Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Nálam 1-től 5-ig. 0-tól 200-ig. :lol:

Szerintem ez van nálam is, gázadásnál, alacsonyabb fordulaton, de szerintem a hideggel is összefüggésben lehet, mert múlt héten nem hallottam, amikor ezek a 7-10 fokok voltak. És nekem üresben nem hallani, csak ha mozgásban van az autó.

Megosztás:

Mondd meg a szerelő ismerősödnek, hogy sok féle 1.6 16V motor van

Van pl X16XEL vagy ott van Z16XEP.

Szándékosan választottam e kettőt, mert e tekintetben az a két véglet.

az X16XEL esetén nem ritka 4-5 dl /1000 sem, de minimális fogyasztása mindig van.

Itt vvan viszont a Z16XEP. Nekem az utóbbi ~20.000 km alatt egy deci sem fogyott.

Tehát általánosítani nem lehet.

Én nem hazudok :lol:

Mérem rendesen és rendszeresen figyelem üzemmeleg motornál 5 perc pihenő után.

Most lehet, hogy sokan fújni fognak rám, vagy ki is utáltok, de ezt le írom....

Volt szó itt korábban egr-ről, sárga hibalámpákról, olajfogyasztásról stb stb...egyik szerelő ismerősöm, (nem írom le, hogy melyk márkaszervízben dolgozik)

azt mondta hogy: "mindegyik 1.6 16V-s motor eszi az olajat egy kicsit, de az opelnál ez nagyon hamar, és sokaknak előjön, aki nem mondja az hazudik"

emiatt egy kicsit megriadtam, de valahogy nem akarom elhinni (még ha az enyém eszi is, ezt betudom az előző buta tulajnak)

Megosztás:

Na, most látom hogy pont mi vagyunk ez a két véglet :lol:

Nekem Z14XE-m van ez nem fogyaszt sokat 15 ezer km után 2 csiknyi hiányzik a maxtól a nivón.

Ezzel kapcsolatban kérdés. Ma alámentem a kocsinak és láttam az olaj szűrőnél elég massziv olajfoltot. A szűrő alatt van vmi jeladó (lehet az olajgomba) annak a harmonika szerű műanyag védője csupa olaj meg ott a környéke is. Kérdezem én ott honnan folyhat az olaj? Szar kilukadt a szűrő. Netán a menet mellet enged? Most készülök cserélni olajat. Szerintetek az említett területen honnan lehet olaj? Nagyon remélem hogy a szűrő csere után megoldódik. Amúgy most vettem észre régen tuti nem volt. Most olajcsere után egyből letisztítom féktisztítóval az egész olajfolyást, aztán ha újra kezdődik látni fogom. Ahogy elnéztem ott semmi szimering meg egyéb nincsen. Tehát hacsak nem a kartell lyukas akkor nem tom elképzelni hogy a szűrőn kivűl oda honnan juthat olaj.

Megosztás:

Mondd meg a szerelő ismerősödnek, hogy sok féle 1.6 16V motor van

Van pl X16XEL vagy ott van Z16XEP.

Szándékosan választottam e kettőt, mert e tekintetben az a két véglet.

az X16XEL esetén nem ritka 4-5 dl /1000 sem, de minimális fogyasztása mindig van.

Itt vvan viszont a Z16XEP. Nekem az utóbbi ~20.000 km alatt egy deci sem fogyott.

Tehát általánosítani nem lehet.

Én nem hazudok :lol:

Mérem rendesen és rendszeresen figyelem üzemmeleg motornál 5 perc pihenő után.

Hiszek Neked :)

Megosztás:

Ezek szerint annyi lenne, hogy levette a csatlakozót az EGR-ről??? Nem kellene akkor hibajelet generálnia?

Igen ennyi volt a "művelet",hogy levettem a csatit az EGR-röl! De elötte mérgembe elhajítottam a kis krovát... :lol:

A hiba jel azonnal eltünt,de kb 20-30km-múlva kigyulladt a sárga motor diag.lámpa (P0400hibára) de működésbeli elváltozást nem történt!Tökéletes volt utána is!

Na ezt aztán jól megfogalmaztam! :)

Megosztás:

az csak azért van hogy ne lehessen őket emiatt garanciába utolérni... mert más márkákban is sokat írnak mégsem esznek egy grammot sem....

Ez is olyan átk*ás szagú dolog. Kifizetsz majd 3 milliót egy autóért, aztán megkapod, a kezedbe nyomják a használati utasítást, meg szervízfüzetet. És ott derülnek ki az ilyen okosságok, hogy ennyi olajat zabálhat, ennyi a szervízintervallum stb. Magyarul nem tudod mit veszel.

Megosztás:

Mondjuk,aki 3 misiért úgy vesz új autót,hogy nem tájékozódik,érdeklődik,informálódik előtte

a különböző márkáknál és típusoknál és nem hasonlítja össze a lehetőségeket az meg is érdemli.

Nem olyan ez mint a Közért,bemegyek és kérek 3 tejfölt,itt meg bemegy és kér 3 millióért autót!

Megosztás:

Mondjuk,aki 3 misiért úgy vesz új autót,hogy nem tájékozódik,érdeklődik,informálódik előtte

a különböző márkáknál és típusoknál és nem hasonlítja össze a lehetőségeket az meg is érdemli.

Nem olyan ez mint a Közért,bemegyek és kérek 3 tejfölt,itt meg bemegy és kér 3 millióért autót!

Az oké, hogy bemegy, megnézi, tesztet olvas, nézi:

- a fogyasztást

- a garanciát

- a színeket

- a kárpitokat

mindent, ami érdekli. Nekem eddig egy autónál sem jutott eszembe megkérdezni, hogy és mennyi olajat eszik, hány km múlva kell teljes motorfelújítás? Szóval mindig van olyan dolog, amire nem tud az ember rákérdezni, mert nem is feltételezi. Új modellnél meg pláne.

Megosztás:

- a fogyasztást

- a garanciát

- a színeket

- a kárpitokat

mindent, ami érdekli. Nekem eddig egy autónál sem jutott eszembe megkérdezni, hogy és mennyi olajat eszik, hány km múlva kell teljes motorfelújítás? Szóval mindig van olyan dolog, amire nem tud az ember rákérdezni, mert nem is feltételezi. Új modellnél meg pláne.

Ebben igazad van, de én osztom corsIKa véleményét is.

Én pl 2 hónapig olvasgattam, elemeztem a népítéletet a totolcar-on, meg egy csomó más oldalt mielőtt vettem a mostani kocsit, pedig előtte is Astra-m volt. Aztán miután eldőlt mit akarok, újabb két hónapig az ajánlatokat (mondjuk ez használtnál érdekes inkább), hogy képbe kerüljek. Aztán végül döntöttem. Nem bántam meg.

Megosztás:

- a fogyasztást

- a garanciát

- a színeket

- a kárpitokat

Jó,de amit nem kérdeztél meg és nem jártál utána azért később nem fair felelősségre vonni mást!

Én is elég jól körül jártam a használt autó vételt, de eszembe se jutott, hogy egy ilyen idős, és típusú autónál esetlegesen ilyenre is kell figyelni (mondjuk nem nagyon tudtam volna rájönni, hiszen 15km-es próba úton nincs rá mód.)

Látom a tied is 10 éves(bár nem tudom mennyi idősen vettétek ) mint az enyém,de hát azért egy tíz éves kocsinál már lehet egy két dologra számítani.

Megosztás:

Ebben igazad van, de én osztom corsIKa véleményét is.

Én pl 2 hónapig olvasgattam, elemeztem a népítéletet a totolcar-on, meg egy csomó más oldalt mielőtt vettem a mostani kocsit, pedig előtte is Astra-m volt. Aztán miután eldőlt mit akarok, újabb két hónapig az ajánlatokat (mondjuk ez használtnál érdekes inkább), hogy képbe kerüljek. Aztán végül döntöttem. Nem bántam meg.

Amikor ezt a mostani automatát vettem én is előtte a népítéletben olvasgattam sokáig,hogy melyik váltó a jó.

Az easytronic-ot mindenki szidta az kiesett,utána uhuhunak írtam és megkérdeztem az ő véleményét,beszéltem

automatás ismerősökkel és utána döntöttem el a típust és kerestem az autót!

Megosztás:

Jó,de amit nem kérdeztél meg és nem jártál utána azért később nem fair felelősségre vonni mást!

Azért ez szerintem nem így van. Én arról beszélek, amikor veszel valamit és az nem az elvárható módon működik. Pl Te vennél olyan gumit, amelyiket 2 hetente ellenőrizni kell, mert elengedi a nyomást? De nem baj, mert le van írva a használati utasításban, hogy hetente kell csekkolnod.

Olyan ez, mint amikor veszel egy szép tuning lámpát, aztán kiderül, hogy baromira nem látsz vele semmit a halogén izzóddal, mert projektoros. Azt egy tuninger cég sem mondja, hogy figyi, ha nincs xenonod, vagy nem akarsz xenont, meg se vedd... Szerintem ez is átverés kategória.

Megosztás:

Azért ez szerintem nem így van. Én arról beszélek, amikor veszel valamit és az nem az elvárható módon működik. Pl Te vennél olyan gumit, amelyiket 2 hetente ellenőrizni kell, mert elengedi a nyomást? De nem baj, mert le van írva a használati utasításban, hogy hetente kell csekkolnod.

Olyan ez, mint amikor veszel egy szép tuning lámpát, aztán kiderül, hogy baromira nem látsz vele semmit a halogén izzóddal, mert projektoros. Azt egy tuninger cég sem mondja, hogy figyi, ha nincs xenonod, vagy nem akarsz xenont, meg se vedd... Szerintem ez is átverés kategória.

Én mindkettőtökkel egyet értek.

Megosztás:

Én itt a lámpánál már belezavarodtam! :lol: Hol is kezdtük ?Bontok 1 söröt.

Megosztás:

Ebben a mai fogyasztóitársadalmaskatyvaszban nem lehet abszolút jó döntést hozni, csak dönteni valamilyen irányba (egyébként nincs is olyan, hogy jó döntés...). Ráadásul azoknak az információknak egy része, amikhez az ember hozzájuthat a választás előtt, már eleve manipulált...

Egyébként az én hozzáállásom is ilyen idealista (volt), de már szépen gyógyulok belőle... :lol:

/10: dobd el a régit

20: vedd meg az újabbat, ami ki tudja, milyen

30: úgyis használod egy darabig, ha tetszik, ha nem

40: goto 10/ :)

Megosztás:

Én itt a lámpánál már belezavarodtam! :lol: Hol is kezdtük ?Bontok 1 söröt.

Ott, hogy Te mindennek utánaolvasol. Én meg erre azt mondtam, hogy bizonyos esetekben nem elég, és amit csinálnak jogosnak jogos (mert le van írva a használati utasításban), csak nem igazságos (mert a használati utasítást nem kapod meg vásárlás előtt, csak ha már kifizetted).

Végül is sehol sem tartunk, mert én csak továbbfűztem a gondolatod. :)

Egészségedre (a sörre is reagálva ;) )

Megosztás:

Ott, hogy Te mindennek utánaolvasol. Én meg erre azt mondtam, hogy bizonyos esetekben nem elég, és amit csinálnak jogosnak jogos (mert le van írva a használati utasításban), csak nem igazságos (mert a használati utasítást nem kapod meg vásárlás előtt, csak ha már kifizetted).

Végül is sehol sem tartunk, mert én csak továbbfűztem a gondolatod. :lol:

Egészségedre (a sörre is reagálva :) )

Ebben érzek egy kis élt! :P Valami olyasmi volt a lényege amit írtam,hogy egy 3 milliós kocsivásárnál

azért utána kell járni a dolgoknak.

ÓÓÓÓ azok a műszaki problémák!

... a végén tényleg moderátor leszek ;) ;)

Megosztás:

Látom a tied is 10 éves(bár nem tudom mennyi idősen vettétek ) mint az enyém,de hát azért egy tíz éves kocsinál már lehet egy két dologra számítani.

igen valóban 10éves a vas, de szerintem ez nem azt jelenti, hogy "ilyennek" kell lennie (olyan amilyen) sajnos olyan hibák jöttek elő amit nem lehet kiszúrni (még aki ért hozzá sem, szerintem) amit tudtam azt megvizsgáltam/vizsgáltattam, dehát ezt az iparágat úgy hívják, hogy HASZNÁLTAUTÓ PIAC!!! ebbe már beletörődtem.....

Megosztás:

igen valóban 10éves a vas, de szerintem ez nem azt jelenti, hogy "ilyennek" kell lennie (olyan amilyen) sajnos olyan hibák jöttek elő amit nem lehet kiszúrni (még aki ért hozzá sem, szerintem) amit tudtam azt megvizsgáltam/vizsgáltattam, dehát ezt az iparágat úgy hívják, hogy HASZNÁLTAUTÓ PIAC!!! ebbe már beletörődtem.....

Mennyi olajat eszik neked pontosan?

Vagy nem ez a gond?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.