném cáfolni a gyári cuccok iránti elméletet. ;) én nekem vezérműszíly cserénél a vízpumpa csere is megtörtént. minden hivatalos gyári szalonba vettem borsos árért, mert úgy voltam vele ha hibás biztos kicserélik ők, meg csak gyári! 150 km után a vízpumpám megadta magát. az ára 33000Ft volt és azt mondtál semmi baja, és úgy adták elő, hogy én hazudok nekik. 12800Ft-ért vettem utángyártottat és azóta semmi baja. a beszerelése mind a kettőnek, rendes szervízben történt akiket már hoszú hosszú ideje ismerek. Persze, be lehet fürödni a gyári alkatrésszel is (gyári hibás pl.). Amit Te leírtál, az inkább garanciális, hozzáállásbeli probléma a szalon részéről. Ettől függetlenül azért nagy általánosságban elmondható, hogy a gyári cuccokkal a legkisebb a rizikó. Cserébe persze aranyárban is adják némelyiket... :rolleyes: A legfőbb probléma az utángyártott alkatrészekkel az, hogy nincs velük széles körű tapasztalat. Biztos, hogy létezik olyan, hogy az utángyártott akár jobb is, mint a gyári, ráadásul mondjuk félpénzért. Na, de melyik alkatrész: vízpumpa - abból melyik?, tömítés - melyik gyártóé?... Egy független szerelő egy idő/sok szívás után mondjuk le tudja tapogatni, hogy mivel érdemes foglalkozni és mivel nem. Vagy akár ez a fórum is jó lehet a tapasztalatcserére. Szóval, elég nehéz arany középutat találni, hogy ne gagyit vegyen az ember, de ne is húzzák le róla a gatyát is. Az én mostani ügyemben plusz az volt a szívás, hogy ugye a kuplung, meg főtengely szimering témához szét kellett borítani a váltónál a gépet, futóművet bontani, stb. Ilyen esetben a plusz munkadíj többszöröse az alkatrészen megspóroltnak... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Humannet Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Sziasztok Gondom a következő lenne. Ha a kormányt jobbra fordítom középállástól nézve akkor nyekereg. de ha balra középáálástól akkor nem. De ezt csak akkor ha sokat megyek vele, és meleg van. Azt mondták toronycsapágy. de akkor középállástól számított balra tekerésnél mér nem? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
KGR Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Sziasztok, Nem vonom kétségbe az árakat a mai világban, de egy kicsit drágállok több mint 3.000 Ft-ot egy üzemanyag szivattyú tömítésért UTÁNGYÁRTOTTAN!!!...A gyári 8.000 Ft!!! Létezik, hogy ez ennyibe kerül? Sajnos máshol nem tudom megnézni (max. unix, de ott nem találok hasonlót) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zolesh Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Üdv nektek! 1.7 dti astra van-nak ég a hűtőrendszer visszajelzése és nem tudjuk hogy mitől. A folyadékszint rendben a vízpumpa is szállít a ventiknél az össz csatlakozó át lett nézve,biztik jók, hőfokmérő normális értékek között csak parázok hogy bejött a meleg nehogy gond legyen. A ventik (klímás) nem tudom hogy mennek e de ha nem akkor ebben a melegben dugóban biztos melegedne a motor. Valaki ha lenne valami ötlete annak örülnék. Előre is köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Livi Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Blaupunkt a rádióm és nem tudom hogy mi pontosan a baja ,aki tudja segitsen?és a helyesirás nem az erősségem úgyhogy le lehet róla pattanni!!!!!!!!!!HELP?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Blaupunkt a rádióm és nem tudom hogy mi pontosan a baja ,aki tudja segitsen?és a helyesirás nem az erősségem úgyhogy le lehet róla pattanni!!!!!!!!!!HELP?? Ilyen helyesírással mifelénk nem lehet általános iskolát befejezni, úgyhogy kicsit erőttesd meg a lustaságodat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Üdv nektek! 1.7 dti astra van-nak ég a hűtőrendszer visszajelzése és nem tudjuk hogy mitől. A folyadékszint rendben a vízpumpa is szállít a ventiknél az össz csatlakozó át lett nézve,biztik jók, hőfokmérő normális értékek között csak parázok hogy bejött a meleg nehogy gond legyen. A ventik (klímás) nem tudom hogy mennek e de ha nem akkor ebben a melegben dugóban biztos melegedne a motor. Valaki ha lenne valami ötlete annak örülnék. Előre is köszi Csavarkulcs ikon nem világit?? Ha igen akkor simán kit tudod olvasni a hibát hogy mi okozza. Akár kivillogatós módszerrel! Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Blaupunkt a rádióm és nem tudom hogy mi pontosan a baja ,aki tudja segitsen?és a helyesirás nem az erősségem úgyhogy le lehet róla pattanni!!!!!!!!!!HELP?? Egyrészt szerintem olvasd el a G astra kézikönyvet és majd rájösz mekkora baromságot kérdeztél,másrészt 22 évesen nincs olyan kifogás,ami elfogadható lenne a helyesírás és fogalmazási készség ilyenfokú hiányára. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Livi Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 De miért mi van a kézikönyvben az hogy elromlot valami mi a p csináljak ha nem jó irás meg nem megy úgyhogy ne piszkálodj kalapos ember!!!!!!!!!!!!!!! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 De miért mi van a kézikönyvben az hogy elromlot valami mi a p csináljak ha nem jó irás meg nem megy úgyhogy ne piszkálodj kalapos ember!!!!!!!!!!!!!!! :D Utoljára szólok,azt hiszem elég türelmes voltam eddig én is és mások is,de mindennek van határa. ;) Ha nem változtatsz a hozzáállásodon,kitiltalak végleg a fórumról. :rolleyes: Ha a kézikönyvet/használati utasítást végigolvasod figyelmesen,akkor megtalálod a kérdésedre a választ,hidd el. :D Semmi nem romlott el. Link to comment Megosztás: More sharing options...
apple85 Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Persze, be lehet fürödni a gyári alkatrésszel is (gyári hibás pl.). Amit Te leírtál, az inkább garanciális, hozzáállásbeli probléma a szalon részéről. Ettől függetlenül azért nagy általánosságban elmondható, hogy a gyári cuccokkal a legkisebb a rizikó. Cserébe persze aranyárban is adják némelyiket... :rolleyes: A legfőbb probléma az utángyártott alkatrészekkel az, hogy nincs velük széles körű tapasztalat. Biztos, hogy létezik olyan, hogy az utángyártott akár jobb is, mint a gyári, ráadásul mondjuk félpénzért. Na, de melyik alkatrész: vízpumpa - abból melyik?, tömítés - melyik gyártóé?... Egy független szerelő egy idő/sok szívás után mondjuk le tudja tapogatni, hogy mivel érdemes foglalkozni és mivel nem. Vagy akár ez a fórum is jó lehet a tapasztalatcserére. Szóval, elég nehéz arany középutat találni, hogy ne gagyit vegyen az ember, de ne is húzzák le róla a gatyát is. Az én mostani ügyemben plusz az volt a szívás, hogy ugye a kuplung, meg főtengely szimering témához szét kellett borítani a váltónál a gépet, futóművet bontani, stb. Ilyen esetben a plusz munkadíj többszöröse az alkatrészen megspóroltnak... tudom milyen a kuplungos dolod, mert 3 hete csere volt ;) az egész kocsi elejét, alját szét kellett bombázni neki. és most mindennek jónak kellene lenni-e de sajna nem az, mert valami nagyon rossz hangot ad ki gyorsításnál és csak 1500-2000 között.. a szerelő azt mondta várjunk vele, mert lehet hogy csak össze kell kopnia. 3 hét és 1000 km alatt nem tudott még összekopni????? amúgy neked mennyibe fájt mert nekem 140e Ft volt alkatrésszel munkadíjjal eggyütt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts