wessz Elküldve Szeptember12, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2009 van benne egy érdekes hozzászólás : beszéltem nemrég ... egy Opeles szakival, aki azt mondta, hogy az Opelek vízpumpájában van valami porcelán tengely(?), ami szorulás esetén azonnal eltörik, a csapágy szabadonfutó lesz, de nem rántja magával a vezérlést, csak elfolyik a hűtővíz... ez így lehet? persze és csipkerózsikában is hiszel ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Szeptember12, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2009 persze és csipkerózsikában is hiszel ? Ááá, ilyen idős korban már senki nem hisz a Csipkerózsika-mesében, legfeljebb a Hamupipőke, meg a Piroska és a farkas jöhet szóba... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
skins Elküldve Szeptember12, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2009 az hogy ingadozik mégis mit jelent, egy tól-ig-et írj légyszi. eddig 1000 volt. most kb 1100-900 között ugrál amig a szivató megy.utánna normálisan jár. Link to comment Megosztás: More sharing options...
skins Elküldve Szeptember12, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2009 Helló! Esetleg a folytószelepház tisztítását próbáld meg. Nekem az segített. Üdv.: Zoli mivel,és hogyan tisztitottad meg? összeszerelésnél ha a csövekre sima bilincset teszek az úgy jó lessz?köszi a választ. üdv:Tibi Link to comment Megosztás: More sharing options...
BaZolika Elküldve Szeptember12, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2009 mivel,és hogyan tisztitottad meg? összeszerelésnél ha a csövekre sima bilincset teszek az úgy jó lessz?köszi a választ. üdv:Tibi Izopropil alkohollal letakarítottam a lerakódást. A kartercső bilincs kombináltfogóval oldható és vissza is helyezhető, a levegő csöve pedig szintén oldható egy 7-es csőkulcsal és vissza is helyezhető. ( Z14XEP motorról van szó) Link to comment Megosztás: More sharing options...
skins Elküldve Szeptember12, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2009 Izopropil alkohollal letakarítottam a lerakódást. A kartercső bilincs kombináltfogóval oldható és vissza is helyezhető, a levegő csöve pedig szintén oldható egy 7-es csőkulcsal és vissza is helyezhető. ( Z14XEP motorról van szó) köszi a segitséget.holnap megejtem a takaritást. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
koczy Elküldve Szeptember13, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2009 Sziasztok ! 2003-as Opel Astra G autóm van (Z14XE). Kb. 3 hónappal ezelőtt lett benne gyújtáshíd cserélve (eredetire), mert folyamatosan világított a motor kontroll lámpa, a hibakód pedig az volt, hogy gyújtás hiba az egyik hengernél. A csere óta a tegnapi napig semmi gondom nem volt az autóval, de tegnap újra világítani kezdett a motor kontroll lámpa, és ugyan azok a jelenségek jöttek elő, mint a csere előtt (nehezebben gyorsul, valószínű megint ugyanaz a hibakód is). Pedig a csere óta mindössze kb. 3000 km-t mentem vele. Mi tegyek ? Mi lehet a probléma ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Szeptember13, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2009 Sziasztok ! 2003-as Opel Astra G autóm van (Z14XE). Kb. 3 hónappal ezelőtt lett benne gyújtáshíd cserélve (eredetire), mert folyamatosan világított a motor kontroll lámpa, a hibakód pedig az volt, hogy gyújtás hiba az egyik hengernél. A csere óta a tegnapi napig semmi gondom nem volt az autóval, de tegnap újra világítani kezdett a motor kontroll lámpa, és ugyan azok a jelenségek jöttek elő, mint a csere előtt (nehezebben gyorsul, valószínű megint ugyanaz a hibakód is). Pedig a csere óta mindössze kb. 3000 km-t mentem vele. Mi tegyek ? Mi lehet a probléma ? Esetleg szelep szorulás?! Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Szeptember13, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2009 Esetleg szelep szorulás?! ha gyári ment bele és rövid távoznak akkor szelepszorulás Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kody Elküldve Szeptember13, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2009 Sziasztok! Valaki tudna nekem leírást adni hogyan lehet szakszerűen leszedni az első ajtókárpitot G Astráról! Ugyanis eltört az ajtó kitámasztóm,és ennek a cseréjét szeretném megejteni de nem tudom hogy álljak neki! Köszönöm a válaszokat előre is! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Szeptember13, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2009 Sziasztok! Valaki tudna nekem leírást adni hogyan lehet szakszerűen leszedni az első ajtókárpitot G Astráról! Ugyanis eltört az ajtó kitámasztóm,és ennek a cseréjét szeretném megejteni de nem tudom hogy álljak neki! Köszönöm a válaszokat előre is! :lol: ebben lehet, hogy benne van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
furrier75 Elküldve Szeptember14, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2009 Van egy olyan problámám, hogy egy bizonyos idő elteltével elkezd ugrálni a kilóméteróra mutatója, majd gondol egyet és lefekszik nullára! Mi lehet a gond, és hogy lehetne orvosolni a problémát? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Szeptember14, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2009 A sárga hibalámpát nem dobta? Ha jól tudom a bal első kerékröl veszi a jelet az ABS röl!(ha van.)Érintkezőket ,csatikat nézd végig, meg itt fenn a részletes keresőbe ha beírod:"kilóméteróra"ott is olvashatsz sokmindent!Üdv! Link to comment Megosztás: More sharing options...
K-G-za Elküldve Szeptember14, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2009 próbáld ki, 100-nál rakd vissza kettesbe :lol: Kipróbáltam... ...nem történt semmi, csak egy kicsit jobban húzott 140-ig :lol: :lol: :lol: :P :D ;) :D :D :D :D csak vicc vót... nem vagyok én hentes ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Szeptember14, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2009 Kipróbáltam... ...nem történt semmi, csak egy kicsit jobban húzott 140-ig :lol: :lol: :lol: :lol: :D ;) :D :D :D :D csak vicc vót... nem vagyok én hentes ;) Egyébként, ha gyorsulást akarsz mérni, akkor kb 90-nél kell elváltanod el kettesből a legjobb eredmény érdekében... (kb 6000/perc ford) Node az nem ugyanaz mintha visszaváltanál persze :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóland Elküldve Szeptember14, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2009 Üdv mindenkinek.Új vagyok és egyből lenne egy kérdésem. A következő lenne. G Astrám van,és a hátramenetet általában recsegve veszi be.Ha nagyon lassan(csigánál is lassabban próbálom kapcsolni)akkor néha jól beveszi.Mitől lehet ez a probléma? Másik kérdésem az lenne,hogy mennyibe kerül a gépezethez egy hátsókerék csapágy? Köszi sziasztok! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Szeptember14, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2009 Üdv mindenkinek.Új vagyok és egyből lenne egy kérdésem. A következő lenne. G Astrám van,és a hátramenetet általában recsegve veszi be.Ha nagyon lassan(csigánál is lassabban próbálom kapcsolni)akkor néha jól beveszi.Mitől lehet ez a probléma? Másik kérdésem az lenne,hogy mennyibe kerül a gépezethez egy hátsókerék csapágy? Köszi sziasztok! :lol: Üdv a Fóóóóórumun :lol: A hátramenet az ilyen ezen a kocsin. Kinek kevésbé, kinek jobban. Kopottabb kocsiknál jobban. Ezt meg kell szokni. Csapágy ügyben meg keresd meg privát üzenetben wessz vagy uhuhu fórumtársunkat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
skins Elküldve Szeptember14, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2009 Üdv mindenkinek.Új vagyok és egyből lenne egy kérdésem. A következő lenne. G Astrám van,és a hátramenetet általában recsegve veszi be.Ha nagyon lassan(csigánál is lassabban próbálom kapcsolni)akkor néha jól beveszi.Mitől lehet ez a probléma? Másik kérdésem az lenne,hogy mennyibe kerül a gépezethez egy hátsókerék csapágy? Köszi sziasztok! :lol: hello én úgy kapcsolom hátramenetbe,hogy elötte berakom 3-ba vagy 4-be és utánna simán beveszei Link to comment Megosztás: More sharing options...
furrier75 Elküldve Szeptember14, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2009 A sárga hibalámpát nem dobta? Ha jól tudom a bal első kerékröl veszi a jelet az ABS röl!(ha van.)Érintkezőket ,csatikat nézd végig, meg itt fenn a részletes keresőbe ha beírod:"kilóméteróra"ott is olvashatsz sokmindent!Üdv! Nincs hibajelzés! (A hibát a mutatón látom :lol: ) Egyébként minden müködik csak ez vacakol. Néha müködik, néha nem. Az nem lehet, hogy túlmelegszik? Vagy mitom én. Autószerelésből hülye vagyok még! Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Szeptember14, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2009 Helló, én nem rég cseréltem vezérműt (vezérműszíj, görgők, vízpumpa, hosszbordásszíj, meg én cseréltem gyújtógyertyát még) ezek az alkatrészek max 30ezer+plussz munkadíj üdv ha a 30.000 ft ba belefért ennyi minden akkor ez minőségi termélkl ehet... erre én nem lennék büszke :lol: sporolsz kb mégegyszerennyit, aztán ha nem jön össze a szerencse akkor meg lehet zokogni, és 150 ez elkölteni... uff, én beszéltem :lol: csak gyári alkatrészt az autóba.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Szeptember14, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2009 Van egy olyan problámám, hogy egy bizonyos idő elteltével elkezd ugrálni a kilóméteróra mutatója, majd gondol egyet és lefekszik nullára! Mi lehet a gond, és hogy lehetne orvosolni a problémát? az aBS nem világit? ha igen akkor egy csapágycserére készülhetsz. ha nem akkor valahol valami kábel baja lesz... Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Szeptember14, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2009 Sziasztok ! 2003-as Opel Astra G autóm van (Z14XE). Kb. 3 hónappal ezelőtt lett benne gyújtáshíd cserélve (eredetire), mert folyamatosan világított a motor kontroll lámpa, a hibakód pedig az volt, hogy gyújtás hiba az egyik hengernél. A csere óta a tegnapi napig semmi gondom nem volt az autóval, de tegnap újra világítani kezdett a motor kontroll lámpa, és ugyan azok a jelenségek jöttek elő, mint a csere előtt (nehezebben gyorsul, valószínű megint ugyanaz a hibakód is). Pedig a csere óta mindössze kb. 3000 km-t mentem vele. Mi tegyek ? Mi lehet a probléma ? na, tudja valaki a választ????? :lol: hát persze! fagyi - székesfehérvár, kettesbe :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Szeptember14, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2009 Köszi! Megpróbálom kihúzni januárig (akkor úgyis vizsgára megy) és akkor egy alaposabb szervizelést megejteni. Ha a szerelő ránéz a szíjra (megfelelő megbontás után), akkor ránézésre meg tudja mondani, hogy kell-e cserélni, vagy sem? Nem szívesen piszkáltatnék bele, mert gyorsan lekopogom, olyan az autó, mint a safhauzen. Más: Tud valaki jóárasított, megbízható szerelőt a Budaörsi reptér közelében? 35 nél görgőt nem kell bántani, sem a vizpumpát. egy szij és kész. olyan 15 körül lehet az egész... nincs jóár, de budaörs közelében dolgozom :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbedlee Elküldve Szeptember14, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2009 Én a következőket cseréltem (mert nem voltam biztos az autó előéletében és nem mertem kockáztatni) vezérműszíjszett: 27440- hosszbordásszíj: 4093- vízpumpa: 7999- gyújtógyertya (Bosch) 5441- fagyálló 4596- plussz munkadíj! ÜDv Link to comment Megosztás: More sharing options...
ufonauta Elküldve Szeptember14, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2009 35 nél görgőt nem kell bántani, sem a vizpumpát. egy szij és kész. olyan 15 körül lehet az egész... nincs jóár, de budaörs közelében dolgozom :lol: Köszi Akkor előfordulhat, hogy megkereslek majd, amikor aktuális lesz. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts