Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Milyen motor? Ha Z-vel kezdődik, akkor fék és gáz le tövig, majd add rá a gyújtást (ne indítózz), ekkor kivillogtatja a hibakódokat. 10 villogás a nulla, a többi értelemszerűen, és négyszámjegyűek a kódok. Ezeket írd ide.

Kösz de ezt már próbáltam nincs semmi hiba amit tárolt volna

Megosztás:

Üdvözlet!

Első saját autóm egy 2003 évjáratú Opel Meriva. Eddig minden szuper volt, de pár hete a szervo kormány vezetés közben "megkeményedik" nem lehet forgatni a kormányt. Amikor újraindítom a kocsit újra minden rendben. Így azonban nem nagyon merek autózni. Van valami ötlet, hogy mi lehet a gond, vagy irány a szerviz. :)

Megosztás:

Üdvözlet!

Első saját autóm egy 2003 évjáratú Opel Meriva. Eddig minden szuper volt, de pár hete a szervo kormány vezetés közben "megkeményedik" nem lehet forgatni a kormányt. Amikor újraindítom a kocsit újra minden rendben. Így azonban nem nagyon merek autózni. Van valami ötlet, hogy mi lehet a gond, vagy irány a szerviz. :)

először néznék egy olajszintet,aztán mondjuk töltést,hogy az a része jó e a rendszernek...

ha elvileg minden jó,akkor szervószivattyt kellene megnézni....

Megosztás:

szerintem talán, az országút kellős közepén hagyott ott a drága úgy vonattuk el nem nagyon kísérleteztünk vele, egyáltalán nem megy, csak alapjáraton.

90-es tempónál hirtelen elment minden erő belőle.

ez igy elég nehéz,furcsa hang? Kattogás?Valami szokatlan?

Megosztás:

Az ég világon semmi. menet közben elment a nyomaték, mintha megfulladt volna, vagy nem kap rendesen brenyát, csak alapjárat a normális.

Üzemanyagszűrő nem okozhat ilyet?

Legutoljára nekem is sikerült "jó" benzint tankolni. Általában csak hétvégén használom az autót 100-200km-es távokra. Hétköznap maximum nagybevásárlásra. Éppen ezért havonta egyszer tankolok csak, akkor viszont tele. Autópályán ért utol a sárga lámpa és kénytelen voltam tankolni. M3-as MOL kút. Azóta 2 nap állás után alig akar elindulni. Gondolom tele van vízzel vagy valami trutyival és az leülepszik ennyi idő alatt.

Kinek van benzinkút tapasztalata pesten? Hol érdemes tankolni? 14. kerület környékén.

Megosztás:

Huhh engem is utolért a végzet.

Reggel elindulok már akkor észrevettem hogy kicsit egyenlőtlen a motor járása majd nehezen pörög fel, kicsit olyan mintha nem menne egy henger. Majd félúton melóba hosszú egyenesbe felgyorsulok egyszer csak elkezd sárgulni a kis motor lámpácska. Alapjárat viszonylag egyenletes de érezni hogy nem megy minden henger. Majd idegeskedve otthagytam a parkolóba majd ebédszünetbe kipróbáltam tökéletes alapjárat minden okk, majd mentem vele egy nagyot, és ott is okk húz is megy is nem is hagy ki! Talán vmi kezdődik vagy csak pillanatnyi elemezavar? Én amire gondolok kezdődik vmi a tr hidba másik EGR harmadik hála a 12 km imnek lerakódott a szelepek alá a trutyi a hibakódot itthon kiolvasva P0302 őt kaptam tehát 2es henger felismert gyújtás kimaradás. Nektek mi a tipp?? Ha most jó mivel számolhatok? Régóta mocskosul szarul fogyaszt kezdtem már fellélegezni hogy hátha kijött a hiba dehát ez nem igazán hinném hogy ez lenne. Mert ez magától eltűnt meg nem hiszem hogy, egy pillanatnyi gyújtáskimaradás okozna többlet fogyasztást, több mint fél éve!!

Megosztás:

Huhh engem is utolért a végzet.

Reggel elindulok már akkor észrevettem hogy kicsit egyenlőtlen a motor járása majd nehezen pörög fel, kicsit olyan mintha nem menne egy henger. Majd félúton melóba hosszú egyenesbe felgyorsulok egyszer csak elkezd sárgulni a kis motor lámpácska. Alapjárat viszonylag egyenletes de érezni hogy nem megy minden henger. Majd idegeskedve otthagytam a parkolóba majd ebédszünetbe kipróbáltam tökéletes alapjárat minden okk, majd mentem vele egy nagyot, és ott is okk húz is megy is nem is hagy ki! Talán vmi kezdődik vagy csak pillanatnyi elemezavar? Én amire gondolok kezdődik vmi a tr hidba másik EGR harmadik hála a 12 km imnek lerakódott a szelepek alá a trutyi a hibakódot itthon kiolvasva P0302 őt kaptam tehát 2es henger felismert gyújtás kimaradás. Nektek mi a tipp?? Ha most jó mivel számolhatok? Régóta mocskosul szarul fogyaszt kezdtem már fellélegezni hogy hátha kijött a hiba dehát ez nem igazán hinném hogy ez lenne. Mert ez magától eltűnt meg nem hiszem hogy, egy pillanatnyi gyújtáskimaradás okozna többlet fogyasztást, több mint fél éve!!

Ha megy minden henger, akkor hajtsd meg 5000 fordulaton terhelés alatt (pl. négyesben autópálya) egy 20 percig. Ha koszos, akkor ettől valamennyit tisztul. Ha trafó, akkor nem változik a helyzet. De vigyázz, ha sárga lámpázik közben, akkor hagyd abba, mert akkor kinyírja a katalizátort.

Megosztás:

Ha megy minden henger, akkor hajtsd meg 5000 fordulaton terhelés alatt (pl. négyesben autópálya) egy 20 percig. Ha koszos, akkor ettől valamennyit tisztul. Ha trafó, akkor nem változik a helyzet. De vigyázz, ha sárga lámpázik közben, akkor hagyd abba, mert akkor kinyírja a katalizátort.

Trafó az tud olyant hogy egyszer jó egyszer nem???? Mert én azt hittem ha az elromlik akkor az rossz az nem javul meg magától.

Megosztás:

Üzemanyagszűrő nem okozhat ilyet?

Legutoljára nekem is sikerült "jó" benzint tankolni. Általában csak hétvégén használom az autót 100-200km-es távokra. Hétköznap maximum nagybevásárlásra. Éppen ezért havonta egyszer tankolok csak, akkor viszont tele. Autópályán ért utol a sárga lámpa és kénytelen voltam tankolni. M3-as MOL kút. Azóta 2 nap állás után alig akar elindulni. Gondolom tele van vízzel vagy valami trutyival és az leülepszik ennyi idő alatt.

Kinek van benzinkút tapasztalata pesten? Hol érdemes tankolni? 14. kerület környékén.

Gvadányin avia kút,az apeh mellet.

Megosztás:

Szerintem is le van véve a műszerfalvilágítás fényereje.Én így jártam egyszer,mikor

takarítottam a belsejét és a törölgetés közben véletlen letekerődött a poti.

Ha nincs levéve,akkor tényleg gyengélkedik a megvilágításod.

Ez érdekes!

Nálam is gyengül a m.f. világítás és a közékonzol fényereje. Elég csak a helyzetjelzőt bekapcsolni. Poti koppra fel van ttekerve. A régi és az új akkuval is ezt csinálja.

Az az igazság, hogy én már a Zsigákon, később a Ladákon sem értettem mi a fenéért kell külön kapcsoló a műszerfal világításra. Ezt a fényerőszabályzást is csak szemfényvesztésnek tartom.

Megosztás:

Elvoltam "fagyizni" mikor hazaértem el is tűnt a hibakód. Most happy vok nagyon!! Bár nem tom mi okozta, de viszont nagyon nem vok happy a fogyasztás miatt. Fél tankal 205 km :S az kb 12,5 literes fogyasztás. Mi a radai szálllt ebbe a kocsiba. Nem értem én ezt az irgalmatlan fogyasztást. Meg remélem nem volt drága a fagyi mert lehet kicsit odább jöttem le a pályáról.

Megosztás:

Ez érdekes!

Nálam is gyengül a m.f. világítás és a közékonzol fényereje. Elég csak a helyzetjelzőt bekapcsolni. Poti koppra fel van ttekerve. A régi és az új akkuval is ezt csinálja.

Az az igazság, hogy én már a Zsigákon, később a Ladákon sem értettem mi a fenéért kell külön kapcsoló a műszerfal világításra. Ezt a fényerőszabályzást is csak szemfényvesztésnek tartom.

Tényleg le volt véve a fényerő :)

Takarítás közben biztos lehúztam...

Megosztás:

Ez érdekes!

Nem az van, hogy ha felkapcsolod a világítást, akkor lejjebb veszi a műszerfal fényét, hogy éjjel ne legyen túl fényes a műszerfal?

Megosztás:

Ez érdekes!

ha egy 4-es golfban ülnél marhára örülnél neki,az a kék szin nemtudom miért,engem nagyon zavar,mindig minimumra veszem,ha nem lehetne állitani kifolyna a szemem.A gyengülésre én azt csináltam,hogy a gyári testpontot,ami az akksitól a kasztnira megy kicseréltem egy vastagabb kábelra,gyártottam egyet oda.Az óta nem volt ilyen....

Megosztás:

Ez érdekes!

Az direkt van így megcsinálva,hogy éjjel ne legyen bántó.Nálam nincs feltekerve maxra mert tényleg nagyon erős

fénye van úgy.

Még anno mikor az első F Astrát vettem akkor megijedtem nagyon,hogy mi baja van a kijelzőnek,hogy

amikor felkapcsolom a világítást akkor elhalványul,utána rájöttem,hogy gyárilag ilyen.

Megosztás:

Az direkt van így megcsinálva,hogy éjjel ne legyen bántó.Nálam nincs feltekerve maxra mert tényleg nagyon erős

fénye van úgy.

Még anno mikor az első F Astrát vettem akkor megijedtem nagyon,hogy mi baja van a kijelzőnek,hogy

amikor felkapcsolom a világítást akkor elhalványul,utána rájöttem,hogy gyárilag ilyen.

Ez este rendben is van, de manapság ugyebár már nappali is fel kell kapcsolni, és akkor nem jó, hogy a napi számláló elhalványul, főként egy szép napsütéses napon. Szóval külön tekerőt a napi számlálónak! :)

Megosztás:

Ez este rendben is van, de manapság ugyebár már nappali is fel kell kapcsolni, és akkor nem jó, hogy a napi számláló elhalványul, főként egy szép napsütéses napon. Szóval külön tekerőt a napi számlálónak! :)

Én olyan szintem nem figyelem a napi számlálót,hogy a múltkor átfordult 0-ra! :)

Akkor néztem csak oda,hogy miért mutat nullát.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.