Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Üdv Opelesek!

Szerintetek mitől lehet az, h amikor ráadom a gyújtást, olyankor a műszerfalban középen a kijelzőnek be kellene kapcsolni ahol kiírja hány fok van, óra, dátum stb., nem kapcsol be, csak feketeség??

én megnézném az izzókat benne először...

Megosztás:

lehet,középkonzol ki,felül,hátulról fogja a kijelzőt 2 db csavar,bár azt ki sem kell veni,1,2w-os izzó kell bele asszem.

Én a múltkor úgy jártam,hogy nekem sem látszottak a dátum+óra+hő+a rádió adatok.

DEEEEE egy óra idegeskedés után rájöttem,hogy amikor takarítottam törlőkendővel a műszerfalat

a világításkapcsoló körül van a műszerfal fényerőszabályzója és azt a kendővel letekertem,

ezért nem világított a kijelző sem!

Megosztás:

Én a múltkor úgy jártam,hogy nekem sem látszottak a dátum+óra+hő+a rádió adatok.

DEEEEE egy óra idegeskedés után rájöttem,hogy amikor takarítottam törlőkendővel a műszerfalat

a világításkapcsoló körül van a műszerfal fényerőszabályzója és azt a kendővel letekertem,

ezért nem világított a kijelző sem!

tudom miről beszélsz... :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

Kérdésem lenne, nekem egy 1,4-es G Astra Caravanom (X14XE) van. 1 éve van meg és eddig remekel, de most 1 hosszabb út után elkezdett csattogni a motorba valami, valószínűsíthető hogy hidrotőke, ja és 125000 km van benne! Az lenne a kérdésem, megszüntethető-e ez a probléma valami úton-módon csere nélkül! Egyébként most tervezek olajcserét és azt mondták hogy enyhülni fog a csattogás!!

Megosztás:

Sziasztok!

Kérdésem lenne, nekem egy 1,4-es G Astra Caravanom (X14XE) van. 1 éve van meg és eddig remekel, de most 1 hosszabb út után elkezdett csattogni a motorba valami, valószínűsíthető hogy hidrotőke, ja és 125000 km van benne! Az lenne a kérdésem, megszüntethető-e ez a probléma valami úton-módon csere nélkül! Egyébként most tervezek olajcserét és azt mondták hogy enyhülni fog a csattogás!!

lehet az olaj van elhasználódva rendesen..pl megégett....várd meg az olajcserét...utánna hallgasd meg... :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

elöször is töltsd fel olajjal.... és máris csönd lesz :lol:

Megosztás:

Néztem egyébként van valami adalék direkt hidrótőke tisztításra ajánlják! Nem tudom merjek -e beleönteni ilyet, mi a véleményetek!

A magam részéről óvatosan bánnék a csodaszerekkel. Nem tudni, hogy mondjuk az olajjal reakcióba lépve mi sül ki dologból. Egyébként a hidrotőkének szerintem kenés kell, nem tisztítás...

Megosztás:

A magam részéről óvatosan bánnék a csodaszerekkel. Nem tudni, hogy mondjuk az olajjal reakcióba lépve mi sül ki dologból. Egyébként a hidrotőkének szerintem kenés kell, nem tisztítás...

Egyet értek..

Nézd meg, hogy mennyi olaj van a motorban, ha kevés, töltsd fel, vagy ha esedékes csináld meg az olajcserét.

Ha friss olajjal jól feltöltve is csattog, akkor érdemes gondolkodni a cserén.

Nem olcsó mulatság, tekintve hogy 16 db ot kell cserélni.

Bár annyi kilométerrel amit mondtál még nem feltétlenül kellene, hogy indokolt legyen a csere szerintem.

Megosztás:

Sziasztok!

Van egy 1,6 16V Astra G Caravan-om, 99'-es, benzin/gázüzemű. Olyan gondom van, hogy gázüzemben néha/gyakran, amikor le akarom állítani a motort, nem akar leállni, akár a kulcsot is kivehetem, pöfög-köhög tövább, akár 5 másodpercig is. Olyankor hiába fordítom vissza a kulcsot gyújtásra (ezzel ismételten indul) és állítanám le ismét, nem áll le. Most azt a megoldást találtam, h. átkapcsolok benzinre ilyenkor, megvárom amíg kiürül a gáz a motorból és amikor már benyát kap, szépen leáll.

Van valakinek ötlete, mi lehet a gond?

Köszönöm előre a válaszokat.

Üdv. Sziszka

Megosztás:

Leszereled, kitakarítod. Különösen a tömítő felületeket nézd át mind a tisztaságot, mind az épségét tekintve. Visszaszerelés előtt a lámpatest helyét is tisztíts meg alaposan. Ügyelj a két rögzítőcsavar kellő meghúzására ( meglazítani is csak imbusz kulccsal tudtam, olyan szűk a hely).

És ha már levetted nézd át az izzókat is! Lehet, hogy még működik, de már nem az igazi a fényereje! Én úgy jártam, hogy ugyan láttam a végstádium legbiztosabb jelét a fémgőz lecsapódását az izzó belső felületén (helyzetjelző), de a nagy igyekezetben a csere elmaradt. Két hét múlva kipurcant és kezdhettem újra a procedúrát.

Megosztás:

Sziasztok!

Egy 1,2-es g Astrám van, ami a mai nap elengedte a hűtővizet. A víz nem a vízpumpából folyik, hanem a legfelső ékszíjtárcsa mellett. Mivel láncos a motor, gondolom ennek nincs köze a vezérléshez.

Mi ez az alkatrész? Megtudom ezt itthon szerelni? -korábban már voltak alacsonyabb kategóriás járműveim, melyeket szereltem :lol:-

Köszi!

Üdv!

Laci

Megosztás:

Sziasztok!

Egy 1,2-es g Astrám van, ami a mai nap elengedte a hűtővizet. A víz nem a vízpumpából folyik, hanem a legfelső ékszíjtárcsa mellett. Mivel láncos a motor, gondolom ennek nincs köze a vezérléshez.

Mi ez az alkatrész? Megtudom ezt itthon szerelni? -korábban már voltak alacsonyabb kategóriás járműveim, melyeket szereltem :lol:-

Köszi!

Üdv!

Laci

Helló!

A legfelső ékszíjtárcsa az 1.2-es motornál a vízpumpát hajtja. Csere.

Üdv.: Zoli

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.