Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Köszi mindenkinek, most igy azért megnyugodtam, csak elsőre furcsának tünt.

Még1szer köszii

Nekem az lenne a furcsa ha jóval 90 alatt lenne vagy esetleg 80 körül! Ugyanis nekem ez volt a régi termóval. Nem jó a motornak az alacsony hőfok. Bár a régi termóval is télen a legnagyobb hidegbe is megmelegedett viszonylag gyorsan csak nem akarózott neki 81-82 nél többre felmenni, sőt ha fűtöttem akkor még majdnem hogy 80alá is ment ha hosszút mentem. Meg ami a legjobban idegesített, hogy iszonyatosan vándorolt a hőfok. Volt hogy városba felment majdnem 90re majd elkeztem menni vele akkor le 80ra. Vagy ami nagyon gáz hogy már 5-10 fokba csesznek emelkedőnek lefele mikor motorfékezeztem akkor lement 80 alá jó két mutatónyit. Szal egyértelmű termó hiba. Mióta ki lett cserélve azóta tutti nagyon. Picikét mászkál mondjuk úgy 2 mutatónyit. Dehát ennyi meg belefér, ott van a 90 tövében. Ha városba szütyörgök akkor 90 felé is felmegy és indul a venti majd egyből le. Ha sokat kell szütyörögni akkor ez mondjuk 15-20 szor is megismétlődik. Engem nem zavar, nekem igy nagyon tetszik, mert üzem meleg motorral elvileg a fogyasztás is jobb meg nem kopik.

Megosztás:

Nekem az lenne a furcsa ha jóval 90 alatt lenne vagy esetleg 80 körül! Ugyanis nekem ez volt a régi termóval. Nem jó a motornak az alacsony hőfok. Bár a régi termóval is télen a legnagyobb hidegbe is megmelegedett viszonylag gyorsan csak nem akarózott neki 81-82 nél többre felmenni, sőt ha fűtöttem akkor még majdnem hogy 80alá is ment ha hosszút mentem. Meg ami a legjobban idegesített, hogy iszonyatosan vándorolt a hőfok. Volt hogy városba felment majdnem 90re majd elkeztem menni vele akkor le 80ra. Vagy ami nagyon gáz hogy már 5-10 fokba csesznek emelkedőnek lefele mikor motorfékezeztem akkor lement 80 alá jó két mutatónyit. Szal egyértelmű termó hiba. Mióta ki lett cserélve azóta tutti nagyon. Picikét mászkál mondjuk úgy 2 mutatónyit. Dehát ennyi meg belefér, ott van a 90 tövében. Ha városba szütyörgök akkor 90 felé is felmegy és indul a venti majd egyből le. Ha sokat kell szütyörögni akkor ez mondjuk 15-20 szor is megismétlődik. Engem nem zavar, nekem igy nagyon tetszik, mert üzem meleg motorral elvileg a fogyasztás is jobb meg nem kopik.

szerintem ez zárt rendszerü és nem baj ha kicsit jobban felmegy a vizhöfok de ez gyárilag ilyen.

Megosztás:

Sziasztok!

Tapasztalt már valaki olyan hiba jelenséget, hogy a távolsági beragadt? (nem lehet lekapcsolni)

Valamint sávváltáskor index használata mellett bekapcsolja a fényszórót, néha így is felkapcsol, esetenként beragad....

Kapcsoló kart kell cserélni vagy egyéb baja lehet?

Jelenleg megszüntettem a távolságit. (biztik ki)

Köszi.

Megosztás:

Sziasztok!

Tapasztalt már valaki olyan hiba jelenséget, hogy a távolsági beragadt? (nem lehet lekapcsolni)

Valamint sávváltáskor index használata mellett bekapcsolja a fényszórót, néha így is felkapcsol, esetenként beragad....

Köszi.

Szevasz!

esetleg a kapcsoló már kivan kopva (csak tipp)

Megosztás:

Hali,

a kapcsoló nem lötyög, jól és hatásosan kapcsol szerintem 3 éve volt cserélve, mert nem eredeti (akkor vettem a járművet)

Mondjuk attól még schlecht.

Majd jönnek az okosabbak és majd mondanak valamit.

Egyébként elég sűrűn járok ladány felé (szüleim ványán laknak) :rolleyes:

minden jót

Megosztás:

Hali,

a kapcsoló nem lötyög, jól és hatásosan kapcsol szerintem 3 éve volt cserélve, mert nem eredeti (akkor vettem a járművet)

Mondjuk attól még schlecht.

Már b corsa-ba és az f astra-ba is megvolt ez a hiba.

És bizony ugyan az a kapcsoló van a G-be is

Lehet javítani ha van sok türelmed,de inkább csere.

Megosztás:

Sziasztok!

Köszi.

Hali

Nekem is ugyan ez volt a gond. Nálam a távolsági reléje akadt be állandóan. megkopogtattam akkor jó lett. 2-3X eljátszotta kivettem szétszettem adtam neki hajszálnyi varrógép olajat azóta elmúlt ez a hiba.

Megosztás:

Hali

Nekem is ugyan ez volt a gond. Nálam a távolsági reléje akadt be állandóan. megkopogtattam akkor jó lett. 2-3X eljátszotta kivettem szétszettem adtam neki hajszálnyi varrógép olajat azóta elmúlt ez a hiba.

ez a varrógép olaj is olyan mint a WD-40, mindent meglehet vele javítani :rolleyes: ;)

Megosztás:

Hali

A relét kicseréltem a kürt reléjére de nem oldódott meg --> így aztán szét sem szedtem.

Nekem is volt egy olyan gyanum, hogy a relé ragad(gat) be....de hogyha nem kellene neki behúzni akkor miért ragad be?...

Megosztás:

A relét kicseréltem a kürt reléjére de nem oldódott meg --> így aztán szét sem szedtem.

Nekem is volt egy olyan gyanum, hogy a relé ragad(gat) be....de hogyha nem kellene neki behúzni akkor miért ragad be?...

Gőzöm sincs. kivettem megkocogtattam utánna megen jó volt egy ideig. aztán megint. párszor eljátszotta velem utánna estem neki. Azóta nem volt bajom vele.

Szerk: Mondjuk ez nálam volt hiba, nem meriti ki azt hogy nem e az index karral van gond.

Megosztás:

Sziasztok! Lenne egy problémám...

Voltam tankolni és amikor indítottam az autót világított az olajnyomás lámpa. Gyorsan le is állítottam és újraindítottam de szintén világított. Ha adtam neki egy kis fordulatot akkor sem aludt ki. Olaj van benne rendesen a max jelölésig a motor hangja nem változott semmit. Mivel kb 300 méterre lakom a benzinkúttól gondoltam nagyon finoman hazagurulok vele. Éppen csak alapjárat felett picivel mentem és arra lettem figyelmes, hogy kb 1 perc alatt fokozatosan elhalványodott a lámpa és kialudt. Én inkább valami zárlatra vagy valami jeladó meghibásodásra gondolnék mint olajra. Tudnátok esetleg valami kiinduló tippet adni? Előre is köszönöm!

Megosztás:

Sziasztok! Lenne egy problémám...

Voltam tankolni és amikor indítottam az autót világított az olajnyomás lámpa. Gyorsan le is állítottam és újraindítottam de szintén világított. Ha adtam neki egy kis fordulatot akkor sem aludt ki. Olaj van benne rendesen a max jelölésig a motor hangja nem változott semmit. Mivel kb 300 méterre lakom a benzinkúttól gondoltam nagyon finoman hazagurulok vele. Éppen csak alapjárat felett picivel mentem és arra lettem figyelmes, hogy kb 1 perc alatt fokozatosan elhalványodott a lámpa és kialudt. Én inkább valami zárlatra vagy valami jeladó meghibásodásra gondolnék mint olajra. Tudnátok esetleg valami kiinduló tippet adni? Előre is köszönöm!

cseréld ki az olajnyomás gombát.

motorral ha szembe állsz akkor a motor bal oldalán van, és biztosan tiszta olaj kivülrő... mindegyik beszarik...

Megosztás:

Már b corsa-ba és az f astra-ba is megvolt ez a hiba.

És bizony ugyan az a kapcsoló van a G-be is

Lehet javítani ha van sok türelmed,de inkább csere.

csak a G ben egyel több láb van a kapcsolón.... ( ugye az indexkarrol volt szó?)

bár lehet hogy a G ben nem okoz bajd, de a G kapcsolója az F ben tompitott világitás hiányát okozza....

Megosztás:

csak a G ben egyel több láb van a kapcsolón.... ( ugye az indexkarrol volt szó?)

bár lehet hogy a G ben nem okoz bajd, de a G kapcsolója az F ben tompitott világitás hiányát okozza....

Nem tom hány lába van,de az elv az ugyan az.

átmelegszik a rézlap bele olvad a házba és kész a gebasz ;)

Jah talán indexről :rolleyes:

Megosztás:

cseréld ki az olajnyomás gombát.

motorral ha szembe állsz akkor a motor bal oldalán van, és biztosan tiszta olaj kivülrő... mindegyik beszarik...

Ami felém áll ki a blokkból? Ott a vezérműlánc borításának környékéről? Mert ott olajnak semmi nyoma. De köszönöm szépen a segítséget utánanézek. Mennyibe kerül egy ilyen? Gondolom nem drága... :rolleyes:

Megosztás:

Sziasztok!

Köszi.

nálam amikor anno megvettem a kocsit...ha jól emlékszem kb 2003-ban, akkor a távolságim gyakran bevillant indexeléskor....szétszedtem...az érintkezőn kicsit hajlítottam..már nem villant be, de ahogy te is írtad, onnantól néha (mondjuk minden ötödikre hatodikra) a refit hiába akartam vissza venni úgy maradt..ilyenkor villogtatás vagy indexelés vagy bármi és helyre jött...eztán pár hónap amikor már tényleg szinte én sem mertem refit kapcsolni..és hogy bekopott vagy más történt nem tudom, de azóta semmi gond...pedig gondoltam ismét szét kell szednem mert nem úgy hajlítottam ezek szerint ahogy szerettem volna...de azóta eltelt 6-7 év és semmi baja...igaz már kissé érezhető hogy már 12. éves a kapcsoló(nem olyan "feszes" a kapcsolása.

Szóval inkább ha van egy kis kézügyességed szedd szét és nézd meg...lehet csak egy sorja vagy vmi apróság..ezért én nem cserélném...csak ha tényleg valami komolyabb gond van...vagy ha jön a tempomatos kar... :rolleyes:

Megosztás:

üdv!

Gyors help kéne.

Utánfutóztam a 7végén. Ma nem volt hátul világítás jobb oldalt. Izzó ki új be. Világítás így sincs, a fék az jó.

Mit nézzek meg még?

Esetleg azt,hogy csatlakozónál ,ahol rá volt dugva a futó vezetéke az érintkezők nem deformálódtak el és

összezárnak!(régen Ladával egyszer így jártunk)

Megosztás:

Ami felém áll ki a blokkból? Ott a vezérműlánc borításának környékéről? Mert ott olajnak semmi nyoma. De köszönöm szépen a segítséget utánanézek. Mennyibe kerül egy ilyen? Gondolom nem drága... :rolleyes:

2-3 ezer forint-

1 vezeték megy rá, húzd le, és kukkants bele. általában olajos szokott lenni a vezeték ;)

Megosztás:

Biztosítékot.

Minden biztosíték ok.

De ha valaki tudna küldeni egy táblázatot, vagy listát arról, hogy melyik bizti mihez való.... mert számok vannak, nagy táblába, de rajz mint annó az F nél az nincs.

Esetleg azt,hogy csatlakozónál ,ahol rá volt dugva a futó vezetéke az érintkezők nem deformálódtak el és

megnéztem, stimmel minden.

Próbáltam multiméterrel mérni, mintha ménykű se menne oda......

Megosztás:

Minden biztosíték ok.

De ha valaki tudna küldeni egy táblázatot, vagy listát arról, hogy melyik bizti mihez való.... mert számok vannak, nagy táblába, de rajz mint annó az F nél az nincs.

megnéztem, stimmel minden.

Próbáltam multiméterrel mérni, mintha ménykű se menne oda......

Amúgy csak a jobb hátsó helyzetjelződ ment ki,más nem?Világít elől -hátul minden?

Ha így lenne,akkor csakis annak az égőnek a körével lehet valami gubanc!Szerintem.

ui.(mondtad már neki erélyesen ,hogy:múkoggy!!!!)

Megosztás:

Amúgy csak a jobb hátsó helyzetjelződ ment ki,más nem?Világít elől -hátul minden?

Ha így lenne,akkor csakis annak az égőnek a körével lehet valami gubanc!Szerintem.

ui.(mondtad már neki erélyesen ,hogy:múkoggy!!!!)

Szerintem nem bizti probléma, mert egy biztit nem szoktak egy izzóra kötni, akkor több nem működne. Kontaktiba, vagy szálszakadás, vagy ilyesmi lehet.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.