denesatti Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Természetesen nem ingyen várom. Sajnos 100 ezer forint - pláne az eddigi kiadásokhoz képest - igen sok, főleg úgy, hogy nem tudom mi a baja.Természetesen ha csak ez az egy megoldás van, nincs mit tennem. Ha megmondta volna, hogy ez és ez a probléma, ezért kerül ennyibe, biztosan sokkal megértőbb lettem volna. Hidd el, eléggé el vagyok keserdve. A feleségem viszi a kocsival a gyerekeket az óvodába, és nem tudom hazaér-e vagy sem. Sajnálom hogy nem értesz meg, de örülök, hogy neked jól megy és bejött az élet. Nekem egy 6 éves Merivám van, melyre még most is nyomom a részleteteket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Természetesen nem ingyen várom. Sajnos 100 ezer forint - pláne az eddigi kiadásokhoz képest - igen sok, főleg úgy, hogy nem tudom mi a baja.Természetesen ha csak ez az egy megoldás van, nincs mit tennem. Ha megmondta volna, hogy ez és ez a probléma, ezért kerül ennyibe, biztosan sokkal megértőbb lettem volna. Hidd el, eléggé el vagyok keserdve. A feleségem viszi a kocsival a gyerekeket az óvodába, és nem tudom hazaér-e vagy sem. Sajnálom hogy nem értesz meg, de örülök, hogy neked jól megy és bejött az élet. Nekem egy 6 éves Merivám van, melyre még most is nyomom a részleteteket. Nézd, inkább maradjunk annyiban semmit sem tudsz arról hogy nekem mennyi problémám van, mennyire megy jól és bejött-e az élet vagy sem.. A dolog ami mellett nem tudtam elmenni az az, hogy azok után hogy Téged egy kalap pénzzel lehúztak, idejöttél és értetlenül drágállottál egy olyan szerelőt, aki 20%al többet kért volna (amit amúgy megértenék hogy sok lenne, ha az a 80e megoldotta volna a problémád..) Nyilván megmondhatta volna a telefonba hogy ez és ez a baja és Te meg elviszed valahova ahol olcsóbban megcsinálják.. Nekem ugyan nincs sok közöm az autókhoz de az én szakmámban ugyanez a helyzet... Egyébként nekem még 7 év van hátra, én nyertem? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Uniqes Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Szerintem inkább PM.... PEACE! Link to comment Megosztás: More sharing options...
denesatti Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Más fórumokon jöttek tanácsok és javaslatok, melyeket érdemesnek tartok kipróbálni és nem kerülnek pénzbe. Persze nekem is van régóta ismert szerelőm, csak ő sem tudott zöldágra vergődni. Szerintem kevesen vagyunk, aki nem ismerős szerelőnél javíttat. Ha wessz kevesebbet kérne, feltétel nélkül mennék hozzá. Sajnos kevés a pénz, nem tudom, mekkora nagyságrendű a probléma és mekkora költséggel jár, ezért nem szeretnék sem okos lenni, sem tovább gonoszkodni. Én őt nem ismerem, ezért méltán merülhetett fel bennem, hogy ő is a lehúzós szerelők közé tartozik. Mert laikus szemmel nézve mi az isten kerülhet még 100e forintba? Természetesen ezzel nem akarom megbántani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
denesatti Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Visszatérve az eredeti felvetésre: Tud valaki segíteni, hogy mi a probléma? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Picco Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Sziasztok!Én tegnap regiztem be ide,mert hasznosnak vélem ezt az oldalt! Problémám a következő: 2001-es évjáratu a gépem,2007ezer van benne.Kanyarodásnál, vagy pirosnál amikor kinyomom a kuplungot akkor leáll a motor,ugy mintha simán leállítanám!Már többször csinált ilyent és nem jövök rá mitöl van!Vagy ha éppen nem áll le akkor 500-ra leesik a fordulat és ott dadog! Kipucoltam a levegőrendszert,AGR szelepet lezártam,újak a gyertyák és a gyujtótrafóm is! (A "poénos" az az egészben hogy néha csinálja néha nem!) Menet közben tökéletes a vas! Még alapjárati motorra gondolok de egyenlőre nem volt időm megkeresni hogy hol van! Tudna valaki nekem segíteni? Előre is köszönöm! További elakadásmentes napot! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Visszatérve az eredeti felvetésre: Tud valaki segíteni, hogy mi a probléma? :lol: Gyújtáshibát adhat a rövid, hideg üzemű utaktól ellustult motor is. Érdemes lenne elmenni vele egy hosszabb útra és meghajtani egy kicsit (4-5 ezres fordulaton, néhány tíz km-en). Lehet egyszerű szelepleragadás, amit ilyen kiégetéssel lehet orvosolni. Fojtószelepházat is érdemes kitakarítani/takaríttatni, ingadozó alapjáratot, leállást, dadogást ez is okozhat. Lehet, hogy nem megfelelő az üzemanyag-ellátás, néhány ezer forintért létezik ultrahangos injektor tisztítás, de a fentebb említett meghajtás előtt rakhatsz a benzinbe injektor-tisztító adalékot is. Ide kapcsolódhat a benzinszűrő állapota is, ha nem tudod, hogy mikor volt cserélve, azt is érdemes lehet kicseréltetni. Ha ilyen bajod jelentkezne a jövőben, komolyabb alkatrész beruházás előtt ezeket érdemes végigzongorázni, az esetek többségében ezek valamelyike megoldja a problémát, ráadásul nem túl költséges. Általánosságban meg elmondható, hogy az Ecotec-eket pörgetősebben, dinamikusabban kell használni. Amúgy meg, a mostani rosszabb tapasztalatod ellenére is ajánlatos olvasgatni ezt a fórumot, sok okosság van ám itt... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
denesatti Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Gyújtáshibát adhat a rövid, hideg üzemű utaktól ellustult motor is. Érdemes lenne elmenni vele egy hosszabb útra és meghajtani egy kicsit (4-5 ezres fordulaton, néhány tíz km-en). Lehet egyszerű szelepleragadás, amit ilyen kiégetéssel lehet orvosolni. Fojtószelepházat is érdemes kitakarítani/takaríttatni, ingadozó alapjáratot, leállást, dadogást ez is okozhat. Lehet, hogy nem megfelelő az üzemanyag-ellátás, néhány ezer forintért létezik ultrahangos injektor tisztítás, de a fentebb említett meghajtás előtt rakhatsz a benzinbe injektor-tisztító adalékot is. Ide kapcsolódhat a benzinszűrő állapota is, ha nem tudod, hogy mikor volt cserélve, azt is érdemes lehet kicseréltetni. Ha ilyen bajod jelentkezne a jövőben, komolyabb alkatrész beruházás előtt ezeket érdemes végigzongorázni, az esetek többségében ezek valamelyike megoldja a problémát, ráadásul nem túl költséges. Általánosságban meg elmondható, hogy az Ecotec-eket pörgetősebben, dinamikusabban kell használni. Amúgy meg, a mostani rosszabb tapasztalatod ellenére is ajánlatos olvasgatni ezt a fórumot, sok okosság van ám itt... :lol: Nagyon köszönöm. Nem árt a motornak, ha három hengerrel pörgetem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Matula Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Üdv. errefelé. :lol: Nem vagyok ugyan szakértője a témának, de szerintem nem szerencsés különböző (ismeretlen) típusú fagyállókat egymással keverni. A legjobb leengedni a régit, bekeverni az újat, aztán tiszta lap. Egyébként gyári fagyálló tökéletes (GM cikkszáma: 1940663, én 1100-ért vettem literjét) :lol: . De majd a többiek is észrevételezik a dolgot. Köszönöm szépen a választ Mindkettőtöknek, valószínűleg teljes csere lesz a gyári cuccal! Üdv! Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Nagyon köszönöm. Nem árt a motornak, ha három hengerrel pörgetem? lásd kivel van dolgod szelepszorulása van az autodnak ha elmész autópályára akkor hajtsd meg 4-5 ezres fordulattal. tegyál bele szeleptiszitó adalékot aztán go, ha nem javul hengerfej le szelep becsiszol, 35 e ft egy hengerfej javitás nettóban aztán ott vcan még a tömités aztán ha már szét van bontva ugy is cserélném a vezérlés szettet aztán utána számold ki mennyi marad nekem nem sok ezt tartod te drágának.....?nem ismersz .de elegem az érdi kokler szervizekböl utána ide hozzák hozzám hogy ennyit és ennyit költöttek rá utána pedig hu ilyen sok a javitás. nem én tehetek róla hogy elötte kifizettek egy valag pénzt.sok sikert a javitáshoz... Link to comment Megosztás: More sharing options...
denesatti Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 lásd kivel van dolgod szelepszorulása van az autodnak ha elmész autópályára akkor hajtsd meg 4-5 ezres fordulattal. tegyál bele szeleptiszitó adalékot aztán go, ha nem javul hengerfej le szelep becsiszol, 35 e ft egy hengerfej javitás nettóban aztán ott vcan még a tömités aztán ha már szét van bontva ugy is cserélném a vezérlés szettet aztán utána számold ki mennyi marad nekem nem sok ezt tartod te drágának.....?nem ismersz .de elegem az érdi kokler szervizekböl utána ide hozzák hozzám hogy ennyit és ennyit költöttek rá utána pedig hu ilyen sok a javitás. nem én tehetek róla hogy elötte kifizettek egy valag pénzt.sok sikert a javitáshoz... Köszönöm, de tényleg. Hidd el, nem ellened irányult az egész. Egyébként nem érdi volt a szerelő, de szerintem ez most már mellékes. Köszönöm még egyszer és ígérem jelentkezem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atis25 Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Olvasgatva itt a hozzászólásokat, tök felesleges volt ez a vita szerintem, kicsit többet kellett volna a forumban vissza olvasni (20-30 oldalt). Ezekkel a problémákkal (030x: égéskimaradás, dadogás, leállás...) szinte napi szinten van foglalkozva. Többek közt én is végig játszottam ugyan ezt. Kicserélve mindent, mert mindenki szerint ez a baja, de a hibakód maradt. Aztán olvasgattam itt nem keveset, meghajtás, szeleptisztító adalék egy tankolás v-power racing és lekopogjam egy hete nincs tünet. Ami nem azt jelenti, hogy magjavult, mert előtte is volt, hogy pár napig tünetmentes volt, de bízok benne, hogy igen. És azért 3 hengerrel nem kell pörgetni, csak ha megy mind 4. Tehát vannak itt hozzáértők akik ismerik a típust, minden nyűgjével-bajával. Mellettük még ott a sok tapasztalat amit sokan végig küzdöttünk, nem kis tanulópénzt fizetve érte. Szóval aki okos, az más kárán tanul. (1 tank racing, mondjuk 3--4000 ezerrel több mint az euro95. Szeleptisztító 1500-2000 Ft=ez mondjuk max 6000. És ha sikerült, megoldódott a probléma szerelő nélkül, aki ha nem ismeri a típust a hiba kód alapján leteszi a nagy esküt, hogy trafó, meg gyertya, mert erről is volt szó, hogy a 030X-as kódok nem pontosan gyújtáskimaradást jelentenek, hanem égéskimaradást. Ahhoz meg nem csak szikra kell. Emellett ki lehet takarítani az EGR-t ami otthon megoldható és ez sosem árt.) Részemről ennyi talán a témához. Bocs, hogy bele vau-vau! :lol: Szép napot mindenkinek! Link to comment Megosztás: More sharing options...
denesatti Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Olvasgatva itt a hozzászólásokat, tök felesleges volt ez a vita szerintem, kicsit többet kellett volna a forumban vissza olvasni (20-30 oldalt). Ezekkel a problémákkal (030x: égéskimaradás, dadogás, leállás...) szinte napi szinten van foglalkozva. Többek közt én is végig játszottam ugyan ezt. Kicserélve mindent, mert mindenki szerint ez a baja, de a hibakód maradt. Aztán olvasgattam itt nem keveset, meghajtás, szeleptisztító adalék egy tankolás v-power racing és lekopogjam egy hete nincs tünet. Ami nem azt jelenti, hogy magjavult, mert előtte is volt, hogy pár napig tünetmentes volt, de bízok benne, hogy igen. És azért 3 hengerrel nem kell pörgetni, csak ha megy mind 4. Tehát vannak itt hozzáértők akik ismerik a típust, minden nyűgjével-bajával. Mellettük még ott a sok tapasztalat amit sokan végig küzdöttünk, nem kis tanulópénzt fizetve érte. Szóval aki okos, az más kárán tanul. (1 tank racing, mondjuk 3--4000 ezerrel több mint az euro95. Szeleptisztító 1500-2000 Ft=ez mondjuk max 6000. És ha sikerült, megoldódott a probléma szerelő nélkül, aki ha nem ismeri a típust a hiba kód alapján leteszi a nagy esküt, hogy trafó, meg gyertya, mert erről is volt szó, hogy a 030X-as kódok nem pontosan gyújtáskimaradást jelentenek, hanem égéskimaradást. Ahhoz meg nem csak szikra kell. Emellett ki lehet takarítani az EGR-t ami otthon megoldható és ez sosem árt.) Részemről ennyi talán a témához. Bocs, hogy bele vau-vau! :lol: Szép napot mindenkinek! Sajnos ez valóban tanulópénz... Mert ugy mit tesz a hétköznapi ember ? Kijön a hiba, elviszi szerelőhöz, aki kiolvassa a hibakódot és hiszünk a komputernek. Sajnos... Persze ezek után én is majd a fórumokon kezdem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Sajnos ez valóban tanulópénz... Mert ugy mit tesz a hétköznapi ember ? Kijön a hiba, elviszi szerelőhöz, aki kiolvassa a hibakódot és hiszünk a komputernek. Sajnos... Persze ezek után én is majd a fórumokon kezdem... Csak 3 nappal ezelőttig kellett volna viszzaolvasni! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Kijön a hiba, elviszi szerelőhöz, aki kiolvassa a hibakódot és hiszünk a komputernek. Sajnos... Az a baj, hogy a kompjuter azt mondja, hogy égéskimaradás, nem azt, hogy gyujtáskimaradás. A szerelő az, akinél a kettő egyenlővé válik, pedig nem kellene. A kompjutert se mindenható, nem kellene ész nélkül cserélgetni, még ha ki is ír konkrétan valamit, itt meg ráadásul nem is ír konkrét dolgot. (Kadettem is tegnap úgy csinált, mintha kimaradna a gyújtás. A probléma oka pedig az alapjárati fúvóka bedugulása volt, tehát gyújtás volt végig, csak a keverék nem volt megfelelő töménységű és ezért nem égett, vagyis ezért volt égéskimaradás. Fúvóka kipucolása után ismét megy rendesen, és ez egy egyszerű karburátoros motor, nem injektoros, EGR szelepes, stb., mint a G Astrakban, és ez is elő tudta ugyanazt adni) Link to comment Megosztás: More sharing options...
denesatti Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Az a baj, hogy a kompjuter azt mondja, hogy égéskimaradás, nem azt, hogy gyujtáskimaradás. A szerelő az, akinél a kettő egyenlővé válik, pedig nem kellene. A kompjutert se mindenható, nem kellene ész nélkül cserélgetni, még ha ki is ír konkrétan valamit, itt meg ráadásul nem is ír konkrét dolgot. (Kadettem is tegnap úgy csinált, mintha kimaradna a gyújtás. A probléma oka pedig az alapjárati fúvóka bedugulása volt, tehát gyújtás volt végig, csak a keverék nem volt megfelelő töménységű és ezért nem égett, vagyis ezért volt égéskimaradás. Fúvóka kipucolása után ismét megy rendesen, és ez egy egyszerű karburátoros motor, nem injektoros, EGR szelepes, stb., mint a G Astrakban, és ez is elő tudta ugyanazt adni) Nekem volt egy 1.6i Kadettem. Az de szép volt! Se EGR, szép alacsony fogyasztás... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Nekem volt egy 1.6i Kadettem. Az de szép volt! Se EGR, szép alacsony fogyasztás... :lol: ezelőtt F Astra 16SZR-em volt. Országút: 5.2-5.5 fogyi,megbízható volt, imádtam... Csak ugye a kasztni elkezdett vásni, meg kellett a CARAVAN a 2 poronty miatt. Szóse róla,aG astrámat is imádom,tágas,óccsó vót, még kevesebbet eszik, de - mivel nem vok szaki - rettegek a tipikus dízelhibáktól+a típushibáktól! Persze újabban fórumozok csak,eddig is félhettem volna, dehát boldogok a tudatlanok (najó, lelki szegény nem vagyok) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Sziasztok!Én tegnap regiztem be ide,mert hasznosnak vélem ezt az oldalt! Problémám a következő: 2001-es évjáratu a gépem,2007ezer van benne.Kanyarodásnál, vagy pirosnál amikor kinyomom a kuplungot akkor leáll a motor,ugy mintha simán leállítanám!Már többször csinált ilyent és nem jövök rá mitöl van!Vagy ha éppen nem áll le akkor 500-ra leesik a fordulat és ott dadog! Kipucoltam a levegőrendszert,AGR szelepet lezártam,újak a gyertyák és a gyujtótrafóm is! (A "poénos" az az egészben hogy néha csinálja néha nem!) Menet közben tökéletes a vas! Még alapjárati motorra gondolok de egyenlőre nem volt időm megkeresni hogy hol van! Tudna valaki nekem segíteni? Előre is köszönöm! További elakadásmentes napot! :lol: freeze hol vagy te ilyenkor? :lol: ez már aztán futásteljesítmény....2007000km....ez már döfi... :D nem csoda ha leáll néha...megpihen :( a kérdéshez....szerintem wessz segít, ha lesz egy kis ideje, de az előző story gondolom elvonta a figyelmét...én mindenképpen vmi kontakt hibára gyanakodnék...pl kuplung kapcsoló...de ez egy igen gyenge tipp....várd meg, mit írnak mások... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Sajnos ez valóban tanulópénz... Mert ugy mit tesz a hétköznapi ember ? Kijön a hiba, elviszi szerelőhöz, aki kiolvassa a hibakódot és hiszünk a komputernek. Sajnos... Persze ezek után én is majd a fórumokon kezdem... sajnos ez kezd lenni az átlag autós...félre ne érts, nem kell mindenkinek autószerelőnek lennie, de ahogy most azon gyanakodtál, hogy wessz le akar téged nyúlni..ami teljesen kizárt, (mert nagyon is korrekt szerelő!) akkor ez a hivatalos szervíz esetén előtte meg sem fordult a fejedben? (pedig inkább ott kellett volna...)..azt hogy mit beszéltetek wesszel vagy mit sem, azt nem tudom, de tuti hogy csak a tisztánlátás végett mondta, hogy ennyi is lehet a vége, tehát ennyi a maximum.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Sziasztok!Én tegnap regiztem be ide,mert hasznosnak vélem ezt az oldalt! Problémám a következő: 2001-es évjáratu a gépem,2007ezer van benne.Kanyarodásnál, vagy pirosnál amikor kinyomom a kuplungot akkor leáll a motor,ugy mintha simán leállítanám!Már többször csinált ilyent és nem jövök rá mitöl van!Vagy ha éppen nem áll le akkor 500-ra leesik a fordulat és ott dadog! Kipucoltam a levegőrendszert,AGR szelepet lezártam,újak a gyertyák és a gyujtótrafóm is! (A "poénos" az az egészben hogy néha csinálja néha nem!) Menet közben tökéletes a vas! Még alapjárati motorra gondolok de egyenlőre nem volt időm megkeresni hogy hol van! Tudna valaki nekem segíteni? Előre is köszönöm! További elakadásmentes napot! :lol: mia a motor kód? Link to comment Megosztás: More sharing options...
lamantin Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Nekem volt egy 1.6i Kadettem. Az de szép volt! Se EGR, szép alacsony fogyasztás... :lol: Én egy 1.3i caravant űztem. Négy sebességes három ajtós mindent bíró jószág volt. Az a Pierburg karbicsek igen jó fogyasztást adott, a korrózió védelem a kasztnin viszont gyatra volt. A kétszínű műszerfal és a barna kárpitok tetszetősek voltak. Azt akkor szerettem, most meg az astrát nagyon !!! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Barna Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Sziasztok! Tud valaki G Astra (2005 és utána, twinport motor!) alkatérsz jegyzékhez (Opel cikkszámokkal), valamint "Hogyan Csináld" könyvhöz linket küldeni? Nézegettem a fórumot és találtam G Astrához, de Z14XEP egyikben sem volt még benne :lol: Köszi előre is Update az autóra: ugye 250-ből megállt a vezérműtengely törés javítása, ám mivel az alapjárat továbbra sem volt jó és zúgó hang jött a motor felől, lecseréltük még a gyertyákat (GM gyárira), olajat (hála nektek nem tántorodtam el a Mobil 1 5W30-tól :lol:), ékszíjat (úgysem volt még cserélve), ékszíjfeszítőt. Jóval csendesebb lett a motor, de még mindig zúg és az alapjárat is vacak... hol jó, hol dadogós... egeret is fényesre pucoltam... valószínű a lánc is kapott a tengelytöréskor és amiatt zúg, az alapjáratot is magyarázná a lazább lánc. Diag semmit nem jelez, hibakód nincs, csak az látszik, hogy alapjáraton keményen próbál utánamászni a gyújtással valaminek... na majd ha kiheverem az eddig majd 300e-t és lesz a kasszában zsé, következő a lánccsere... annyira még nem zúg, hogy még egy hitelt vegyek fel :( :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Sziasztok! Tud valaki G Astra (2005 és utána, twinport motor!) alkatérsz jegyzékhez (Opel cikkszámokkal), valamint "Hogyan Csináld" könyvhöz linket küldeni? Nézegettem a fórumot és találtam G Astrához, de Z14XEP egyikben sem volt még benne :lol: Köszi előre is Update az autóra: ugye 250-ből megállt a vezérműtengely törés javítása, ám mivel az alapjárat továbbra sem volt jó és zúgó hang jött a motor felől, lecseréltük még a gyertyákat (GM gyárira), olajat (hála nektek nem tántorodtam el a Mobil 1 5W30-tól :lol:), ékszíjat (úgysem volt még cserélve), ékszíjfeszítőt. Jóval csendesebb lett a motor, de még mindig zúg és az alapjárat is vacak... hol jó, hol dadogós... egeret is fényesre pucoltam... valószínű a lánc is kapott a tengelytöréskor és amiatt zúg, az alapjáratot is magyarázná a lazább lánc. Diag semmit nem jelez, hibakód nincs, csak az látszik, hogy alapjáraton keményen próbál utánamászni a gyújtással valaminek... na majd ha kiheverem az eddig majd 300e-t és lesz a kasszában zsé, következő a lánccsere... annyira még nem zúg, hogy még egy hitelt vegyek fel :( :D Fojtószelepház eltaknyosodás is lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sakkay Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Srácok a 030x hibakódnál most az injektortisztítót kell használni, vagy szeleptisztító adalékot?! Mert külön külön volt a boltba egymás mellett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Barna Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Fojtószelepház eltaknyosodás is lehet. én kérek elnézést... nem egeret akartam írni, hanem fojtószelep házat (lassan megtanulom, mi hol van a kocsin :lol:). Azt pucoltam fényesre.... EGR pucolás nem olyan vicces, mert ahhoz kicsit nagyobb szerelőmunka szükséges :lol: szal öcsémmel csak a láncra gyanakszunk, de akár kaphattak "törmeléket" a feszítő mechanizmus olajjáratai is a törés során... valószínűleg nem feszes a lánc, vagy mert kapott és megnyúlt, vagy mert nem feszíti meg a cucc rendesen. Valamiért zúg és az alapjárat sem az igazi... Bármi más ötlet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts