KGR Elküldve December6, 2009 Megoszt Elküldve December6, 2009 igen, nekem sem húzta vissza soha csak egy darabig aztán megállt, előbb vagy utóbb meguntam és kicseréltettem Mennyi volt a csere? Mert nekem se húzza vissza. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
imiderecske Elküldve December6, 2009 Megoszt Elküldve December6, 2009 Mennyi volt a csere? Mert nekem se húzza vissza. :huh: Ez engem is érdekelne, h mennyibe van vjon. Bontóból érdemes venni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 Üdv nektek Egyik nap nem volt fűtés a kocsiban, előtte töltöttem fel fagyállós vízzel a hűtővizet, rálestem, víz hiányzik. Nyáron pl totál kifogyott, ott vártam a sztrádán a vizes srácot :huh: Aztán töltöm, látom alul csöpög Szomszéd srác mondja vízpumpa Kiszedte, ma lesz megvéve az új 12e Ft Aztán 12-én műszaki lejár :lol: Vezérműszíjat is kellene cserélni azt mondta tavaly egy szerelő A kérdésem most jön, mert sajnos elhanyagoltam a kocsit. Olajcserét be szoktam tartani, 15000 km-enként olajcsere télen téli gumi, nyáron nyári gumi DE... Azt hallottam kell cserélni ezeket is bizonyos km után Gyertya, olajszűrő, légszűrő, képbetét, képtárcsa, vezérműszíj Igen? És melyiket hány km-enként? Köszi előre is Link to comment Megosztás: More sharing options...
KGR Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 Üdv nektek Egyik nap nem volt fűtés a kocsiban, előtte töltöttem fel fagyállós vízzel a hűtővizet, rálestem, víz hiányzik. Nyáron pl totál kifogyott, ott vártam a sztrádán a vizes srácot :huh: Aztán töltöm, látom alul csöpög Szomszéd srác mondja vízpumpa Kiszedte, ma lesz megvéve az új 12e Ft Aztán 12-én műszaki lejár :lol: Vezérműszíjat is kellene cserélni azt mondta tavaly egy szerelő A kérdésem most jön, mert sajnos elhanyagoltam a kocsit. Olajcserét be szoktam tartani, 15000 km-enként olajcsere télen téli gumi, nyáron nyári gumi DE... Azt hallottam kell cserélni ezeket is bizonyos km után Gyertya, olajszűrő, légszűrő, képbetét, képtárcsa, vezérműszíj Igen? És melyiket hány km-enként? Köszi előre is Szerintem, ha tavaly azt mondta a szerelő, hogy cserélj vezérműszíjat, akkor sürgősen tedd meg!! Ha az elszakad, akkor nem kis költségeknek nézel elébe (pár százezer). Én el se mernék indulni vele, nem hogy 1 évig úgy járni. Olajszűrő cserére több variációt hallottam. A legbiztonságosabb, ha minden olajcsere alkalmával azt is cseréled. Légszűrő: meg kell nézni, hogy milyen állapotban van. (~20.000km az élettartama) Fékbetét: meg kell nézni, hogy hány mm van még belőle. Úgy kell számítani (biztonságos módszer), hogy 1000km alatt 1mm-t kopik. Ez az érték normál vezetésnél nyilván több. 3mm-es vastagságnál kell legkésőbb cserélni. Még megemlíteném az üzemanyagszűrőt is (~15.000km) Kollégák biztos kiegészítik még az általam leírtakat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tommirra Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 nálam: olaj, olajszűrő, légszűrő: 10ekm pollenszűrő évente tavasszal teljes vezérlés: 60ekm vagy 4 év gyertya 30ekm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 Szerintem, ha tavaly azt mondta a szerelő, hogy cserélj vezérműszíjat, akkor sürgősen tedd meg!! Ha az elszakad, akkor nem kis költségeknek nézel elébe (pár százezer). Én el se mernék indulni vele, nem hogy 1 évig úgy járni. igen, nincs mentségem a szervízlámpa fénye kigyulladt, azért mert valami vízszint tájékozódási izé nem jó szomszéd aki csinálja a pumpát hoplnap, azt mondta hogy az olyan hogy 2000 méter felett más levegőt enged be avgy mi "nem fontos" csak épp a lámpa nem lett kiütve és ha azóta lett újabb baja?! és akkor a szerelő mondta hogy a szíjat nem ártana cserélni ez a szitu most fizetem be az utolsó lízing pénzt, utána marad lóvé a szíjra nekem annó 50e ft-ot számolt valami, de pl (és ez tudom hogy nem mérvadó) tegnap láttam suzukiban egy szíjcserét és a srác azt mondta kb 10-15 e ft volt az anyag szerelés nulla :huh: az alábbi ajánlatot kaptam tavaly: ezek kisker árak: vezérműszíj: 8 200 vezetőgörgő: 9 200 feszítőgörgő: 13 300 összesen: 30 700 ebből jön le a 20-30% kedvezmény: 21 490 a vége (csak alkatrészek) + a szerelés: 10-20 ezer AKCIÓS!!!!!!! most annyi változik hogy nincs kedvezmény, de szerelési díj sem ehhez is szükségem lenne kis segítségre hogy ha elmegyek a boltba VÁSÁROLNI akkor miket vegyek a km--enkénti cseréket meg felírom és betartom Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 nálam: olaj, olajszűrő, légszűrő: 10ekm pollenszűrő évente tavasszal teljes vezérlés: 60ekm vagy 4 év gyertya 30ekm. mivel elhanyagoltam, a legjobban teszem ha komplett cseréltetek mindent nemigaz? kivéve amit tudok biztosra, olaj... KÖSZÖNÖM NEKTEK! Link to comment Megosztás: More sharing options...
KGR Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 mivel elhanyagoltam, a legjobban teszem ha komplett cseréltetek mindent nemigaz? kivéve amit tudok biztosra, olaj... Így van... hidd el hosszú távon meghálálja az autó ha törődnek vele. Akkor szerintem még érdemes odafigyelni a festék lepattogzásokra is. Én pl ősszel vettem 2 kis flakon opel festéket (~2000ft) az autómhoz (ilyen kis hibajavítós) és végigmentem az autón, minden apró kis lepattogzást lekentem (ajtóéleknél volt jellemző csak). A csomagtartó és a szélvédő csatlakozásánál kimaradt véletlenül és már meg is jelent a rozsda (nyáron még nem volt ott). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 Akkor szerintem még érdemes odafigyelni a festék lepattogzásokra is. polírozást terveztem, de előbb a műszaki tartalom rendbehozatala... így azért jó hogy találtam egy szerelőt aki mindenhez ért, és ha nekem nem is ingyen, de olcsón segít viszont a bevásárlást rám hagyta, én meg láma vagyok ezekhez, de megoldom valahogy Link to comment Megosztás: More sharing options...
fatyo Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 Valaki segítsen! Az utánfutó index visszajelzőt szeretném aktivizálni! Mi lehet ennek a módja? Izzót tettem a műszerfalba de ez kevésnek bizonyult. A multiméterről vezetéket kellene húzni a müszer egységbe? de én úgy látom,hogy a vezeték kiépített a multiméter és a műszerfal közt! mi lehet a jó megoldás? Segítséget köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 Valaki segítsen! Az utánfutó index visszajelzőt szeretném aktivizálni! Mi lehet ennek a módja? Izzót tettem a műszerfalba de ez kevésnek bizonyult. A multiméterről vezetéket kellene húzni a müszer egységbe? de én úgy látom,hogy a vezeték kiépített a multiméter és a műszerfal közt! mi lehet a jó megoldás? Segítséget köszönöm! passz nekem még horgom sincs :huh: pedig szervizkönyvbe láttam hogy lehet utólag rárakatni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 Szomszéd srác mondja vízpumpa Kiszedte, ma lesz megvéve az új 12e Ft másik boltba 8500 :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 másik boltba 8500 :huh: az csak utángyártott ennyiért szerintem. én gyárit vennék bele, megéri :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
barics Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 igen, nincs mentségem a szervízlámpa fénye kigyulladt, azért mert valami vízszint tájékozódási izé nem jó szomszéd aki csinálja a pumpát hoplnap, azt mondta hogy az olyan hogy 2000 méter felett más levegőt enged be avgy mi "nem fontos" csak épp a lámpa nem lett kiütve és ha azóta lett újabb baja?! és akkor a szerelő mondta hogy a szíjat nem ártana cserélni ez a szitu most fizetem be az utolsó lízing pénzt, utána marad lóvé a szíjra nekem annó 50e ft-ot számolt valami, de pl (és ez tudom hogy nem mérvadó) tegnap láttam suzukiban egy szíjcserét és a srác azt mondta kb 10-15 e ft volt az anyag szerelés nulla :huh: az alábbi ajánlatot kaptam tavaly: most annyi változik hogy nincs kedvezmény, de szerelési díj sem ehhez is szükségem lenne kis segítségre hogy ha elmegyek a boltba VÁSÁROLNI akkor miket vegyek a km--enkénti cseréket meg felírom és betartom Szerintem vízpumpát is cserélj ha már hozzányúlnak a vezérléshez. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 Valaki segítsen! Az utánfutó index visszajelzőt szeretném aktivizálni! Mi lehet ennek a módja? Izzót tettem a műszerfalba de ez kevésnek bizonyult. A multiméterről vezetéket kellene húzni a müszer egységbe? de én úgy látom,hogy a vezeték kiépített a multiméter és a műszerfal közt! mi lehet a jó megoldás? Segítséget köszönöm! multiméter nincs multitimer van benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 Szerintem vízpumpát is cserélj ha már hozzányúlnak a vezérléshez. folyamatban van, elromlott ugyanis, nyomta kifele a vizet :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
KGR Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 folyamatban van, elromlott ugyanis, nyomta kifele a vizet :huh: Pff. Még szerencse, hogy nem állt be... akkor is hamu a vezérlésnek. Mindent ami a vezérlés körén van érdemes egyszerre cserélni. Nálam ez munkadíjjal együtt (x14xe) 45 volt. Vezérműszíj, feszítő görgők, vízpumpa, generátoszíj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tommirra Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 jaja cseréltess ki mindent. ha anyagiak engedik gyárira. és akkor kezdj tiszta lappal. nem kell aggódni, hogy pl. mikor szakad el a szíj vagy hal be a vízpumpa. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbedlee Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 Amikor megvettem a vasat nem bíztam az előéletébe ezért én is cseréltem rajta mindent: -komplettt vezérlés -gyújtógyertya -olaj -ü.a szűrő+olajszűrő+pollen+levegő szűrő -vizpumpa Link to comment Megosztás: More sharing options...
KGR Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 Amikor megvettem a vasat nem bíztam az előéletébe ezért én is cseréltem rajta mindent: -komplettt vezérlés -gyújtógyertya -olaj -ü.a szűrő+olajszűrő+pollen+levegő szűrő -vizpumpa Nekem olajat és olajszűrő nem kellett cserélni, mivel a motorra rá volt írvva egy matricára az utolsó olajcsere, és a számot alátámasztotta az olaj kinézete és az olajszűrőn lévő gyári matricán található gyártási dátum (1hónapos volt) Gyújtógyertyát sem cseréltem. Ennek a meghibásodása okozhat maradandó kárt az autóban? (tudomásom szerint nem) Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 Nekem olajat és olajszűrő nem kellett cserélni, mivel a motorra rá volt írvva egy matricára az utolsó olajcsere, és a számot alátámasztotta az olaj kinézete és az olajszűrőn lévő gyári matricán található gyártási dátum (1hónapos volt) Gyújtógyertyát sem cseréltem. Ennek a meghibásodása okozhat maradandó kárt az autóban? (tudomásom szerint nem) ha szer lesz a gyertyád, azt észre fogod venni (nem húz, kihagy, sokat eszik... ilyenek) mondjuk ha nagyon szar az égés a gyertya miatt azért az nem tesz jót. szerk: mindazonáltal ezt nem érdemes megvárni,hanem tartani a csereperiódust. Nem nagy tételről van szó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
fatyo Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 multiméter nincs multitimer van benne. Köszi.hogy kijavitottál!Esetleg a megoldást is tudod? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 ha szer lesz a gyertyád, azt észre fogod venni (nem húz, kihagy, sokat eszik... ilyenek) mondjuk ha nagyon szar az égés a gyertya miatt azért az nem tesz jót. szerk: mindazonáltal ezt nem érdemes megvárni,hanem tartani a csereperiódust. Nem nagy tételről van szó. ha már nem húz az régen rossz...akkor már magával vitte a trafóhidat is...szóval ne pár ezer forinton múljon egy sokkal drágább élete...freeze...neked van képpofád, hozzá képbetéted képtárcsával? :lol: :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 ha már nem húz az régen rossz...akkor már magával vitte a trafóhidat is...szóval ne pár ezer forinton múljon egy sokkal drágább élete...freeze...neked van képpofád, hozzá képbetéted képtárcsával? :lol: :huh: kép=fék :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tg-hooker Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 Sziasztok Remélem tudtok nekem segíteni. Van nekem egy astra g-m 1999 évjáratú és valamiért a vezetőoldalon a vizes szőnyeg és nem tudom mitől lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts