Guest kumabushi Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 neked 400 az alapjárati fordulatszám? :rolleyes: annyi volt :D de manuálisan lenulláztam, meg a sebességet is és most megyek ki mindjárt az üzemanyag szintet is nullázni meg a vizet :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Humannet Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 http://kepfeltoltes.hu/100123/DSC00281_www...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/100123/DSC0028...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/100123/DSC0028...ltoltes.hu_.jpg -->>> fehéres kábel Astra G 98 -as 1.4 16V x14xe ha ez fontos lenne Link to comment Megosztás: More sharing options...
xXxGáborxXx Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 Szerintem lehet.Bontóban tuti van..... Köszi szépen! És nem tudsz/tudtok valami jó bontót Budapesten? Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 Köszi szépen! És nem tudsz/tudtok valami jó bontót Budapesten? én vidéken vagyok főként,amugy megkérdezném bárdiban mondjuk mennyibe kerül,vagy unixnál. nem hiszem,hogy nagy összeg lenne... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 Eszembe jutott egy ötlet a fűtésszabályzó világításra pont volna is +2 ledem egyiket bedugom középre, ahova kell, de beakasztok vezetékeket az eredetire, és arra rákötök 1-1 izzót jobbra és balra, magyarán sorba kötöm (asszem ez a soros kötés :rolleyes: ) és leragasztom hogy ne mozogjon, és akkor tekerőnként 1 világítás, összesen 3 ma szerzek vezetéket és kipróbálom és ha már így benne vagyok, van a 2 szólamú kürtömhöz tartozó kapcsolón (normál duda vs. kürt) is egy led, de ellenállás is kell neki, na azt is bekötöm lassan, így világít az egyik (kürt) állásban :D szerk: PÁRHUZAMOS KÖTÉS, nem soros :P Szereztem si vezetéket, holnap megcsinálom :lol: Az elmélet kész! Alig várom az estét, hogy meglássam mit műveltem :D ... és egy furaság. Van középen a hamutartó (nekünk pénztartó bevásárlókocsihoz) Annak a hátulja, meg ha kivesszük (hamuürítésre) akkor alatta lévő rész hátulja is átlátszó, vannak benne plexik, vagy műanyagok vagy mik. Arra gondolok azért, hogy hátulról ha kapna fényt, akkor sötétbe a kinyitott ÉRMETARTÓba bele lehetne látni mi van benne, ott lenne mögötte a lámpa DE NINCS! Másnak se? Akkor miért a plexi? Lehet megszerkesztem ezt is, párhuzamos köztés sziv.gyujtóról :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsolti.astra Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 :D Az elmélet kész! Alig várom az estét, hogy meglássam mit műveltem :P ... és egy furaság. Van középen a hamutartó (nekünk pénztartó bevásárlókocsihoz) Annak a hátulja, meg ha kivesszük (hamuürítésre) akkor alatta lévő rész hátulja is átlátszó, vannak benne plexik, vagy műanyagok vagy mik. Arra gondolok azért, hogy hátulról ha kapna fényt, akkor sötétbe a kinyitott ÉRMETARTÓba bele lehetne látni mi van benne, ott lenne mögötte a lámpa DE NINCS! Másnak se? Akkor miért a plexi? Lehet megszerkesztem ezt is, párhuzamos köztés sziv.gyujtóról :lol: Biztos jól néz ki! Már várom a dokumentációt kicsit kedvet kaptam az izzók kicseréléséhez :rolleyes: Ez a hamutartós is jó ötlet nekem is kénz tartó, sőt én láttam olyat ahol a hamutartó feletti rekesz is világított! Megkeresem az oldalt ott biztos találsz érdekességeket! Szerk.: http://www.blauetachos.de/doc/opel/astrag/index.htm Ez az oldal itt van minden csak az a baj angol nyelvű, képekkel illusztrálva! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lelike Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 Sziasztok Az lenne a gondom, hogy a valszeg kiégett (kiégtek) az izzók a fütésállító-tekerő gomboknál.....így este nem látok semmit. Na most a problémám csak az lenne, hogy milyen úton-módon tudom ezeket kicserélni? Mit kell kiszednem, leszednem, hogy megtaláljam ezeket az égőket? Mert alól már próbáltam kiszedni azt a kis üres fakkot, de hiába kukkolok felfele, nem látok semmit. Esetleg a rádiót kellene kiszerelnem? A biztiket már néztem....jók! G Astra kombiról lenne szó :rolleyes: Köszi a segítségeteket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 Sziasztok Az lenne a gondom, hogy a valszeg kiégett (kiégtek) az izzók a fütésállító-tekerő gomboknál.....így este nem látok semmit. Na most a problémám csak az lenne, hogy milyen úton-módon tudom ezeket kicserélni? Mit kell kiszednem, leszednem, hogy megtaláljam ezeket az égőket? Mert alól már próbáltam kiszedni azt a kis üres fakkot, de hiába kukkolok felfele, nem látok semmit. Esetleg a rádiót kellene kiszerelnem? A biztiket már néztem....jók! G Astra kombiról lenne szó :rolleyes: Köszi a segítségeteket. pár sorral feljebb csináltam meg pont 1 helyett 3 db izzóra :D kéne leírás mi? hát az még nincs, de aláírásomban van egy német nyelvű oldal, én aza alapján kezdtem el szétszedni a középkonzolt most már percek alatt megy! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 Biztos jól néz ki! Már várom a dokumentációt kicsit kedvet kaptam az izzók kicseréléséhez :rolleyes: Ez a hamutartós is jó ötlet nekem is kénz tartó, sőt én láttam olyat ahol a hamutartó feletti rekesz is világított! Megkeresem az oldalt ott biztos találsz érdekességeket! Szerk.: http://www.blauetachos.de/doc/opel/astrag/index.htm Ez az oldal itt van minden csak az a baj angol nyelvű, képekkel illusztrálva! igen ismerem... de ott nem láttam, lehet mert nem is kerestem. szerk: megvan, ez az: http://www.blauetachos.de/doc/opel/astrag/...schenbecher.htm szerk2: van is még pér ledem erre a célra, meg vezetékek, ha lesz újra kedvem akkor megcsinálom! Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 Sziasztok Az lenne a gondom, hogy a valszeg kiégett (kiégtek) az izzók a fütésállító-tekerő gomboknál.....így este nem látok semmit. Na most a problémám csak az lenne, hogy milyen úton-módon tudom ezeket kicserélni? Mit kell kiszednem, leszednem, hogy megtaláljam ezeket az égőket? Mert alól már próbáltam kiszedni azt a kis üres fakkot, de hiába kukkolok felfele, nem látok semmit. Esetleg a rádiót kellene kiszerelnem? A biztiket már néztem....jók! G Astra kombiról lenne szó :D Köszi a segítségeteket. :lol: Legjobb helyen jársz, Kuma mester épp online van, Ő tutkó mindjárt segíteni fog Neked :D Ha szerencséd van még képekkel is illusztrálja a műveletet :P szerk: meg is előzött :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 :P Legjobb helyen jársz, Kuma mester épp online van, Ő tutkó mindjárt segíteni fog Neked :lol: Ha szerencséd van még képekkel is illusztrálja a műveletet :D szerk: meg is előzött :rolleyes: ebéd után adok pár képet, de leírást nem irok, azt át kell gondolni :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis251 Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 Sziasztok! A segítségetek kelle.A probléma a köv. :a jobb oldali szőnyegem vizes vagy fagyállós olyan ragacsos a tapintása,viszont a fagyállom nem fogy a vízelvezteő csatorna is tiszta mégis foltos a gumi szőnyeg és csak a jobb oldalon.Mi lehet a probléma,találkozott már valaki esetleg ilyennel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 Köszi szépen! És nem tudsz/tudtok valami jó bontót Budapesten? xvIII. ker naplo utca de hétfön zárva . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lelike Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 Köszi Várom a képeket, de addig elugrok a Norautoba 2 db izzóért. Remélem ott tudják milyen kell bele:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 Sziasztok! A segítségetek kelle.A probléma a köv. :a jobb oldali szőnyegem vizes vagy fagyállós olyan ragacsos a tapintása,viszont a fagyállom nem fogy a vízelvezteő csatorna is tiszta mégis foltos a gumi szőnyeg és csak a jobb oldalon.Mi lehet a probléma,találkozott már valaki esetleg ilyennel? Hát hogyne,ugy látom ez már típushiba. Én már túlvagyok rajta, fűtőradiátorcsere volt a megoldás... Régebben sokat beszéltünk erről, csak vissza kell itt (vagy a klímánál már nem tudom) olvasnod, sokaknál az összekötőcsőnél kezd el ereszteni. Ne félj, hamarosan majd a fagyállószinted is csökken, ha jobban elengedi magát. Sokat ne várj a javítással, mert adta víz lesz az anyósszőnyeg, én már alig várom a nyári 50 fokot a kocsiban, hadd száradjon :rolleyes: kiszedni nem állok neki, mert lefagy a derekam :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 igen ismerem... de ott nem láttam, lehet mert nem is kerestem. szerk: megvan, ez az: http://www.blauetachos.de/doc/opel/astrag/...schenbecher.htm szerk2: van is még pér ledem erre a célra, meg vezetékek, ha lesz újra kedvem akkor megcsinálom! :rolleyes: Jó lesz? MAJD csinálok este is Sajna csak ILYEN GAGYI IZZÓM VOLT szerelés képekben: vigyázni kell a szétszedéssel, sok a letörhető cucc meg van rugós szerkezet is.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 Köszi Várom a képeket, de addig elugrok a Norautoba 2 db izzóért. Remélem ott tudják milyen kell bele:) neked elvileg csak 1 (nekem már 3) szedd le a középső tekerőt és nzd meg mit látsz! csak meg kell húzni, ott az izzó, de innen nem lehet kiszedni Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 KÖZÉPKONZOL SZÉTSZEDÉS GYORSAN, KÉPEKBEN LETÖLTÉS: http://www.sendspace.com/file/5hvg7c (bocsi de wifi-n nem jön össze ftp-zés, csak ide tudom most tenni) Amire figyelni kell! A visszaszerelés fordított sorrendje a szétszedésnek A visszaszerelésnél a hamutartó ajtaját nyissuk le, nehogy a konzol mögé szoruljon az ajtaja Eszközök: T20 fejű torx csavarhúzó, lapos fejű csavarhúzó, rádió kiszerelő... Ahol látni a csavarokat (vagy a helyét, mert nekem pár alapból nem volt benne :rolleyes: ) azt kell kicsavarni A fűtéskonzol rögzítésénél alul és felül a kapcsokat el kell feszíteni csavarhúzóval, és közben a tekerőknél ujjal befele nyomni. A vészvillogó és a dátum/óra vezetéke miatt nem lehet kiemelni (nem is kell) a konzolt, ne nagyon mozgassuk, csak amennyire engedi a vezeték. IZZÓCSERE: dátum/óra kijelzőnél: Fűtésszabályzó: Szivargyújtó körül: SZEBB, SZÖVEGES LEÍRÁS KÉSŐBB! most megyek összerakom a kocsit :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 utolsó képek, melyek nem tükrözik a valóságot, de naggyából érthetők! a sárgás beütés NEMIGAZ :rolleyes: ez fehér a fűtéskonzol JOBB lett, de nem az iazi vagy kéne még izzó, vagy nem tudom, az alsó ikon mögött van és olyan mint ha csak az világítana, kék,piros csíknál balra ugyan ez a bibi a többit élőben :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 utolsó képek, na ilyen kéne nekem is :rolleyes: http://www.blauetachos.de/doc/opel/astrag/..._variante_2.htm ezen egyszerűbbnek látszik! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pinocchio Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 na ilyen kéne nekem is :rolleyes: http://www.blauetachos.de/doc/opel/astrag/..._variante_2.htm ezen egyszerűbbnek látszik! Szia! Eddig figyelemmel követtem az ügyeskedésed és kedvet kaptam én is. Bár én kék szinűre szeretném szinezni az autom belsejét. csak azzal nemvagyok még tisztában, hogy most ezek a LED-ek mekkora méretűek is. T10, T8, vagy netán T5? A fűtéskonzolt én is szeretném több leddel megoldani, de én arra gondoltam, hogy van tükör szalagom és azzal kibélelném a belső burkolatot, ezáltal olyan lenne mint egy foncsor, nem nyelné el a fényt, hanem visszaverné. De ez csak egy ötlet. Én majd a tavaszi jó idő beáltával kezdek neki, és majd probálok én is mindent dokumentálni, fotozni. Üdv.: Pinocchió Link to comment Megosztás: More sharing options...
G á b o r Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 utolsó képek, melyek nem tükrözik a valóságot, de naggyából érthetők! a sárgás beütés NEMIGAZ :rolleyes: ez fehér a fűtéskonzol JOBB lett, de nem az iazi vagy kéne még izzó, vagy nem tudom, az alsó ikon mögött van és olyan mint ha csak az világítana, kék,piros csíknál balra ugyan ez a bibi a többit élőben :D Melyik biztosíték tartozik a fűtésszabályzó és az alatta lévő kis ikonok izzójához? Múltkor volt pár percem és megnéztem, de nem jöttem rá, hogy melyik lehet. Hátha nálam csak az a baja és nem kell izzót cserélni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lelike Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 Hali! Az izzócsere megtörtént, köszi az útbaigazítást! Én ki tudtam szedni az égőt csak úgy hogy kiszedtem a gombot. Rátekertem egy kétoldali ragszallagot és azzal egyszerüen kihúztam és ugyanúgy tettem vissza az újat is a helyére. Na de más gondom is akadt :D Mondtátok (olvastam itt), hogy a hamutálca mögött is van izzó!! Én kiszedtem a hamuzót, de nem találtam semmit, esetleg le kell szedni a szivargyújtót is? És a mögött lenne? A lényeg hogy vissza akartam tenni a hamuzót de az istennek sem sikerült......Van az a hülye kis rugó is a bal felén.....meg be is sötétedett közben.... Esetleg valami ötletet elfogadnék hogy lehet egyszerüen bepattintani :rolleyes: Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsolti.astra Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 na ilyen kéne nekem is :rolleyes: http://www.blauetachos.de/doc/opel/astrag/..._variante_2.htm ezen egyszerűbbnek látszik! Jó lett a világításod! Megvárom a részletes dokumentációt és tavasszal én is neki látok! A fűtéskonzolt szerintem jól akartad csinálni csak több led kell és olyan lesz mint a linken. Nekem tetszik ez a fehér világítás. /kéket akartam ,de lehet inkább ez lesz/ Műszerfal világításnál nem lehet megoldani, hogy a mutató alá raksz egy ledet /pl.pirosat párhuzamos kötéssel/ és akkor olyan színnel fog világítni. Ugy tudom abban is ilyen fénytovább vezető müanyag van. Lehet rosszul tudom ám. Link to comment Megosztás: More sharing options...
G á b o r Elküldve Január23, 2010 Megoszt Elküldve Január23, 2010 Na de más gondom is akadt :rolleyes: Mondtátok (olvastam itt), hogy a hamutálca mögött is van izzó!! Én kiszedtem a hamuzót, de nem találtam semmit, esetleg le kell szedni a szivargyújtót is? És a mögött lenne? Én úgy olvastam, hogy ott nincs izzó, csak kuma tett be oda, hogy a kis plexi mögött világítson valami. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts