freeze Elküldve Április21, 2010 Megoszt Elküldve Április21, 2010 Nekem az F-en annó a hátsó(csomagt) ajtó előtt a kaszniban szétszakadt a cső és befolyt a kasznin belülre. Szét is rohadt idővel... Nekem akkor nem ment Na erre varjatok gombot :) Kb egy hete vagy kettő nem jut el a lé a hátsó szélvédőre. Gondoltam a fúvóka... Nem az volt. A motor jó Ma nekiálltam ,hogy megnézem mi a baja. Kibontottam a szivattyút ,lehúztam a csövet ,tető kárpitot kibontottam széthúztam ott is. Nem bírtam átfújni a csővőn... Kis kompresszor...az se Tehát a csőbe van valami.. De hogyan amikor a tartályba van szűrő. Javításra ötlet ,vagy rakjak bele új csövet. Még megpróbálok co huzalt dugni bele. Más ötletem nincs. :) És nektek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Április22, 2010 Megoszt Elküldve Április22, 2010 én annó cseréltem lámpát párba ! tehát van egy gyári lámpám ami jó ha érdkel (pontosan nem tudom hogy jobbos-e vagy balos) Az újak maradtak meg, vagy a régiek. Az újak lehet érdekelnének. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
barics Elküldve Április22, 2010 Megoszt Elküldve Április22, 2010 Sziasztok, Van olyan aki tapasztalt olyat hogy szivárog az olaj az olajteknő tömítésnél lent. Nem nagyon csak éppen. Ez gyakori Z16XE motornál? Köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Április22, 2010 Megoszt Elküldve Április22, 2010 Sziasztok, Van olyan aki tapasztalt olyat hogy szivárog az olaj az olajteknő tömítésnél lent. Nem nagyon csak éppen. Ez gyakori Z16XE motornál? Köszi. Elég egy helyre beírni! :) Ha a tömítés gyengélkedik akkor előfordul! Link to comment Megosztás: More sharing options...
barics Elküldve Április22, 2010 Megoszt Elküldve Április22, 2010 Kösz, akkor csere, nem egy vészes összeg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Barna Elküldve Április22, 2010 Megoszt Elküldve Április22, 2010 Ha jól emlékszem vezérműtengely törésed volt. A lerakódás esetedben lehet beégett fémdarab is a szelep környékén nem? Vagy szelepgörbülés, amit nem is látsz. Azt hiába wepp-ezed. De ne így legyen. Jobban belegondolva azért csúnya lenne ha bármekkora fémreszelék bejuthatna a szelepfejhez a tengelytörés okán. Nem csak a szelepszár szimering, hanem a szelepvezető is megfog bármit, század mm-es illesztések vannak. Rég megette volna az összes motorolajat ha ott le tudna jutni fémdarab. A szelep sem a vezetőben görbül, hanem alatta. Mivel szelep meg nem tört, ez a hibalehetőség legalább kilőve. :) A szelepgörbülés viszont még mindig versenyben van, de akkor jól átvert a szerelő... még kezembe is kaptam 16 használt Z14XEP szelepet, mondjuk meg nem mondod hogy melyik motorból... lehetett máséból is... de zúg is a motor, emiatt gondolok megnyúlt láncra, vagy eltömődött láncfeszítőre, oda viszont már simán juthatott fémreszelék... Majd mondom, hogy megjavult e lánccsere vagy feszítőcsere/tisztítás után. Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.2 gcc Elküldve Április22, 2010 Megoszt Elküldve Április22, 2010 én annó cseréltem lámpát párba ! tehát van egy gyári lámpám ami jó ha érdkel (pontosan nem tudom hogy jobbos-e vagy balos) Lehet engem is érdekel ha balos a lámpa! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbedlee Elküldve Április22, 2010 Megoszt Elküldve Április22, 2010 Lehet engem is érdekel ha balos a lámpa! holnap megnézem neked (jah és elektromos magasság állítós volt a lámpa) Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra1.6 Elküldve Április22, 2010 Megoszt Elküldve Április22, 2010 Nekem is van egy pár gyári lámpám, csak azt hiszem mindkettőnek sérült az alsó füle. De ha valakinek igy is kell, az írjon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbedlee Elküldve Április22, 2010 Megoszt Elküldve Április22, 2010 Nekem is van egy pár gyári lámpám, csak azt hiszem mindkettőnek sérült az alsó füle. De ha valakinek igy is kell, az írjon. nálam a fülek épek:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra1.6 Elküldve Április22, 2010 Megoszt Elküldve Április22, 2010 nálam a fülek épek:) Nekem meg nem egy db van, hanem egy pár :))) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tg-hooker Elküldve Április23, 2010 Megoszt Elküldve Április23, 2010 Sziasztok cartársak Már rég jelentkeztem így nem tudom hol jártok most majd lesz időm utána nézek addig is olyan segítség kéne hogy a szervízbe azt mondták nekem hogy az olajteknőbe a leengedő csavarnál nincs menet és aluminium a teknő valaki esetleg tudna ajánlani valami jó bontót hol lehet beszerezni ilyet olcsón vagy valami ötlet hogy lehet megcsinálni a gyárit mármint teknőt mert autősboltban a gyári 50-60 e körűl van előre is köszönöm. Ja x14xe a motorkódom 1999-es a paripa Link to comment Megosztás: More sharing options...
haft Elküldve Április23, 2010 Megoszt Elküldve Április23, 2010 Szakértők! Hogy kell használni a hűtőtömítő folyadékot (Wynn's)? Ellentmondó infókat kaptam, vki szerint csak egy kicsit kell, vki szerint az egészet bele. Megoldás? Amúgy jártam a szerelőmnél és átnézte a motort, minden csontszáraz, csak a hűtőn látott oldalt egy kis rózsaszín foltot, azt mondta próbáljam meg ezzel hátha nem fogy a hűtővíz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomi 1.6 Elküldve Április23, 2010 Megoszt Elküldve Április23, 2010 Szakértők! Hogy kell használni a hűtőtömítő folyadékot (Wynn's)? Ellentmondó infókat kaptam, vki szerint csak egy kicsit kell, vki szerint az egészet bele. Megoldás? Amúgy jártam a szerelőmnél és átnézte a motort, minden csontszáraz, csak a hűtőn látott oldalt egy kis rózsaszín foltot, azt mondta próbáljam meg ezzel hátha nem fogy a hűtővíz. Szerintem cseréld ki újra. Hosszú távon ez a kifizetődöbb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve Április23, 2010 Megoszt Elküldve Április23, 2010 Szakértők! Hogy kell használni a hűtőtömítő folyadékot (Wynn's)? Ellentmondó infókat kaptam, vki szerint csak egy kicsit kell, vki szerint az egészet bele. Megoldás? Amúgy jártam a szerelőmnél és átnézte a motort, minden csontszáraz, csak a hűtőn látott oldalt egy kis rózsaszín foltot, azt mondta próbáljam meg ezzel hátha nem fogy a hűtővíz. Én Kadettnél beleöntöttem az egész csomagolást, olyan fél decis dobozka lehetett. Nekem is szerelő nézte, ő ajánlotta, hogy próbáljam meg, mert ki is cserélheti, de annyira nem enged, hogy muszáj lenne, így lehet, hogy megúszom ennyivel. Betöltés előtt mentem kb. 8 kilómétert, addigra felmelegedett az egész motor, majd ekkor járó motornál beletöltöttem a kiegyenlítőtartályba lassan a szert, miközben a blokk és a hűtő közötti csövet pumpáltam, hogy a kiegyenlítőből le is menjen a rendszerbe. Kb. egy-másfél perc alatt töltöttem be egyenletesen az egészet, majd utána mentem 65 kilómétert folyamatosan járó motorral, aztán ott volt egy néhány perces megállás, majd még 75km-t egyben. Előtte olyan volt, hogy melegen (gondolom ahogy nyomás alá került), akkor szivárgott, és kb. 1000km után a kiegyenlítőből eltűnt a víz, meg persze a lökhárító alatt kis tócsa keletkezett minden megállás után. Az akció után is szivárog egy kicsit még, de nem keletkezik az autó alatt tócsa, csak némi fehér folt látszik a hűtőn, és kb. egy olajcserényi idő alatt fogy el a víz a kiegyenlítőből. Nem mondom, többször én se tankolnék bele ilyet, de egyszer bejött. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április23, 2010 Megoszt Elküldve Április23, 2010 Sziasztok cartársak Már rég jelentkeztem így nem tudom hol jártok most majd lesz időm utána nézek addig is olyan segítség kéne hogy a szervízbe azt mondták nekem hogy az olajteknőbe a leengedő csavarnál nincs menet és aluminium a teknő valaki esetleg tudna ajánlani valami jó bontót hol lehet beszerezni ilyet olcsón vagy valami ötlet hogy lehet megcsinálni a gyárit mármint teknőt mert autősboltban a gyári 50-60 e körűl van előre is köszönöm. Ja x14xe a motorkódom 1999-es a paripa Életemben nem hallottam még olyat, hogy egy olajleeresztő csavar nem menetes! :) Mit mondtak a márkaszervízbe, hogyan tették bele a gyárban beleverték kalapáccsal? :) Ha belegondolsz az első olajcsere új autónál belesik a garanciális kötelező szervízbe, akkor mit mondanak, bocs de nem tudjuk megcsinálni, mert nem lehet kitekerni a leeresztő csavart? Amúgy van már 10ropiért is:Klikk ide! Link to comment Megosztás: More sharing options...
KGR Elküldve Április23, 2010 Megoszt Elküldve Április23, 2010 Sziasztok, A héten magkaptam a fotót arról a reléről, ami lehet, hogy szórakozik a kocsiban. Relékhez még soha nem nyúltam. Hogyan kell kivenni? Le kell venni az akku sarut? Egyszerűen csak megfogom és kihúzom mint a biztosítékot? Félek, hogy kárt okozok, ezért inkább előtte megkérdeztem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április23, 2010 Megoszt Elküldve Április23, 2010 Sziasztok, A héten magkaptam a fotót arról a reléről, ami lehet, hogy szórakozik a kocsiban. Relékhez még soha nem nyúltam. Hogyan kell kivenni? Le kell venni az akku sarut? Egyszerűen csak megfogom és kihúzom mint a biztosítékot? Félek, hogy kárt okozok, ezért inkább előtte megkérdeztem. Ha leveszed az a tuti... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jony G Elküldve Április23, 2010 Megoszt Elküldve Április23, 2010 Szakértők! Hogy kell használni a hűtőtömítő folyadékot (Wynn's)? Ellentmondó infókat kaptam, vki szerint csak egy kicsit kell, vki szerint az egészet bele. Megoldás? Amúgy jártam a szerelőmnél és átnézte a motort, minden csontszáraz, csak a hűtőn látott oldalt egy kis rózsaszín foltot, azt mondta próbáljam meg ezzel hátha nem fogy a hűtővíz. Én úgy tudom ,hogy a túlnyomásos rendszereknél(az opel ilyen)nem nyújt megoldást.Elsősorban a nem túlnyomásos rendszereknél odázza el az elkerülhetetlent.Gondold végig kb. 8-10000ft-ért kapsz bontóban jó hűtőt.(mennyibe kerül wynn's +hűtőfolyadék többször,mert a cserét nem úszod meg csak az idejét halasztod) Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Április23, 2010 Megoszt Elküldve Április23, 2010 Szakértők! Hogy kell használni a hűtőtömítő folyadékot (Wynn's)? Ellentmondó infókat kaptam, vki szerint csak egy kicsit kell, vki szerint az egészet bele. Megoldás? Amúgy jártam a szerelőmnél és átnézte a motort, minden csontszáraz, csak a hűtőn látott oldalt egy kis rózsaszín foltot, azt mondta próbáljam meg ezzel hátha nem fogy a hűtővíz. ne csináld!!!!!!!!! cseréld ki azt ami folyik Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április23, 2010 Megoszt Elküldve Április23, 2010 Sziasztok cartársak Már rég jelentkeztem így nem tudom hol jártok most majd lesz időm utána nézek addig is olyan segítség kéne hogy a szervízbe azt mondták nekem hogy az olajteknőbe a leengedő csavarnál nincs menet és aluminium a teknő valaki esetleg tudna ajánlani valami jó bontót hol lehet beszerezni ilyet olcsón vagy valami ötlet hogy lehet megcsinálni a gyárit mármint teknőt mert autősboltban a gyári 50-60 e körűl van előre is köszönöm. Ja x14xe a motorkódom 1999-es a paripa Szerbusz Gergő Küldj privibe váz és motorszámot. Mert én feléért találtam ,csak nem tudom melyiket nézzem mert 6 típus van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április23, 2010 Megoszt Elküldve Április23, 2010 ne csináld!!!!!!!!! cseréld ki azt ami folyik Szia H-ba olvastam,hogy mostanában cseréltetek twinportot szelepet.Mitől állnak meg? Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Április23, 2010 Megoszt Elküldve Április23, 2010 Sziasztok, A héten magkaptam a fotót arról a reléről, ami lehet, hogy szórakozik a kocsiban. Relékhez még soha nem nyúltam. Hogyan kell kivenni? Le kell venni az akku sarut? Egyszerűen csak megfogom és kihúzom mint a biztosítékot? Félek, hogy kárt okozok, ezért inkább előtte megkérdeztem. Semmit kárt nem fog okozni a relé körébe csak izzók vannak. Ha kihúzod ovatosan tett nehogy eltörjön a háza. Én simán kivettem mielőtt a képet készitettem neked hogy biztos legyek benne hogy ő az amire gondolok. Annyi fog történni hogy elmegy a kesztűtartó csomagtér ha van ajtó és belső világitás. Ha vissza teszed akkor helyreáll. Más relét ne vegyél és ne is piszkálj ki véletlenül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Április23, 2010 Megoszt Elküldve Április23, 2010 Szia H-ba olvastam,hogy mostanában cseréltetek twinportot szelepet.Mitől állnak meg? sokszor megragad a pillangószelep, sokszor a müködtető elektronikája adja meg magát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április23, 2010 Megoszt Elküldve Április23, 2010 sokszor megragad a pillangószelep, sokszor a müködtető elektronikája adja meg magát. Ez olyan finom anyagilag mint z14xep-be katalizátort venni.. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts