Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

dsteel kolega azt irja az övé is ilyen,de nyárig az is marad......... na ne máááárrrr

Ja világos, így értem hogyan jött szóba egyáltalán.

Szerintem sem kell várni.

És így igen, jó az ablak nyitás plusz a klíma is. Együtt a legjobb.

Max fűtés, kis ablaknyitás+Klíma... ez a nyerő páros.

Plusz ha van garázs, akkor nyitva hagyni az ablakot éjszaka.

Ugyanis á jég is tud párologni, száradni. Ez a szublimáció.

Kicsit lassabb, de működik.

Megosztás:

Ja világos, így értem hogyan jött szóba egyáltalán.

Szerintem sem kell várni.

És így igen, jó az ablak nyitás plusz a klíma is. Együtt a legjobb.

Max fűtés, kis ablaknyitás+Klíma... ez a nyerő páros.

Plusz ha van garázs, akkor nyitva hagyni az ablakot éjszaka.

Ugyanis á jég is tud párologni, száradni. Ez a szublimáció.

Kicsit lassabb, de működik.

ugyvan,csak gondoltam leirom az ötletet:) hátha segit....

Megosztás:

Sziasztok!

Ha már klíma a téma akkor itt dobnám be aproblémámat.

A napokban vettem egy pollenszűrőt Tecnofil C-205 típusút.

299_1_big.jpg

A szűrőn 2 db fül van ...áramlási irány felirat viszont nincs.

Kivettem a régit..itt jött a probléma..azon 1 db fül van.

Valaki esetleg nem találkozott már ezzel a szűrő típussal???

2 alternatíva van a behelyezésre...

Vélemény???

Megosztás:

na ilyen kéne nekem is :rolleyes:

http://www.blauetachos.de/doc/opel/astrag/..._variante_2.htm

ezen egyszerűbbnek látszik!

Kumabushi! vagy aki tud erre a kérdésemre válaszolni! Azt megtudod mondani nekem hogymekkorák az izzók vagy a ledek? T10 vagy T5? És miben kölönbözik a kettő? a Foglalat méretében? vagy a fej méretét jelenti? Mert nemtudom mekkorát kell vennem bele. Hogy a T10-nek és a T5 nek egyforma e a foglalata, lába vagy az is eltérő?

Kösz előre is a válaszod!

Megosztás:

Hali!

Ez a hamuzó már lassan az idegeimre megy, találtam benne egy kis majdnem háromszög alakú müanyag formácskát és nem tudom hogy hova kellene beilleszteni. Kiáll belőle egy kis hosszukás pöcök is, aminek ahogy én láttam esetleg megvolna a helye a jobb oldalon de nem vok biztos benne mert akkor nem tudom visszailleszteni a hamuzót. Egyszer sikerült anélkül helyretenni, visszont akkor meg nem állt meg csukott állapotba :rolleyes:. Mindig ki akar nyílni.

Megpróbálok képeket beszúrni de még azt is meg kell nézzem hogy lehet....

Valakinek ha van ötlete megköszönném....!

Megosztás:

Hali!

Ez a hamuzó már lassan az idegeimre megy, találtam benne egy kis majdnem háromszög alakú müanyag formácskát és nem tudom hogy hova kellene beilleszteni. Kiáll belőle egy kis hosszukás pöcök is, aminek ahogy én láttam esetleg megvolna a helye a jobb oldalon de nem vok biztos benne mert akkor nem tudom visszailleszteni a hamuzót. Egyszer sikerült anélkül helyretenni, visszont akkor meg nem állt meg csukott állapotba :rolleyes:. Mindig ki akar nyílni.

Jól jönne nekem is a válasz, mert nekem is mindig ki akar nyilni

Megosztás:

Guest kumabushi
Kumabushi! vagy aki tud erre a kérdésemre válaszolni! Azt megtudod mondani nekem hogymekkorák az izzók vagy a ledek? T10 vagy T5? És miben kölönbözik a kettő? a Foglalat méretében? vagy a fej méretét jelenti? Mert nemtudom mekkorát kell vennem bele. Hogy a T10-nek és a T5 nek egyforma e a foglalata, lába vagy az is eltérő?

Kösz előre is a válaszod!

T5

a foglalatos izzók (műszfal-ba 4 db, dátum/órába 1 db) ilyenek:

http://www.homasita.hu/index.php?modul=3&a...9,4&kat=hcc

ennek még asszem iylen mérete is van

B8.5D

a nem foglalatos (km számláló, fűtésszabályzó, szivgyujtó) ilyenek:

http://www.homasita.hu/index.php?modul=3&a...8,4&kat=hcc

Megosztás:

Guest kumabushi
Hali!

az a fogacska jobb oldalra kell (rendezői jobb)

azzal lehet majd nyitni csukni a szerkezetet

nekem az is eltört de mégis működik

szóval jobb oldalt van egy sárgás kiálló cucc, arra kell rárakni, aztán arra rá a tartót

de ha nagyon nem megy:

1. add oda megpróbálom összerakni

2. vegyél újat

amúgy miért szedted szét?

izzót kerestél? nincs benne, ha meg csinálni akarsz, avgy szétszeded vagy hátulról az összerakott szerkezetre fursz lyukat és úgy is lehet

Megosztás:

A szűrőn 2 db fül van ...áramlási irány felirat viszont nincs.

2 alternatíva van a behelyezésre...

Vélemény???

szerintem ne görcsölj ezen, tedd be valamenyik irányba oszt jólvan (max ha nagyon párásodik akkor kiszeded még megfordítod, de nem hiszem hogy ilyen lesz)

amúgy én úgy tenném be hogy a fúvás felől nyíljanak a fülek (tűzfal felől), tehát a levegő kifele nyomja őket, így biztos nem fúj el mellette

Megosztás:

szerintem ne görcsölj ezen, tedd be valamenyik irányba oszt jólvan (max ha nagyon párásodik akkor kiszeded még megfordítod, de nem hiszem hogy ilyen lesz)

amúgy én úgy tenném be hogy a fúvás felől nyíljanak a fülek (tűzfal felől), tehát a levegő kifele nyomja őket, így biztos nem fúj el mellette

de ha rám hallgatsz úgy teszed be ahogy tetszik:) A semminél mindenképpen jobb....:rolleyes:

Megosztás:

Na végeztem!

Visszaraktam a rugó meg az a kis vacak nélkül!! Megáll...nem akar kinyilni (mivel nincs benne rugo:) ). Legfeljebb nyitáskor kell egy picit rásegíteni. Az izzót is kicseréltem. A szivargyújtót is beállítottam, kicsit meg kellett vakargatni mert nem volt jó az érintkezés, a rézfelület nagyon le volt oxidálódva. Na szóval most aztán megérdemlek ám egy sört!!!

Köszi nektek is a segítséget.

Ha valami adódik persze, hogy még írok :rolleyes:

Sziasztok

Megosztás:

Na végeztem!

Visszaraktam a rugó meg az a kis vacak nélkül!! Megáll...nem akar kinyilni (mivel nincs benne rugo:) ). Legfeljebb nyitáskor kell egy picit rásegíteni. Az izzót is kicseréltem. A szivargyújtót is beállítottam, kicsit meg kellett vakargatni mert nem volt jó az érintkezés, a rézfelület nagyon le volt oxidálódva. Na szóval most aztán megérdemlek ám egy sört!!!

Köszi nektek is a segítséget.

Ha valami adódik persze, hogy még írok :rolleyes:

Sziasztok

na grat hozzá,megy ez mint az ágyba sz....s

Megosztás:

dsteel kolega azt irja az övé is ilyen,de nyárig az is marad......... na ne máááárrrr

Itt arra gondoltam, hogy az én hűtőfolyadéktól elázott szőnyegem csak nyáron fog kiszáradni, mivel előtte nem állok neki kiszedni - nincs garázsom - nyáron meg majd magától kiszárad a szőnyeg. Egyébként régebben és most is, mindig kicsit lehúzott ablakkal megyek én is, az mindig segít...

Megosztás:

Köszi!

Logikus érvelésnek tűnik...meggyőztél.. :-)

Megosztás:

Főleg,ha a klímát is rátolod, az is szárít...

Tényleg, ez hogy van? Nekem automata klímás. Akkor hogy csináljam? Állítsam minimumra a hőmérsékletet? Akkor asszem 17 fokot ír. Vagy mehet a 21 fok, az enyém akkor is szárít? Van egyáltán vkinek még automata klímája? (a kezelésiben szó sem esik automatáról, az opel így csináldban sem). Én egyébként simán meglennék nélküle, pedig valaki itt írta, h belerakná az övébe... Persze sok mindent kellene fabrikálnia :rolleyes:

Megosztás:

Jó melegre (mondjuk 25) állítsd a klímát és az gyorsan kiszárítja a levegőt!

Ez sem egy rossz ötlet, de én most a klíma szárító hatására gondolok. Ha ez automata, lehet, h az sosem kapcsol be csak ha kívül meleg van. Akkor tényleg marad a meleggel szárítás, de ez dízelben nem olyan könnyű ám...

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.