Kombitomi Elküldve Január16, 2010 Megoszt Elküldve Január16, 2010 Tartályból nem hiányzikSzia! Ha a gumiszőnyeg alatti párát megkóstolod (nem vicc), és ha édeskés ízű, akkor hűtőfolyadék lesz. G Astránál betegség, hogy a fűtőradiátor és a tűzfalon átjövő fém fűtéscső között van egy műanyag fűtéscső adapter, amiben 4 db O gyűrű található, ez szokott megkeményedni, és lassan szivárogtatja a hűtőfolyadékot és a padlókárpitba köt ki. Általában a fűtéscsappal szerelt adapter melegtől való tekeredése okozza ezt a hibát, elvileg '02-es évjárattól ezt kijavították egy fűtéscsap néküli tekeredés álló adapterre. Nem egy nagy tétel a javítás, kell hozzá 4 db O gyűrű, egy kis szilikon zsír... Egy kis szemléltetés: Link to comment Megosztás: More sharing options...
imiderecske Elküldve Január16, 2010 Megoszt Elküldve Január16, 2010 Szia! Ha a gumiszőnyeg alatti párát megkóstolod (nem vicc), és ha édeskés ízű, akkor hűtőfolyadék lesz. G Astránál betegség, hogy a fűtőradiátor és a tűzfalon átjövő fém fűtéscső között van egy műanyag fűtéscső adapter, amiben 4 db O gyűrű található, ez szokott megkeményedni, és lassan szivárogtatja a hűtőfolyadékot és a padlókárpitba köt ki. Általában a fűtéscsappal szerelt adapter melegtől való tekeredése okozza ezt a hibát, elvileg '02-es évjárattól ezt kijavították egy fűtéscsap néküli tekeredés álló adapterre. Nem egy nagy tétel a javítás, kell hozzá 4 db O gyűrű, egy kis szilikon zsír... Egy kis szemléltetés: Köszönöm a tanácsot! Padlókárpit száraz, az nem vizes/nedves ha legközelebb tapasztalom akkor megnyalom, ha fagyálló íze van akkor meg van a hiba, ha nem akkor pára :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Amusing Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 Nem tudom mennyit próbáltátok indítani, meg hogy tekert e egyáltalán a motor. ha igen akkor viddel szerelőhöz és szedje ki a gyertyákat. Szerintem agyonköpte. lehet elég ledrótkefézni, meg szerintem nyomott egy kis cumót a katalizátortba is. ha ez megvan akkor járni kell vele kicsit és nem lesz azzal baj. a füst meg bűz az állás miatt volt és lehet nem volt tökéletes az égés. magához kell térnie. azért 3 hónap nem kis idő nálunk is ez van az új autókkal ha sokat állnak. tényleg csak annyi volt :lol: de én ilyíen füstőt még kocsiból nem láttam, tele lett a naci pikk-pakk köcc Link to comment Megosztás: More sharing options...
xXxGáborxXx Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 Sziasztok! Lenne egy kérdésem... Amikor beindítom hidegen a kocsit a motorból viszonylag hangos kattogás hallatszik. Olyasmi mintha egy fadarabot húznék végig a kerítésen. És nagyobb fordulatnál sűrűbben kattog. Eddig nem csinálta csak kb 3 napja. Ahogy kicsit melegedett a motor elhallgat. Nem is kell, hogy megmozduljon a vízhő mutató, elég 1-2 perc. Ez ugye nem valami csúnya dolog előjele? :lol: Vagy majd ha melegebb lesz az időjárás abbamarad? Tudom, hogy nehezet kérdezek ilyen hangokkal kapcsolatban mert ugye ti nem halljátok. De ha esetleg valami jellegzetes lenne akkor hátha tudtok valamit Link to comment Megosztás: More sharing options...
VectraZo Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 '98-as x18xe1-es G Astrámon erősebb fékezéskor és intezivebb kanyarban kigyullad egy piros !-jel a műszerfalon, az ami akkor is ég ha behúzom a kéziféket. Ez vajon mit jelent? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomi 1.6 Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 '98-as x18xe1-es G Astrámon erősebb fékezéskor és intezivebb kanyarban kigyullad egy piros !-jel a műszerfalon, az ami akkor is ég ha behúzom a kéziféket. Ez vajon mit jelent? Alacsony a fékfolyagék szinted. Ez álltalában a fékbetét kopásnak a következménye. Ellenőrizd a betét vastagságát. Ha még jó akkor pótold a folyadékot. Egy idő után azért ellenőrizd, nehogy valahol "eltünjön". Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomi 1.6 Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 Sziasztok! Lenne egy kérdésem... Amikor beindítom hidegen a kocsit a motorból viszonylag hangos kattogás hallatszik. Olyasmi mintha egy fadarabot húznék végig a kerítésen. És nagyobb fordulatnál sűrűbben kattog. Eddig nem csinálta csak kb 3 napja. Ahogy kicsit melegedett a motor elhallgat. Nem is kell, hogy megmozduljon a vízhő mutató, elég 1-2 perc. Ez ugye nem valami csúnya dolog előjele? :lol: Vagy majd ha melegebb lesz az időjárás abbamarad? Tudom, hogy nehezet kérdezek ilyen hangokkal kapcsolatban mert ugye ti nem halljátok. De ha esetleg valami jellegzetes lenne akkor hátha tudtok valamit Valószínű, hogy a hidrótőkék "kopácsolnak". Ha visszaolvasol, volt mostanában szó róla. Link to comment Megosztás: More sharing options...
KGR Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 '98-as x18xe1-es G Astrámon erősebb fékezéskor és intezivebb kanyarban kigyullad egy piros !-jel a műszerfalon, az ami akkor is ég ha behúzom a kéziféket. Ez vajon mit jelent? Vagy egy kicsit befagyott a kézifék bovden ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 Sziasztok! Lenne egy kérdésem... Amikor beindítom hidegen a kocsit a motorból viszonylag hangos kattogás hallatszik. Olyasmi mintha egy fadarabot húznék végig a kerítésen. És nagyobb fordulatnál sűrűbben kattog. Eddig nem csinálta csak kb 3 napja. Ahogy kicsit melegedett a motor elhallgat. Nem is kell, hogy megmozduljon a vízhő mutató, elég 1-2 perc. Ez ugye nem valami csúnya dolog előjele? :lol: Vagy majd ha melegebb lesz az időjárás abbamarad? Tudom, hogy nehezet kérdezek ilyen hangokkal kapcsolatban mert ugye ti nem halljátok. De ha esetleg valami jellegzetes lenne akkor hátha tudtok valamit Esetleg hidrotőke csattogás?Olajcseréd mikor volt és milyen fajta? (ajajj már megint az olaj :lol: ) '"98-as x18xe1-es G Astrámon erősebb fékezéskor és intezivebb kanyarban kigyullad egy piros !-jel a műszerfalon, az ami akkor is ég ha behúzom a kéziféket. Ez vajon mit jelent?" Szerintem kopott hátsó fék! :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
oggy Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 Szia! Ha a gumiszőnyeg alatti párát megkóstolod (nem vicc), és ha édeskés ízű, akkor hűtőfolyadék lesz. G Astránál betegség, hogy a fűtőradiátor és a tűzfalon átjövő fém fűtéscső között van egy műanyag fűtéscső adapter, amiben 4 db O gyűrű található, ez szokott megkeményedni, és lassan szivárogtatja a hűtőfolyadékot és a padlókárpitba köt ki. Általában a fűtéscsappal szerelt adapter melegtől való tekeredése okozza ezt a hibát, elvileg '02-es évjárattól ezt kijavították egy fűtéscsap néküli tekeredés álló adapterre. Nem egy nagy tétel a javítás, kell hozzá 4 db O gyűrű, egy kis szilikon zsír... Egy kis szemléltetés: Pont erre gondoltam, hogy megkóstolom, bár a kiegyenlítő tartályból nem fogy a víz, de egy ellenőrzés nem árt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
xXxGáborxXx Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 Valószínű, hogy a hidrótőkék "kopácsolnak". Ha visszaolvasol, volt mostanában szó róla. Köszönöm a segítséget. Ezt fogom tenni :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacika85 Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 Sziasztok. tegnap napközben az alábbit vettem észre a verdán. ha egész éjjel áll és reggel indítom semmi baj nincs megy a szivató elindulok és teszi a dolgát. ha napközben használtam leállítom és ha olyan 2-3 órát áll akkor sincs semmi para. de ha mondjuk 4-5 óra állás után beindítom akkor olyan puffogó hang jön a kipufogóból. ilyen darabos mint, bla bla bla :lol: és kicsit remeg a kormány. de a motorháztető felnyitás után a motoron hallottam hogy egyenletesen szépen jár, megy minden henger. majd mire kiállok és adok egy kis gázt abba hagyja. ez mi lehet? jah és álltalában olyan 70%ban ha ködös párás idő van akkor van ez. Ötlet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
KGR Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 Sziasztok! Az mennyire természetes, hogy az egyhelyben álló autó alapjáraton csöpögtet valamit a kipufogóból? Ha pedig odalépek neki (egyhelyben üresben) akkor pedig 30-40 cm-re lövel ki folyadékcseppeket a betonra. Nem egy-két cspről van szó, hanem átnedvesítette az aszfaltot háromszög alakban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pootj Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 Sziasztok! Az mennyire természetes, hogy az egyhelyben álló autó alapjáraton csöpögtet valamit a kipufogóból? Ha pedig odalépek neki (egyhelyben üresben) akkor pedig 30-40 cm-re lövel ki folyadékcseppeket a betonra. Nem egy-két cspről van szó, hanem átnedvesítette az aszfaltot háromszög alakban. Üdv! Szerintem kondenzvíz. Sokat mész városban? Elvileg el kell tűnnie illetve csökkennie kell egy jó kis országutazás után (nem kell fagyizni, elég lehet 25-30 km-es távon a 90-es tempó is). De mindenképpen érdemes, mert ettől a kondenzvíztől fog kirohadni a kipufogó... Link to comment Megosztás: More sharing options...
KGR Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 Üdv! Szerintem kondenzvíz. Sokat mész városban? Elvileg el kell tűnnie illetve csökkennie kell egy jó kis országutazás után (nem kell fagyizni, elég lehet 25-30 km-es távon a 90-es tempó is). De mindenképpen érdemes, mert ettől a kondenzvíztől fog kirohadni a kipufogó... 90% országúton közlekedünk.. Az autót egyébként hétvégi bevásárlókocsinak használjuk ha pesten vagyunk ( hetente 5-6 km), de úgy 2 hetente 160 km-re leutazunk szülőkhöz vele autópályán. Most pl Pólusban voltunk vele a hétvégén (4,6 km) :lol: Töltöttem bele motoradalékot és az olaj felfűtése közben vettem észre ezt a jelenséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 90% országúton közlekedünk.. Az autót egyébként hétvégi bevásárlókocsinak használjuk ha pesten vagyunk ( hetente 5-6 km), de úgy 2 hetente 160 km-re leutazunk szülőkhöz vele autópályán. Most pl Pólusban voltunk vele a hétvégén (4,6 km) :lol: Töltöttem bele motoradalékot és az olaj felfűtése közben vettem észre ezt a jelenséget. A kipufogógáz egy része vízgőz, ami kicsapódik az indítás után még hideg kipufogón és vízcseppek formájában távozik. Ha bemelegszik a kipufogó, akkor már nem csapódik ki, akkor eltűnnek a cseppek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
KGR Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 A kipufogógáz egy része vízgőz, ami kicsapódik az indítás után még hideg kipufogón és vízcseppek formájában távozik. Ha bemelegszik a kipufogó, akkor már nem csapódik ki, akkor eltűnnek a cseppek. Ezt eddig én is tudtam, de engem konkrétan a mennyisége riasztott meg a dolognak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atis25 Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 Nem kell megijedni. Természetes a kondenzvíz és nem is kevés. Majd figyelj mikor előtted megy valaki, vagy ha indul, kanyarban soxor folyik a kipufogóból a víz. Ez másnál is ilyen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
KGR Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 Nem kell megijedni. Természetes a kondenzvíz és nem is kevés. Majd figyelj mikor előtted megy valaki, vagy ha indul, kanyarban soxor folyik a kipufogóból a víz. Ez másnál is ilyen. Köszönöm szépen a nyugtatgatást :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 Köszönöm szépen a nyugtatgatást :lol: Nekem is ilyen... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Január18, 2010 Megoszt Elküldve Január18, 2010 Nekem is ilyen... :lol: Legelső kocsimnál én is féltem hogy hengerfejes és azért van. Erre mondta egy öreg szaki,"édes öcsém ha ez hengerfejes lenne azt Te tuti észrevennéd és az arckifejezésed nem ilyen lenne :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve Január18, 2010 Megoszt Elküldve Január18, 2010 Üdv, nos, középkonzol szétszedve: Kicsit eltért a gyakorlat az aláírásomban található német link szerinti elmélettől, de azért megtaláltam a középkonzol világítását, és a dátum/óra kijelző izzóit is, ja és a szivargyújtó körüli fény izzóját is :lol: Dátum/óra kijelzőbe ugyanolyan kell mint a műszerfal világításhoz, ide 2 db Ilyen volt: Ilyen lesz: A szivargy. izzó ugyanolyan mint ami a középkonzolba kell, oda is csak 1 db, meg is lepődtem: Ahogy azon is meglepődtem, hogy a középkonzolhoz elegendő a középső tekerőt lehúzni és ott a fényforrás: :lol: Folyt. köv. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Január18, 2010 Megoszt Elküldve Január18, 2010 Csak simán izzót cseréltél? A kijelző "fehérítése" engem is izgat, mert különösen nyáron, napszemüvegben zavar a sárga láthatatlansága. :lol: Érdekes, hogy a látszólag ugyanolyan műszerfalat akkor is jól látom. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve Január18, 2010 Megoszt Elküldve Január18, 2010 Csak simán izzót cseréltél? A kijelző "fehérítése" engem is izgat, mert különösen nyáron, napszemüvegben zavar a sárga láthatatlansága. :lol: Érdekes, hogy a látszólag ugyanolyan műszerfalat akkor is jól látom. :lol: csak simán mindent fehér LED.re! :P leírás készítés folyamatban! vagy aki elhozza, megcsinálom ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Január18, 2010 Megoszt Elküldve Január18, 2010 csak simán mindent fehér LED.re! :lol: leírás készítés folyamatban! vagy aki elhozza, megcsinálom ... Kuma koma! Beindultál rendesen :lol: Csak így tovább... Azért viszont irigyellek, hogy ennyi időd van a kocsidra! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts