Humannet Elküldve Március3, 2010 Megoszt Elküldve Március3, 2010 Üdv Nem tudjátok véletlen az lapjárati motor, mennyit mozog? kiszettem hogy megretkelem, és kb 1 mm volt a max mozgása... gondolom az elég gyér... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március3, 2010 Megoszt Elküldve Március3, 2010 Üdv Nem tudjátok véletlen az lapjárati motor, mennyit mozog? kiszettem hogy megretkelem, és kb 1 mm volt a max mozgása... gondolom az elég gyér... Az elég kevésnek hangzik, kb 4-5mm Úgy próbáld megnézni,hogy lásd gyújtáson ás gyújtásnál nélkül is ,miközben ráadod vagy leveszed a gyújtás. Vagy megkérsz valakit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsolti.astra Elküldve Március3, 2010 Megoszt Elküldve Március3, 2010 De nekem sincs sajnos . így én is kiváncsian várom a választ , hogy hol és mennyiért lehet beszerezni? Hali! Nézd mit találtam! http://www.vatera.hu/opel_astra_g_motortakaro_163657594.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
A-dee Elküldve Március3, 2010 Megoszt Elküldve Március3, 2010 mondták már néhányan ezt is... de kivenni az adagolót és megvizsgáltatni 50.000 Ft...és lehet nem is ez a baja... A kocsiban 80.000 km van.Köszönöm a segítséget! kezdödő adagoló probléma? azért irtam kérdőjellel mert a szakik úgyis megcáfolnak vagy megerősítenek.amúgy hány km van a kocsiba? de azért kérdezd meg egy dízel mágust ő többet fog tudni mondani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
woody1 Elküldve Március3, 2010 Megoszt Elküldve Március3, 2010 Szintén két éve 15.000 mondtak rá bontóban. Mondtam, hogy: Köszi! Helló! Nem tudom, hogy mennyire reális ár. Link to comment Megosztás: More sharing options...
oggy Elküldve Március4, 2010 Megoszt Elküldve Március4, 2010 A dízelen is van ilyen motortakaró műanyagból, a középső ajtó viszont hiányzott róla , ezért gyártottam 1-et. A környező bontókban érdeklődtem előtte, de azt mondták, hogy nincsnemisvót mert minden autón ez törik össze legelőbb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
julien Elküldve Március4, 2010 Megoszt Elküldve Március4, 2010 Hali! Nézd mit találtam! http://www.vatera.hu/opel_astra_g_motortakaro_163657594.html Én meg ezen gondolkodom... http://www.vatera.hu/opel_astra_g_motortak..._163621749.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
Humannet Elküldve Március4, 2010 Megoszt Elküldve Március4, 2010 Amennyire tudom az eredeti gyári az műanyagból van és nincs is minden autón, de például a svájci importból származókon kell lennie. Elsődleges funkciója a környezetszennyezés megakadályozása, azaz az hogy még véletlenül se csöpögjön az olaj az úttestre. Leginkább ezért is van a svájci autókon, mert amennyire tudom ott büntetik ha folyik az olaj az autódból. Amelyiken nincs gyárilag (pl. az enyémen se), arra én nem raknám fel, mert szvsz valamilyen szinten akadályozza a motortér átszellőzését, ami mondjuk nyáron egy tempósabb autópályamenetnél nem feltétlen szerencsés (ennek ugye Svájcban nincs jelentősége, mert ott az évi átlaghőmérséklet 9°C a Wikipedia szerint), de ettől függetlenül bármelyik autóra fel lehet tenni. Nem akarok hülyeséget mondani, de álítólag nem csak környezetszennyezés ellen de a közegellenálás igy ezzel járó fogyasztáscsökkentéssel is jár okosok szerint Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Március4, 2010 Megoszt Elküldve Március4, 2010 Én meg ezen gondolkodom... http://www.vatera.hu/opel_astra_g_motortak..._163621749.html Én meg jól elraktam az enyém patentjait, nem is találtam meg egész télen, nem is lett feltéve. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
seck Elküldve Március4, 2010 Megoszt Elküldve Március4, 2010 Az enyémen nincs is lemez... baj? Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Március4, 2010 Megoszt Elküldve Március4, 2010 Nem akarok hülyeséget mondani, de álítólag nem csak környezetszennyezés ellen de a közegellenálás igy ezzel járó fogyasztáscsökkentéssel is jár okosok szerint Ez tuti így van. Kísérleteztek azza, hogy az autó egész alját beborítják, hogy tök sík legyen: kevesebbet fogyasztott, mondjuk logikus is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Március4, 2010 Megoszt Elküldve Március4, 2010 Ez rendben is lenne, de akkor meg miért nincs mindegyiken gyárilag? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Március4, 2010 Megoszt Elküldve Március4, 2010 Ez rendben is lenne, de akkor meg miért nincs mindegyiken gyárilag? :lol: Mint ahogy az újabbakon motortető szigetelés nincsen. Mindenki spórol: az új távirányítós kulcsból (ugye amiből már csak 1et adnak) még a kis ledet is kispórolták... Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Március4, 2010 Megoszt Elküldve Március4, 2010 Ez rendben is lenne, de akkor meg miért nincs mindegyiken gyárilag? :lol: mert nehezebb is lett a kocsi, így többet fogyasztott :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Március4, 2010 Megoszt Elküldve Március4, 2010 Csak nem értem a rendszert. Az én kupém 2001-es, tehát elég régi ahhoz hogy ne olyan indokkal hiányozzon a motortakaró hogy "az újabbakból kihagyták", és szvsz elég jól felszerelt is ahhoz, hogy ne ezen akarjanak spórolni... Am. nekem 3 távirányítós kulcsom van az autóhoz (ez is érdekes mert elvileg 2 lehetne), és csak az egyikben van világító led. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Március4, 2010 Megoszt Elküldve Március4, 2010 Csak nem értem a rendszert. Az én kupém 2001-es, tehát elég régi ahhoz hogy ne olyan indokkal hiányozzon a motortakaró hogy "az újabbakból kihagyták", és szvsz elég jól felszerelt is ahhoz, hogy ne ezen akarjanak spórolni... Am. nekem 3 távirányítós kulcsom van az autóhoz (ez is érdekes mert elvileg 2 lehetne), és csak az egyikben van világító led. :lol: Az én gépem is 2001-es és nem alap felszereltségű, és én is csodálkoztam itt a cartársak burkolatain... No, mindegy... Dunának/Tiszának szerintem azért ne menjünk emiatt. :) Egyébként a takaróhiány ellenére nincs vészesen összecsapkodva a motortér, inkább csak porosodás van, az meg a burkolattól függetlenül is lenne, úgyhogy nekem nem ér ez meg 15-20 ezer forintot. Burkolattal lehet, hogy jobb valamivel a cw-érték, de ezt szerintem fogyasztásban lehetetlen lenne kimutatni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
AtiZafi Elküldve Március4, 2010 Megoszt Elküldve Március4, 2010 Hali! Nézd mit találtam! http://www.vatera.hu/opel_astra_g_motortakaro_163657594.html Én meg ezen gondolkodom... http://www.vatera.hu/opel_astra_g_motortak..._163621749.html A kettő nem egy.........nem baj? :-)) De azért el lehet róla beszélgetni :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tg-hooker Elküldve Március4, 2010 Megoszt Elküldve Március4, 2010 jó reggelt egy rövid kérdéssel fordulok hozzátok hogy mi az "szvsz" szerintem sokkal könnyebb lenne megértenem egy-két beírást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Március4, 2010 Megoszt Elküldve Március4, 2010 jó reggelt egy rövid kérdéssel fordulok hozzátok hogy mi az "szvsz" szerintem sokkal könnyebb lenne megértenem egy-két beírást. Szvsz=szerény véleményem szerint, netes szleng. (angolul tudóknak ugyanez: imho=in my humble opinion) Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Március4, 2010 Megoszt Elküldve Március4, 2010 jó reggelt egy rövid kérdéssel fordulok hozzátok hogy mi az "szvsz" szerintem sokkal könnyebb lenne megértenem egy-két beírást. így van, ahogy gabika mondja.... De ha ilyen gondod van máskor, ajánlom ezt: http://www.rovidites.hu itt általában mindent megtalálsz, próbáld csak ki pl. szvsz-el Link to comment Megosztás: More sharing options...
Barna Elküldve Március4, 2010 Megoszt Elküldve Március4, 2010 Üdv Nem tudjátok véletlen az lapjárati motor, mennyit mozog? kiszettem hogy megretkelem, és kb 1 mm volt a max mozgása... gondolom az elég gyér... Hol van ez az alapjárati motor? Van egyáltalán Z14XEP-ben? XE-hez találtam, XEP-hez nem... Én is megnézném... valami nagyon nem stimmel az alapjáratommal... remélem nem gyújtótrafó... kimaradnak ütemek és néha pulzál a motor... kiégetve, szelep tisztítva, adalékozva, fojtószelep tisztítva... hidegen nem csinálja, csak melegen. Tartja szépen a 750-et, de kihagyogat és néha átmegy pulzálásba... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március4, 2010 Megoszt Elküldve Március4, 2010 Hol van ez az alapjárati motor? Van egyáltalán Z14XEP-ben? XE-hez találtam, XEP-hez nem... Én is megnézném... valami nagyon nem stimmel az alapjáratommal... remélem nem gyújtótrafó... kimaradnak ütemek és néha pulzál a motor... kiégetve, szelep tisztítva, adalékozva, fojtószelep tisztítva... hidegen nem csinálja, csak melegen. Tartja szépen a 750-et, de kihagyogat és néha átmegy pulzálásba... Z14XEP nincs alapjárati motor ,mert villanypedál van benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Barna Elküldve Március4, 2010 Megoszt Elküldve Március4, 2010 Z14XEP nincs alapjárati motor ,mert villanypedál van benne. Köszi, akkor jól sejtettem. Valami ötlet az alapjáratomra (ja és persze hibakód sincs)? Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Március4, 2010 Megoszt Elküldve Március4, 2010 Köszi, akkor jól sejtettem. Valami ötlet az alapjáratomra (ja és persze hibakód sincs)? Motor hőmérséklet érzékelő? (ECU felé, nem a műszerfali) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Barna Elküldve Március4, 2010 Megoszt Elküldve Március4, 2010 Motor hőmérséklet érzékelő? (ECU felé, nem a műszerfali) Holnap átdobok rá egy másik Astráról egy gyújtótrafót és legalább kiderül ha az... Ha a lánc nem feszes eléggé (mondjuk eltömődött a feszítőpatron), az okozhat ilyet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts