G János Elküldve Február5, 2006 Megoszt Elküldve Február5, 2006 olyan nincs, hogy világit a lámpa, de nincs hibakód. ha világit a lámpa akkor VAN hibakód., Ritkán gyullad ki a lámpa és minden újraindításnál elalszik. Nem tudod hogy milyen hibáknál jelez? Ha tudnám hogy mik okozzák, kizárásos alapon lassan rá tudnék jönni mi lehet a gond! Mint írtam a computer nem tárolt el hibát. Profi szervízben számitógéppel nézettem meg. Üzemanyag minősége azaz kevés oktávszám hiányát érzékelné? De már két hónapja MOL-os benzinnel járok és akkor is előjön a hiba. Na és még azt kérdezném hogy az ABS felől érzékel-e mert volt úgy hogy egy hírtelen nagyobb fékezés után gyulladt ki a lámpa? várom a hozzászólásodat!! előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február6, 2006 Megoszt Elküldve Február6, 2006 Köszi uhuhu! Tehát jól sejtettem. Termosztát cserénél kell a vezérlést is bontani, vagy sima-egyszerű művelet? Mennyi a munkadíj kábé? ( termosztát = 9000ft kábé) Off cserélni házilag te is kitudod. ecotec burkolat le, gumicső le 3 csavar ki, termosztát csere a visszaszerelés pont forditva :) a bekarikázott a termosztát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Február6, 2006 Megoszt Elküldve Február6, 2006 Nekem is ilyen! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
off-topic Elküldve Február6, 2006 Megoszt Elküldve Február6, 2006 cserélni házilag te is kitudod. Királyság! Köszi Uhuhu! Az " Így csináld" Astra-s könyv ( amiben sajna az 1.4/16v moci NINCS benne ) nem írja egyértelműen a dolgokat. Azaz hogy az 1.2-es sima csere -mint fent- de az 1.6-osra már vezérlés-bontós változatot ír. Köszi még1x! Off Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február6, 2006 Megoszt Elküldve Február6, 2006 a vezérlésbontós változat a nyócszelepes gépkocsiknál van. X16SZR vagy Z16SE Link to comment Megosztás: More sharing options...
paja Elküldve Február6, 2006 Megoszt Elküldve Február6, 2006 Én remélem sose tudom meg hol az a vízpumpedli... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
meriva1.8 Elküldve Február6, 2006 Megoszt Elküldve Február6, 2006 Én remélem sose tudom meg hol az a vízpumpedli... :) Igaz, hogy itt még csak a termosztátról volt szó!! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
paja Elküldve Február6, 2006 Megoszt Elküldve Február6, 2006 Én a vezérlés megbontásos kalamajkára gondoltam.... :) Ugyan is ha a termo cseréhez vezérlést kell bontogatni , akkor nyilván van köze a vízpumpához is.... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Február6, 2006 Megoszt Elküldve Február6, 2006 Én a vezérlés megbontásos kalamajkára gondoltam.... :D Ugyan is ha a termo cseréhez vezérlést kell bontogatni , akkor nyilván van köze a vízpumpához is.... ;) Termó cseréhez csak a belső termosztátos kocsiknál kell lebontani a vezérlést. A vizpumpánál mindenképpen trükközni kell, mert a vezérműszíj hajta. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február6, 2006 Megoszt Elküldve Február6, 2006 kivételt képez az Isuzu 1.7-es diesel. mert ott az ékszij hajtja... Link to comment Megosztás: More sharing options...
paja Elküldve Február6, 2006 Megoszt Elküldve Február6, 2006 kivételt képez az Isuzu 1.7-es diesel. mert ott az ékszij hajtja... Ezt jó tudni...Köszi.. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Február6, 2006 Megoszt Elküldve Február6, 2006 a jobb első hejzetjelző lámpa égője ,egy év alatt háromszor égett ki a féklámpák meg egymás után mit szólsz hozzá? a kurvaannyát... ;) :) :D ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
off-topic Elküldve Február6, 2006 Megoszt Elküldve Február6, 2006 Még egy kérdésem lenne a termosztáttal kapcsolatban. :) Lehet-e " ciripelő" hangja a rossz termosztátnak. Olyasmi mint amikor a rossz kisgyerek egy műanyag lapot dug a ventillátor lapátjai közé! Nálam most ilyesmi hang jön a motorból, onnan a termosztát felöl. Csak hideg motornál van ez a hang! Köszi. Off Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Február6, 2006 Megoszt Elküldve Február6, 2006 a jobb első hejzetjelző lámpa égője ,egy év alatt háromszor égett ki a féklámpák meg egymás után mit szólsz hozzá? Kicsit duuuurva... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kombitomi Elküldve Február6, 2006 Megoszt Elküldve Február6, 2006 Most értem haza, vidéken voltam. Érdekes , furcsa értékeket mutatott a vízhőfokmérőm! :-( - lakotterületen belül ( 50-60 km/h , 4 seb.fokozat, 2500ford ) a víz 80fok alatt - lakotterületen kivűl ( 100-120 km/h, 5 seb.fokozat, 3500ford. ) stabil 80-81 fok. - Bp., belvárosi szötymörgés, dugó a körúton a víz 90fok. Lehet hogy elhullott a termosztát és folyamatosan nyitva van? Elvileg 90fok a normális mindenhol nem? OffSzerintem a G Astra vízhőfokmérője nem egy "etalon" műszer. Legjobban úgy tudod megállapítani, hogy rossz-e a termosztát, hogy hideg motorral való indulás után, a hűtő felső része eggyütt melegszik a motor "saját vízkörével". Link to comment Megosztás: More sharing options...
off-topic Elküldve Február6, 2006 Megoszt Elküldve Február6, 2006 Szerintem a G Astra vízhőfokmérője nem egy "etalon" műszer. Legjobban úgy tudod megállapítani, hogy rossz-e a termosztát, hogy hideg motorral való indulás után, a hűtő felső része eggyütt melegszik a motor "saját vízkörével". Lehet hogy nem egy etalon, de eddig stabilan 90fok volt a víz mindig és mindenhol. Plussz most már van az a ciripelő hang is onnan ( remélem termosztát cserével megszünik ) . Off Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február6, 2006 Megoszt Elküldve Február6, 2006 Lehet hogy nem egy etalon, de eddig stabilan 90fok volt a víz mindig és mindenhol. Plussz most már van az a ciripelő hang is onnan ( remélem termosztát cserével megszünik ) . Off ha hideken fémes kerregő hangot hallasz, akkor ott baj van. a laza vezérmü szij szokott ilyen hangot adni, amikor hidegen annyira laza, hogy a feszitőgörgő végállásban kattog... a termosztát hangtalan.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
off-topic Elküldve Február6, 2006 Megoszt Elküldve Február6, 2006 ha hideken fémes kerregő hangot hallasz, akkor ott baj van. a laza vezérmü szij szokott ilyen hangot adni, amikor hidegen annyira laza, hogy a feszitőgörgő végállásban kattog... a termosztát hangtalan.... 2 hete voltam vezérlés cserén ( görgők,feszítő,szíj, vízpumpa, főtengely-bordáskerék )! Lehet hogy NEM eléggé feszítették meg a szíjat? Opel szakszervízben voltam ( Gyömrői út eljén ). Off Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február6, 2006 Megoszt Elküldve Február6, 2006 lehet bizony.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
off-topic Elküldve Február6, 2006 Megoszt Elküldve Február6, 2006 lehet bizony.... Azért vittem Opel-ékhez hogy minden rendben legyen. :D Akkor holnap telefon és megyek vissza. :) Off Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február6, 2006 Megoszt Elküldve Február6, 2006 most értettem meg az elöző hozzászólásodat. belemódositottam :) remljük rende lesz majd... Link to comment Megosztás: More sharing options...
off-topic Elküldve Február6, 2006 Megoszt Elküldve Február6, 2006 most értettem meg az elöző hozzászólásodat. belemódositottam :) remljük rende lesz majd... Majd írok hogy mi van...... Köszi a segítséget. Off Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kombitomi Elküldve Február6, 2006 Megoszt Elküldve Február6, 2006 Lehet hogy nem egy etalon, de eddig stabilan 90fok volt a víz mindig és mindenhol. Plussz most már van az a ciripelő hang is onnan ( remélem termosztát cserével megszünik ) . OffÉn most mentem az autómmal, (-15 külső hőfok) 5km-er után 85 fokig ment a vizem (hideg a hűtő), majd termosztát nyit, hőfok visszaesett 80 fokra, melegszik a hűtő, majd következő 5km közben 83 foknál maradt a mutató. Nekem nyáron is ezt csinálja, a ventilátor 92 fok környékén indul be. (99-es X16XEL-es motor) Link to comment Megosztás: More sharing options...
off-topic Elküldve Február6, 2006 Megoszt Elküldve Február6, 2006 Én most mentem az autómmal, (-15 külső hőfok) 5km-er után 85 fokig ment a vizem (hideg a hűtő), majd termosztát nyit, hőfok visszaesett 80 fokra, melegszik a hűtő, majd következő 5km közben 83 foknál maradt a mutató. Nekem nyáron is ezt csinálja, a ventilátor 92 fok környékén indul be. (99-es X16XEL-es motor) Tamás köszönöm a segítséget. Meglátjuk mi lesz a termosztáttal. majd kézrátétellel elenőrzöm a melegedést.. Most jobban izgat ez a berregő hang. Holnap hívom az Opel-szervízt és remélem orvosolják a hibát. Off Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Február7, 2006 Megoszt Elküldve Február7, 2006 Uhuhu! Te mostanában cseréltél termo-t, ugye? Neked mennyire áll be ca. 10 perc után - ebben a ceffet hidegben - a hőfokod? Nekem általában - az utóbbi napokban / hetekben - úgy 88fok körül áll meg. Az nem gáz... ugye? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts