Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Sziasztok!

Május végén vettem egy 2002-es 1.6 16V XEL gépsárkányt, 147e km-rel, előtte hosszú távon használták többnyire.

Végig karban volt tartva, így jó állapotban volt.

2 napja lementem Ajkára meg vissza (Pestről), de odafelé Fehérvár után kigyulladt egy sárga lámpa, amin egy autó van és egy villáskulcs. Egészen hazáig világított. Előtte kb 300 km-t városban tettem meg. Azóta viszont nem világít, igaz csak városban megyek vele (nem tudom ez számít-e).

Mikor leértem Ajkára, volt egy autószerelő ismerős, aki azt mondta, hogy valszeg olajcserés lesz a kocsi.

A leírás viszont motorvezérlő elektronikáról beszél, ha ez a piktogram kigyullad.

Kinek higyjek?

Mi lehet a gond?

Viszont kb. 2 hete szoktam hallani olyan dízeles csörgést, amit olvastam itt is freeze-től. Leginkább alapjáraton hallatszik, utána elnyomja a motorzaj.

Remélem ez is a váltóból jön, és akkor nem kell parázni.

Szia,

Nekem is kigyulladt ugyanez, ugyanúgy előtte városban mentem vele sokat majd hirtelen nagy táv alatt kigyulladt. Ez Motordiagnosztika, menj el egy villamosságihoz és kiveszi a hiba jelzést belőle, ha újra előjön valami baj lehet ha nem akkor nem lesz baj vele.

Megosztás:

Szia,

Nekem is kigyulladt ugyanez, ugyanúgy előtte városban mentem vele sokat majd hirtelen nagy táv alatt kigyulladt. Ez Motordiagnosztika, menj el egy villamosságihoz és kiveszi a hiba jelzést belőle, ha újra előjön valami baj lehet ha nem akkor nem lesz baj vele.

szerintem ha már elviszi valahova akkor ne üssék ki a hibakódot hanem rendesen olvassák ki... ha tényleg rossz valami akkor minek tovább erőltetni?

Tech2 kell hozzá ha jól tudom, ilyen szakit kell keresni vagy márkaszervíz

Megosztás:

Sziasztok!

Május végén vettem egy 2002-es 1.6 16V XEL gépsárkányt, 147e km-rel, előtte hosszú távon használták többnyire.

2 napja lementem Ajkára meg vissza (Pestről), de odafelé Fehérvár után kigyulladt egy sárga lámpa, amin egy autó van és egy villáskulcs. Egészen hazáig világított. Előtte kb 300 km-t városban tettem meg. Azóta viszont nem világít, igaz csak városban megyek vele (nem tudom ez számít-e).

Mikor leértem Ajkára, volt egy autószerelő ismerős, aki azt mondta, hogy valszeg olajcserés lesz a kocsi.

A leírás viszont motorvezérlő elektronikáról beszél, ha ez a piktogram kigyullad.

Kinek higyjek?

Mi lehet a gond?

Viszont kb. 2 hete szoktam hallani olyan dízeles csörgést, amit olvastam itt is freeze-től. Leginkább alapjáraton hallatszik, utána elnyomja a motorzaj.

Hali!

Az enyém 2001-es és abból is jön ez a hang (legalábbis talán ez az, amit említesz). És nálam is csak egy kis idő múlva, kb egy hónapra rá jelentkezett. Az a fura, hogy vezérműszíj és spannoló csere előtt nem emlékszem a hangra, utána meg hallható volt. Gázadásnál, mikor felpörög a motor 2500-3500-re hallod? Hideg motornál is van csörgés?

A kigyulladt jelet nem ismerem, majd a többiek válaszolnak rá.

Megosztás:

Hali!

Az enyém 2001-es és abból is jön ez a hang (legalábbis talán ez az, amit említesz). És nálam is csak egy kis idő múlva, kb egy hónapra rá jelentkezett. Az a fura, hogy vezérműszíj és spannoló csere előtt nem emlékszem a hangra, utána meg hallható volt. Gázadásnál, mikor felpörög a motor 2500-3500-re hallod? Hideg motornál is van csörgés?

Hideg motornál is van ez a hang, közvetlenül indítás után, de 2000 fölött már nem hallom, annyira azért nem hangos. Viszont van mikor szinte teljesen elhalkul, aztán később megint kicsit hangosabb lesz, de a tónusa nem változik.

Megosztás:

Hali!

Nekem 98-as astrám van és neki is van ilyen hangja és nekem is vezérműszíj csere után 1-2 hónappal jött ki, de én azt nem csörgésnek hívnám hanem nem is tudom milyennek:)

Megosztás:

Sziasztok!

Kinek higyjek?

Mi lehet a gond?

Nem rángatott az autó?

Megosztás:

Sziasztok!

Kinek higyjek?

Mi lehet a gond?

Nekem is ugyanilyen vasam van 16XEL és nekem is 140e km van benne, elvittem hivatalos Opel márkaszervízbe ahol Tech 2-vel kiolvasták (4125 ft-ért)

A hiba oka : EGR szelep tele van/volt lerakodással...és néha a szelep egy bizonyos fordulaton nyitva marad (vagy csukva?) és ez okozza a hibát, de egyébként nekem sem volt

semmi más csak a lámpa kigyullad egyszer de ugyanúgy normálisan ment a gép......

egy új EGR szelep (ha ez a baja a tiednek) unixba 31 ezer ft.....jah és ha leállítód a gépet és újra beindítod akkor a hibajelzés törllödik, de letárolja,......

Megosztás:

Nekem is ugyanilyen vasam van 16XEL és nekem is 140e km van benne, elvittem hivatalos Opel márkaszervízbe ahol Tech 2-vel kiolvasták (4125 ft-ért)

A hiba oka : EGR szelep tele van/volt lerakodással...és néha a szelep egy bizonyos fordulaton nyitva marad (vagy csukva?) és ez okozza a hibát, de egyébként nekem sem volt

semmi más csak a lámpa kigyullad egyszer de ugyanúgy normálisan ment a gép......

egy új EGR szelep (ha ez a baja a tiednek) unixba 31 ezer ft.....jah és ha leállítód a gépet és újra beindítod akkor a hibajelzés törllödik, de letárolja,......

Na igen, ott lappang az AGR vírus a komputerben, erre akartam én is célozni.

Mellesleg elvittem zöldkártyára, és elsőre nem ment át, mert benne volt a hiba (p1405 talán).

Törlés után alles klar.

Megosztás:

De van rajta sok lerakodás......és azt csak "kilehet égetni" pl jól kihúzatni a gépet, mert a szerelő vmi olyasmit mondott h a tengelye szokott lerakodni asok cucc.....

Én kiszedtem, féktisztítóba áztattam...halottnak a csók. Lehet, hogy kaparni kellene :rolleyes:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.