Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Szia Norbedlee!

Simán levettem a csatlakozót róla,de azért letekertem szig.szalaggal nehogy véletlen vizet kapjon,az AGR alá meg tettem egy tele tömítést amit alubol csináltam hozzá!

A hiba jel elötte is jelen volt,a csati lehuzása után azonnal eltünt,de egy 20-30 km múlva ujra előjött!Gondolom a program keresi de nem találja!Amúgy tökéletesen működik,nem torpan meg,nem dadog, nem rángat,nem áll le! Hozzáteszem körülbelül 5 szerelőnél voltam,köztük a csornai Opelben is,és senki sem jött rá, hogy mi a hiba!

Itt amit tanácsoltatok a fórumon abból raktam össze a dolgokat!Ugyhogy köszi mégegyszer!

De így csak a szívósorra menő oldalt lehet lezárni, ugyanis a szelep kimozog a felfekvési síkból, ezt csak közbetéttel lehet teljesen lezárni (vagy eleve így is csináltad?). A csatlakozót nem feltétlenül szükséges lehúzni, hosszú motorfék-üzemnél szokott AGR-check-et csinálni, legalábbis én így figyeltem meg. (Motorkódodat érdemes kitenni az aláírásodba, egyszerűbb azonosítani a gépedet.)

Megosztás:

De így csak a szívósorra menő oldalt lehet lezárni, ugyanis a szelep kimozog a felfekvési síkból, ezt csak közbetéttel lehet teljesen lezárni (vagy eleve így is csináltad?). A csatlakozót nem feltétlenül szükséges lehúzni, hosszú motorfék-üzemnél szokott AGR-check-et csinálni, legalábbis én így figyeltem meg. (Motorkódodat érdemes kitenni az aláírásodba, egyszerűbb azonosítani a gépedet.)

akkor most hogy is van ez az agr szelep lezárása, hivatalosan?

Megosztás:

igen-igen, de megint kidobta az egr hibát.....

hogy miért? lövésem sincs....

Akkor mindenképp vedd ki és nézesd meg,lehet hibás.

Lezárni könnyű,leveszed alá vágsz egy kis lemezből olyan formájút,mint az

AGR alja,kilyukasztod a lemezt ahol fel van csavarozva az AGR és felrakod alul a lemezt rá az AGR-t

becsavarozod(azt hiszem 2 csavar tartja)és kész.Úgy rakd vissza az AGR-t hogy kitisztítod.

Megosztás:

AGR alja,kilyukasztod a lemezt ahol fel van csavarozva az AGR és felrakod alul a lemezt rá az AGR-t

becsavarozod(azt hiszem 2 csavar tartja)és kész.Úgy rakd vissza az AGR-t hogy kitisztítod.

Már néztük, sajnos a szeleppel nincs gond, a vezetékekkel is minden ok, több nem jut eszembe.....

Megosztás:

1., Ez úgy kezdődik, hogy bánatodban iszol egy doboz sört, majd az üres dobozt szétvágod és felhasználod a blindeléshez.

2., Próbakör

3.a, Siker esetén újabb doboz sör

3.b, Kudarc esetén sok doboz sör ára egy szakember kezébe

:lol: :) ;)

Megosztás:

1., Ez úgy kezdődik, hogy bánatodban iszol egy doboz sört, majd az üres dobozt szétvágod és felhasználod a blindeléshez.

2., Próbakör

3.a, Siker esetén újabb doboz sör

3.b, Kudarc esetén sok doboz sör ára egy szakember kezébe

:) ;) ;)

Én gyárilag láttam a valdemor progiban ilyen lemezt.

De én mint vasas ember ,akár csinálhatnék ilyet :lol:

Megosztás:

Jaj! Mint a Harry Potterben! :lol:

Ez már a ló túloldala! Ilyen alapon a vas márkáját, típusát, motorkódját, ... sem említhetnénk, hiszen ez mind-mind le van védve.

A nevét nyugodtan ki lehet mondani, lehet rá hivatkozni. A programot jogtalanul letölteni, felhasználni, továbbadni, közzé tenni tilos!

Úgy bizony. Soha, senki nem mondta itt, hogy nem lehet megemlíteni ezeket. Az viszont igaz, hogy pl. letöltőlinket, stb dolgokat azonnal töröljük.

Így már érthető mindenkinek?

Megosztás:

Sziasztok.

Már párszor írtam a 2001-es G astra 1,6 16V Z16XE rángatási problémáról,jópár dolgot kizártunk már,de most észrevettem 1 új "hibát"

a fojtószelepház tetejét levéve és a gyujtást ráadva majd a gázpedált lassan nyomva a pillangószelep akadozva "rágva" jár, ez lehet a rángatás oka?

totesz

Megosztás:

Sziasztok,

Mióta megvettük a kocsit, elég csúnyán összekoszolódott a motortér. Hallottam olyanról, hogy motormosás. Ezt hogy kell elvégezni, hogy az elektronikai dolgoknak ne ártson a víz? Vagy minden jól le van szigetelve és nekimehetek szivaccsal? :)

Megosztás:

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy G Astrán hol érdemes kezdeni a hiba keresésését a "C0035 - Bal első kerékérzékelő szakadt áramkör"

hibánál? Ez valami sebességérzékelő, hol van pontosan a keréknél?

köszi!

ha jól tudom a bal első kerékagyban/csapágyban van a sebesség érzékelőd....lehet az hibvásodott meg, de első körben ott nézd meg a vezetékeit nem a kontakt hiba van "csak"..persze a gyujtás ne legyen rjta, ha nem akarsz újabb hibát a computerbe....:)

Megosztás:

szivaccsal nyugodtan, de nagynnyomású mosóval semmiképpen, mert attól a motortérszigetelése is kuka lesz és utánna idő kérdése hogy a csatlakozókba bepréselt víz mikor okoz összevissza hibajelzéseket és onnantól az fog megőríteni..amit bírsz nedves szivacs és kész!

Sziasztok,

Mióta megvettük a kocsit, elég csúnyán összekoszolódott a motortér. Hallottam olyanról, hogy motormosás. Ezt hogy kell elvégezni, hogy az elektronikai dolgoknak ne ártson a víz? Vagy minden jól le van szigetelve és nekimehetek szivaccsal? :)

Megosztás:

Sziasztok,

Én nem mosnám meg. Mutogatod valakinek, hogy tisztának kellene lennie?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.