Mc-elek Elküldve Február9, 2010 Megoszt Elküldve Február9, 2010 Láma kérdés: Kihúztad és végig olajos vagy kihúz - letöröl - visszadug - kihúz - végig olajos? remélem hogy megtörölte :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
KGR Elküldve Február9, 2010 Megoszt Elküldve Február9, 2010 Válaszolva a saját problémámra, ma megnéztem újra az olajat. Hidegen és járó motor után is ugyan olyan magas (a műanyag végéig ér). Jó, kb 5 percig ment a motor, nem volt időm, de ami igazán nyugtalanít, hogy a betöltőfedél belsején és a pálca végén is láttam apró fehér "takonyszerűséget" az olajban. Egészen kevés, szerintetek kezdjek aggódni? Nem füstölt meg ilyenek, nem volt olaj a hűtővízben. Azt korábban elfelejtettem mondani, hogy volt egy kis szivárgás a hengerfejtömítésen, amire az Opel Zengőnél átvizsgáláskor azt mondták, hogy ez nem folyik nem kell vele foglalkozni, biztos meghajtották, elmegy így még 100 ezret... hát nem tudom. A korábbi olajcsere elvileg másfél éve volt azóta alig ment az autó, kb 8 ezret és a végére az olajszint kb a minimumon volt. Nem értem ezt az egészet. Amúgy 98-as X14XE, elvileg 100e-t ment, kb erre mutatott eddig minden, a megmaradt számlák szerint elég gondos előző tulaja volt. Nekem van egy tippem. Én is így jártam ugyanúgy x14xe-vel (bár ez ebben a kérdésben lényegtelen). Fehér trutyi: természetes. Úgy néz ki mintha a cappuchino habja. Ez az amiről a többiek beszélnek, azaz pára kicsapódás. Az olajszinted pedig szerintem nem magas. :rolleyes: Olajcsere előtt már nagyon zabálta az olajat a kocsi és utánatöltöttem. Ha a maximum jel felett van annyival, hogy teljesen eltakarja a műanyagot, akkor nagyon sokkal túl lenne töltve. Elvileg a minimum és a maximum jel között van 1 liter. A műanyag teteje pedig szerintem mégegyszer annyi. Elvileg annyit töltöttem a kocsiba, hogy max jelig legyen. Addig is volt, de mivel pont a a csíkig volt töltve, nem láttam rendesen a szintet és így már nekem is teljesen eltakarta a műanyagot, mivel összeszedte a nívópálca tartójából is az olajat. Próbálj meg egy jó ferde úton leparkolni a kocsival (úgy, menetirány szerint jobbra, vagy hátra dőljön) és máris meg fogod látni a szintet. Ha akkor a nívópálca max jele alatt van jóval, akkor megnyugodthatsz, nincs túltöltve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Február9, 2010 Megoszt Elküldve Február9, 2010 Te én megharaplak :D Nem azt írtam hogy 5-6deci a különbség hideg és meleg állapotban. Nem tudom mennyi térfogat változás van -10 és 80 fokos olaj között. szerintem max 0.5deci. de neki hidegen felső ponton van. Na ez is olyan ,mint az olaj topic. Legyen középen oszt kész. :P Hjááámore neharapjááámáámeg! :lol: Láma kérdés: Kihúztad és végig olajos vagy kihúz - letöröl - visszadug - kihúz - végig olajos? hát ez eszembe se jutott, de jó kérdés! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
haft Elküldve Február9, 2010 Megoszt Elküldve Február9, 2010 Láma kérdés: Kihúztad és végig olajos vagy kihúz - letöröl - visszadug - kihúz - végig olajos? Láma vagyok, de ennyit azért csak ellestem a nagyoktól :rolleyes: Szal törlés után is végig olajos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
haft Elküldve Február9, 2010 Megoszt Elküldve Február9, 2010 Nekem van egy tippem. Én is így jártam ugyanúgy x14xe-vel (bár ez ebben a kérdésben lényegtelen). Fehér trutyi: természetes. Úgy néz ki mintha a cappuchino habja. Ez az amiről a többiek beszélnek, azaz pára kicsapódás. Az olajszinted pedig szerintem nem magas. :rolleyes: Olajcsere előtt már nagyon zabálta az olajat a kocsi és utánatöltöttem. Ha a maximum jel felett van annyival, hogy teljesen eltakarja a műanyagot, akkor nagyon sokkal túl lenne töltve. Elvileg a minimum és a maximum jel között van 1 liter. A műanyag teteje pedig szerintem mégegyszer annyi. Elvileg annyit töltöttem a kocsiba, hogy max jelig legyen. Addig is volt, de mivel pont a a csíkig volt töltve, nem láttam rendesen a szintet és így már nekem is teljesen eltakarta a műanyagot, mivel összeszedte a nívópálca tartójából is az olajat. Próbálj meg egy jó ferde úton leparkolni a kocsival (úgy, menetirány szerint jobbra, vagy hátra dőljön) és máris meg fogod látni a szintet. Ha akkor a nívópálca max jele alatt van jóval, akkor megnyugodthatsz, nincs túltöltve. Kösz a tippet. Igen, a műanyag végéig elér a szint. Ha 5 literes a GM-es olaj, akkor majd' 4.5L belement, és ha 3.5L kéne az ideális, akkor ez bőven több. Szóval az ok, hogy a csőből amiben a nívópálca van összeszedi az olajat, de honnan tudom meg, hogy az mennyivel több? Ha ferdén megmérem nem tudom mennyit kell leereszteni/kiszívni. Ezt egyébként hogy lehet egyszerűen otthon elvégezni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február9, 2010 Megoszt Elküldve Február9, 2010 Láma vagyok, de ennyit azért csak ellestem a nagyoktól :D Szal törlés után is végig olajos. Hát ez szívás! :P Mármint leszívás. Kösz a tippet. Igen, a műanyag végéig elér a szint. Ha 5 literes a GM-es olaj, akkor majd' 4.5L belement, és ha 3.5L kéne az ideális, akkor ez bőven több. Szóval az ok, hogy a csőből amiben a nívópálca van összeszedi az olajat, de honnan tudom meg, hogy az mennyivel több? Ha ferdén megmérem nem tudom mennyit kell leereszteni/kiszívni. Ezt egyébként hogy lehet egyszerűen otthon elvégezni? Meg amúgy is felverődik rá. Éppen azért kell a motor leállítása után várni, hogy az olaj összecsoroghasson. Ezért el ne ferdülj! :rolleyes: Csak vízszintes helyzetű gépben mérj szintet. A leszíváshoz fecskendő kell egy akkora műa.csővel, ami leér a szintmérő csövén az olajteknőbe. Innét már csak szívás-mérés-szívás-mérés ... Sok sikert! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Február9, 2010 Megoszt Elküldve Február9, 2010 Hát ez szívás! :( Mármint leszívás. Meg amúgy is felverődik rá. Éppen azért kell a motor leállítása után várni, hogy az olaj összecsoroghasson. Ezért el ne ferdülj! :lol: Csak vízszintes helyzetű gépben mérj szintet. A leszíváshoz fecskendő kell egy akkora műa.csővel, ami leér a szintmérő csövén az olajteknőbe. Innét már csak szívás-mérés-szívás-mérés ... Sok sikert! :lol: rossz az aki rosszra gondol! Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Február9, 2010 Megoszt Elküldve Február9, 2010 Hmmm én jóra gondoltam :lol: :lol: No mindegy, szal a lényeg, hogy ha valóban az 5. osztás felett van az nem jó, túl van töltve és az valóban nem tesz jót a szimeringeknek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacee Elküldve Február9, 2010 Megoszt Elküldve Február9, 2010 nem találom a g astra-hoz a hibakód táblázatot megint :( :D :D valószínű már az idegtől... itt a fórum keresőjétől meg agyhalált kapok... de gugli sem segít... mi az ***ért nem mentettem le legutóbb azt nem tudom... :lol: ha valaki útjába esne esetleg :D :lol: amugy ( 1031010103103 ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
fbala Elküldve Február9, 2010 Megoszt Elküldve Február9, 2010 Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni, problémám a következő. 1.4 g astrámon rendszeresen világít a motordiagnosztika lámpa gyújtómodul, gyertyák, akkumulátor cserélve voltak, a probléma ideig-óráig megszűnt majd újra előjött. Most menet közben kb. 70km/h körül elkezdett az autó rángatni, hangosabb lett a motor mintha nem menne vmelyik henger, majd üresben gázt adva 800-as fordulatnál jobban nem pörög, fekete korom jön a kipufogón és lehörög. Ezután világítani kezdett egy lámpa (kulcs és autót ábrázol).Leállítottam, majd újraindítás után a lámpa kialudt, de az autó továbbra sem megy rendesen. Szerelőnél volt, EGR szelepet kitisztította, gyújtómodul jó, légtömegmérő működik, üzemanyagszűrő jó, benzinszivattyú jó, gyertyák kormosak szikrát adnak, viszont 2 henger nem megy és motordiagnosztikán hibát nem mutat. Mi lehet a probléma? Segítségeteket nagyon megköszönném, mert tanácstalan vagyok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Február10, 2010 Megoszt Elküldve Február10, 2010 nem találom a g astra-hoz a hibakód táblázatot megint :( :D :D valószínű már az idegtől... itt a fórum keresőjétől meg agyhalált kapok... de gugli sem segít... mi az ***ért nem mentettem le legutóbb azt nem tudom... :lol: ha valaki útjába esne esetleg :D :lol: amugy ( 1031010103103 ) itt van: http://www.autodiagnosztika.com/obd2_hibakodok.html P0300=Különböző hengerek felismert gyújtáskimaradás Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Február10, 2010 Megoszt Elküldve Február10, 2010 itt van: http://www.autodiagnosztika.com/obd2_hibakodok.html P0300=Különböző hengerek felismert gyújtáskimaradás inkább égés kimaradás..nem mindegy Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február10, 2010 Megoszt Elküldve Február10, 2010 itt van: http://www.autodiagnosztika.com/obd2_hibakodok.html P0300=Különböző hengerek felismert gyújtáskimaradás inkább égés kimaradás..nem mindegy Igen sok embert - köztük szakembert - megtéveszt ez a kifejezés a P30x hibajeleknél és csak nagyon nehezen lépnek túl a gyertyán és a trafón. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atis25 Elküldve Február10, 2010 Megoszt Elküldve Február10, 2010 inkább égés kimaradás..nem mindegy Nem vagyok autószerelő, de szerintem is ponosabb az égéskimaradás, mert ha bármi miatt nem tökéletes az égés, ezt a hibakódot adja. Ezt sokan félreértelmezik gyújtáskimaradásnak és már vetetik is bele az új tafót. Holott nem biztos, hogy gyújtáshiba miatt adta ezt a kódot. Lásd lekokszosodott, megszorult szelep, gyújtás van és mégis 300-as hibakódot ad. Link to comment Megosztás: More sharing options...
podani Elküldve Február10, 2010 Megoszt Elküldve Február10, 2010 Csak nem tökéletes még a verda. Többször a fojtószelep teljesen elzárja a levegőt, és nem indul be a gép. Ha hidegen első indításkor (ilyenkor 99%-ban nem indul) lehúzom a fojtószelepet akkor marad kis résnyire nyitva, beindul, leállítom egyből, fojtószelep vissza, és utána már simán indul és működik is rendesen minden. Melegen 10-ből 8x elindul pöcre, 2x meg lehet hallani hogy zárni akar a fojtószelep hiába már zárva van, és nem indul, általában csak leveszem a gyújtást meg vissza és megjavul a dolog. Elképzelhető hogy elmászott a kalibrálás? De akkor miért csak néha csinálja? Hibakód nincs. Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Február10, 2010 Megoszt Elküldve Február10, 2010 Csak nem tökéletes még a verda. Többször a fojtószelep teljesen elzárja a levegőt, és nem indul be a gép. Ha hidegen első indításkor (ilyenkor 99%-ban nem indul) lehúzom a fojtószelepet akkor marad kis résnyire nyitva, beindul, leállítom egyből, fojtószelep vissza, és utána már simán indul és működik is rendesen minden. Melegen 10-ből 8x elindul pöcre, 2x meg lehet hallani hogy zárni akar a fojtószelep hiába már zárva van, és nem indul, általában csak leveszem a gyújtást meg vissza és megjavul a dolog. Elképzelhető hogy elmászott a kalibrálás? De akkor miért csak néha csinálja? Hibakód nincs. De jó is volt még mikor Trabantom volt :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
podani Elküldve Február10, 2010 Megoszt Elküldve Február10, 2010 Csak nem tökéletes még a verda. Többször a fojtószelep teljesen elzárja a levegőt, és nem indul be a gép. Ha hidegen első indításkor (ilyenkor 99%-ban nem indul) lehúzom a fojtószelepet akkor marad kis résnyire nyitva, beindul, leállítom egyből, fojtószelep vissza, és utána már simán indul és működik is rendesen minden. Melegen 10-ből 8x elindul pöcre, 2x meg lehet hallani hogy zárni akar a fojtószelep hiába már zárva van, és nem indul, általában csak leveszem a gyújtást meg vissza és megjavul a dolog. Elképzelhető hogy elmászott a kalibrálás? De akkor miért csak néha csinálja? Hibakód nincs. Ja még annyi ha már beindult akkor minden tökéletes, az alapjárat, gázadás is minden. Link to comment Megosztás: More sharing options...
podani Elküldve Február10, 2010 Megoszt Elküldve Február10, 2010 De jó is volt még mikor Trabantom volt :lol: Nem kell ahhoz a trabantig visszamenni hogy ne legyen e-gas :lol: Dehát a környezet védelemért mindent :( :D Még anno a Lagunámnál láttam értelmét, mert ezzel egy csapásra megoldották a kipörgésgátlót-tempomatot-sebesség korlátozót, de hogy egyébként csak bonyolítja a dolgokat az tuti... Mostani 2002-es Volvo-m is simán elvan nélküle :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február10, 2010 Megoszt Elküldve Február10, 2010 Nem kell ahhoz a trabantig visszamenni hogy ne legyen e-gas :lol: Dehát a környezet védelemért mindent :( :D Még anno a Lagunámnál láttam értelmét, mert ezzel egy csapásra megoldották a kipörgésgátlót-tempomatot-sebesség korlátozót, de hogy egyébként csak bonyolítja a dolgokat az tuti... Mostani 2002-es Volvo-m is simán elvan nélküle :D A gyújtógyertya is csak bonyolít! Az én 2003-as autóm is el van nélküle! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Február10, 2010 Megoszt Elküldve Február10, 2010 A gyújtógyertya is csak bonyolít! Az én 2003-as autóm is el van nélküle! :lol: :lol: :( :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Barna Elküldve Február10, 2010 Megoszt Elküldve Február10, 2010 Sziasztok, A vezérműtengely lelazulás problémára visszatérve, beszéltük, hogy ez a Z14XEP (1.4 Twinport, láncos) 2005-2007 közöttre vonatkozik. Mi a helyzet a X14XEP motorokkal? Mi a különbség a Z14XEP es az X14XEP között? Mindkettő Twinport. Mindkét autó 2005-ös Astra. (érdekli a haveromat, hogy megnézesse e a csavarokat :lol:) Koszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Február10, 2010 Megoszt Elküldve Február10, 2010 Sziasztok, A vezérműtengely lelazulás problémára visszatérve, beszéltük, hogy ez a Z14XEP (1.4 Twinport, láncos) 2005-2007 közöttre vonatkozik. Mi a helyzet a X14XEP motorokkal? Mi a különbség a Z14XEP es az X14XEP között? Mindkettő Twinport. Mindkét autó 2005-ös Astra. (érdekli a haveromat, hogy megnézesse e a csavarokat :lol: ) Koszi o ne már ne csináljuk ezt ilyen kód nincs z14xep és x14xe van meg z14xe azért megnézném hogy x14xep milyen lenne. elektromos gázpedál nélküli de twinportos jót röhögnék... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
podani Elküldve Február10, 2010 Megoszt Elküldve Február10, 2010 A gyújtógyertya is csak bonyolít! Az én 2003-as autóm is el van nélküle! :lol: Na a dízelesek inkább meg se szólaljanak, mert ott aztán mostmár van sok túlbonyolított méregdrága alkatrész :D :lol: Aztán meg kezdenek rájönni a nagyokosok hogy a hiper-szuper nagynyomás jobban károsítja az egészséget mint a kormoló faék agadolós motorok... :D A legnagyobb szégyen az hogy még mindig robbanó motorokkal járunk, aminek a javítása egyre drágább, fogyasztása érdemben nem változott, cserébe az élettartamuk egyre jobban csökken :D :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacika85 Elküldve Február10, 2010 Megoszt Elküldve Február10, 2010 Na a dízelesek inkább meg se szólaljanak, mert ott aztán mostmár van sok túlbonyolított méregdrága alkatrész :D :lol: Aztán meg kezdenek rájönni a nagyokosok hogy a hiper-szuper nagynyomás jobban károsítja az egészséget mint a kormoló faék agadolós motorok... :D A legnagyobb szégyen az hogy még mindig robbanó motorokkal járunk, aminek a javítása egyre drágább, fogyasztása érdemben nem változott, cserébe az élettartamuk egyre jobban csökken :D :lol: persze hogy a sok birkája (mi) vegyünk másikat :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Barna Elküldve Február10, 2010 Megoszt Elküldve Február10, 2010 o ne már ne csináljuk ezt ilyen kód nincs z14xep és x14xe van meg z14xe azért megnézném hogy x14xep milyen lenne. elektromos gázpedál nélküli de twinportos jót röhögnék... :lol: mea culpa... megnézettem vele mégeccer... a zöldkártyán volt az, hogy X14XEP :lol: a forgalmiban már Z14XEP van :( gratulálok a zöldkártya kiállítójának :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts