Kékmókus Elküldve Február20, 2006 Megoszt Elküldve Február20, 2006 Az a fura, hogy nyáron azonos útvonal a távolság több mint 15 km, míg ez télen éppen üti a 13 km-t. A kettő között azért több mint 10 % az eltérés. De ezt tapasztaltam már hosszabb távnál is. A jeladóval kapcsolatban. Néztem az Unixtrade-nél, de ott több fajta is van. Ezek közül melyik lehet jó egy 99-es x14xe-s Astrához? Remélhetőleg már csak napok kérdése és emberi idő lesz és végre lehet nyugodtan autózni!Már ma is sokkal könnyebben indult és jobban ment a kocsi,még a kuplung is sokkal jobban érezhető volt mint a mínuszban.Nem gondoltam volna,hogy arra is hatással van a hideg.Talán az olajos kuplung miatt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
meriva1.8 Elküldve Február21, 2006 Megoszt Elküldve Február21, 2006 Nem csúszik nagyon??? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kékmókus Elküldve Február21, 2006 Megoszt Elküldve Február21, 2006 Nem csúszik nagyon??? ;) :blink: ;) Jóóóó,kétértelműen fogalmaztam. :rolleyes: Úgy gondoltam,hogy nem bowdenes rendszerű a kuplung és talán a nagy mínuszok hatással lehetnek esetleg az olajra,ha kis mértékben is,bár ennyi erővel a fékre is ugye,szóval nem tom.....Egyébként annak ellenére,hogy "olajos" ;) most sokkal kevésbé "csúszik",sokkal finomabban el lehet indulni a kocsival,valahogy jobban "adagolhatónak"tűnik.Kicsit idegesített is ,mert még a tél elején mit szenvedtem vele,hogy egy ponton fog és most meg kiderül,hogy a nagy hideg is belejáccot.Remélem nem gyilkoltam le a télen a kuplungot,bár nagyon óvatos voltam vele. Egy a lényeg,jön a jó idő és végre lehet kocsikázni szerte és szana! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Február21, 2006 Megoszt Elküldve Február21, 2006 ;) :D Jóóóó,kétértelműen fogalmaztam. :rolleyes: Úgy gondoltam,hogy nem bowdenes rendszerű a kuplung és talán a nagy mínuszok hatással lehetnek esetleg az olajra,ha kis mértékben is,bár ennyi erővel a fékre is ugye,szóval nem tom.....Egyébként annak ellenére,hogy "olajos" ;) most sokkal kevésbé "csúszik",sokkal finomabban el lehet indulni a kocsival,valahogy jobban "adagolhatónak"tűnik.Kicsit idegesített is ,mert még a tél elején mit szenvedtem vele,hogy egy ponton fog és most meg kiderül,hogy a nagy hideg is belejáccot.Remélem nem gyilkoltam le a télen a kuplungot,bár nagyon óvatos voltam vele. Egy a lényeg,jön a jó idő és végre lehet kocsikázni szerte és szana! ;) Sztem ilyen volt az a kuplung télen is... :blink: Csak mostanra már megszoktad, nem lehet? Én nem éreztem nagy különbséget az enyémnél a tél és nyár között... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kékmókus Elküldve Február21, 2006 Megoszt Elküldve Február21, 2006 Sztem ilyen volt az a kuplung télen is... :rolleyes: Csak mostanra már megszoktad, nem lehet? Én nem éreztem nagy különbséget az enyémnél a tél és nyár között... Hát ja,más magyarázatot nem nagyon találok rá,de így egyik napról a másikra..........Egyébként nem nagy különbség,csak valahogy nem kelle annyira figyelni.Mingyá kiderül,megint megyek egy karikát.Ha szerkezetileg végiggondolom,semmit se találok,ami változhatna a hőmérséklet hatására.Mindenesetre most marhára élvezem. :blink: Más.Mi van a biztosítóval? Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Február21, 2006 Megoszt Elküldve Február21, 2006 Hát ja,más magyarázatot nem nagyon találok rá,de így egyik napról a másikra..........Egyébként nem nagy különbség,csak valahogy nem kelle annyira figyelni.Mingyá kiderül,megint megyek egy karikát.Ha szerkezetileg végiggondolom,semmit se találok,ami változhatna a hőmérséklet hatására.Mindenesetre most marhára élvezem. :blink: Más.Mi van a biztosítóval? Örülök, hogy most élvezed az autót! Ez a tavasz mindenkire jó hatással van... :rolleyes: Biztosítóval egyelőre még semmi, de majd írok a másik topikba ha van vmi érdemleges, mert ez itt off... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Február21, 2006 Megoszt Elküldve Február21, 2006 Örülök, hogy most élvezed az autót! Ez a tavasz mindenkire jó hatással van... :rolleyes: Biztosítóval egyelőre még semmi, de majd írok a másik topikba ha van vmi érdemleges, mert ez itt off... Ha rám hallgatsz, akkor F Astrát veszel és így a biztosítós pénzből még akár egy Cabrióra is futja. :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
meriva1.8 Elküldve Február21, 2006 Megoszt Elküldve Február21, 2006 Ha rám hallgatsz, akkor F Astrát veszel és így a biztosítós pénzből még akár egy Cabrióra is futja. :rolleyes: Nem hiszem, hogy Telo visszaül G-ből F-be..... :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vanilia27 Elküldve Február22, 2006 Megoszt Elküldve Február22, 2006 Szó volt itt a hőmérséklet hatásáról az autóra. Hát nálam volt. Amikor a nagy mínuszok voltak, utána az első lengéscsillapító, egy-egy nagyobb kilengésnél, vagy összenyomódásnál "csattant" egyet. (talán az olaj volt ledermedve) Amióta viszont pluszok vannak, azóta semmi, pedig hétvégén volt egy 500km-es túrája is, és semmi... Le is kopogom gyorsan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Február22, 2006 Megoszt Elküldve Február22, 2006 Szó volt itt a hőmérséklet hatásáról az autóra. Hát nálam volt. Amikor a nagy mínuszok voltak, utána az első lengéscsillapító, egy-egy nagyobb kilengésnél, vagy összenyomódásnál "csattant" egyet. (talán az olaj volt ledermedve) Amióta viszont pluszok vannak, azóta semmi, pedig hétvégén volt egy 500km-es túrája is, és semmi... Le is kopogom gyorsan. Ismerős ez a csattanás típusú hang. Ez a hang valószínűleg a szilentektől jön. Gyakori ez télen, hogy a gumik megdermednek. Nekem is volt ilyen, uhunak is, agának is, sőt apukám Lanosán is... de hallottam már Fábián, meg más Astrákon is, amik éppen fekvőrendőrön hajtottak át hideg időben... :rolleyes: Az első lengéscsillapítók inkább amolyan szuszogó hangot szoktak adni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sanyo Elküldve Február22, 2006 Megoszt Elküldve Február22, 2006 Szó volt itt a hőmérséklet hatásáról az autóra. Hát nálam volt. Amikor a nagy mínuszok voltak, utána az első lengéscsillapító, egy-egy nagyobb kilengésnél, vagy összenyomódásnál "csattant" egyet. (talán az olaj volt ledermedve) Amióta viszont pluszok vannak, azóta semmi, pedig hétvégén volt egy 500km-es túrája is, és semmi... Le is kopogom gyorsan. Sajnos ez a jelenség nálam is elő szokott jönni, viszont nálam csak a hátsó futómű felől jön a hang. Eddig én is a lengéscsillapítóra gondoltam, de akkor lehet, hogy nem is az okozza? :rolleyes: A hideg valóban előhozza a jelenséget, de nekem akkor is előjött, amikor túl keményre (2.4) fújtam a gumikat. Akkor el is mentem beméretni a lengéscsillapítókat és éppen a határérték minimumánál voltak. Amikor le lettek engedve a gumik normál értékre, akkor már középértéket mutatott a műszer. Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Február22, 2006 Megoszt Elküldve Február22, 2006 Sajnos ez a jelenség nálam is elő szokott jönni, viszont nálam csak a hátsó futómű felől jön a hang. Eddig én is a lengéscsillapítóra gondoltam, de akkor lehet, hogy nem is az okozza? :rolleyes: A hideg valóban előhozza a jelenséget, de nekem akkor is előjött, amikor túl keményre (2.4) fújtam a gumikat. Akkor el is mentem beméretni a lengéscsillapítókat és éppen a határérték minimumánál voltak. Amikor le lettek engedve a gumik normál értékre, akkor már középértéket mutatott a műszer. Érdekes... A szilenthangot tipikusan elölről (első futómű) hallottam még csak és olyan mint mondjuk pl ha a műanyag sárfogó kis bizbasz leérne a földre és súrlódna egy kis ideig (nekem volt ilyenem elöl is és én annó azt hittem, hogy az csinálja a hangot). De lehet hogy jöhet hátulról is... Link to comment Megosztás: More sharing options...
steven2002 Elküldve Február22, 2006 Megoszt Elküldve Február22, 2006 Télen csúszik a kerék a hóban, nem forog tehát kevesebbet is mér. :rolleyes: Off Ez önmagában lehet, hogy igaz is lenne, de ha nincs hó, akkor ez nem nyert. Egyébként a műszerfalon lévő hőfokmérő honnan kapja a jelet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
voszi Elküldve Február22, 2006 Megoszt Elküldve Február22, 2006 az én összes G Astra-mnak (leszámítva az OPC-t) mindnek télen "szuszogott" az első lengéscsillapítója fekvőrendőrön, meg ilyeneken. sőt nagy hidegben a GSI Corsa is. már nem tulajdonítok neki semmi jelentőséget, de régen fostam, hogy ez baj lehet. most akkor mi a helyzet? baj, ha szuszog, nyekeg, nyüvög? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Február22, 2006 Megoszt Elküldve Február22, 2006 az én összes G Astra-mnak (leszámítva az OPC-t) mindnek télen "szuszogott" az első lengéscsillapítója fekvőrendőrön, meg ilyeneken. sőt nagy hidegben a GSI Corsa is. már nem tulajdonítok neki semmi jelentőséget, de régen fostam, hogy ez baj lehet. most akkor mi a helyzet? baj, ha szuszog, nyekeg, nyüvög? Nekem az F Astrám szuszogott időnként. de, hogy télen, vagy nyáron... erre már nem emlékszem. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Február22, 2006 Megoszt Elküldve Február22, 2006 az én összes G Astra-mnak (leszámítva az OPC-t) mindnek télen "szuszogott" az első lengéscsillapítója fekvőrendőrön, meg ilyeneken. sőt nagy hidegben a GSI Corsa is. már nem tulajdonítok neki semmi jelentőséget, de régen fostam, hogy ez baj lehet. most akkor mi a helyzet? baj, ha szuszog, nyekeg, nyüvög? Nem baj, sztem nekem még nyáron is szuszogott fekvőrendőrön a lengéscsillapító. Télen az a plusz szilent nyekergés is szinte normálisnak mondható. Ha jól tudom, Astra 1.6-nak uhu-ék cseréltek szilenteket, ezzel megszűnt neki a hang, de sztem idővel elő fog jönni megint... Állítólag a szilentek gumi részének szilikonozása is hatásos lehet (uhu javíts ki, asszem egyszer vmi ilyesmit mondtál, én meg lehet hülyeséget írok, mert nem értek hozzá), ha vkit nagyon zavar a hang, de valószínű ahhoz szét kéne szedni a futóművet bizonyos szintig. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február22, 2006 Megoszt Elküldve Február22, 2006 gyárilag a szilenteket zsir nélkül rakják össze. most a mozgástól a szilent belseje megkopik egy picit, és ahogy a hideg, dermedt gumiba elforog a vas stabilizátor, az ad hangot. bajt nem csinál, csak hangos. a coupé is nyekerg elöl és hátul is, de nem zavaró, ugyhogy igymarad... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hagalex Elküldve Február22, 2006 Megoszt Elküldve Február22, 2006 Úgy híjják, hogy WD40! ;) :rolleyes: :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
s_zoltan astra g Elküldve Február22, 2006 Megoszt Elküldve Február22, 2006 Sziasztok Van egy kis gondom. :blink: 2003-as 1,7 CTDI astrám van és néhány hete azt csinálja, hogy gyújtás után mikor megprobálom beinditani a 10-ből 9-szer el is indul rendesen de néha abszolút nem hajlandó elindulni csak köszörül 5-6 próba után abba is hagyom a probálkozást. :rolleyes: Mérgesen kikászálodok belőle hazamegyek de fél óra alatt megnyugszok és visszamegyek probálkozni s láss csodát indul elsőre. Ez miért lehet? Levegős lehet a rendszer valahol vagy mi? Várom tippeiteket előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gyula519 Elküldve Február22, 2006 Megoszt Elküldve Február22, 2006 Nem baj, sztem nekem még nyáron is szuszogott fekvőrendőrön a lengéscsillapító. Télen az a plusz szilent nyekergés is szinte normálisnak mondható. Ha jól tudom, Astra 1.6-nak uhu-ék cseréltek szilenteket, ezzel megszűnt neki a hang, de sztem idővel elő fog jönni megint... Állítólag a szilentek gumi részének szilikonozása is hatásos lehet (uhu javíts ki, asszem egyszer vmi ilyesmit mondtál, én meg lehet hülyeséget írok, mert nem értek hozzá), ha vkit nagyon zavar a hang, de valószínű ahhoz szét kéne szedni a futóművet bizonyos szintig. Sziasztok! Nekem is volt a futómű felől ez az idegesítő hang, elvittem a cimborámhoz, aki megkente a szilenteket, mert ezeket kenés nélkül szerelik össze, (lásd Ákos hozzászólását) nem tudni miért, és ezután megszünt a probléma. Azt mondta, hogy ez majdnem minden G Astra betegsége, de szerencsére könnyen, olcsón orvosolható. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kékmókus Elküldve Február22, 2006 Megoszt Elküldve Február22, 2006 Kellett emlegetnünk,itt van megint a hideg....... :rolleyes: :blink: Nekem még a futómű csendben van hála istennek.Viszont mostanában figyelgetem a kuplungot(pedig most este már megint hideg volt) és kicsit megváltozott.Elindulásnál jobban fog mint eddig,nincs olyan érzésem,hogy csúszna.Eddig viszont a felfelé váltogatásnál majdnem,hogy mindegy volt milyen gyorsan engedem fel a pedált,meg se lehetett érezni.Pár napja viszont-főleg kettesnél-határozottan érezni ahogy "ránt egyet".Most van benne 6800km és nagyon kíméletesen bántam vele.Beszélgettem az Opelnél a srácokkal,aszonták,hogy valszeg most kopott igazán össze a szerkezet a tárcsával.Bár nem araszolok állandóan,azért sokalnám,hogy csak mostanra kopott volna össze.......Nem zörög vagy ilyesmi,bár egyszer-kétszer csattant(pl meredek emelkedőn gyors kettesbe váltáskor),de ez szentem normális.A régi motorosokat kérdezném,hogy elképzelhető ez?Azért remélem,hogy ennyi idő alatt nem hullik szét a szerkezet vagy a tárcsa,annyira azért nem vagyok falábú.Mondjuk ahogy ma opeléknél voltam,láttam egy JK-s rendszámú G-t,aminek a diffijéből darabokban jöttek ki a fogaskerekek......... Link to comment Megosztás: More sharing options...
dremu Elküldve Február24, 2006 Megoszt Elküldve Február24, 2006 Sziasztok Hatamlas nagy gáz van! Észrevettem hogy csöpög az olajom mikor Lálok valahonnan ott egy folti! Aláfeküdtem és ezt láttam! Szerintetek?????????? http://dremu.uw.hu/3.jpg Más szögből: Nyomatékváltó + félT OLEJ Miért folyik az olaj? Van ott szimering? A nyomatékváltó ház és a tengely találkozásánál? Szerintetek? Most már nem folyik!!!!!!!!!!!! Kb 4x volt pici csepp a betonon! (Nagy hidegbe!) Lehet hogy most már nem kell szimeringet cserélni? Vagy csak hidegbe a vetemedés miatt nem tömített? Van ilyen? képpel nem idézünk! Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február24, 2006 Megoszt Elküldve Február24, 2006 vagy már nincs benne elég olaj.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Február24, 2006 Megoszt Elküldve Február24, 2006 vagy már nincs benne elég olaj.... Uhuhu, az örök optimista! :rolleyes: :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
dremu Elküldve Február24, 2006 Megoszt Elküldve Február24, 2006 Dehát semmi baj a váltással! Valaminek csak kell jelentkezni ha nincs oldaj nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts