uhuhu Elküldve Szeptember25, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2005 reggel egyáltalán nincs izzitás, vagy csak a müszerfalon nem jelez, de indul az autó? ugyanis a x20dth motor a motor beinditásakos, és utána izzit, a müszerfalon csak a nagy hidegben jelenik meg az izzitás szimbólum... szóval ha pöccre indul, de nincs jelzés, akkor jó az.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
kovacs Elküldve Szeptember25, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2005 Reggel egyáltalán nincs izzitás,a müszerfalon nincs jelzés és nehezen indul.Ha levesszük a csatlakozot a höérzékelöröl,izzit és elsökulcsra indul. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Szeptember25, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2005 szóval akkor ujra: gyujtás ráadásakor nincs jelzés egyiknél se. ha izzitási baja van, akkor a motor beinditása után világit a motorkontrol, és a vezérlőegység tárol egy izzitási áramkör hibát. ha ez nincs, akkor lehet hogy az izzitógyertyák szorulnak cserére, vagy a motor kopott, és azért indul nehezen. vagy az adagoló kopott, és az inditási szállitásnáál a gázolaj mennyiség kevés. ha lehuzod a csatit, akkor a vezérlő érzékel egy -40 fokot, és azért izzit. de ez igy nem jó. vigyétek el hozzáértő opel szervizbe, és ne sufniba, aki müszerrel meg tudja nézni az izzitást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Blitz Elküldve Szeptember25, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2005 Azon a napon, amikor a csatlakozó lehúzása után próbáltátok indítani az autót, volt-e már előtte beindítva? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kovacs Elküldve Szeptember25, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2005 Bocs,hogy eddig nem jeleztem,a motor kód Y20DTH. A kocsit megnézte egy szaki valami teszterrel,ö mondta,hogy a höérzékelő hibás.Miután lecseréltük az érzékelőt,ráadtuk a gyujtást és probáltuk inditani,de nagyon nehezen indult be(4-5 kulcsra).Ekkor lehuztuk a csatlakozot,hogy ellenőrizzük,visszaraktuk-e rendesen. Mindez reggel,hideg motorral,azelőtt nem volt mág beinditva. A motorkontrol nem világit,ezért vagyunk zavarban. Hozzáértő szerviz nálunk nagyon ritka és tőlünk elég távol van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Blitz Elküldve Szeptember25, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2005 Uhu! Nem lehet, hogy egyszerűen a résolajcsőnél elfolyik a gázolaj és nem is elektomos problémája van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Szeptember25, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2005 dede. lelevegősödhet ott... de akkor mért indul könnyen ha izzitanak lehuzott hőmérsékletjeladónál? biztos ott könnyebben gyullad a pici gázolaj... :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Blitz Elküldve Szeptember25, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2005 Szerintem azért indult könnyen a lehúzott csatlakozónál, mert előtte beindították már egyszer. Én legalább is így értelmeztem Kovacs válaszát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kovacs Elküldve Szeptember25, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2005 Igen,a hőérzékelő cseréje után nagy nehezen beinditottuk egyszer,majd utánna probálkoztunk a lehuzott csatlakozoval. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Szeptember25, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2005 Igen,a hőérzékelő cseréje után nagy nehezen beinditottuk egyszer,majd utánna probálkoztunk a lehuzott csatlakozoval. meg kell nézni a résolajcsöveket is, mert ott le tud levegősödni a rendszer. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Blitz Elküldve Szeptember25, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2005 Akkor lásd fentebb az egyik lehetséges megoldást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kovacs Elküldve Szeptember25, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2005 Köszi a segitséget,holnap megkeresem a havert és leellenőrizzük a csöveket is.Lehet,hogy buta kérdés,de mi az a résolajcső? Még az lenne a kérdésem,milyen tipusu teszterrel lehet ezt a kocsit ellenőrizni?Az OBD-II jó-e hozzá? Link to comment Megosztás: More sharing options...
bendeguzz Elküldve Szeptember26, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2005 Nekem is van 1 buta kérdésem. Hol van a hőmérő gomba az autón? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyula701 Elküldve Szeptember26, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2005 Még az lenne a kérdésem,milyen tipusu teszterrel lehet ezt a kocsit ellenőrizni?Az OBD-II jó-e hozzá? Van egy doksim, ami azt irja, hogy 96-2001-ig EOBD csati van a kocsiban. Ha minden igaz, ebben az esetben házilag is le lehet kérni a hibakódot, de törölni nem lehet.:oops: Link to comment Megosztás: More sharing options...
edgeri Elküldve Szeptember27, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2005 Már ne haragudj, de G astrád van és sokallod a 2ezret? Majd mikor körbejártál 3-4 bontót és nem lesz egyiknél sem ilyen (vagy ha lesz akkor 1000-1500ért), vagy 4-5 üzletet 5-600 forintért körbetelefonáltál, akkor marad 2 opciód. Vagy nem lesz ilyened, Vagy megveszed 2000-ért, de akkor mindennel együtt már olyan 5-6000-nél fogsz tartani a ráfordításokkal. Cartárs!! 2 McD menü ára!!! Nem járok Mekibe... elvből :D) Tényleg tudnék még mit enni a hónap végén, ha a megvenném. De szerintem pofátlanság egy ilyen feliratért elkérni 2000-et. Egyszerűen nekem annyit nem ér. Szeretem és gondozom is a kocsimat, de megszállott nem vagyok. Bár lehet, hogy ezer más dologra kidobok sokkal több pénzt, ami talán felesleges is, de nekem ez ennyit nem ér. Azért is kérdeztem, hogy tudtok-e egy helyet, ahol esetleg olcsóbb. Egy megoldás még maradt: ezt kérem karácsonyra :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Blitz Elküldve Október3, 2005 Megoszt Elküldve Október3, 2005 Hey, Blitz! Érdekelne a műhelyed! Mit kóstálna 1 szívósor+fúvóka-tisztítás akciós áron? :( Néha rángat a vas meg időnként leáll. Mióta megvan (2003 febr.), nem volt kipucolva belőle a városi mocsok :? . Még 1 kérdés: motor/motortér-tisztítást vállaltok? Ha nem, tudtok vkit? Písz Link to comment Megosztás: More sharing options...
Blitz Elküldve Október3, 2005 Megoszt Elküldve Október3, 2005 Üdvözöllek! Gyere és nézd meg. Ezt nem pontosan értem. Esetleg valami beltér tisztító adalékra gondolsz, vagy szedjük szét darabokra és mosás után rakjuk össze? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Blitz Elküldve Október3, 2005 Megoszt Elküldve Október3, 2005 Hi, Blitz! Köszi a zinvitálást, de kérlek, mondj 1 címet, mert az fontos :wink: ! 2. Szívósor-tisztítás: a légszűeő 1 csőben folytatódik, a cső 1 kerek vmiben a motor fölött/mögött 2 csavarral. Namost. 2 csavar kiteker, kerek valami fedele leszed, belül koromszerű mocsoklerakódás. Ez a lát6ó rész, beljebb nem mentem. Sztem ezért rángat. Valamint szokták tisztítani az injektort (vmi adalékkal; én is csináltam 1szer az F Astrámon). Néha felvillan a szervíz-lámpa, ilyenkor komolyabb gázfröcsi és ideig-óráig okay, de ez így nem túl egészséges, meg aztán unom is. 3. a motoromon 2 és fél év kosza-pora tartózkodik, ezt kéne eltüntetni, h szép tiszta csilivili l1en. Már ciki kinyitni a motorteret... Ezek a feladatok, Uram :( Üdvelet Link to comment Megosztás: More sharing options...
Blitz Elküldve Október3, 2005 Megoszt Elküldve Október3, 2005 1. püben megy 2. megoldható 3. nem szívesen mosunk motort, az elektronika védelmében, de majd kitalálok valamit Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Október3, 2005 Megoszt Elküldve Október3, 2005 ide legyetek kedvesek átfáradni egy picit: http://www.opelforum.hu/viewtopic.php?t=1016 Link to comment Megosztás: More sharing options...
meriva1.8 Elküldve Október4, 2005 Megoszt Elküldve Október4, 2005 RASTALOS! Motormosás: venni kell 1 liter Brigenyót a Tecsóban vagy bárhol cca. 500.-, beletöltöd egy olyan literes virágspricnibe (kapható kb. 200.-ért). Elmész egy olyan kútra, ahol van pénzbedobós nagynyomású kézimosó, bespricceled a motorteret, ahol éred, vársz 10 minicc és lenyomatod a gőzberetvával. Ha még koszosnak találod, megismétled. Én soxor lemostam így az F-t meg már a G-Asztmát is. F-en még letakartam az elosztót meg riasztót meg gen-t. G-n már csak a generátort. De igazán az a lényeg, hogy ha kész vagy, told félre a kocsit és várj nyitott tetővel kb 20 percet. , hadd száradjon. Nekem soha semmilyen beázásom nem volt. Ez a minimum ép, gyári csatlakozókkal. Persze fusizott kábelek beázhatnak, meg nem kell 1 centiről nyomatni egy csatit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Amusing Elküldve Október4, 2005 Megoszt Elküldve Október4, 2005 RASTALOS! Motormosás: venni kell 1 liter Brigenyót a Tecsóban vagy bárhol cca. 500.-, beletöltöd egy olyan literes virágspricnibe (kapható kb. 200.-ért). Elmész egy olyan kútra, ahol van pénzbedobós nagynyomású kézimosó, bespricceled a motorteret, ahol éred, vársz 10 minicc és lenyomatod a gőzberetvával. Ha még koszosnak találod, megismétled. Én soxor lemostam így az F-t meg már a G-Asztmát is. F-en még letakartam az elosztót meg riasztót meg gen-t. G-n már csak a generátort. De igazán az a lényeg, hogy ha kész vagy, told félre a kocsit és várj nyitott tetővel kb 20 percet. , hadd száradjon. Nekem soha semmilyen beázásom nem volt. Ez a minimum ép, gyári csatlakozókkal. Persze fusizott kábelek beázhatnak, meg nem kell 1 centiről nyomatni egy csatit. opel könyvbe azt írják, hogy azért ezt azért nem kell soxor csinálni Az alvázmosásnál pedig ki is emelik, hogy nem szabad, mert lemosol vmi védőréteget Link to comment Megosztás: More sharing options...
Blitz Elküldve Október4, 2005 Megoszt Elküldve Október4, 2005 Ha jól sejtem, akkor a kutaknál sem örülnek a motormosásnak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Október4, 2005 Megoszt Elküldve Október4, 2005 senki se örül neki.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
meriva1.8 Elküldve Október4, 2005 Megoszt Elküldve Október4, 2005 Ha jól sejtem, akkor a kutaknál sem örülnek a motormosásnak. Miért nem örülnek? Az egy zárt rendszerű fizetős, kézi automosó. Olajat, szutykot, veszélyes anyagot máshonnan is lemosol a kocsidról. S ettől, hogy évente kb. 2x lemosod a motorteredet, nem lehet problémád. Akkor ilyen alapon nehogy menjél szakadó esőben 120-al, mert bespriccel a víz!! Szerintem a kosz és olajos réteg lemosása kifejezetten jót tesz a motornak, pl. hűtés hatékonysága, valamint a kosz a különböző gumi alkatrészeknek sem használ. Amellett egy tiszta motoron esetleg hamarabb észreveszel szivárgást, törést, repedést. És szerintem, ha viszed szervízbe, kifejezetten örülnek neki, ha tiszta az autó. Én legalábbis mindig úgy viszem. :wink: Amu, nem tudom, milyen védőréteget (az alvázvédő bevonatra gondolsz?) mosok le ezzel, de ha a téli só valamint a felcsapodó kövek hatására gondolok, régen rossz, ha egy kicsit nagyobb nyomású meleg víz károkat okozhat benne. Ha jól emlékszem, a rendszeres téli alvázmosást kifejezetten javasolják. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts