Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

csiszolni kellene a lamellákon, de nem tudom kivenni a gyújtáskapcsoló hengerzárat

bedugom a kulcsot, elfordítom és nem jön ki

mit hagytam ki?

és felül megnyomod a retesz gombot csak ennyit ahoz meg vedd le a felső burkolatot

gondolod kijön csak ugy hogy beteszed a kulcsot azt kirántod akkor mindeki lopná a zárakat is kocsival együtt....

Megosztás:

mi marad bent?

Semmi, csak ha "furán húzom ki a kulcsot miután megálltam akkor az a szürke kör alakú retesz bennt marad (a kulcs normálisan kijön)

de aztán nem megy vissze, ilyenkor szürke retesz megnyom az visszaugrik a normális helyre és a kulcs ár mehet is be!

ezt nem tudom h miért van így

belenéztem a nyílásba és olyan mintha egy kis retesz, vagy pöcök kiakadt volna mint vmi védelem

Megosztás:

Semmi, csak ha "furán húzom ki a kulcsot miután megálltam akkor az a szürke kör alakú retesz bennt marad (a kulcs normálisan kijön)

de aztán nem megy vissze, ilyenkor szürke retesz megnyom az visszaugrik a normális helyre és a kulcs ár mehet is be!

ezt nem tudom h miért van így

belenéztem a nyílásba és olyan mintha egy kis retesz, vagy pöcök kiakadt volna mint vmi védelem

ez igy müködik évezredek ota

Megosztás:

Sziasztok!

Már régebben írtam az EGR-szelep problémámról. Egy '99-es Caravanom van. Kb. 1éve, hogy ledugóztuk, akkor nem is volt vele gond, ment szépen, csak néha kigyulladt a motorkontroll lámpa. De ehhez már hozzászoktam:)

Viszont a napokban, megint ugyanolyan tüneteket produkál, nagyon nehezen pörög fel, rángat és néha égett szagot is érzek. Megint az EGR-szeleppel lehet gond? De ha le van dugózva, akkor mitől lehet baja?

Ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném. Gondolom elöbb-utóbb ki kéne cserélni ezt a szelepet, csak elég drága......:lol:

Eszti

Megosztás:

Sziasztok!

Már régebben írtam az EGR-szelep problémámról. Egy '99-es Caravanom van. Kb. 1éve, hogy ledugóztuk, akkor nem is volt vele gond, ment szépen, csak néha kigyulladt a motorkontroll lámpa. De ehhez már hozzászoktam:)

Viszont a napokban, megint ugyanolyan tüneteket produkál, nagyon nehezen pörög fel, rángat és néha égett szagot is érzek. Megint az EGR-szeleppel lehet gond? De ha le van dugózva, akkor mitől lehet baja?

Ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném. Gondolom elöbb-utóbb ki kéne cserélni ezt a szelepet, csak elég drága......:lol:

Eszti

Ha le van vakítva az EGR, elvileg nem fojthatja a motort, hacsak ki nem lyukadt a "vakolás"... Fojtószelepházat esetleg érdemes lenne megnézni/kitakarítani, az is okozhat kelletlen motorjárást. Vagy a már régen említett "fehérvári fagyizás" is szóba jöhet;) (hosszabb úton jól meg kell forgatni, hadd égjen ki, aminek ki kell). Gyújtótrafó is bénázhat esetleg, ha a szag esetleg amperszag-szerű, akkor az is esélyes lehet. Azért azok között a hibakódok között is érdemes lenne szétnézni, nincs-e esetleg a 04XX-en kívül valami más is letárolva.

Megosztás:

Ha le van vakítva az EGR, elvileg nem fojthatja a motort, hacsak ki nem lyukadt a "vakolás"... Fojtószelepházat esetleg érdemes lenne megnézni/kitakarítani, az is okozhat kelletlen motorjárást. Vagy a már régen említett "fehérvári fagyizás" is szóba jöhet;) (hosszabb úton jól meg kell forgatni, hadd égjen ki, aminek ki kell). Gyújtótrafó is bénázhat esetleg, ha a szag esetleg amperszag-szerű, akkor az is esélyes lehet. Azért azok között a hibakódok között is érdemes lenne szétnézni, nincs-e esetleg a 04XX-en kívül valami más is letárolva.

Köszönöm a segítséget! És nem tudsz egy jó, megbízható autószerelőt?

Megosztás:

Köszönöm a segítséget! És nem tudsz egy jó, megbízható autószerelőt?

Először szerintem forgasd meg a gépet, aztán ha szerencséd van - gyógyulás. Ha nem, utána jöhet mondjuk a fojtószelepház-takarítás/takaríttatás (ami amúgy sem ártalmas), majd hibakódot kéne olvastatni (a Tiédet nem lehet kivillogtatni), tehát TECH-2-vel bíró mesterhez érdemes menni. Itt a fórumon próbáld uhuhu-t vagy wessz-t meginterjúvolni. :lol:

Megosztás:

és felül megnyomod a retesz gombot csak ennyit ahoz meg vedd le a felső burkolatot

gondolod kijön csak ugy hogy beteszed a kulcsot azt kirántod akkor mindeki lopná a zárakat is kocsival együtt....

kössz, tudtam, hogy valamit még kell "alkotni"

már csak ezt a reteszt kellene megtalálni

ja és az ajtózárnál is van valami retesz?

Megosztás:

"majd hibakódot kéne olvastatni (a Tiédet nem lehet kivillogtatni), tehát TECH-2-vel bíró mesterhez érdemes menni."

Helló!

Nem akarom senkinek az üzletét rontani, de ezeknél is ki lehet villogtatni a hibát az OBD csati 5. és 6. lábának összezárásával és utána a gyújtás ráadásával. Csak itt nem a kulcsos-autó lámpa fog villogni, hanem a motordiagnosztika lámpa. Ugyan az, mint régen az F astra OBDI-nél.

Üdv.: Zoli

Megosztás:

csiszolni kellene a lamellákon, de nem tudom kivenni a gyújtáskapcsoló hengerzárat

bedugom a kulcsot, elfordítom és nem jön ki

mit hagytam ki?

kössz, tudtam, hogy valamit még kell "alkotni"

már csak ezt a reteszt kellene megtalálni

ja és az ajtózárnál is van valami retesz?

És nem mindegy az sem, hogy a kulcs milyen állásában nyomod. Ha jól emlékszem, valahol a gyújtás után kell próbálkozni.

Megosztás:

Sziasztok!

Eszti

Szia!

Remélem hogy a tiédnek nem vezérlés baja van, de azért javaslom ezt a weboldalt megnézni.

Megosztás:

Üdv Szakik!

Ma egy kicsit megijesztettek, mert valaki azt ecsetelte, hogy 5 évenként akkor is kell vezérműszíjat cserélni, ha az a futásteljesítmény alapján nem lenne aktuális. (elöregszik állítólag) Igaz ez?

Ugyanis a 2004 januári autómban 35 e km van csak. Nem szeretnék nagyobb kiadásba bocsátkozni mostanában az autóval kapcsolatban. (viszont, ha elszáll a szíj, akkor még nagyobb az érvágás) Ráadásul naponta használom az autót és nagy nehézséget okozna a pótlása a szervíz idejére.

Egyáltalán mennyibe kerül egy vezérműszíj csere a sallangokkal együt cuzámen?

Megosztás:

Üdv Szakik!

Ma egy kicsit megijesztettek, mert valaki azt ecsetelte, hogy 5 évenként akkor is kell vezérműszíjat cserélni, ha az a futásteljesítmény alapján nem lenne aktuális. (elöregszik állítólag) Igaz ez?

Ugyanis a 2004 januári autómban 35 e km van csak. Nem szeretnék nagyobb kiadásba bocsátkozni mostanában az autóval kapcsolatban. (viszont, ha elszáll a szíj, akkor még nagyobb az érvágás) Ráadásul naponta használom az autót és nagy nehézséget okozna a pótlása a szervíz idejére.

Nézd meg a szerízkönyvben a motortípusodhoz, ott lesz a pontos válasz, de egyébként minden ilyen alkatrészhez van egy km és egy év határidő a cserére.

Tekintve, hogy 2004 es a géped, az még nem a TWINPORT széria, nost nincs előttem a füzet, de az 5 év az gyanús, de max 6.

Megosztás:

Üdv Szakik!

Helló, én nem rég cseréltem vezérműt (vezérműszíj, görgők, vízpumpa, hosszbordásszíj, meg én cseréltem gyújtógyertyát még) ezek az alkatrészek max 30ezer+plussz munkadíj

üdv

Megosztás:

Helló, én nem rég cseréltem vezérműt (vezérműszíj, görgők, vízpumpa, hosszbordásszíj, meg én cseréltem gyújtógyertyát még) ezek az alkatrészek max 30ezer+plussz munkadíj

üdv

Köszi!

Megpróbálom kihúzni januárig (akkor úgyis vizsgára megy) és akkor egy alaposabb szervizelést megejteni.

Ha a szerelő ránéz a szíjra (megfelelő megbontás után), akkor ránézésre meg tudja mondani, hogy kell-e cserélni, vagy sem?

Nem szívesen piszkáltatnék bele, mert gyorsan lekopogom, olyan az autó, mint a safhauzen.

Más:

Tud valaki jóárasított, megbízható szerelőt a Budaörsi reptér közelében?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.