jaygab Elküldve Február19, 2010 Megoszt Elküldve Február19, 2010 Sziasztok Lenne egy kérdésem.Ha essős időben használom a gépet és este leteszem,majd másnap elindulok vele és fékezek a dobfék felől kuszoló hangot hallok.Ezt kb 2-3 fékezésig csinálja utánna elhalgat.Másnak is csinál ilyet a gép? igen nekem is ilyen, szerintem mkinek... ez normális, nyugi :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Humannet Elküldve Február19, 2010 Megoszt Elküldve Február19, 2010 Sziasztok Lenne egy kérdésem.Ha essős időben használom a gépet és este leteszem,majd másnap elindulok vele és fékezek a dobfék felől kuszoló hangot hallok.Ezt kb 2-3 fékezésig csinálja utánna elhalgat.Másnak is csinál ilyet a gép? Nekem nem csak esőbe, elég ha -5 körül van a hőmérséklet Link to comment Megosztás: More sharing options...
Barna Elküldve Február19, 2010 Megoszt Elküldve Február19, 2010 Sziasztok Lenne egy kérdésem.Ha essős időben használom a gépet és este leteszem,majd másnap elindulok vele és fékezek a dobfék felől kuszoló hangot hallok.Ezt kb 2-3 fékezésig csinálja utánna elhalgat.Másnak is csinál ilyet a gép? ilyenkor a fékfelületen vékony oxidréteg keletkezik, ami 2-3 fékezés alatt lekopik. Normális, sztem mindenki tapasztalja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Február19, 2010 Megoszt Elküldve Február19, 2010 ilyenkor a fékfelületen vékony oxidréteg keletkezik, ami 2-3 fékezés alatt lekopik. Normális, sztem mindenki tapasztalja. Én először azt hittem lekopott a fékpofám hátul :S De aztán furcsa volt hogy mindig esőben van ez mondom akkor ez nem elkopott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 nekem is ilyenSziasztok Lenne egy kérdésem.Ha essős időben használom a gépet és este leteszem,majd másnap elindulok vele és fékezek a dobfék felől kuszoló hangot hallok.Ezt kb 2-3 fékezésig csinálja utánna elhalgat.Másnak is csinál ilyet a gép? Link to comment Megosztás: More sharing options...
skins Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 Köszi a válaszokat.Megnyugottam, nincs gond vele. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szkoni Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 Üdv mindenkinek! Engem is utolért a gyújtáskimaradás probléma.(G Astra Caravan 1,6 16V) Tünetek: üzemmeleg motornál terhelés alatt 1500-2500 fordulat között kihagy a gyújtás valamelyik hengeren. Hidegen nem, melegen állóhelyben felpörgetve sem csinálja. Folyamatos gázadásnál húz rendesen, de ha lépésben kell haladni a forgalomban vagy ebben a fordulatszám tartományban kell tartani a sebességet, ugrál a jószág. Amit tettem: vezérműszij csere (aktuális volt, nem a probléma miatt cseréltettem, szerelés előtt is rángatott, tehát nem a szerelőt kell elintézni) Gyertya csere, mivel régen cseréltem légszűrőt így azt is... A vezérműszij cserélő szakember a gyújtástrafót jelölte meg hibaként 90%-ban, na ez megdőlt, mert ráraktam a cimborám trafóját, ugyanezt csinálta. Tettem a benzinbe injektor tisztítót, kihajtottam belőle. AGR szelepet leszedtem, megmozgattam nem volt beragadva, ránézésre csak "üzemi" korom volt rajta. Amennyire tudtam kipucoltam... Most tankoltam bele v-power raching-ot(mintha a véremet szívták volna 390-ért) meghajtottam kegyetlenül 4000 fordulatszám fölött kb 50km-t, remélem nem készültek fényképek a hatóság részéről. Esetleg valaki tudja-e hogy mit nézzek még át, illetve a tünetek alapján be lehet-e azonosítani a hibát és esetleg távgyógyítani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Barna Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 Üdv mindenkinek! Engem is utolért a gyújtáskimaradás probléma.(G Astra Caravan 1,6 16V) Tünetek: üzemmeleg motornál terhelés alatt 1500-2500 fordulat között kihagy a gyújtás valamelyik hengeren. Hidegen nem, melegen állóhelyben felpörgetve sem csinálja. Folyamatos gázadásnál húz rendesen, de ha lépésben kell haladni a forgalomban vagy ebben a fordulatszám tartományban kell tartani a sebességet, ugrál a jószág. Amit tettem: vezérműszij csere (aktuális volt, nem a probléma miatt cseréltettem, szerelés előtt is rángatott, tehát nem a szerelőt kell elintézni) Gyertya csere, mivel régen cseréltem légszűrőt így azt is... A vezérműszij cserélő szakember a gyújtástrafót jelölte meg hibaként 90%-ban, na ez megdőlt, mert ráraktam a cimborám trafóját, ugyanezt csinálta. Tettem a benzinbe injektor tisztítót, kihajtottam belőle. AGR szelepet leszedtem, megmozgattam nem volt beragadva, ránézésre csak "üzemi" korom volt rajta. Amennyire tudtam kipucoltam... Most tankoltam bele v-power raching-ot(mintha a véremet szívták volna 390-ért) meghajtottam kegyetlenül 4000 fordulatszám fölött kb 50km-t, remélem nem készültek fényképek a hatóság részéről. Esetleg valaki tudja-e hogy mit nézzek még át, illetve a tünetek alapján be lehet-e azonosítani a hibát és esetleg távgyógyítani. Nekem most azt ajánlották többen is, hogy e85 (ethanol) és 95-ös (először 1/3 e85 - 2/3 benzin, majd ha nincs semmi gond, fele fele). A művelet előtt benzinszűrő csere, mert az ethanol kioldaná a szűrőből a benzin által nem oldható szennyeződéseket, majd ha elhasználtad a tankot, megint szűrőcsere, mert az meg a tankból oldja ki a szmötyit, meg a kondenzvizet. Ez az ajánlók szerint nemcsak környezetkímélőbb és olcsóbb megoldás, de a teljes rendszert fényesre pucolja, anélkül, hogy ártana bárminek is. Állítólag ha ezt megcsinálod évente egyszer, király lesz a gép... Persze ha eddig a korom/koksz tartotta össze a gépet, ha kimossa az ethanol, jöhetnek elő problémák... de nagy átlagban a max fele fele keverék csak kis mértékű többletfogyasztást, elhanyagolhatóan kisebb teljesítményt, és hidegben indítási problémát (-10 alatt) okozhat. EGy próbát megér, én is meg fogom próbálni, mert a WEPP-2033 sem nagyon javított az alapjáratomon... Esetleg van már valakinek tapasztalata? Link to comment Megosztás: More sharing options...
barics Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 Nekem most azt ajánlották többen is, hogy e85 (ethanol) és 95-ös (először 1/3 e85 - 2/3 benzin, majd ha nincs semmi gond, fele fele). A művelet előtt benzinszűrő csere, mert az ethanol kioldaná a szűrőből a benzin által nem oldható szennyeződéseket, majd ha elhasználtad a tankot, megint szűrőcsere, mert az meg a tankból oldja ki a szmötyit, meg a kondenzvizet. Ez az ajánlók szerint nemcsak környezetkímélőbb és olcsóbb megoldás, de a teljes rendszert fényesre pucolja, anélkül, hogy ártana bárminek is. Állítólag ha ezt megcsinálod évente egyszer, király lesz a gép... Persze ha eddig a korom/koksz tartotta össze a gépet, ha kimossa az ethanol, jöhetnek elő problémák... de nagy átlagban a max fele fele keverék csak kis mértékű többletfogyasztást, elhanyagolhatóan kisebb teljesítményt, és hidegben indítási problémát (-10 alatt) okozhat. EGy próbát megér, én is meg fogom próbálni, mert a WEPP-2033 sem nagyon javított az alapjáratomon... Esetleg van már valakinek tapasztalata? Én anno kísérleteztem e85-el, azt hiszem 2 teljes tankot mentem el, fele e85 fele benzinnel. Gondot nem okozott, csak felugrott a fogyasztás 8-ról 10 fölé, meg ha kezdett kifogyni a tank akkor kivillant a motor diag lámpa és 4000-es fordulat felett egy pillantra megtorpant de utána gyorsult tovább.Viszont visszaálltam tiszta benzinre és akkor jobb lett pont az alkoholos tisztulás miatt. én csak erre használom évente egyszer, de utána benzinszűrő csere szigorúan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 igen nekem is ilyen, szerintem mkinek... ez normális, nyugi :lol: jah,én is mindig meglepődők hogy koppan a fejem a kormányon :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pinocchio Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 Nem trutyis a nivópálca. Ugy nézki hogy egyelőre megusztam a dolgot ugyanis a szerelőnek is az a véleménye hogy nem hengerfejes a kocsi.Minden estre azért csinál egy olajcserét és kartel tisztitást mosóolajjal, és lecseréljük a hütővizet is mivel hogy aluminium a block nem mindegy hogy milyen minőségü a hütővíz.Hát egyelőre ennyi és további figyelemmel követem a fórumot. :lol: Szia! Nekem 2008 telén jelentkezett ugyan az a tünet ami neked is, hogy a beöntőnél majonéz szerű fehér trutyi. Nagyon sokat hazsnáljuk az autót 2-3 km-es szakaszokon. Hosszas fórum olvasás után elmentem egy csapágy boltba és vettem "o" gyűrűt bele. Kicseréltem és még azon a télen eltünt belőle a trutyi és idén télen se jelentkezett többé. Na ezt jól leirtam. A mérete ha esetleg kell: Külső átmérő: 45mm, belső átmérő: 38 mm, a gyűrű keresztmetszete 4 mm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Barna Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 Szia! Nekem 2008 telén jelentkezett ugyan az a tünet ami neked is, hogy a beöntőnél majonéz szerű fehér trutyi. Nagyon sokat hazsnáljuk az autót 2-3 km-es szakaszokon. Hosszas fórum olvasás után elmentem egy csapágy boltba és vettem "o" gyűrűt bele. Kicseréltem és még azon a télen eltünt belőle a trutyi és idén télen se jelentkezett többé. Na ezt jól leirtam. A mérete ha esetleg kell: Külső átmérő: 45mm, belső átmérő: 38 mm, a gyűrű keresztmetszete 4 mm. Ha az olajsapka tömítőgyűrűre gondolsz, lehet kapni autósboltokban, én ma vettem 140 Ft-ért GM kódja: 90448217. Én minden olajcserénél cserélem, így sosem olajgőzös a beöntőnyílás környéke. Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 Szia! Nekem 2008 telén jelentkezett ugyan az a tünet ami neked is, hogy a beöntőnél majonéz szerű fehér trutyi. Nagyon sokat hazsnáljuk az autót 2-3 km-es szakaszokon. Hosszas fórum olvasás után elmentem egy csapágy boltba és vettem "o" gyűrűt bele. Kicseréltem és még azon a télen eltünt belőle a trutyi és idén télen se jelentkezett többé. Na ezt jól leirtam. A mérete ha esetleg kell: Külső átmérő: 45mm, belső átmérő: 38 mm, a gyűrű keresztmetszete 4 mm. Nem hiszem, hogy a beöntő nyílásnál megy be a pára, hanem az olajtér szellőztetésénél illetve a kipufogógázból a gyűrűk mellett meg erre-arra szivárog le és csapódik ki a hideg alkatrészeken, utána pedig nem melegszik fel az olaj annyira, hogy vissza kipárologjon az olajból. Bár érdekes amit írsz, hogy a tömítéscserével megszűnt, de ha a tömítés enged, akkor nem szivárogna kifele is az olaj? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Humannet Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 Ma kiakartam tisztogatni egeret..... lehet én vagyok vak.... de nem találom :lol: Ha felelhető egy kép róla hol van légyszi osszátok meg velem Meg az alapjárati motort is kikaptam.... az is bevan álva elég rendesen. mennyibe kerülhet egy olyan? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 Beszéltünk EGR lezárásáról........ Na dehogy gyárilag van ilyen fedél ilyen célra (5851970 Z14XE) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 Ma kiakartam tisztogatni egeret..... lehet én vagyok vak.... de nem találom :lol: Ha felelhető egy kép róla hol van légyszi osszátok meg velem Meg az alapjárati motort is kikaptam.... az is bevan álva elég rendesen. mennyibe kerülhet egy olyan? Alapjárati motor 0826550 5456ft (csergő) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pinocchio Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 Ha az olajsapka tömítőgyűrűre gondolsz, lehet kapni autósboltokban, én ma vettem 140 Ft-ért GM kódja: 90448217. Én minden olajcserénél cserélem, így sosem olajgőzös a beöntőnyílás környéke. Igen arra gondoltam. Én is valahogy ennyiért vettem, bár nekem nem volt olajgőzös a beöntősapka körül, meg én nem gyári méret alapján vettem, hanem tolómérővel megmértem és picit nagyobb keresztmetszetűt vettem. Nem hiszem, hogy a beöntő nyílásnál megy be a pára, hanem az olajtér szellőztetésénél illetve a kipufogógázból a gyűrűk mellett meg erre-arra szivárog le és csapódik ki a hideg alkatrészeken, utána pedig nem melegszik fel az olaj annyira, hogy vissza kipárologjon az olajból. Bár érdekes amit írsz, hogy a tömítéscserével megszűnt, de ha a tömítés enged, akkor nem szivárogna kifele is az olaj? Annyira nem vágom ezt a motort, nem vagyok autó szerelő, csak a saját verdám bütykölöm. Az aki gyakran szerelgeti az biztos jobban tudja és én nem is állok le vitatkozni vele. nem tudom, hogy honnan került oda a trutyi, de a csere óta a második tél múlik el, és szerencsére azóta nem jelentkezik. Én csak tapasztalatként írtam le. 100 Ft-os beruházás. Egy próbát megért. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 Ma kiakartam tisztogatni egeret..... lehet én vagyok vak.... de nem találom :lol: Ha felelhető egy kép róla hol van légyszi osszátok meg velem Meg az alapjárati motort is kikaptam.... az is bevan álva elég rendesen. mennyibe kerülhet egy olyan? Egérke: A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu Link to comment Megosztás: More sharing options...
zolinho Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 2007-es G Astrában műanyag váltókulissza van? Néha akadozik 1-2-ben, okozhatja a kulissza kopása? Köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacika85 Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 2007-es G Astrában műanyag váltókulissza van? Néha akadozik 1-2-ben, okozhatja a kulissza kopása? Köszi. szia! attól függ hány km van benne. 1-est alapjáraton nehezen veszi, főleg ha gurulsz, előtte tedd kettesbe és utána gond nélkül veszi majd :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 2007-es G Astrában műanyag váltókulissza van? Néha akadozik 1-2-ben, okozhatja a kulissza kopása? Köszi. Szerintem mindegyikben műanyag. Érdemes lekapni a szoknyát :lol: , és megkenni a felületeket, sokat tud javítani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zolinho Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 szia! attól függ hány km van benne. 1-est alapjáraton nehezen veszi, főleg ha gurulsz, előtte tedd kettesbe és utána gond nélkül veszi majd :lol: 34e.km. néha nem tom berakni 2-be, néha meg simán bemegy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 34e.km. néha nem tom berakni 2-be, néha meg simán bemegy. Az, hogy nálam majd 7-szer akkora futásteljesítmény után is simán kapcsolható az összes fokozat nem zárja ki, hogy nálad "kiszáradt" v. megkopott a kulissza. Dupla kuplunggal próbáltad már? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Humannet Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 Egérke: A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu MEGVAN !!!! :lol: Sirály. de most nem szedtem szét me esik a havas eső Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 HELP Urak. Most jöttem fel, mert nem indul ez a tetű. Ma már mentem vele probléma nem volt vele. Mentünk volna de ő azt mondta nem. A csorósági jelző már világított ,az ámitó gép szerint 5 liter,átszaladtam vettem még bele 6-ot. Így lett a gép szerint 13 (valaki megint nem tud számolni) Hibakód nincs. 35300km Z14XEP Lilla köd:Bazi nagy. Valaki, valami? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts