Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Köszönöm a segítséget váltó témában. Megnézem amit írtatok...

Ha már itt vagyok, akkor leírom a másik idegesítő dolgot az autóval kapcsolatban (Astra Classic II 1.4):

Kb. 2000-es fordulatnál berezonál valami a műszerfalon és zizeg, ciripel. Nektek van hasonló problémátok?

Köszi.

nekem az első szélvédő ablak alatti rács szokott zizeregni, ha hallod fogd meg és kiderül

Megosztás:

nekem az első szélvédő ablak alatti rács szokott zizeregni, ha hallod fogd meg és kiderül

én kiszedtem és igazítottam a fém kapcsokon és azóta csend van.

Nekem is volt hang, középkonzolt kiszedtem, helyére tettem az elakadásjelző kapcsoló vezetékét... De ennyi erővel bárhol lehetett volna félretett vezeték.

Megosztás:

nekem is van kicsit dízelesen brummogó hangja, z14xep

én úgy tudom hogy a twinport az ilyen (régebben mintha szó lett volna már erről valamelyik topicban), nem aggódtam eddig emiatt :rolleyes:

Nekem is meg van ez a hang (Z14XE). Először engem is idegesített de miután másik autóknál (Opel) hallottam, majd apámék Z14XEP-je is ugyanezt produkálta akkor megnyugodtam. Tudom idegesítő, főleg szűk utcában, de ez ilyen. Nyugi!! <_<

Megosztás:

Esetleg vedd le a váltószoknyát, és a kulisszában az egymáson mozgó műanyag cuccokat kend be valamivel (a többiek esetleg mondanak valami kegyszert). Régebben én puha szappannal (nem vizessel!) kezeltem, és könnyebbedett a váltókar mozgása. Ettől függetlenül gurulás közben ne pakolj 1. gangot.

Ez szerintem nem így van, ha épphogy gurul az autó én simán 1-esbe rakom, ha 2-esbe raknám elkezdene a kocsi remegni, meg a műszerfalon villogni az aksi jelzéstől kezdve minden, tehát én 1-esbe rakom vissza mindig.

Lehet nálam ez a baj? Írtam máskor, hogy indulásnál ha nem adok neki elég gázt akkor a fordulat leesik az alapjárat alá ( volt már amikor 500-ra) , és szintúgy elkezd remegni a kocsi meg világítani a műszerfalon minden, tehát majdnem leállás előtt van.

Megosztás:

Ez szerintem nem így van, ha épphogy gurul az autó én simán 1-esbe rakom, ha 2-esbe raknám elkezdene a kocsi remegni, meg a műszerfalon villogni az aksi jelzéstől kezdve minden, tehát én 1-esbe rakom vissza mindig.

Lehet nálam ez a baj? Írtam máskor, hogy indulásnál ha nem adok neki elég gázt akkor a fordulat leesik az alapjárat alá ( volt már amikor 500-ra) , és szintúgy elkezd remegni a kocsi meg világítani a műszerfalon minden, tehát majdnem leállás előtt van.

Talán kicsit több gázt kellene adni induláskor

Megosztás:

Talán kicsit több gázt kellene adni induláskor

hadd égjen a kuplung <_<

én úgy vettem észre hogy van az a kis sebesség amikor szó nélkül veszi az 1-est és neki is kényelmesebb így (de ekkor tényleg éppen hogy gurul), én ilyenkor nem kínoznám kettessel...

az F astrámon máshogy volt, ott amíg nem bólintott le az autó állóra addig nem esett be 1-be az odatámasztott váltókar sem

de itt nem így van :rolleyes:

Megosztás:

meg is lehet állni :rolleyes:

Megosztás:

anno vettem tolatóizzót, pittyegőset, de nem pittyegett

dobozra az volt írva hogy csak negatív testelésű autóba jó

állítólag enyimé az

rámértünk, és NEM AZ!

Valaki tud olyan izzót ami jó nekem?

Megosztás:

én B corsán tanultam.

azon sem lehetett 1est szúrni amíg meg nem állt a kocsi.

astrán lassításnál kettőből simán megy az 1.

múltkor be is nyaltam volna mert fölfelé a 2 kevés volt és vissza kellett rakni.

corsához képest nem kellett megállni szerencsére.

csak kipörgő kerekekkel másztuk meg a domboldalt.

Megosztás:

én B corsán tanultam.

azon sem lehetett 1est szúrni amíg meg nem állt a kocsi.

astrán lassításnál kettőből simán megy az 1.

múltkor be is nyaltam volna mert fölfelé a 2 kevés volt és vissza kellett rakni.

corsához képest nem kellett megállni szerencsére.

csak kipörgő kerekekkel másztuk meg a domboldalt.

nekem se megy egyesbe csak ha megállok vagy majdnem

de nem is baj mert ha tényleg nincs domb akkor jó a kettes oda

csúsztatva el is indulok vele :rolleyes:

Megosztás:

Akkor az olyan mint ez a videó: http://www.youtube.com/watch?v=qfxhlGLOvT8 :rolleyes::)

valszeg ezek sem ismerik a téligumi fogalmát.

amúgy ja.

de inkább úgy írnám körül mint egy falu széli utca utolsó pár háza egy domboldalban. dózerúttal.

nem megyek gumis topikba, megkérdem itt.

szerintetek hogy jobb? nektek hogy van?

a. 1 szett téli; 1 szett nyári; 1 pótkerék téli.

b. 1 szett téli; 1 szett nyári; 1 pótkerék nyári.

c. 1 szett téli; 1 szett nyári; 1+1 pótkerék téli+nyári.

kerékméretek gyári ajánlás szerint. (185/65/R15; 195/60/R15)

Megosztás:

amúgy ja.

de inkább úgy írnám körül mint egy falu széli utca utolsó pár háza egy domboldalban. dózerúttal.

nekem

1 szett téli lemezfelniken 185/65/R15 (?); 1 szett nyári alufelniken 195/60/R15; 1 pótkerék nyári lemezfelnin 195/60/R15.

Megosztás:

Akkor az olyan mint ez a videó: http://www.youtube.com/watch?v=qfxhlGLOvT8 :rolleyes::)

Kár hogy nem

-val járnak.. <_<

Tudom..tudom..ez nem chat topic.. de nem hagyhattam ki, s eddig nem is csináltam ilyen csúnya dolgot. :D

Amúgy a jégen szerintem a téligumi se tud többet mint a nyári.. hacsak azt nem, hogy nem fagyott keményre és úgy csúszik meg..

Megosztás:

amúgy ja.

Nálam a "b." válasz a helyes. Szerintem a mi éghajlatunkon azért túlzás még téliben is pótkereket tartani.

Megosztás:

Ha már nem tekinted teljesértékű keréknek a teljesértékű pótkereket, akkor én inkább a téli pótkerékre szavaznék, mert az nyáron is tapad, viszont a nyári gumi télen már nemannyira.

Ez igaz, viszont a gyárilag kapott, valószínűleg tök jó állapotban lévő nyári gumit levenni, csak azért, hogy egy jó drága téligumit rátegyél, szerintem nem érdemes.

Megosztás:

Ez igaz, viszont a gyárilag kapott, valószínűleg tök jó állapotban lévő nyári gumit levenni, csak azért, hogy egy jó drága téligumit rátegyél, szerintem nem érdemes.

Hát ha új autót veszek valamikor, akkor nálam biztos nem lesz jobb állapotban egyik kerék sem, mint a másik négy. De ez már volt itt téma, és nem túl sokan értettek benne velem egyet...

(Ha télen veszek autót, akkor téli gumival adják? Mert ha nem, akkor szerintem ebből jó kis pert lehetne a nyakukba akasztani, ha már ebből lehet visszahívást csináltatni: http://www.a5.hu/cikkek/52/36045.shtml)

Megosztás:

...a téli pótkerékre szavaznék, mert az nyáron is tapad, viszont a nyári gumi télen már nemannyira.

Ez kétségtelen. Én arra utaltam, hogy az esetleges téli felhasználás miatt nem vennék egy külön lemezfelnit+téligumit. Nem extrém körülmények között (3 napig csontig havazik, nem tisztítják az utakat, nem tudok eljutni gumishoz), a pótkerék úgyis csak addig marad fenn, amíg a gumisnál rendbe teteti az ember az eredetit. A defekt, vagy egyéb gumiprobléma meg azért ritka ahhoz, hogy tízezreket áldozzak arra, hogy "De mi van akkor, ha...".

Megosztás:

Hát ha új autót veszek valamikor, akkor nálam biztos nem lesz jobb állapotban egyik kerék sem, mint a másik négy. De ez már volt itt téma, és nem túl sokan értettek benne velem egyet...

(

Már én is emlékszem, jó nagy polémia alakult itt ki erről. Egyébként a tökéletesre való törekvésedet szerintem akkor sem vonta kétségbe senki (meg azt, hogy alapjában véve jó az, ahogy gondolod), csak a megvalósítás túl bonyolult/nyakatekert/költséges (számomra, és nem bántásból írom). :rolleyes:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.