atom Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 Én úgy olvastam, hogy ott nincs izzó, csak kuma tett be oda, hogy a kis plexi mögött világítson valami. jól olvastad. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsolti.astra Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 Na de más gondom is akadt :rolleyes: Mondtátok (olvastam itt), hogy a hamutálca mögött is van izzó!! Hamutálcánál csak ez az izzó van, ami a szivargyújtót világítja meg körbe. A többi opcionálisan saját kezüleg beszerelhető, ahogy kamabushi cartárs tette. Fentebb van róla kép is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lelike Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 Holnap szétkapom, és megnézem azt az égőt a szivargyújtó mögött is, sajna még ez a fránya szivargyújtó sem igazán jó. Hol mükszik, hol nem. Valami meg van lazulva....lehet nem érintkezik rendesen valamelyik kábel. Kotyog benne akármi amit beleteszek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 Holnap szétkapom, és megnézem azt az égőt a szivargyújtó mögött is, sajna még ez a fránya szivargyújtó sem igazán jó. Hol mükszik, hol nem. Valami meg van lazulva....lehet nem érintkezik rendesen valamelyik kábel. Kotyog benne akármi amit beleteszek. kétoldalt van benne egy-egy lemezke az van kitágulva.....visszanyomogatod,oszt jó is lesz.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Humannet Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 Aton tetszik a verdád, jól néz ki. a kék müszervilágítást és a piros mutatót hogy lehet megcsinálni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 Én ki tudtam szedni az égőt csak úgy hogy kiszedtem a gombot :rolleyes: remek, jó neked, én nem mertem a gyári üvegfejű izzót kitépni, alig fértem oda... a hamutálca mögött is van izzó!! Én kiszedtem a hamuzót, de nem találtam semmit gyárilag ELVILEG nincs, de én csináltam, képek fentebb a rugóval én is megszenvedtem, de ha ügyes vagy menni fog neked is én le is törtem ezt azt de jó, működik. Nem tudok segíteni, rá kell jönnöd az összerakásra vagy hozd el nekem :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 Jó lett a világításod! Megvárom a részletes dokumentációt és tavasszal én is neki látok! A fűtéskonzolt szerintem jól akartad csinálni csak több led kell és olyan lesz mint a linken. Nekem tetszik ez a fehér világítás. /kéket akartam ,de lehet inkább ez lesz/ Műszerfal világításnál nem lehet megoldani, hogy a mutató alá raksz egy ledet /pl.pirosat párhuzamos kötéssel/ és akkor olyan színnel fog világítni. Ugy tudom abban is ilyen fénytovább vezető müanyag van. Lehet rosszul tudom ám. mutatós is ki kellett szednem a "nullázás miatt" és igen, az is egy átlátszó cucc. alárakni nem merek ott ledet, jó ez nekem a fehér még jobb lenne SMD ledben! :rolleyes: kék tuti erősebb Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsolti.astra Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 mutatós is ki kellett szednem a "nullázás miatt" és igen, az is egy átlátszó cucc. alárakni nem merek ott ledet, jó ez nekem a fehér még jobb lenne SMD ledben! :rolleyes: kék tuti erősebb Tényleg "nullázni" mi miatt kellet? Az izzócserénél álítottál el valamit vagy ez régebbi téma. http://benett.uw.hu/ régebben ezen az oldalon nézegettem és érdeklődtem, de nekem drága volt az ár / már nem emlékszem milyen ajánlat volt/ Ugytudom a srác ilyen smd-ledet rak a mutatóhoz és attól lesz ilyen. De szépeket csinál az tuti. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 Tényleg "nullázni" mi miatt kellet? fogalmam sincs 15km/h-t csalt, azt hittem csak azért mert nem 15 hanem 14es kerék van rajta de a lényeg hogy üresjáraton kb 10 km/h-t mutatott, és a forszám meg a többi kis mutató sem állt nullán kikapcsolt állapotban nem tudom miért, én már így használtam .... de most ok van egy min és max pont ameddig a mutatók szabadon mozgathatóak, utána kisebb nyomásra érezhetően módosíthatóak ezek a pontok (ill. az egyiket elég mert ilyenkor a másik pont is elállítódik természetesen) de pl víz és üzemanyagnál a mutatókat ki kell szinte venni ehhez az állításhoz, mert nincs elég helye mozogni smd ledet itt találtam: http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=159247228 MÁSHOL SEM :D nekem hátul utastér világításban smd led van és nagyon jó! igaz az 6 db smd :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 Aton tetszik a verdád, jól néz ki. a kék müszervilágítást és a piros mutatót hogy lehet megcsinálni? mutató gyszerű,egy piros led,gyári festék lekapar,piros festék ráhúz vékonyan.... A műszerfal nehezebb téma.Kék ledek,számlap csere mindenképp,és forrasztgatás..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsolti.astra Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 smd ledet itt találtam: http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=159247228 MÁSHOL SEM :D nekem hátul utastér világításban smd led van és nagyon jó! igaz az 6 db smd :rolleyes: Nézegettem régebben smd ledeket. Google-ba ütöttembe, de az csak led volt és ahhoz kell még ellenállás és azt kell beforrasztani az izzó helyére. Ha van lehetőséged, energiád kipróbálhatod, akár egy bontott világítás kapcsolón vagy hasonlón amit nem sajnálsz. Kell hozzá led+ellenállás/5-10ft/ forrasztópáka és kézügyesség. Meg kell nézni milyen áramfelvétele van a lednek és kikell számolni az ellenállás értékét. Álltalában olyan 5-700 ohm ellenállást szoktak rakni és 14,4 Voltal számolnak. Igy az élettartam szinte örök, sose ég ki. Én nem merek ilyen forrasztgatós mutatványnak, de ez sokkal szebb lenne biztos, mint az előre vásárolható foglaltos ledek. Több fórum van a ledezésről, akár stylingon is. Régebben olvasgattam ezek után. http://www.vatera.hu/5mm_es_5_chip_es_100_..._160351671.html Vaterán van nagyon sok ilyen és akár töredék áron hozzájutsz, mint a foglalatos izzókhoz csak valamivel több időt vesz igénybe a beszerelés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 más: lehet hülye kérdés lesz, de az normális hogy a szélvédő üvege fagyos... BELÜLRŐL?! Lehet csak a -10.5 fok miatt, vagy nem tudom, elcseszhettem vmit? Vagy a szigetelés? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 Nézegettem régebben smd ledeket. Google-ba ütöttembe, de az csak led volt és ahhoz kell még ellenállás és azt kell beforrasztani az izzó helyére. Ha van lehetőséged, energiád kipróbálhatod, akár egy bontott világítás kapcsolón vagy hasonlón amit nem sajnálsz. Kell hozzá led+ellenállás/5-10ft/ forrasztópáka és kézügyesség. Meg kell nézni milyen áramfelvétele van a lednek és kikell számolni az ellenállás értékét. Álltalában olyan 5-700 ohm ellenállást szoktak rakni és 14,4 Voltal számolnak. Igy az élettartam szinte örök, sose ég ki. Én nem merek ilyen forrasztgatós mutatványnak, de ez sokkal szebb lenne biztos, mint az előre vásárolható foglaltos ledek. Több fórum van a ledezésről, akár stylingon is. Régebben olvasgattam ezek után. http://www.vatera.hu/5mm_es_5_chip_es_100_..._160351671.html Vaterán van nagyon sok ilyen és akár töredék áron hozzájutsz, mint a foglalatos izzókhoz csak valamivel több időt vesz igénybe a beszerelés. homasitába amit vettem eddig ledeket azok ellenállással voltak ... de pl van egy dudakapcsolóm (normál, kürt) azon egy led de se vezeték, se ellenállás úgy lenne hogy egyik állásban világítana oda kell még kitalálnom valamit mostani ledjeimből nem tudok oda rakni mert túl nagy :rolleyes: ... na mentem pizzáért, jó volt látni a hamutartót fénnyel :D jó munka Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 más: lehet hülye kérdés lesz, de az normális hogy a szélvédő üvege fagyos... BELÜLRŐL?! Lehet csak a -10.5 fok miatt, vagy nem tudom, elcseszhettem vmit? Vagy a szigetelés? Szerintem -10 körül előfordulhat.Főleg ha fokozott hőleadással kapcsolatos dolgokat csináltok benn...... :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Humannet Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 más: lehet hülye kérdés lesz, de az normális hogy a szélvédő üvege fagyos... BELÜLRŐL?! Lehet csak a -10.5 fok miatt, vagy nem tudom, elcseszhettem vmit? Vagy a szigetelés? Nekem párásodik, már cseréltem szürőt is mégis. Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 Nekem párásodik, már cseréltem szürőt is mégis. ha a cipőddel beviszel egy kis havat,az szépen felolvad,ahogy fűtessz a kocsiban,ilyenkor meg lecsapódik,és lefagy,ha van lehetőséged menet közben picit engedd le az ablakot,picit cirkuláljon a levegő Link to comment Megosztás: More sharing options...
Humannet Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 ha a cipőddel beviszel egy kis havat,az szépen felolvad,ahogy fűtessz a kocsiban,ilyenkor meg lecsapódik,és lefagy,ha van lehetőséged menet közben picit engedd le az ablakot,picit cirkuláljon a levegő Hol lehet megnézni nem e könnyezi valahol a füttő test? vagy valamelyik cső? Elötte szamarám volt nem volt nagy kunszt megnézni :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 Hol lehet megnézni nem e könnyezi valahol a füttő test? vagy valamelyik cső? Elötte szamarám volt nem volt nagy kunszt megnézni :rolleyes: fogy a viz a tágulásiból vagy nem? ha nem,akkor nem folyik:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Humannet Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 fogy a viz a tágulásiból vagy nem? ha nem,akkor nem folyik:) Egyenlőre nemsokat mentem vizcsere után, ment le valamennyit. elötte tudtam a vizpumpa miatt. Gondoltam arra is nem e a füttő test vag cső valahol nem e attól párásodik belül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 Egyenlőre nemsokat mentem vizcsere után, ment le valamennyit. elötte tudtam a vizpumpa miatt. Gondoltam arra is nem e a füttő test vag cső valahol nem e attól párásodik belül. A párásodás az astra "betegség", már az F is párásodott. DE ha nagyon párásodik, annak lehet az elkoszolódott pollenszűrő is az oka. Mindenképp figyeld a vízszintedet (hideg meleg motornál ingadozik) ha ott nincs gond, akkor a túlzott párásodás mexüntetéséhez csarélj pollenszűrőt szerintem. ÜDV... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Humannet Elküldve Január24, 2010 Megoszt Elküldve Január24, 2010 A párásodás az astra "betegség", már az F is párásodott. DE ha nagyon párásodik, annak lehet az elkoszolódott pollenszűrő is az oka. Mindenképp figyeld a vízszintedet (hideg meleg motornál ingadozik) ha ott nincs gond, akkor a túlzott párásodás mexüntetéséhez csarélj pollenszűrőt szerintem. ÜDV... Utastér szüröt hétfőn cseréltem benne. ugyan úgy párásodik. (tudtommal csak 1 van bent a kesztyütartó mögött) Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Január24, 2010 Megoszt Elküldve Január24, 2010 más: lehet hülye kérdés lesz, de az normális hogy a szélvédő üvege fagyos... BELÜLRŐL?! Lehet csak a -10.5 fok miatt, vagy nem tudom, elcseszhettem vmit? Vagy a szigetelés? Nekem is ilyen, van, hogy szabályosan havazik a kocsiban, mikor lekaparom. Nekem sztem attól is van, h vizes a szőnyegem még mindig a fagyállótól. Nyárig vizes is marad asszem. Tulajdonképpen természetes, h ha párás belül, akkor -5 alatt odafagy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Január24, 2010 Megoszt Elküldve Január24, 2010 Nekem is ilyen, van, hogy szabályosan havazik a kocsiban, mikor lekaparom. Nekem sztem attól is van, h vizes a szőnyegem még mindig a fagyállótól. Nyárig vizes is marad asszem. Tulajdonképpen természetes, h ha párás belül, akkor -5 alatt odafagy. jaja,de ha tényleg picit lelengeded az ablakot,és fűtessz tud ám sokat száradni addig is...... Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Január24, 2010 Megoszt Elküldve Január24, 2010 jaja,de ha tényleg picit lelengeded az ablakot,és fűtessz tud ám sokat száradni addig is...... Főleg,ha a klímát is rátolod, az is szárít... Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Január24, 2010 Megoszt Elküldve Január24, 2010 Főleg,ha a klímát is rátolod, az is szárít... igen,de az ablak mindenképp legyen lehúzva,hogy a pára ki tudjon menni..... én nem várnám meg a tavaszt,addig se rohadjun a kocsi ha nem muszáj... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts