jaygab Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 Szevasztok, Apró kis hibáról van szó, de engem nagyon bosszant, szeretem ha minden rendben van a kicsikével. 2hete vettem, ez az első hibája ami csak most jött ki nálam és ez legyen a legnagyobb baja. Kontakthibás lett tegnap este a világítás kapcsolóm. A gyújtás ráadása után világítania kellene a kapcsolónak, de nekem este elkezdett villogni.Most vagy villog (stroboszkópikusan), vagy tök sötét. Csak a jelzőfényekről van szó(nulla,helyzetjelző,tompított,és magán a kapcsolón a kis vonal és a lámpaikon) ami azt hivatott szolgálni, hogy sötétben is megtaláljam. Tehát csak ez: http://kepfeltoltes.hu/view/091207/F_nyk_p...ltoltes.hu_.jpg (Ha bekapcsolom a világítást, akkor a többi cucc (fényszóró-állító,ködlámpák kapcsolója,műszerfal világítás intenzitásállító)az világít.) A kontatkthibás rész világításáért egy kis sárga LED felelős, a nekem működő részért pedig egy kis izzó. A ledre ráforrasztottam, nincs vele baj, a csatikat (mindegyiket)ami becsatlakozik a műszerfalba kicsit fogóval megcsavartam, tűreszelővel megcsiszoltam, kontaktspray-vel befújtam, visszatettem, NEM LETT JÓ!! Nem tudom, hogy melyik csati felel a gyújtás ráadása után ezen LED világításáért, ha valaki tudja, árulja el legyenszíves, azt jobban kezelésbe venném... Az is lehet, hogy a foglalatnál van a gond azt kellene megcsiszolni, kicsit összébb nyomni az érintkezőket???De nem tudom melyiket? Vagy ki kellene szedni a műszerfalból az egész foglalatot és annak a belső felén a vezetékeket ellenőrizni,átforrasztani?Idáig már nem jutottam el, gondoltam előtte kérdezek.... Előre is köszi!!!!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 Sziasztok Remélem tudtok nekem segíteni. Van nekem egy astra g-m 1999 évjáratú és valamiért a vezetőoldalon a vizes szőnyeg és nem tudom mitől lehet. nekem emiatt nem jó a klímám (azóta se, nyárig most már marad is így) , de nálad nem tudom mi a baj szerk: bocsi, nekem anyósülés Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 Sziasztok Remélem tudtok nekem segíteni. Van nekem egy astra g-m 1999 évjáratú és valamiért a vezetőoldalon a vizes szőnyeg és nem tudom mitől lehet. Gondolom nem beázik, valószínűleg a fűtőradiátorodból csöpög/folyik a víz. A hűtővíz kiegyenlítő tartályban lévő vízmennyiséget ellenőrizted? Volt már erről szó,bilincseket ellenőrizni, vagy radiátorcsere. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 uccsó kérdés hűtővíz tartályt szoktak cserélni? ócsó? eccerű? hogy miért? mert zöld, mint ha algás lenne, és koszos bár a feltöltött majd pumpa csere miatt leengedett víz nem látszott koszosnak.,.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 uccsó kérdés hűtővíz tartályt szoktak cserélni? ócsó? eccerű? hogy miért? mert zöld, mint ha algás lenne, és koszos bár a feltöltött majd pumpa csere miatt leengedett víz nem látszott koszosnak.,.. nem szokták cserélni, ha nagyon dzsuvás, átmoshatod esetleg a hűtővíz cseréjekor Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 uccsó kérdés hűtővíz tartályt szoktak cserélni? ócsó? eccerű? hogy miért? mert zöld, mint ha algás lenne, és koszos bár a feltöltött majd pumpa csere miatt leengedett víz nem látszott koszosnak.,.. Tartályt nem érdemes cserélni, ha koszos, mert akkor az egész rendszert is ki kellene tisztítani, akkor meg már a tartály is kilehet pucolni. De ha nem melegszik túl, tehát nincs berakodva, akkor én nem vacakolnék a tisztitással sem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
tg-hooker Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 Gondolom nem beázik, valószínűleg a fűtőradiátorodból csöpög/folyik a víz. A hűtővíz kiegyenlítő tartályban lévő vízmennyiséget ellenőrizted? Volt már erről szó,bilincseket ellenőrizni, vagy radiátorcsere. Köszi a fűtőradiátor nagyon rossz helyen van? Szettted már ki esetleg mennyire nehéz Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 ... ... esztétikai hibára gyanakszom, pont az általam leírtak miatt akkor marad köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 kép=fék :lol: a kumabushi szótár alapján.. :lol: amint láttad mindenki érti, de nem bírtam elmenni mellette....úgy látszik freeze is alszik :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 Köszi a fűtőradiátor nagyon rossz helyen van? Szettted már ki esetleg mennyire nehéz csak akkor lesz baj a radiátorral, ha csökkent a szint a kiegyenlítőtartályból (ezt már írtam) itt olvasgathatsz róla bővebben: http://www.opelforum.hu/index.php?act=Sear...lite=radi%E1tor Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 sosincs baj a radiátorral... :huh: az átvezető csővel van a baj mindig... Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 ha már nem húz az régen rossz...akkor már magával vitte a trafóhidat is...szóval ne pár ezer forinton múljon egy sokkal drágább élete...freeze...neked van képpofád, hozzá képbetéted képtárcsával? :lol: :lol: nic s de a félregpépeléses típuús hibákta nics jgom kirtizánli!! :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve December8, 2009 Megoszt Elküldve December8, 2009 emberek megvan a zseton a vezérműszíjra! Segítenétek hogy pontoson mit is kell vennem és azok kb ennyibe kerülnek-e? vezérműszíj: 8 200 vezetőgörgő: 9 200 feszítőgörgő: 13 300 és kell e valami még ill. ezeknek van.e pontos száma vagy csak mutassam a forgalmit hogy milyen kocsiba kell? köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbedlee Elküldve December8, 2009 Megoszt Elküldve December8, 2009 emberek megvan a zseton a vezérműszíjra! Segítenétek hogy pontoson mit is kell vennem és azok kb ennyibe kerülnek-e? vezérműszíj: 8 200 vezetőgörgő: 9 200 feszítőgörgő: 13 300 és kell e valami még ill. ezeknek van.e pontos száma vagy csak mutassam a forgalmit hogy milyen kocsiba kell? köszi Vízpumpa még lehet hogy nem lenne rossz (9-12e ft) Gyújtógyertya ( 6 ezer kb a 4db) Elég csak a forgalmit bemutatnod (évjárat, kivitel, motorkód szükséges) Nálam így működött Link to comment Megosztás: More sharing options...
KGR Elküldve December8, 2009 Megoszt Elküldve December8, 2009 emberek megvan a zseton a vezérműszíjra! Segítenétek hogy pontoson mit is kell vennem és azok kb ennyibe kerülnek-e? vezérműszíj: 8 200 vezetőgörgő: 9 200 feszítőgörgő: 13 300 és kell e valami még ill. ezeknek van.e pontos száma vagy csak mutassam a forgalmit hogy milyen kocsiba kell? köszi Generátor szíj Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbedlee Elküldve December8, 2009 Megoszt Elküldve December8, 2009 Generátor szíj generátor szíj: 3274ft Bosch gyújtógyetya: 6320ft/4db Vízpumpa: 12774ft Az árak tájékoztató jellegűek Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve December8, 2009 Megoszt Elküldve December8, 2009 Vízpumpa még lehet hogy nem lenne rossz (9-12e ft) Gyújtógyertya ( 6 ezer kb a 4db) Elég csak a forgalmit bemutatnod (évjárat, kivitel, motorkód szükséges) Nálam így működött pumpa csere folyamatban, függetlenül ettől mert az épp elromlott... köszi az infót! szerk: és köszi mindenkinek! ######a kis 40ezres kiadás az ünnepekre :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbedlee Elküldve December8, 2009 Megoszt Elküldve December8, 2009 ######a kis 40ezres kiadás az ünnepekre :huh: De azután lesz egy szuper géped ami rendben van Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve December8, 2009 Megoszt Elküldve December8, 2009 pumpa csere folyamatban, függetlenül ettől mert az épp elromlott... köszi az infót! szerk: és köszi mindenkinek! ######a kis 40ezres kiadás az ünnepekre :huh: A generátor szíjat, gyertyákat, levegőszűrőt ha megnézed és nem nagyon elhasználtak, akkor azokat egyelőre megspórolhatod... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve December8, 2009 Megoszt Elküldve December8, 2009 A generátor szíjat, gyertyákat, levegőszűrőt ha megnézed és nem nagyon elhasználtak, akkor azokat egyelőre megspórolhatod... hellomi? mint ha én értenék hozzá, szerinted? :huh: De köszi, hasznos infó mind! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve December9, 2009 Megoszt Elküldve December9, 2009 Na, vízpumpa csere kész. Még jó hogy az opelba ilyen könnyen hozzáférhető és nem kell az egész vezérlést megbolygatni... Jöhet a vezérműszíj és társainak cseréje. A generatorszíj elég rossz állapotban van. A széle szakadt, belül töredezett. Eddig szerencsés voltam hogy túléltük? :huh: Valamint a másik feszítőgörgő is cserére szorul, nem csak a vezérműé, ugyanis kattog... Ennyi, pénteken megyek árajánlatot kérni alkatrészekre. Ui.: de aki tud kisker akciós kedvezményes árakat az ne szégyeljen írni... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Amusing Elküldve December9, 2009 Megoszt Elküldve December9, 2009 Na, vízpumpa csere kész. Még jó hogy az opelba ilyen könnyen hozzáférhető és nem kell az egész vezérlést megbolygatni... Jöhet a vezérműszíj és társainak cseréje. A generatorszíj elég rossz állapotban van. A széle szakadt, belül töredezett. Eddig szerencsés voltam hogy túléltük? :huh: Valamint a másik feszítőgörgő is cserére szorul, nem csak a vezérműé, ugyanis kattog... Ennyi, pénteken megyek árajánlatot kérni alkatrészekre. Ui.: de aki tud kisker akciós kedvezményes árakat az ne szégyeljen írni... :lol: kersd meg Uhuhu-t nekem spec ők csinálták, nagyon olcsóért és biztos lehetsz legalább benne, hogy nem vernek át pár éve arakiban tárolt szíjat kapsz Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve December9, 2009 Megoszt Elküldve December9, 2009 kersd meg Uhuhu-t nekem spec ők csinálták, nagyon olcsóért és biztos lehetsz legalább benne, hogy nem vernek át pár éve arakiban tárolt szíjat kapsz kössz a tippet elegendő csak alkatrész, a szervizelést megoldja a szerelőguru aki a szomszédom :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve December9, 2009 Megoszt Elküldve December9, 2009 nincs valakinek egy szervízkönyv szerű excel vagy word-je amibe fewl tudom jegyezni mit mikor cseréltem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve December9, 2009 Megoszt Elküldve December9, 2009 Sziasztok! Nálam is beütött a krach! Nem, szerencsére ez még nem adagolóhalál, remélem az nem is lesz. Ám: folyamatosan csökken a fagyállószint a kiegyenlítôbôl. Vízpumpa-vezérléscsere most volt meg, szaki mondta, h a vízpumpa nyomta kifelé a lét, tuti azért csökkent a szint. De nem: tovább csökkent. Megtapogattam a gumiszônyeg alatt mind2 ülésnél a szivacsot és egy adta víz az egész. Látszik is a gumiszônyeg alsó fele nedves. Tudom, hogy volt róla szó és úgyis szerelôhöz viszem, de azért mire számíthatok szerintetek összegben? Ez azért jobb, mintha olajjal keveredne a víz és azért fogyna, ugye? Vagy ez is drága menet lesz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts