tgabika76 Elküldve Január19, 2010 Megoszt Elküldve Január19, 2010 @kumabushi Egyre inkább kezd tetszeni ez a csináld magad műszerfalvilágítás-dolog, megtennéd hogy összefoglalod hogy végül mennyi és milyen izzót használtál a végleges változathoz? Úgyértem hány darab T3-as és hány darab T5-ös foglalatút, ha esetleg elvesznék az eddigi információk tengerében. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve Január19, 2010 Megoszt Elküldve Január19, 2010 @kumabushi Egyre inkább kezd tetszeni ez a csináld magad műszerfalvilágítás-dolog, megtennéd hogy összefoglalod hogy végül mennyi és milyen izzót használtál a végleges változathoz? Úgyértem hány darab T3-as és hány darab T5-ös foglalatút, ha esetleg elvesznék az eddigi információk tengerében. aha, majd ha én is megértem amit mondok :lol: újabb infó köztudott az smd led nagysága: http://www.vatera.hu/t5_muszerfal_led_1_na..._159247228.html http://www.vatera.hu/smd_ledes_muszerfal_izzo_160812242.html na ez tuti jó fényerő lenne! :lol: utánajárok mindennek, nincs ennyi kidobni való pénzem a mostani lényeg, ha van külön foglalat, akkor mehet bármilyen t3 vagy t5 (még nem vágom) izzó, akár smd is (ha nem túl erős, azért műszfalba lehet nem kéne refit rakni :P ) szerk: na itt 320 ft darabja http://prodigyaudio.hu/kepek/nagy_kepek/kalap_kepek/RZ47.jpg szerintetek? bepróbálkozzam? Nem lesz erős? vagy csak egyet veszek... a foglalat neve pedig elvileg: T5-WG Link to comment Megosztás: More sharing options...
Amusing Elküldve Január19, 2010 Megoszt Elküldve Január19, 2010 aha, majd ha én is megértem amit mondok :lol: újabb infó köztudott az smd led nagysága: http://www.vatera.hu/t5_muszerfal_led_1_na..._159247228.html http://www.vatera.hu/smd_ledes_muszerfal_izzo_160812242.html na ez tuti jó fényerő lenne! :lol: utánajárok mindennek, nincs ennyi kidobni való pénzem a mostani lényeg, ha van külön foglalat, akkor mehet bármilyen t3 vagy t5 (még nem vágom) izzó, akár smd is (ha nem túl erős, azért műszfalba lehet nem kéne refit rakni :P ) én amikor kicseréltem az izzót (még csak a vfútésnél) akkor kb 3 hónap alatt kiégett :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve Január19, 2010 Megoszt Elküldve Január19, 2010 mindenkitől elnézést a sok szövegelésért, infót gyűjtök, addig nem írok! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve Január19, 2010 Megoszt Elküldve Január19, 2010 én amikor kicseréltem az izzót (még csak a vfútésnél) akkor kb 3 hónap alatt kiégett :lol: és 3 havonta sok ezer ft? erre gondolsz? hát ha kiég valamelyik, veszek új eredetiket és mennek vissza a helyükre :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Amusing Elküldve Január19, 2010 Megoszt Elküldve Január19, 2010 és 3 havonta sok ezer ft? erre gondolsz? hát ha kiég valamelyik, veszek új eredetiket és mennek vissza a helyükre :lol: nem a pár száz Ft, hanem az állandó szétszedés:( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve Január19, 2010 Megoszt Elküldve Január19, 2010 nem a pár száz Ft, hanem az állandó szétszedés:( látni a képen az időpontot... éjfélig szereltem, sötétben, középkonzolt másodszor életemben IMÁDOM :lol: akkor szerzek olcsón smd ledet és klipróbálom ahol tudom... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve Január19, 2010 Megoszt Elküldve Január19, 2010 mivel "Sajnos külön izzófoglalatt nem árusítunk." és "Külön foglalatot nem árulunk. " És "gyári" foglalatból meg nem bírom kiszedni az izzót sérülésmentesen, ezért: - a számlapokhoz kapcsolódó 4 műszerfal világítás marad - km számlálósba van foglalatom kivehető izzóval, az kap egy smd-t - dátum/óra kijelzőbe jó a mostani műszerfal világítás foglalatos izzója - középkonzol kap 1 smd-t (foglalat nélküli) - szivargyújtó kap egy smd-t (foglalat nélküli) szerintem ez lesz.... :lol: szerk: csak nehogy az smd meg túl erős és eltérő színű legyen Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Január19, 2010 Megoszt Elküldve Január19, 2010 Gyanítom az eddig beszerelt ledekkel az a bajság, hogy nem szórt fényt adnak és ezért olyan egyenetlen, foltos a megvilágítás. Mintha valahol az olvastam volna, hogy szórt fényű hiányában kicsit meg kell reszelni a led kúpját. Hát nem tudom mi igaz ebből. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve Január19, 2010 Megoszt Elküldve Január19, 2010 Gyanítom az eddig beszerelt ledekkel az a bajság, hogy nem szórt fényt adnak és ezért olyan egyenetlen, foltos a megvilágítás. Mintha valahol az olvastam volna, hogy szórt fényű hiányában kicsit meg kell reszelni a led kúpját. Hát nem tudom jó mi igaz ebből. a mini ledek valóban nem szórnak, domborúak a szórt fény a homorú (asszem) és a többi szórja, azok jók smd meg mindegy, az tolja a fényt :lol: hihetetlen hogy csak izzót lehet kapni műszfalhoz, de foglalatot nem, a gyári foglalatból meg nem jön ki az izzó hogy van ez? mert ebből az foglalatból ki bírtam varázsolni az izzót, de csak a foglalat miatt nem veszem meg és dobom ki az izzót gyári lehet már régi, azért megy szét szétkapáskor... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Január19, 2010 Megoszt Elküldve Január19, 2010 Szép a középső kijelző! :lol: Te könnyen "fehérítetted", hiszen a 2002 előtti, ritkább osztású műszered van, amiben színtelen a műanyag lap. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve Január19, 2010 Megoszt Elküldve Január19, 2010 Szép a középső kijelző! :lol: Te könnyen "fehérítetted", hiszen a 2002 előtti, ritkább osztású műszered van, amiben színtelen a műanyag lap. micsoda mák :lol: féltem itt a hsz-ektől hogy van valami sárga műanyag lap előtte :P még km-rel kell szenvednem, ugyanazt a fényt kapja, mégis kékesebb mint a fehér számok (fordulat, sebesség) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve Január19, 2010 Megoszt Elküldve Január19, 2010 aki tud ilyen t5 smd ledet fehér színben az jelezze mert homa-ba nincs, vaterán meg drága a házhozsz. 3 db kellene szerk: mondjuk ez meg nem biztos hogy szórja a fényt, nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
KGR Elküldve Január19, 2010 Megoszt Elküldve Január19, 2010 aki tud ilyen t5 smd ledet fehér színben az jelezze mert homa-ba nincs, vaterán meg drága a házhozsz. 3 db kellene szerk: BANNoltam magam, kicsit túlpörögtem a témát, bocsi Engem nem zavarsz. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve Január19, 2010 Megoszt Elküldve Január19, 2010 Engem nem zavarsz. :lol: :lol: jó (képet ne idézz) ha kész vagyok (nemsoká) úgy is leírom pár mondatban a gondolataimat, és összerakok egy képpel teli odf-et, mit hogyan kell elérni, és arra cserélni amit akartok, és ide jön a szöveges tanács, mit mire érdemes, én tanulok belőle helyettetek :P haver inspirált, de ő f astrár cora-ból öltöztette, 1 vásárlással :lol: szerk: ezek után viszont szerintem nekimerek állni tavasszal pollenszűrő cserének egyedül! Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Január19, 2010 Megoszt Elküldve Január19, 2010 szerk: ezek után viszont szerintem nekimerek állni tavasszal pollenszűrő cserének egyedül! mi akkor is veled leszünk. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
KGR Elküldve Január19, 2010 Megoszt Elküldve Január19, 2010 mi akkor is veled leszünk. :lol: Erről jut eszembe. Pollenszűrőt amúgy mikor illik cserélni? Amikor már elkezdett szürkülni, vagy elég akkor, ha már fekete? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve Január19, 2010 Megoszt Elküldve Január19, 2010 Erről jut eszembe. Pollenszűrőt amúgy mikor illik cserélni? Amikor már elkezdett szürkülni, vagy elég akkor, ha már fekete? :lol: a fekete nem jó nyáron, mert szívja a meleget és akkor a kílma nem bír vele (ha van) tavaszonként elvileg Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve Január19, 2010 Megoszt Elküldve Január19, 2010 a mini ledek valóban nem szórnak, domborúak a szórt fény a homorú (asszem) és a többi szórja, azok jók smd meg mindegy, az tolja a fényt :lol: hihetetlen hogy csak izzót lehet kapni műszfalhoz, de foglalatot nem, a gyári foglalatból meg nem jön ki az izzó hogy van ez? mert ebből az foglalatból ki bírtam varázsolni az izzót, de csak a foglalat miatt nem veszem meg és dobom ki az izzót gyári lehet már régi, azért megy szét szétkapáskor... menj a bontoba ott van ilyen foglalat mert a régebbi tipusokban volt ilyen szerelhetö foglalat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Január19, 2010 Megoszt Elküldve Január19, 2010 Erről jut eszembe. Pollenszűrőt amúgy mikor illik cserélni? Amikor már elkezdett szürkülni, vagy elég akkor, ha már fekete? :lol: Szvsz párás/nedves/esős időben bekapcsolod a belső levegő keringetést, és ha elkezdesz rohamtempóban párásodni, akkor itt az ideje a cserének. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Január19, 2010 Megoszt Elküldve Január19, 2010 Szvsz párás/nedves/esős időben bekapcsolod a belső levegő keringetést, és ha elkezdesz rohamtempóban párásodni, akkor itt az ideje a cserének. Én évente 1x szoktam, tavaszal. Szerintem 1-2 ezer Ft-ot megér (a légszűrővel karöltve) és így mindig tiszta, a cseréjük kb 5-5 perc. Link to comment Megosztás: More sharing options...
furos Elküldve Január19, 2010 Megoszt Elküldve Január19, 2010 Sziasztok! Aszt szeretném kérdezni,hogy a benzinszűrő bilincsét le lehet -e venni valamilyen más módon mint a célszerszámmal.HAZET 4501-1 mert eszt a fogót élég drágának találtam.Az autó Z1.4XEP ja igen a fogó 12000ft-ért találtam de csak német oldalon.Vagy ha tud valaki olcsóbban írja meg.Köszönöm. http://www.hazet.de/de/produkte/online-kat...0896058624.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve Január19, 2010 Megoszt Elküldve Január19, 2010 a képen az alábbi LED-ek láthatóak balról jobbra --> 1. MŰSZERFALVILÁGÍTÁS - LED 2DB FEHÉR 2. ugyanezen foglalatos izzóból kioperált CSAK izzó 3. IZZÓ LAMPA 12 V - T5 5 DB FEH.LED Szemrevételezve a jobb oldali izzófejeket, úgy tűnik tök egyformák Vagyis létezik foglalat nélkül is ugyanez az izzó fajta Az hogy ugyanúgy világít e valóban, azt még nem tudom, most nem érek rá szerelni (az üllőin meg nem bontanak próbára izzót, csak a fehérvárin :lol: ) Összegzés: Egy fajta izzó (fehér, piros, zöld, klk, ...) kerülhet a műszerfal világításhoz és a középkonzol világításhoz Összesen kell 6 db foglalatos, 2db-jával lehet kapni (első képen balról az első) és 3 db foglalat nélküli, 5 db van egy csomagban (első képen jobbról az első) műszerfalhoz 4 db foglalatos km számlálóba 1 db foglalat nélküli középkonzolnál a dátum/óra kijelzőbe 2 db foglalatos fűtés tekerő konzolhoz 1 db foglalat nélküli szivargyujtó körüli fénynek 1 db foglalat nélküli ENNYI! ÁR kb: 3380 ft itt jegyezném meg hogy 8 ledes sofita izzó 2 is van a kocsiba (csomagtér, kesztyűtartó) azok is voltak ennyik, csak a két db :lol: no meg én mást is vettem, van amit feleslegesen De ha lehetne szerezni T5 méretben SMD ledet, azért azt kipróbálnám! EZ VOLT AZ ELMÉLET, új szerzemény izzóim próbája később legjobb helyen a leburkolt fűtésszabályzónál látszik majd http://images.netbag.hu/20100119/05203959914.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Január19, 2010 Megoszt Elküldve Január19, 2010 Én évente 1x szoktam, tavaszal. Szerintem 1-2 ezer Ft-ot megér (a légszűrővel karöltve) és így mindig tiszta, a cseréjük kb 5-5 perc. Én olajcserekor szoktam az összes szűrőt cserélni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve Január19, 2010 Megoszt Elküldve Január19, 2010 Én évente 1x szoktam, tavaszal. Szerintem 1-2 ezer Ft-ot megér (a légszűrővel karöltve) és így mindig tiszta, a cseréjük kb 5-5 perc. ezek szerint kettő van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts