wessz Elküldve Szeptember9, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2009 csiszolni kellene a lamellákon, de nem tudom kivenni a gyújtáskapcsoló hengerzárat bedugom a kulcsot, elfordítom és nem jön ki mit hagytam ki? és felül megnyomod a retesz gombot csak ennyit ahoz meg vedd le a felső burkolatot gondolod kijön csak ugy hogy beteszed a kulcsot azt kirántod akkor mindeki lopná a zárakat is kocsival együtt.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbedlee Elküldve Szeptember9, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2009 Ha jól veszem ki, akkor arról van szó hogy amikor kihúzom a kulcsot akkor nekem néha az a szürke kör alakú vmi bennt szokott maradni akkor nem megy bele a kulcs, de ha megnyomom akkor a "retesz kiugrik" és minden ok Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Szeptember9, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2009 Ha jól veszem ki, akkor arról van szó hogy amikor kihúzom a kulcsot akkor nekem néha az a szürke kör alakú vmi bennt szokott maradni akkor nem megy bele a kulcs, de ha megnyomom akkor a "retesz kiugrik" és minden ok mi marad bent? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbedlee Elküldve Szeptember9, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2009 mi marad bent? Semmi, csak ha "furán húzom ki a kulcsot miután megálltam akkor az a szürke kör alakú retesz bennt marad (a kulcs normálisan kijön) de aztán nem megy vissze, ilyenkor szürke retesz megnyom az visszaugrik a normális helyre és a kulcs ár mehet is be! ezt nem tudom h miért van így belenéztem a nyílásba és olyan mintha egy kis retesz, vagy pöcök kiakadt volna mint vmi védelem Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve Szeptember9, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2009 Semmi, csak ha "furán húzom ki a kulcsot miután megálltam akkor az a szürke kör alakú retesz bennt marad (a kulcs normálisan kijön) de aztán nem megy vissze, ilyenkor szürke retesz megnyom az visszaugrik a normális helyre és a kulcs ár mehet is be! ezt nem tudom h miért van így belenéztem a nyílásba és olyan mintha egy kis retesz, vagy pöcök kiakadt volna mint vmi védelem ez igy müködik évezredek ota Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbedlee Elküldve Szeptember9, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2009 ez igy müködik évezredek ota komolyan? ez vmi plussz védelem? üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
Eszti Elküldve Szeptember9, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2009 Sziasztok! Már régebben írtam az EGR-szelep problémámról. Egy '99-es Caravanom van. Kb. 1éve, hogy ledugóztuk, akkor nem is volt vele gond, ment szépen, csak néha kigyulladt a motorkontroll lámpa. De ehhez már hozzászoktam:) Viszont a napokban, megint ugyanolyan tüneteket produkál, nagyon nehezen pörög fel, rángat és néha égett szagot is érzek. Megint az EGR-szeleppel lehet gond? De ha le van dugózva, akkor mitől lehet baja? Ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném. Gondolom elöbb-utóbb ki kéne cserélni ezt a szelepet, csak elég drága......:lol: Eszti Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Szeptember9, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2009 30 ezerért hozták a gyárit ma.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Szeptember9, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2009 Sziasztok! Már régebben írtam az EGR-szelep problémámról. Egy '99-es Caravanom van. Kb. 1éve, hogy ledugóztuk, akkor nem is volt vele gond, ment szépen, csak néha kigyulladt a motorkontroll lámpa. De ehhez már hozzászoktam:) Viszont a napokban, megint ugyanolyan tüneteket produkál, nagyon nehezen pörög fel, rángat és néha égett szagot is érzek. Megint az EGR-szeleppel lehet gond? De ha le van dugózva, akkor mitől lehet baja? Ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném. Gondolom elöbb-utóbb ki kéne cserélni ezt a szelepet, csak elég drága......:lol: Eszti Ha le van vakítva az EGR, elvileg nem fojthatja a motort, hacsak ki nem lyukadt a "vakolás"... Fojtószelepházat esetleg érdemes lenne megnézni/kitakarítani, az is okozhat kelletlen motorjárást. Vagy a már régen említett "fehérvári fagyizás" is szóba jöhet;) (hosszabb úton jól meg kell forgatni, hadd égjen ki, aminek ki kell). Gyújtótrafó is bénázhat esetleg, ha a szag esetleg amperszag-szerű, akkor az is esélyes lehet. Azért azok között a hibakódok között is érdemes lenne szétnézni, nincs-e esetleg a 04XX-en kívül valami más is letárolva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Eszti Elküldve Szeptember9, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2009 És hol van ez ahol 30ezerért adják az EGR szelepet? Mert oda szivesen elmennék! Ma felhívtam egy opel márkaszervízt és azt mondták, hogy 65ezer Ft.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Eszti Elküldve Szeptember9, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2009 Ha le van vakítva az EGR, elvileg nem fojthatja a motort, hacsak ki nem lyukadt a "vakolás"... Fojtószelepházat esetleg érdemes lenne megnézni/kitakarítani, az is okozhat kelletlen motorjárást. Vagy a már régen említett "fehérvári fagyizás" is szóba jöhet;) (hosszabb úton jól meg kell forgatni, hadd égjen ki, aminek ki kell). Gyújtótrafó is bénázhat esetleg, ha a szag esetleg amperszag-szerű, akkor az is esélyes lehet. Azért azok között a hibakódok között is érdemes lenne szétnézni, nincs-e esetleg a 04XX-en kívül valami más is letárolva. Köszönöm a segítséget! És nem tudsz egy jó, megbízható autószerelőt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Szeptember9, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2009 Köszönöm a segítséget! És nem tudsz egy jó, megbízható autószerelőt? Először szerintem forgasd meg a gépet, aztán ha szerencséd van - gyógyulás. Ha nem, utána jöhet mondjuk a fojtószelepház-takarítás/takaríttatás (ami amúgy sem ártalmas), majd hibakódot kéne olvastatni (a Tiédet nem lehet kivillogtatni), tehát TECH-2-vel bíró mesterhez érdemes menni. Itt a fórumon próbáld uhuhu-t vagy wessz-t meginterjúvolni. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
panizzi Elküldve Szeptember9, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2009 és felül megnyomod a retesz gombot csak ennyit ahoz meg vedd le a felső burkolatot gondolod kijön csak ugy hogy beteszed a kulcsot azt kirántod akkor mindeki lopná a zárakat is kocsival együtt.... kössz, tudtam, hogy valamit még kell "alkotni" már csak ezt a reteszt kellene megtalálni ja és az ajtózárnál is van valami retesz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Szeptember9, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2009 kössz, tudtam, hogy valamit még kell "alkotni" már csak ezt a reteszt kellene megtalálni ja és az ajtózárnál is van valami retesz? KI Hehh, ez majdnem olyan mint a pc FÓRUM, csak nem a RETESZ-t kell nyomni, hanem a RESZET-et :lol: :lol: bocs... BE Link to comment Megosztás: More sharing options...
BaZolika Elküldve Szeptember9, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2009 "majd hibakódot kéne olvastatni (a Tiédet nem lehet kivillogtatni), tehát TECH-2-vel bíró mesterhez érdemes menni." Helló! Nem akarom senkinek az üzletét rontani, de ezeknél is ki lehet villogtatni a hibát az OBD csati 5. és 6. lábának összezárásával és utána a gyújtás ráadásával. Csak itt nem a kulcsos-autó lámpa fog villogni, hanem a motordiagnosztika lámpa. Ugyan az, mint régen az F astra OBDI-nél. Üdv.: Zoli Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Szeptember10, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2009 És hol van ez ahol 30ezerért adják az EGR szelepet? Mert oda szivesen elmennék! Ma felhívtam egy opel márkaszervízt és azt mondták, hogy 65ezer Ft.... azt hozzák nekem . ha kell szólj, és hozatok neked is. és a városba összefutunk, és odaadom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Szeptember10, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2009 csiszolni kellene a lamellákon, de nem tudom kivenni a gyújtáskapcsoló hengerzárat bedugom a kulcsot, elfordítom és nem jön ki mit hagytam ki? kössz, tudtam, hogy valamit még kell "alkotni" már csak ezt a reteszt kellene megtalálni ja és az ajtózárnál is van valami retesz? És nem mindegy az sem, hogy a kulcs milyen állásában nyomod. Ha jól emlékszem, valahol a gyújtás után kell próbálkozni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ErdAn Elküldve Szeptember10, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2009 Sziasztok! Már régebben írtam az EGR-szelep problémámról. Egy '99-es Caravanom van. Kb. 1éve, hogy ledugóztuk, akkor nem is volt vele gond, ment szépen, csak néha kigyulladt a motorkontroll lámpa. De ehhez már hozzászoktam:) Viszont a napokban, megint ugyanolyan tüneteket produkál, nagyon nehezen pörög fel, rángat és néha égett szagot is érzek. Megint az EGR-szeleppel lehet gond? De ha le van dugózva, akkor mitől lehet baja? Ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném. Gondolom elöbb-utóbb ki kéne cserélni ezt a szelepet, csak elég drága......:lol: Eszti Szia! Remélem hogy a tiédnek nem vezérlés baja van, de azért javaslom ezt a weboldalt megnézni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
skins Elküldve Szeptember10, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2009 sziasztok kérdésem lenne: hidegen mig rajta van a szivató az autón a fordulatszám ingadozik.mi lehet a probléma? 1.4 twinport Link to comment Megosztás: More sharing options...
ufonauta Elküldve Szeptember10, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2009 Üdv Szakik! Ma egy kicsit megijesztettek, mert valaki azt ecsetelte, hogy 5 évenként akkor is kell vezérműszíjat cserélni, ha az a futásteljesítmény alapján nem lenne aktuális. (elöregszik állítólag) Igaz ez? Ugyanis a 2004 januári autómban 35 e km van csak. Nem szeretnék nagyobb kiadásba bocsátkozni mostanában az autóval kapcsolatban. (viszont, ha elszáll a szíj, akkor még nagyobb az érvágás) Ráadásul naponta használom az autót és nagy nehézséget okozna a pótlása a szervíz idejére. Egyáltalán mennyibe kerül egy vezérműszíj csere a sallangokkal együt cuzámen? Link to comment Megosztás: More sharing options...
BaZolika Elküldve Szeptember10, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2009 sziasztok kérdésem lenne: hidegen mig rajta van a szivató az autón a fordulatszám ingadozik.mi lehet a probléma? 1.4 twinport Helló! Esetleg a folytószelepház tisztítását próbáld meg. Nekem az segített. Üdv.: Zoli Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Szeptember10, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2009 Üdv Szakik! Ma egy kicsit megijesztettek, mert valaki azt ecsetelte, hogy 5 évenként akkor is kell vezérműszíjat cserélni, ha az a futásteljesítmény alapján nem lenne aktuális. (elöregszik állítólag) Igaz ez? Ugyanis a 2004 januári autómban 35 e km van csak. Nem szeretnék nagyobb kiadásba bocsátkozni mostanában az autóval kapcsolatban. (viszont, ha elszáll a szíj, akkor még nagyobb az érvágás) Ráadásul naponta használom az autót és nagy nehézséget okozna a pótlása a szervíz idejére. Egyáltalán mennyibe kerül egy vezérműszíj csere a sallangokkal együt cuzámen? Nézd meg a szerízkönyvben a motortípusodhoz, ott lesz a pontos válasz, de egyébként minden ilyen alkatrészhez van egy km és egy év határidő a cserére. Tekintve, hogy 2004 es a géped, az még nem a TWINPORT széria, nost nincs előttem a füzet, de az 5 év az gyanús, de max 6. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbedlee Elküldve Szeptember11, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2009 Üdv Szakik! Ma egy kicsit megijesztettek, mert valaki azt ecsetelte, hogy 5 évenként akkor is kell vezérműszíjat cserélni, ha az a futásteljesítmény alapján nem lenne aktuális. (elöregszik állítólag) Igaz ez? Ugyanis a 2004 januári autómban 35 e km van csak. Nem szeretnék nagyobb kiadásba bocsátkozni mostanában az autóval kapcsolatban. (viszont, ha elszáll a szíj, akkor még nagyobb az érvágás) Ráadásul naponta használom az autót és nagy nehézséget okozna a pótlása a szervíz idejére. Egyáltalán mennyibe kerül egy vezérműszíj csere a sallangokkal együt cuzámen? Helló, én nem rég cseréltem vezérműt (vezérműszíj, görgők, vízpumpa, hosszbordásszíj, meg én cseréltem gyújtógyertyát még) ezek az alkatrészek max 30ezer+plussz munkadíj üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Szeptember11, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2009 sziasztok kérdésem lenne: hidegen mig rajta van a szivató az autón a fordulatszám ingadozik.mi lehet a probléma? 1.4 twinport az hogy ingadozik mégis mit jelent, egy tól-ig-et írj légyszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ufonauta Elküldve Szeptember11, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2009 Helló, én nem rég cseréltem vezérműt (vezérműszíj, görgők, vízpumpa, hosszbordásszíj, meg én cseréltem gyújtógyertyát még) ezek az alkatrészek max 30ezer+plussz munkadíj üdv Köszi! Megpróbálom kihúzni januárig (akkor úgyis vizsgára megy) és akkor egy alaposabb szervizelést megejteni. Ha a szerelő ránéz a szíjra (megfelelő megbontás után), akkor ránézésre meg tudja mondani, hogy kell-e cserélni, vagy sem? Nem szívesen piszkáltatnék bele, mert gyorsan lekopogom, olyan az autó, mint a safhauzen. Más: Tud valaki jóárasított, megbízható szerelőt a Budaörsi reptér közelében? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts